Succes voor G-Judoka’s Dun Hong

De G-Judoka’s van Dun Hong hebben zaterdag 9 februari meegedaan  aan een toernooi bij Dojo ’t Loo.

Er werd leuk gejudood met mooie prijzen als resultaat.

Shilfano Hazewinkel        4e

Brian Borstel                     1e

Nico Boonstra                  3e

Jesse Schipper                 3e

 

 

 

 

Geplaatst in G-Judo, Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Succes voor G-Judoka’s Dun Hong

Judoteam Dun Hong nog kans op kampioenschap

 

 

 

Geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Judoteam Dun Hong nog kans op kampioenschap

Lisa Schouten geslaagd voor Dojo Assistent

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Lisa Schouten geslaagd voor Dojo Assistent

Judoteam Dun Hong herstelt in derde competitieronde

Geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Judoteam Dun Hong herstelt in derde competitieronde

Succes voor Dun Hong judoka’s bij districtskampioenschappen Kata Judo

Op zondag 20 januari vonden bij de judo vereniging Hajime in Alkmaar de districtskampioenschappen Kata plaats waarbij twee koppels van Dun Hong aan deelnamen.

Het judo kent een aantal Kata‘s, waarin de opgenomen judo technieken op formele wijze dienen te worden uitgevoerd. Kata’s kunnen gezien worden als “de grammatica” of “de ruggengraat” van het judo. Ze vormen ijkpunten voor de techniek. Het uitvoeren van kata’s kan een onderdeel zijn van het dan (zwarte band) examen, maar wordt ook in wedstrijdvorm beoefend.

Het grote deelnemersveld in Alkmaar bewees dat het onderdeel steeds populairder wordt onder de judoka’s waarbij er s’ morgens de voorrondes werden gehouden en s’ middags de finales.

Dun Hong deed mee met zowel een ervaren koppel als een koppel die voor het eerst mee deed aan dit Noord-Hollands kampioenschap. Voor Owen Smit en Samuel Witte was dit de eerste deelname aan een dergelijk toernooi en ondanks tomeloze inzet kwamen ze niet verder dan de voorrondes.

Na afloop van hun partij werden de bevindingen van de scheidsrechters door hen besproken met het koppel. Met een zak vol aanbevelingen voor een eventueel volgend toernooi zat het kampioenschap er voor hen op maar wel een leerzame ervaring rijker.

Susan van Drimmelen en Jayde Navis was het tweede koppel en hadden al meer ervaring met dit soort toernooien met wisselend succes. In de voorronde leverden ze, op een paar schoonheidsfoutjes na, een puike partij af. Met een score van 186 punten werden ze uiteindelijk derde en 19 punten achter nummer twee.

De finalepartij van Susan en Jayde was zichtbaar beter dan de voorronde waarbij ze de geleerde punten in de praktijk brachten. Dit resulteerde uiteindelijk in 202 punten en een 2e plaats. Een geweldig resultaat voor de meiden die zichtbaar verrast waren maar wel bijzonder blij met de verdiende tweede plek.

Geplaatst in Judo, Kata, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Succes voor Dun Hong judoka’s bij districtskampioenschappen Kata Judo

Brons voor Roy Verduin

Op het nationale jeugdtoernooi “de Open Waterlandse Kampioenschappen” wat in Purmerend werd gehouden heeft Dun Hong judoka Roy Verduin in zijn gewichtsklasse -60 kg. brons behaald.

Dit toernooi werd georganiseerd door budoclub Kodokan in de Sporthal De Beuk en er waren meer dan 500 judoka’s actie op acht matten.

Roy Verduin (13 jaar en groene band) is pas weer met wedstrijdjudo begonnen na een paar jaar niet actief te zijn geweest. Hij begon vorige maand op het Koegrastoernooi met drie gewonnen partijen en twee verloren wat hem toch de derde plaats opleverde.

Deze keer was hij in Purmerend actief en verloor hij één partij en won er drie waarvan de laatste om de derde plaats met een vol punt werd gewonnen door een overname door tani-otoshi.

Tim de Boer die in een oudere leeftijdsgroep en in de -60 kg uitkwam kwam niet door de voorronden en werd daardoor helaas uitgeschakeld.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Brons voor Roy Verduin

8e Adidas Omring Toernooi

Zaterdag 25 mei 2018, een mooie dag om eens een dagje judo te ervaren.

Op het programma stond als eerste het 8e Adidas Omring Toernooi en aansluitend waren er Dan-examens voor 1e, 2e en 3e dan.
Dit laatste was voor een aantal judoka’s van Dun Hong een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe een dergelijk examen er aan toe gaat. Maar eerst was er dus het Omring toernooi.
Namens Dun Hong hadden 2 judoka’s zich hiervoor ingeschreven, te weten: Raphael Visser (-55kg, -15 jaar) en Tim de Boer (-55kg, -18 jaar).

Raphael was de eerste die zijn judo-skills mocht tonen.
Ondanks de al in de zaal aanwezige warmte, bleek Raphael in zijn eerste partij nog niet helemaal warm gedraaid. Deze partij ging lange tijd gelijk op, maar doordat de tegenstander van Raphael tot 2x toe een Wazari wist te scoren, werd deze partij dus door Raphael verloren.

In zijn 2e partij bleek zijn –wederom wat langere- tegenstander een klein maatje te groot en deze wist dan ook vrij snel een Wazari te scoren en deze werd gevolgd door een houdgreep waar Raphael zich niet meer uit kon draaien.

In zijn 3e en tevens laatste partij stond de 3e plek op het podium op het spel en dus moest Raphael toch echt even alles uit de kast halen.

Deze 3e plaats moest en zou voor Raphael zijn (zo vond hij zelf) en hij ging als herboren van start. Met fel en agressief judo gaf hij zijn tegenstander geen schijn van kans en met een mooie heupworp wist hij dan ook uiteindelijk een Ippon te scoren. Schijnbaar (en terecht) zeer tevreden mocht Raphael uit handen van Carlos Platier Luna (judoka en winnaar van Expeditie Robinson 2017) de 3e prijs in ontvangst nemen.

Vervolgens was het de beurt aan Tim de Boer.
Waar hij een aantal weken geleden nog 3e werd bij de Friese Masters en toen voor het eerste in de -50kg en in de klasse tot 18 jaar, mocht hij nu voor het eerst in de -55kg klasse. In deze klasse is hij met zijn 51kg een licht gewicht, maar gelukkig kreeg hij steun van zijn 2 trouwe fans -door Tim ook wel “zijn F.A.N.S”. genoemd-  (Fenomenaal Aantrekkelijke Natuurlijke Schoonheden). Een podiumplek zat er op voorhand al in, doordat hij maar met 3 judoka’s in een poule zat. Wel werd er besloten dat elke tegenstander dan maar 2x bestreden moest worden.

In zijn eerste partij ging het lange tijd gelijk op, maar toch was het Tim die als eerste een Wazari op het scorebord liet zetten en deze werd ook gelijk gevolgd door een –niet helemaal lekker zittende- houdgreep. Na 9 seconden wist zijn tegenstander uit de houdgreep te komen en zo kwam Tim dus 1 seconde tekort om de partij voortijdig te beslissen. Tim leek even van slag en kreeg hierdoor ook snel een Wazari tegen te verwerken. Maar gelukkig wist hij zich tijdig te herstellen en scoorde hij hierna alsnog de winnende Wazari.

In zijn tweede partij kreeg hij tot 2x toe een Wazari te verwerken tegen een overduidelijk fysiek sterkere tegenstander en zo verloor hij dus deze partij, maar hij wist hem wel goed partij te bieden (vooral bij het ne-waza gedeelte).

In zijn derde partij mocht hij dus voor de 2e keer tegen de tegenstander waar hij eerder met de nodige moeite van wist te winnen, maar deze keer verliep de partij iets anders.
Met een mooi beenworp wist Tim zijn tegenstander prachtig naar de grond te sturen en zo wist hij binnen 20 seconden een Ippon te scoren.

Zijn 4e en laatste partij verliep gelijk aan zijn eerdere verloren partij en zo wist Tim uiteindelijk een mooie 2e plek op het podium te veroveren.

Na een hapje en een aantal drankjes werden de eerder genoemde Dan-examens bekeken. Tim en zijn twee F.A.N.S. (Jayde en Susan) en een wat later gearriveerde “fietsende fan” Owen vonden het een goed idee om deze examens eens te bezoeken, zodat zij –als het straks zover is- goed voorbereid aan hun Dan-examen kunnen beginnen. Na het zien van deze examens was het voor deze bruine banders al snel duidelijk dat je bij Dun Hong blijkbaar heel goed voorbereid wordt op zo’n Dan-examen.

Door elke keer een examen op goed niveau te doen voor een groene, een blauwe en een bruine band, vond het kwartet van Dun Hong dat hun laatste examens absoluut niet onder deed voor het geen wat zij zojuist hadden gezien. Vol vertrouwen gaan zij nu dus vrolijk verder met hun voorbereiding……….op weg naar zwart.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor 8e Adidas Omring Toernooi

Brons voor Tim de Boer bij 11e editie Friese Masters

Op 21 april 2018 vond in Stiens de 11e editie van de Friese Masters plaats en met 636 deelnemers uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, wordt dit toernooi als sterk bezet beschouwd. Tijdens deze editie was het Tim de Boer die de eer van H.A.B.C. Dun Hong mocht verdedigen.

Als eerste jaars in de -18, was het zijn eerste toernooi in deze leeftijdsklasse en dus waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Als jongste deelnemer in de klasse tot 50 kg ging Tim tijdens zijn eerste partij zeer voortvarend van start (onder luid toejuiching van goede vriend Owen). Binnen enkele seconden wist hij een Waza-ari te scoren d.m.v. een De-Ashi-Barai en deze werd meteen gevolgd door een houdgreep, welke hij niet meer los liet.

In zijn 2e partij mocht Tim aantreden tegen de wat oudere favoriet in de poule. Kansloos was hij zeker niet, maar door 2x een Waza-ari tegen te krijgen, verloor hij de wedstrijd.

Zijn 3e partij verliep wat merkwaardig.
Tim scoorde in de gelijk opgaande partij als eerste een Waza-ari d.m.v. een O-uchi-Barai en leek de partij door middel van een snel volgende verwurging in zijn voordeel te beslissen. Zijn behoorlijk rood aanlopende en naar adem snakkende tegenstander tikte overduidelijk af en ook de scheidsrechter strekte haar arm recht omhoog om Tim een Ippon te geven…… maar uiteindelijk liet zij -tot ieders verbazing- de wedstrijd toch doorgaan. Nadat de partij weer in gang was gezet, kreeg een verbaasde Tim een Waza-ari tegen door wederom een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter.

Tim wist zich vervolgens knap te herpakken en scoorde zijn 2e Waza-ari  door een combinatie van een Uchi-mata en Ko-soto-gari van de partij en dus was daar de winst.

In zijn laatste wedstrijd tegen een wederom wat oudere tegenstander, oogde Tim wat vermoeid. Dit was niet zo heel vreemd, gezien het rappe tempo waarin de wedstrijden elkaar opvolgde.

In deze laatste wedstrijd kreeg Tim tot 2 keer toe een Waza-ari voor zijn kiezen (en elke keer weer door een zelfde soort acties van zijn tegenstander, dus er is werk aan de winkel voor Tim) en dus was het einde wedstrijd.

Maar met een uiteindelijke en knappe 3e plaats verliet Tim toch nog tevreden deze editie van de Friese Masters.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Brons voor Tim de Boer bij 11e editie Friese Masters

Internationaal succes voor G-Judoka’s Dun Hong

Afgelopen zondag hebben er weer twee G-Judoka’s meegedaan aan het internationaal toernooi in Beverwijk. Het zijn Nico Boonstra en Brian Borstel.

Nico zat in een poule met 7 judoka’s uit diverse landen. Brian had 3 buitenlandse tegenstanders. Beide hebben goed gejudood. En dus een verdiende beker.

Geplaatst in G-Judo, Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Internationaal succes voor G-Judoka’s Dun Hong

Successen voor Dun Hong bij de Vikingen

Zaterdag 14 april zijn wij met een groep judoka’s van Dun Hong afgereisd naar het Vikingtoernooi  in Hippolytushoef. Dit toernooi werd dit jaar voor de 5e keer georganiseerd door Asahi-San. Het is een leuk toernooi voor onervaren en iets meer ervaren judoka’s. Namens Dun Hong deden er dit jaar 12 judoka’s mee.

In het ochtend blok zaten Stef Dekker en Rev Scheltmeijer.
Stef had een zware poule, maar gaf zich niet zomaar gewonnen. Een partij won hij van een judoka, waarvan zijn grotere broer van had verloren. Stef werd 5e.
Voor Rev was dit zijn eerste toernooi ervaring buiten de eigen dojo. Hij heeft hier super goed zijn best gedaan en veel ervaring meegekregen. Ook hij werd 5e.

In het middagblok zaten de andere tien judoka’s.

Bart van Rooijen moest flink buffelen. Hij scoorde in zijn tweede partij door middel van een o-soto gari binnen drie seconden een vol punt. Bart werd 3e.

Irene van Drimmelen zat in een poule met alleen maar jongens. Daar maakte zij zich niet druk om en  wist dan ook alles te winnen waardoor ze kampioen werd. Ook Thijs Bregman moest goed aan de bak. Hij wist alle partijen te winnen wat resulteerde in een 1e plaats.
Tristan Dekker heeft vijf partijen moeten draaien en ook hij wist alles te winnen. Hiermee sleepte ook hij de 1e plaats binnen.

Jari Mulder stond goed op de mat en moest aantreden tegen judoka’s met hogere banden. Nadat de eerste twee partijen met verlies waren geëindigd en een goed gesprek met de coach had plaatsgevonden stond er direct een zelfverzekerdere judoka. Dit resulteerde in een paar winnende partijen en wist hij de 3e plaats te pakken.

Voor Pim van Rooijen, Wies Scheltmeijer en Kit Slort was dit ook de eerste wedstrijd ervaring buiten de eigen dojo. Pim stond als een koele kikker op de mat en won al zijn partijen waardoor hij de 1e plaats kon bemachtigen. Wies zat samen in de poule met Yara de Boer. Wies won twee partijen en werd daardoor 3e. Yara  won een wedstrijd meer en werd hiermee  2e. Kit wist drie partijen te winnen en werd knap 3e.

Jorik Bais kreeg wat tips van papa André en stond mede daardoor sterk op de judomat. Helaas kreeg hij één scheidsrechter beslissing tegen, maar wist verder alles te winnen en 2e te worden.

Al met al was het een geslaagde dag voor iedereen en alle judoka’s keerden dan ook huiswaarts met een Vikinghelm als prijs.

Een dag later op zondag 15 april 2018 vond het laatste deel van het ontwikkeling toernooi, afdeling Noord Holland plaats in Anna Paulowna. Hier werd namens Dun Hong door Yara de Boer aan deel genomen. Zij kwam uit in de -21 Kg wat tevens de lichtste klasse is voor mini judoka’s. In voorgaande edities behaalde ze een keurige 3e plaats.
Maar nu ging ze, na meerdere winst partijen, met een gedeelde eerste plaats, naar huis.

Een mooie afsluiting van een ontwikkelingsseizoen voor afdeling Noord Holland voor deze jonge judoka van Dun Hong.

Geplaatst in Bandentoernooi, Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Successen voor Dun Hong bij de Vikingen

Demetieteam Vrijwaard krijgt weerbaarheidstraining bij Dun Hong

Naar aanleiding van een verhaal van een collega, kwamen we als team tot de conclusie dat we alleen onderweg wel erg kwetsbaar zijn. Na wat brainstormen tijdens een vergadering kwamen we tot het besluit dat wat zelfverdediging geen kwaad kon.

Aangezien een collega al bekend was met de budosportvereniging Dun Hong, was de link zo gelegd en werd contact gezocht met sensei Fred Schouten voor een workshop zelfverdediging en hiermee kreeg het een idee vorm.

Op zaterdag 31 maart ging een gedeelte van het dementieteam Vrijwaard, de mat op in de dojo van Dun Hong, om de handen eens flink uit de mouwen te steken. Gewapend met een hoop zelfvertrouwen, ging deze dames de strijd met sensei Fred, assistent Tim en met elkaar aan. Eerst werd een hoop verteld hoe je zelf te verweren als je wordt aangevallen op straat, of bij een client thuis, want je weet maar nooit wat er kan gebeuren.
Na een hoop informatie, kwam het moment om alles in de praktijk te brengen.

Al schoppend en slaand gingen de collega’s elkaar te lijf als of hun leven er van af hing.
Dit leverde gelukkig ook een hoop plezier op en na een kleine twee uur waren de dames aardig uitgeput, en hielden ze het wel weer voor gezien.

Conclusie is dat deze dames nu individueel een stuk zelfverzekerder op pad gaan in de wijk en ook samen als team hun mannetje staan.

Geplaatst in Diverse, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Demetieteam Vrijwaard krijgt weerbaarheidstraining bij Dun Hong

Patrick Zwart brons op het OMPK

Patrick

Patrick Zwart (32 jaar en derde dan judo) van de budoclub Dun Hong  is er in geslaagd om bij de Open Nederlandse Judo voor Militairen en Politie voor dames en heren jaar in de gewichtsklasse -81 kg. brons te behalen.

Deze werden 21 maart 2018 georganiseerd door de Sportcommissie van de KMAR in de sporthal De Koploper in Lelystad onder auspiciën van de JBN.

dav

In deze voor Zwart nieuwe gewichtsklasse, welke een gewicht hoger was als normaal -73 kg., waren  er tegenstanders van de politie, Landmacht en Marechaussee. En gezien dit gewichtsverschil waren de verwachtingen door coach Freek Libosan vooraf niet al te hoog gespannen.

Van de vijf wedstrijden wist hij er drie te winnen, twee keer met ippon en één keer met waza-ari.  Doordat de Nationale Politie kampioenschappen een eigen prijsuitreiking had, werd Zwart uiteindelijk ook tweede bij de Nationale Militaire kampioenschappen.

Het aantal deelnemers was iets minder dan voorgaande jaren vooral van de Landmacht en de Marine waren er weinig deelnemers. Dit was mede te wijten aan de uitstroom van werknemers bij deze takken maar vooral door het organiseren op dit evenement op een dinsdag waar het al tientallen jaren werd gehouden op de woensdagen.

Komend weekend staat er weer een judoka van Dun Hong op een Nederlands Kampioenschap namelijk Jamie Pitstra die zaterdag in Leek gaat proberen een prijs te pakken in zijn gewichtsklasse -50 kg.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Patrick Zwart brons op het OMPK

Dun Hong zilver in judocompetitie

Het seniorenteam van Dun Hong heeft ook op de slotdag van de West-Friese Judo Competitie geen punten laten liggen met twee zeges. Dat was echter niet voldoende om ook dit jaar het kampioenschap binnen te halen, want door de winst van JA Amsterdam op Randers werd deze club kampioen en promoveerde naar de hoofdklasse.

Op zich heeft het team van Dun Hong het goed gedaan na het kampioenschap van vorig seizoen en dus de promotie naar de sterkere eerste klasse  met waarschijnlijk het jongste team van deze klasse met een gemiddelde van net boven de twintig jaar. Ook scheelde het maar één wedstrijdpunt met de latere kampioen JA Amsterdam.

Deze Noord-Hollandse judocompetitie is met 25 seniorenteams en 21 jeugdteams de grootste judocompetitie van Nederland. Deze competitie is tevens één van de grotere breedtesportevenementen van Noord-Holland bij de zaalsporten. En is tevens een prima opstap voor aankomende judotalenten om ervaring op te doen.

Dun Hong had deze opstelling: Joyce Ouwens, Bouke Steinfort, Max Ouwens, Owen Smit,  Joell l’Istelle, Igor Geervliet en Jeffrey Havers. Patrick Zwart was verhinderd door werkzaamheden. Voor volgend seizoen zal coach André Bais op zoek gaan naar uitbreiding van de wel smalle selectie om dan alsnog het kampioenschap te pakken en te kunnen promoveren naar de hoofdklasse met héél sterke teams als Topsport Kenamju, Judo Yushi en Karel Gietelink Sport.

Dun Hong – JV De Uitkomst
Joyce Ouwens kreeg een linkse o-soto-gari tegen en verloor dus met ippon                              0-2 0-10
Bouke Steinfort scoorde na een wat stroef begin een mooie ippon overname ko-soto-gari    2-0 10-0
Max Ouwens scoorde eerst een ippon met een linkse uchi-mata                                                  2-0 10-0
Owen Smit liet als aspirant zien zich wel thuis te voelen bij de senioren met 2X waza-ari     2-0 10-0
Joell l”Istelle scoorde na een gelijk opgaande partij ippon met een houdgreep                          2-0 10-0
Igor Geervliet verloor met ippon door een overname na een sterke start van de partij            0-2 0-10
Jeffrey Havers maakte korte metten met zijn tegenstander met een overname ura-nage: ippon 2-0 10-0
Uitslag 10-4 50-20

Dun Hong – de Uitkomst/BCJ
Joyce had geen tegenstander                                                                                                                  2-0 10-0
Bouke scoorde weer twee keer waza-ari meteen schouderworp op twee knieën                        2-0 10-0
Max wist weer ippon te scoren door een combinatie van o-goshi en o-soto-gari                        2-0 10-0
Owen kreeg nu een ippon tegen met een o-uchi waar hij niet uit kon stappen                          0-2 0-10
Joell scoorde ippon met een harai-goshi na een zware partij met weinig kansen                      2-0 10-0
Igor kon niet door de verdediging van zijn tegenstander komen en verloor met een waza-ari   0-2 0-7
Jeffrey scoorde ook een vol punt met een linkse uchi-mata                                                            2-0 10-0
Uitslag 10-4 50-17

 

Uitslagen 26-03-2018

Eindstand 1e klasse seizoen 2017-2018 

Is nog vermeld dat het team van sportschool Cees Veen door blessures en afwezigheid van anderen twee keer moest afzeggen en uit de competitie is genomen.

Geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong zilver in judocompetitie

Jamie Pitstra brons op de Noord-Hollandse kampioenschappen

Jamie Pitstra is er in geslaagd om bij de districtskampioenschappen judo voor jongens en meisjes onder 15 jaar in zijn gewichtsklasse -50 kg. brons te behalen. Hiermee heeft hij zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen die op 7 april in het Topsportcentrum in Leek zullen worden gehouden.

In zijn gewichtsklasse -50 kg hadden 23 judoka’s uit heel Noord-Holland ingeschreven. En gezien zijn trainingsachterstand waren de verwachtingen vooraf door coach Freek Libosan niet al te hoog gespannen.

Na een ontspannen begin met winst met een vrijloting stond hij meteen tegenover kampioenskandidaat Brian Clara van sportschool Tom van der Kolk uit Alkmaar. Hier maakte Pitstra zijn enige fout van de dag. Bij het verpakken gaf hij iets te veel ruimte en ging meteen in een vol punt door een lage schouderworp.

Hij moest nu door de herkansingen heen om zich bij de beste vier te plaatsen. Hierbij won hij drie wedstrijden: de eerste door opgave van zijn tegenstander door een verwurgingsechniek.

De tweede met een vol punt door een ashi-guruma en de derde wedstrijd ook met vol punt door een harai-maki-komi (sutemi….) en moest toen aantreden voor een wedstrijd om de derde/vijfde plaats tegen Quinten Borgsteede, ook van SS Tom van der Kolk..

Beiden begonnen afwachtend en kregen daarvoor beiden een shido. Daarna wist hij een waza-ari te scoren met een overnametechniek. Maar hij kreeg er ook één tegen dus weer gelijk. Toen kreeg Pitstra  zijn tweede shido en moest hij wel vol in de aanval want met een derde shido was het afgelopen en had hij de plaatsing voor het NK verspeeld.

In een laatste aanval scoorde hij echter vol punt met overname: ippon door ura-nage.

Dit betekende een derde plaats en dus plaatsing voor het komende Nederlandse Kampioenschappen  op 7 april in Leek.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Jamie Pitstra brons op de Noord-Hollandse kampioenschappen

Owen Smit brons op de Noord-Hollandse kampioenschappen Judo

Owen Smit (15 jaar en bruine band) uit Den Helder is er in geslaagd om bij de districtskampioenschappen judo voor dames en heren onder 18 jaar en in zijn gewichtsklasse -73 kg. brons te behalen.

Deze werden zondag 18 februari j.l. georganiseerd door de Judo Bond Nederland District Noord-Holland in de sporthal Beverwijk

Hiermee heeft hij zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen die op 10 maart in Tilburg zullen worden gehouden in de Topsporthal T-Kwadraat in Tilburg.

In zijn gewichtsklasse -73 kg hadden 17 judoka’s uit heel Noord-Holland ingeschreven. En gezien zijn leeftijd, hij was nog geen oudstejaars waren de verwachtingen door coach Freek Libosan vooraf niet al te hoog gespannen.

Na een snelle start in de openingsronde tegen Felix Spruyt uit Amsterdam met een ippon door een beenworp al na 23 seconden stond hij in de tweede ronde tegenover Kevin van der Hulst van Aarts Sport uit Lisse.

Dit ging al wat moeizamer maar ook nu scoorde hij ippon met een ashi-guruma.

In de halve finale tegen Jelle van der Werff van Judo Yushi uit Hoofddorp ging het echter mis. Een aanval met een o-uchi-gari wilde Owen Smit overnemen maar kwam eerst op zijn rug dus een ippon tegen.

De strijd om het brons was belangrijk want dat betekende plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen onder 18 jaar volgende maand in Tilburg.

Dit werd een tactische partij waarbij Owen Smit zijn tegenstander  Mujo Kurtanovic van Kenamju uit Haarlem wist te verleiden tot negatie en defensief judo wat deze judoka drie shido’s opleverde en dus de volle winst voor Owen Smit en dus derde van het district Noord Holland wat dus een directe en welverdiende plaatsing voor het NK in Tilburg inhield.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Owen Smit brons op de Noord-Hollandse kampioenschappen Judo

Succes voor G-judoka’s Dun Hong

Zaterdag 10 februari hebben 4 judoka’s van Dun Hong meegedaan aan het toernooi bij Dojo ’t Loo.

Brian Borstel, Nico Boonstra, Shilfano Hazewinkel en Yoran Fioli ze hebben alle 4 een bronzen medaille gewonnen.

Het was een leuk en drukbezet toernooi

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Succes voor G-judoka’s Dun Hong

Aanstormende talenten van Dun Hong in de prijzen

Aanstormende talenten van Dun Hong in de prijzen op het ontwikkelingstoernooi in Anna Paulowna

Tijdens het ontwikkelingstoernooi in Anna Paulowna is Jorik Bais (5 jaar) kampioen geworden in de gewichtsklasse -21 . Yara de Boer (6 jaar) is eveneens in de prijzen gevallen en wist in deze gewichtsklasse derde te worden.

Jorik Bais verloor zijn 1ste wedstrijd met een wazari van Yara de boer zijn 2de wedstrijd herpakte hij zich en wist 2 keer te scoren met een wazari waaronder met een knappe Harai Goshi.

Yara de Boer verloor haar 1ste wedstrijd helaas met een houdgreep maar de 2de wedstrijd tegen Jorik Bais herpakte ze zich en wist deze te winnen met een wazari.

Door dat iedereen een keer had gewonnen werd er na de onderlinge resultaten gekeken en Jorik had de meest punten behaald en werd hierdoor 1ste en Yara de Boer 3de

Coach: Andre Bais met assistentie van Tim de Boer

Geplaatst in Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Aanstormende talenten van Dun Hong in de prijzen

Dun Hong wint in judocompetitie

Geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong wint in judocompetitie

Patrick Zwart geslaagd voor judoleraar B examen

Op zondag 17 december heeft Patrick Zwart met succes de opleiding judoleraar B afgerond.
Het examen werd afgenomen door de JBN in Wijk Bij Duurstede in de dojo van de judo vereniging Duurstede. Dank gaat uit naar de begeleider, een aantal van zijn leerlingen van Dun Hong en chauffeurs die dit positieve resultaat mogelijk maakten.

Naast Freek Libosan is Patrick nu de tweede leraar binnen Dun Hong met het diploma judoleraar B.

 


Leraar B (niveau 4)
De opleiding judoleraar B richt zich op het zelfstandig plannen, verzorgen en evalueren van judolessen en -(wedstrijd)trainingen op kyu- en dangraadniveau, het afnemen van kyugraadexamens en het voordragen voor danexamens t/m de derde dan.


Dun Hong feliciteert Patrick met het behalen van het behalen van zijn examen.

Geplaatst in Diverse, Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Patrick Zwart geslaagd voor judoleraar B examen

Jeugdlintje voor Dun Hong judoka’s

Daniëlle van Iperen
Daniëlle zit sinds juni 2013 op judo bij Dun Hong. Met veel doorzettingsvermogen heeft zij de oranje band met bruine slip behaald. Ook assisteert zij bij de judotrainingen voor jongere kinderen. Zij gaat leuk en geduldig met deze groep om en is zeer gedreven hen de kneepjes van de judosport bij te brengen. Dat de jongeren hierdoor meer zelfvertrouwen krijgen vervult Daniëlle én Dun Hong met trots.

Sophie van der Reep
Sophie is toen ze zeven jaar was begonnen met judo bij Dun Hong. Zij viel gelijk op door haar prettige omgang met de leiding en haar medeleerlingen én haar enorme doorzettingsvermogen. Zij laat zich niet uit het veld slaan vanwege haar lichamelijke beperkingen. Ondanks haar jonge leeftijd assisteert zij nu al drie jaar bij de allerkleinste judoka’s. Zij is een aanwinst voor de judoclub.

tekst Den Helder Actueel

Geplaatst in Diverse, Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Jeugdlintje voor Dun Hong judoka’s

Judoteam Dun Hong ook na de tweede ronde in de top

In de West-Friese Judocompetitie heeft het seniorenteam van budoclub Dun Hong zich in de top van de eerste klasse van de West-Friese Judocompetitie weten te handhaven.
Na de promotie afgelopen seizoen was de gedachte dat het met deze (te) smalle judoselectie misschien niet goed was te behappen, maar dat valt tot nu toe alles mee.

Ook zonder routiniers als Patrick Zwart en Richard Libosan en zonder een zekerheidje als Jeffrey Havers (tot eind dit jaar bij de Koninklijke Marine aan het varen), maar wel met een aankomend jong talent Owen Smit -73 kg. wist het team toch te winnen van Ebi Sports en leed het een kleine onnodige nederlaag tegen Judo Academie Amsterdam.

Wel is het zo dat het team van Judoschool Cees Veen zich heeft teruggetrokken uit de competitie omdat weer geen compleet team op de mat was te brengen. Al hun gedraaide wedstrijden zijn dus vervallen, wat een andere stand opleverde.

Dun Hong – JA Amsterdam

-55 Naomie de Graaff verliest met een houdgreep                                                             0-2 0-10
-60 Bouke Steinfort kreeg in de golden score een waza-ari tegen                                  0-2 0-7
-66 Max Ouwens wist met een linkse o-goshi vol punt te scoren                                   2-0 10-0
-73 Ook Owen Smit gaf zijn debuut glans met een ippon                                                 2-0 10-0
-81 Joelle L’Istelle zette Dun Hong op voorsprong met een waza-ari                            2-0 7-0
-90 Igor Geervliet kreeg een razend snelle linkse schouderworp tegen: ippon           0-2 0-10
90+ kg Kees Verfaille kreeg een ippon tegen met een schouderworp                            0-2 0-10

Uitslag 8-6 (37-27) voor JA Amsterdam

De tweede ontmoeting ging tegen Ebi Sports.

Naomie had geen tegenstander, dus een walk-over                                                                        2-0 10-0
Bouke herstelde zich goed met een schouderworp op twee knieën: ippon                                2-0 10-0
Max scoorde een hele fraaie o-guruma als overname: ook ippon                                                2-0 10-0
Owen wist nu niet te scoren, kwam een waza-ari achter en wist deze niet in te halen            0-2 0-7
Joell wist na een passief begin (shido allebei) toch een ippon te scoren met
een
tai-otoshi (armworp)                                                                                                                       2-0 10-0
Igor had een zware partij en won met miniem verschil 2-1 met een waza-ari meer                 2-0 7-0
Kees kwam nog wat tekort in dit gewicht en verloor met een houdgreep.                                  0-2 0-10

Uitslag 10-4 voor Dun Hong (47-17 judopunten)

De derde ronde van deze competitie wordt een thuiswedstrijd voor Dun Hong. Deze zal worden gehouden op zaterdagavond 21 januari 2018.
De eerste wedstrijden beginnen al om 18.00 uur volgens het bestaande competitieschema, maar het kan zijn dat dat door de competitie leider Ton Huybers nog wordt aangepast. Dun Hong gaat dan de mat op tegen De Uitkomst en tegen Randers. Dan zal ook zwaargewicht Jeffrey Havers weer van de partij zijn.

Als er nog judoka’s zijn, die op dit moment niet actief zijn, en toch weer de mat op willen stappen, zijn ze van harte welkom in de Maarten Post-Dojo aan de Pasteurstraat op de dinsdagavond aanvang 19.00 uur.

Geplaatst in Judo, Nieuws, Teams, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Judoteam Dun Hong ook na de tweede ronde in de top

Internationale Open Helderse Kampioenschappen judo.

Op zaterdag 25 en zondag 26 november vond in sportcentrum Quelderduijn in Den Helder alweer de 40e editie van de Internationale Open Helderse Judo Kampioenschappen plaats. Aan dit judotoernooi deden maar liefst rond de 700 judoka’s mee uit o.a. Engeland, België, Georgië en Algerije.

Vanuit Dun Hong werd er massaal ingeschreven op dit eigen toernooi. Maar liefst 32 wedstrijdjudoka’s deden een poging om een wel hele mooi zware medaille te winnen op dit toernooi.

 

De prijsuitreiking werd gedaan door o.a. oud-wereldkampioen Ruben Houkes, loco burgemeester van Den Helder Edwin Krijns en oud –wereldkampioen Dennis van der Geest.

Naar verwacht werd het een behoorlijk zwaar toernooi voor de judoka’s. Van de 32 judoka’s wonnen er uiteindelijk slechts twee judoka’s een 1e prijs en 3 judoka’s een 3e prijs.

3x is scheepsrecht

Op de 1e dag won Jayden Tijdeman in de klasse -10 jaar, -30 kg voor het 3achtereenvolgende jaar de 1e prijs op dit toernooi. In aanloop naar dit toernooi was er een artikel aan hem gewijd in het Helders Weekblad en hij wist de zware verwachtingen weer volledig waar te maken. Alle partijen werden met een ippon gewonnen. In de finalestrijd vloerde hij zijn tegenstander met een wel heel mooi uitgevoerde offerworp, waardoor hij de hoogste trede van het podium mocht betreden.

Debuut

Voor Cyano Hunting (-8 jaar, -32 kg) was het zijn debuut op dit toernooi. Het werd met recht de verassing van de dag. Voorafgaand aan de wedstrijden kreeg hij aanwijzingen van zijn coach en deze werden samen geoefend. Vervolgens wist hij vier partijen te winnen door zijn tegenstander volledig op zijn rug te werpen, wat hem de maximale score (ippon) opleverde. De  laatste partij werd door hem gewonnen met een houdgreep. Hierdoor mocht hij uiteindelijk dan ook de felbegeerde zware medaille ontvangen

Voor T.J. Schippers (- 8, jaar, -25 kg) was het ook zijn debuut op dit toernooi. Zijn eerste partij verloor hij helaas, mede vanwege het feit dat hij erg zenuwachtig was. In de volgende partijen herpakte hij zich en door mooi judo te laten zien wist hij de halve finale te behalen. In deze halve finale moest hij aantreden tegen zijn concurrent van Bakker Sports, Kyle Stendert. De strijd ging gelijk op en beiden wisten niet te scoren. Luttele seconden voor het einde van de wedstrijd gaf de scheidsrechter op aangeven van de hoekscheidsrechter T.J. een straf voor het afhouden, waardoor de winst naar de tegenpartij ging. T.J. mocht hierop met opgeheven hoofd op plek 3 van het podium gaan staan.

Chris Korver (- 10 jaar, -27 kg) draait dit nieuwe seizoen in een zwaardere gewichtsklasse en presteert hierin erg goed. In zijn poule zaten tegenstanders uit Georgië, Engeland en Duitsland. Ondanks zware concurrentie wist hij toch een mooie 3e prijs te bemachtigen en hij ontving ook de felbegeerde zware medaille.

Op de 2e dag van dit judotoernooi was het de beurt aan Quin Hofman.

Quinn  (-15 jaar, +66 kg) was ondanks blessureleed toch weer van de partij op dit zware toernooi. Tijdens zijn wedstrijden werd hij net als vorig jaar luid toegejuicht door zijn vrienden van de Britse judoclub. De eerste partij werd helaas verloren, maar de volgende twee partijen werden overtuigend met een vol punt (ippon) door hem gewonnen, wat een sensatie teweeg bracht. De laatste partij werd helaas verloren, waardoor hij uiteindelijk 3e werd.

Geplaatst in Judo, Nieuws, OHK 2017, OHK Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Internationale Open Helderse Kampioenschappen judo.

Dun Hong op Open Waterlandse kampioenschappen

Op zondag 19 november vond in sportcomplex de Beuk  in Purmerend de jaarlijkse Open Waterlandse kampioenschappen plaats, dat georganiseerd werd door SV Kodokan. Aan dit judotoernooi nemen jaarlijks tussen de 500 en 600 judoka’s deel.

Vanuit Dun Hong namen er 16 judoka’s deel in de leeftijdscategorieën van A-pupillen tot -18. Uiteindelijk wisten de volgende judoka’s een prijs op het erepodium te bemachtigen.

Een 1e prijs was er voor Jayden Tijdeman

2e prijzen waren er voor Denvey van der Linden, Chris Korver, Stef van Gemert, B.J. Schippers en Quinn Mulder.

3e prijzen waren er voor Nigel Groot, Sterre Dalmeijer en Owen Smit

Geplaatst in Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong op Open Waterlandse kampioenschappen

Succes voor G-judoka’s op Texel

Op zaterdag 4 november hebben 3 G-judoka’s van Dun Hong meegedaan aan het Judo feest op Texel.

Ze hebben alle drie hun uiterste best gedaan een een mooie derde prijs behaald.

Geplaatst in G-Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Succes voor G-judoka’s op Texel

Druk weekend voor judoka’s Dun Hong.

JRC Opstaptoernooi/JRC Judotoernooi

Op zaterdag 28 oktober vond in sporthal “Rengers” in Leeuwarden het 14e JRC judotoernooi voor geoefende wedstrijdjudoka’s plaats. Gelijktijdig werd in dezelfde sporthal het 3e JRC Opstap toernooi gehouden dat bedoeld was voor de meer onervaren judoka’s.

Dun Hong deed in totaal mee met 15 judoka’s, waarvan er 11 deelnamen aan het JRC judotoernooi en 4 aan het JRC Opstaptoernooi. Uiteindelijk vielen er na een lange dag 14 judoka’s in de prijzen.

Aan het JRC Opstap Toernooi namen Cyano Hunting (-31 kg), Stef van Gemert (-33kg), Bart van Rooijen (-40 kg) en Dorus van Deutekom (-40 kg) deel.  Ze lieten goed aanvallend judo zien en de aanwijzingen van de coaches werd goed opgevolgd door de judoka’s. Het resultaat was er dan ook naar. Een 1e prijs was er voor Cyano Hunting en Bart van Rooijen. Een 2e prijs was er voor Stef van Gemert en Dorus van Deutekom.

Bij het JRC Judotoernooi werden de volgende resultaten behaald:

1e prijzen waren er voor Rens Meier (-40 kg), Quinn Mulder (-37 kg), Jayden Tijdeman (-33 kg), Jamie Pitstra (-46 kg) en Owen Smit (-72 kg).

2e prijzen waren er voor BJ Schippers (-37 kg), Nigel Groot (-46 kg), Ashanti Tijdeman (-52 kg) en Alex Jasperse (-44 kg).

Een 3e prijs was er voor Jayde Smit (-33 kg).

Leuk was het om te zien hoe er met de coaches (en wedstrijdtrainers) werd samengewerkt en hoe dat uitpakte. Een aantal judoka’s kregen opdrachten mee om een bepaalde judoworp uit te proberen. Voor Jayden Tijdeman was dat de schouderworp “ippon seoi nage”.  Met deze worp wist hij ook de partij te beslissen door zijn tegenstander op zijn rug te werpen. Jamie Pitstra kreeg dezelfde opdracht, maar dan door deze schouderworp uit te voeren op twee knieën, wat vanaf de aspiranten geoorloofd is. Ook hij wist deze opdracht perfect uit te voeren. Stef van Gemert had weer de opdracht om zijn tegenstander over te nemen met een offerworp (tani o toshi), wat hij zonder blikken of blozen perfect demonstreerde en wat beloond werd met een ippon of te wel een vol punt.

BJ Schippers en Owen Smit brachten de tijdens de wedstrijdtraining beoefende beenworpen nu  perfect ten uitvoer, wat hen een vol punt (ippon) opleverde.  Voor BJ was dat de veegtechniek “okuri ashi barai” en voor Owen was dat de “o soto gari”.

AFDELINGSKAMPIOENSCHAPPEN

Op zondag 29 oktober vond in Sporthal Veerburg in Anna Paulowna de afdelingskampioenschappen B-pupillen plaats. Dit zijn de voorrondes voor de Districtskampioenschappen welke plaatsvinden op zondag 5 november in Beverwijk.

Uiteindelijk wisten 4 van de 7 judoka’s zich te kwalificeren voor de Districtskampioenschappen.

Quinn Mulder (-38 kg) en Rens Meier (-42 kg) deden dat door hier een 2e plaats te behalen.

Sterre Dalmeijer (-46 kg) en Mathijs Kayadoe (-30 kg) deden dat middels een door hen behaalde 5e plaats.

Westfriese Judocompetitie Senioren (teams)

Op zaterdag 28 oktober zijn de senioren judoka’s van Dun Hong sterk begonnen in de 1e ronde van de Westfriese Judocompetitie. Ze komen dit seizoen uit in de 1e klasse  van deze competitie en ze zijn er in geslaagd om 2 van de 3 wedstrijden te winnen.

De opstelling op deze dag bestond uit Joyce Ouwens, Bouke Steinford, Max Ouwens, Joelle Listelle, Igor Geervliet en Kees Verfaille.

De 1ste ronde moest er gejudood worden tegen Judo Academie Amsterdam.

Joyce Ouwens mocht als eerste aantreden en begon super sterk. Helaas was haar tegenstander net iets te sterk en vlak voor het einde wist deze de partij te winnen met een beenworp “o soto gari “ gevolgd door een houdgreep. Bouke Steinford won zijn partij al snel met een offerworp. Vervolgens was het de beurt aan Max Ouwens. Ook hij wist zijn partij te winnen met een houdgreep. Hierop was het de beurt aan Joelle Listelle. Hij was super gemotiveerd en won zijn partij overtuigend. Igor Geervliet wist ook te winnen daar er geen tegenstander voor hem was. Helaas wist Kees Verfaille niet te scoren, waardoor het eindresultaat op 8-6 in het voordeel van Dun Hong kwam.

De 2e ronde was tegen Randers de Geus.

Dat dit een stevige tegenstander zou worden, hadden de judoka’s wel verwacht. Joyce wist helaas haar partij niet te winnen. De daaropvolgende twee judoka’s Bouke en Max wisten de score weer om te draaien door met mooie punten de overwinning binnen te slepen. Joelle had een pittige tegenstander en door een blessure kon hij het helaas net niet winnen. Igor en Kees moesten dus de daaropvolgende partijen winnen. Igor won zeer overtuigend en daarop was het de beurt aan Kees. Kees begon super goed, maar helaas had zijn tegenstander de nodige ervaring waardoor hij zijn partij verloor. Het team wist het hierdoor niet winnend af te sluiten. De eindstand was 6-8 in het nadeel van Dun Hong.

De laatste ronde was tegen Judovereniging De Uitkomst.

Joyce was op dreef en won haar partij door middel van een combinatie. Bouke had helaas geen tegenstander, zodat dit ook winst opleverde. Max liep in zijn partij een blessure op, maar wist deze toch te winnen met een vol punt (ippon).  Ook Joelle liep een blessure op, maar wist desondanks toch de partij te winnen. Igor had het deze ronde niet zo zwaar en won deze gemakkelijk met een houdgreep. Als laatste was het de beurt aan Kees. Deze verloor helaas de partij. De eindstand werd hierdoor 10-4 in het voordeel van Dun Hong.

Al met al super geslaagd. Het senioren team staat nu 3e en is in de race om volgend seizoen mee te draaien in de hoogste klasse van deze competitie.

Geplaatst in Judo, Nieuws, Teams, WFJC | Reacties uitgeschakeld voor Druk weekend voor judoka’s Dun Hong.

Jayden Tijdeman wint Internationaal Open Alkmaars Judo Toernooi


Op zondag 15 oktober 2017 vond in sporthal “Hoornse Vaart” in Alkmaar het jaarlijkse Internationaal Open Alkmaars Judo Toernooi plaats. Dit judotoernooi, dat zijn oorsprong vind in het jaar 1989, bestond uit ongeveer 600 deelnemers uit onder andere Engeland, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Litouwen, Polen, België en Nederland. De helft van deze 600 deelnemers bestond uit deelnemers uit het buitenland. Het is een zeer populair toernooi dat al maanden voor de officiële sluitingsdatum volgeboekt zit.

 

De Helderse Amateur Budoclub Dun Hong nam aan dit zware toernooi deel met 11 judoka’s verdeeld over A-pupillen, B-pupillen, aspiranten en heren onder 18 jaar. Van al deze judoka’s wist uiteindelijk alleen Jayden Tijdeman een prijs weg te slepen.

Jayden (9 jaar) uitkomend in de gewichtsklasse tot -30 kg zat in een poule met voor hem bekende Nederlandse concurrenten, maar ook met Engelse en Duitse tegenstanders. Op weg naar het goud won hij de eerste partijen met beenworpen en heupworpen gevolgd door een houdgreep waarbij hij zijn tegenstanders 20 seconden onder controle wist te houden. De daarop volgende wedstrijden wist hij overtuigend achtereenvolgens zijn tegenstanders met een heupworp en een offerworp vol op de rug te werpen waarmee de partijen onmiddellijk in zijn voordeel beslist werden.

Het was voor dit jonge judotalent na de zomervakantie alweer de derde zege op rij en hij mocht daarvoor dit keer een mooie grote zware “gouden” medaille in ontvangst nemen.

 

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Jayden Tijdeman wint Internationaal Open Alkmaars Judo Toernooi

H.A.B.C. Dun Hong op Koegrastoernooi

Winnaars van A-pupillen

Op zaterdag 7 oktober 2017 vond in sporthal “Multitreffer” in ’t Zand het 30e Koegrastoernooi plaats. Dun Hong nam hieraan deel met maar liefst 20 judoka’s verdeeld over vier leeftijdscategorieën. Voor het grootste deel van de judoka’s was dit de eerste keer op dit toernooi. Het bleek een pittig toernooi, waar de judoka’s flink aan de bak moesten en het niet cadeau kregen.

In de ochtend was het de beurt aan de A-pupillen. Denvey van der Linden ( -24 kg) en Jayden Tijdeman (-30 kg) bewezen opnieuw hun klasse en wonnen zoals verwacht al hun partijen op overtuigende wijze en behaalden hierdoor een 1e prijs.

Alex Jasperse (-42 kg) was ook in vorm en door goed teamwork met zijn coach wist hij de 2e plaats te bemachtigen. Chris Korver die net over is gegaan naar een zwaardere gewichtsklasse (-27 kg) won een 3e prijs.

Hierna was het de beurt aan de B-pupillen. Van de zeven judoka’s wist hier uiteindelijk alleen Quinn Mulder een 1e prijs te behalen. Hij won in de spannende finale in de gewichtsklasse tot -38 kg de wedstrijd met een wel heel mooi uitgevoerde harai goshi (heupworp).

Bij de aspiranten zaten Jamie Pitstra en Tim de Boer in dezelfde gewichtsklasse tot -46 kg. Jamie Pitstra mocht uiteindelijk de hoogste plek op het podium beklimmen. Voor Tim de Boer was er een 3e prijs. Ashanti Tijdeman won bij de meiden in de categorie tot -52 kg de 2e prijs en scoorde een drietal mooie en snelle ippons (vol punt) met beenworpen en een heupworp.

Bij de heren -18 won Owen Smit een welverdiende 2e prijs in de gewichtsklasse tot -66 kg.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor H.A.B.C. Dun Hong op Koegrastoernooi

Open Helderse Kampioenschappen Judo 2017 update

Stand van zaken organisatie Open Helderse Kampioenschappen Judo 2017.

  • Een maand voor de officiële sluiting hebben nu al bijna 400 judoka’s ingeschreven van 31 clubs.
  • Uit het buitenland hebben zich nu 59 judoka’s aangemeld van clubs uit Engeland, België, maar ook uit Algerije en …Georgië. En er zijn nog toezeggingen uit Hongarije en Duitsland.
  • Er komen ook stands te staan van: Essimo Sportkleding van oud-Europees kampioen Patrick van Kalken, Japanse Kalligrafie en computer borduurspecialiste.
  • Oud-wereldkampioen Ruben Houkes komt ook langs voor een prijsuitreiking.

 

Geplaatst in Judo, Nieuws, OHK 2017, OHK Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Open Helderse Kampioenschappen Judo 2017 update

Dun Hong op Openingstoernooi EBI-Sports

11e OPENINGSTOERNOOI EBI-SPORTS

Zondag 24 september 2017 was er weer het (11e) Openingstoernooi Van EBI-Sports in Tuitjenhorn en dit is een leuk en gezellig toernooi wat net even wat anders is dan de andere toernooien.

De opzet is simpel:

Het is een teamtoernooi, waar niet gekeken wordt naar leeftijd of gewicht, maar naar lengte.

Het kan dus zomaar gebeuren dat je met je gele band tegenover een bruine band komt te staan of dat je als wat grotere 12 jarige tegenover een bijvoorbeeld 16 jarige komt te staan.

Van te voren werd dan ook duidelijk vermeld dat in zo’n geval de wat betere of ervarenere judoka rekening dient te houden met de misschien wat mindere judoka.

Nadat de judoka’s op volgorde van lengte waren gezet, werden de teams samengesteld en ook dit is heel leuk aan dit toernooi, want alle judoka’s van allerlei clubs worden gewoon over allerlei teams verdeeld en zo leer je ook eens wat andere judoka’s kennen waar je normaal gesproken misschien nooit met of tegen judood.

Daar er een flink aantal Dun Hong-judoka’s naar het Spaarnetoernooi werden afgevaardigd, was er maar een klein groepje Dun Hong-judoka’s naar Tuitjenhorn vertrokken om daar hun kunsten te kunnen vertonen en dit waren:

Thijs Bregman (uitkomend voor team Japan)
Jayde Smit (uitkomend voor team Argentinië)
Tim de Boer (uitkomend voor team Amerika)
Jamie Pitstra (uitkomend voor team Duitsland)
Nigel Groot (uitkomend voor team Griekenland)

Kort samengevat hebben deze vijf toppers het simpelweg geweldig gedaan.

De ene partij was wat gemakkelijker dan de andere, maar uiteindelijk wisten ze allemaal de nodige partijen te winnen, maar ook was er wel eens een verliespartij.

Maar zoals bij elke teamwedstrijd ben je ook afhankelijk van wat de rest van je team doet en op dit 11e Openingstoernooi bleek uiteindelijk het team Japan (met daarin een ijzersterke Thijs) de sterkste van de dag.

Zeker voor de wat minder ervaren judoka is dit toernooi een aanrader, maar ook voor de judoka met wat meer ervaring, is het zeker aan te raden om volgend seizoen zeker mee te doen.

Geplaatst in Judo, Nieuws, Teams | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong op Openingstoernooi EBI-Sports

Succes op openingstoernooi voor Dun Hong judoka’s

Op zondag 17 september vond in Zaandam het Nikiwa judotoernooi plaats, wat georganiseerd was door Sportschool Salomons. Het was voor judoclub Dun Hong het eerste judotoernooi na de zomervakantie en het bleek een leuk klein toernooi om weer wedstrijdritme op te bouwen. Er deden in totaal 11 judoka’s mee, waarvan er maar liefst 8 in de prijzen vielen.

In het eerste deel van de ochtend  was het de beurt aan de B-pupillen Jayden Tijdeman, B.J. Schippers, Rens Meier, Quinn Mulder en Jayde Smit.

Jayden Tijdeman was dit keer als A-pupil ingedeeld bij de B-pupillen en in een zwaardere gewichtsklasse, maar toch wist hij vrij gemakkelijk al zijn partijen met ippon te winnen en de 1e prijs te veroveren. Jayde Smit die in dezelfde poule als Jayden zat, viel helaas buiten de prijzen. B.J. Schippers scoorde weer een paar hele mooie ippons met een heupworp en een schouderworp. Door één verloren partij werd hij uiteindelijk 3e.

Quinn Mulder en Rens Meier zat bij elkaar in de poule en wonnen overtuigend al hun partijen. In hun onderlinge gevecht om de 1e en 2e plaats, wist Rens Quinn te verassen met een overname, waardoor hij de 1e prijs bemachtigde. Voor Quinn een knappe 2e prijs.

Aan het eind van de ochtend begon het tweede deel met daarin de aspiranten Jamie Pitstra, Nigel de Groot, Tim de Boer, Ashanti Tijdeman, Owen Smit en Quinn Hofman.

Jamie Pitstra en Nigel de Groot zaten bij elkaar in de poule. Jamie wist alle partijen te winnen, wat hem een welverdiende 1e prijs opleverde. Nigel verloor twee partijen, waaronder die tegen zijn clubmaatje Jamie. Hierdoor won hij de 3e prijs.

 

Ashanti Tijdeman ving aan in een zwaardere gewichtsklasse en moest vijf partijen judoën. Al deze partijen werden door haar overtuigend gewonnen wat haar de 1e prijs opleverde.

Quinn Hofman had zijn rentree na een tijd van blessureleed. Ondanks dat hij nog niet helemaal blessure vrij was, wist hij toch een mooie 2e prijs binnen te slepen.

Tim de Boer en Owen Smit moesten helaas voortijdig afhaken, waardoor ze buiten de prijzen vielen.

Al met al een mooi resultaat bij het eerste judotoernooi van dit seizoen voor de judoka’s van Dun Hong!

Geplaatst in Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Succes op openingstoernooi voor Dun Hong judoka’s

Graduatie G-Judoka’s

Op donderdag 6 juli zijn de volgende G-judoka’s gegradueerd.
Van harte gefeliciteerd.

Nico Boonstra                   Groene band

Claudia Theuns                 Oranje band

Brain Borstel                     Oranje  band

Yoran Fiolie                       Gele band

Elian van Laar                   Gele band

Shylvano Hazewinkel      Gele band

Leendert Griek                  Gele band

Fred Steijn                         Gele band

Paul Koopman                  Gele band

Ageeth v.d. Berg               Gele band

 

Geplaatst in G-Judo, Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Graduatie G-Judoka’s

Succes voor Dun Hong bij het Oranje banden toernooi

Op zondag 18 juni zijn 3 judoka’s van Dun Hong erin geslaagd om een prijs te pakken tijdens het oranje banden toernooi bij Dojo ’t Loo in Heiloo

1ste prijs voor Yara Hoque

2de plaats voor Jorik Bais

3de plaats voor Maxim van de Reep

De dag begon heel vroeg voor de allerkleinste en jongste wedstrijd judokatjes van Dun Hong.

Jorik Bais, Maxim en Liselotte van de Reep hun 1ste grote wedstrijd en wat stonden ze fanatiek. Ze hadden er alle 3 super veel zin in ondanks de warmte .

Jorik mocht meteen aan de bak en wist zijn 1ste pot te winnen vervolgens wist hij zich heel sterk te verzetten tegen uiteindelijke winnaar maar die verloor hij helaas. Zijn 3de partij wist Jorik weer met een houdreep te winnen en de laatste partij speelde hij gelijk, iedereen had verwacht dat hij deze zou winnen omdat hij de enige was die inzette maar helaas tot onze verbazing ging de winst naar de tegen partij en werd hij keurig 2de .

Maxim had er ook super veel zin in hij moest meteen de 1ste partij tegen Jorik en hij wierp Jorik meteen helaas pakte Jorik slim een houdgreep en verloor Maxim deze . Tegen de nummer 1 werd het wat zwaarder deze dame was ook super fanatiek en wist te winnen met een houdgreep de 2 volgende wedstrijden wist Maxim helaas ook niet winnend af te sluiten maar verloor deze met een houdgreep maar werd wel 3de super!!

Liselotte zat in een super zware poule en helaas verloor ze heel snel haar 1se pot, de 2de ging super en Liselotte wist hem helemaal uit te draaien alleen de scheidsrechter vond de tegenstander toch net iets beter en wees een ander aan als winnaar. Dit over kwam Liselotte ook in haar volgende wedstrijd weer met scheidsrechter beslissing en helaas haar laatste verloor ze met een houdgreep .

Na de prijs uitreiking moest Sophie van de Reep. Ook Sophie had best een zware poule en moest er aan geloven maar haar 1ste van 3 wedstrijden verloor ze helaas heel snel. De volgende wedstrijd won Sophie omdat ze een klap in haar gezicht kreeg en de tegenstander gediskwalificeerd werd. Daarna herpakte Sophie zich en haar volgende wedstrijd ging super maar helaas net in de laatste seconden verloor ze met een houdgreep en viel Sophie net buiten de prijzen.

In de middag mocht Yara Hoque aantreden.

Yara kwam in een hele warme dojo en moest 3 wedstrijden te winnen. Yara won haar 1ste wedstrijd me een houdgreep en ze was super vel . Haar 2de wedstrijd ging iets moeizamer maar door een aantal aanwijzingen wist Yara deze ook te winnen met een houdgreep. Yara wist dat ze de volgende ook moest winnen om kampioen te worden en weer won ze met een houdgreep en werd zo kampioen.

Coach Andre Bais

Geplaatst in Bandentoernooi, Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Succes voor Dun Hong bij het Oranje banden toernooi

G-Judoka’s Dun Hong succesvol op BENG toernooi

Op zaterdag was er een internationaal aangepast judo toernooi in Beverwijk het BENG toernooi.
Van Dun Hong hebben Brain Borstel en Nico Boonstra meegedaan.
De wedstrijden begonnen om 13.30.

Brain zat in een poule van 5 judoka’s waarvan 3 buitenlanders met twee gewonnen partijen is hij derde geworden.

Nico zat in een poule van 6 judoka’s en ook hij is derde geworden met drie gewonnen partijen.

Het was voor onze judoka’s weer een heel mooi toernooi. De vader van Nico heeft de mannen gecoacht . Bedankt voor de inzet.

Geplaatst in G-Judo, Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor G-Judoka’s Dun Hong succesvol op BENG toernooi

Dun Hong kampioen in judocompetitie

Het seniorenteam van Dun Hong heeft ook op de slotdag van de West-Friese Judo Competitie (WFJC) geen punten laten liggen met twee zeges en daardoor afgetekend het kampioenschap van de tweede klasse heeft binnengehaald.

Dit leverde ook meteen promotie op naar de eerste klasse van deze Noord-Hollandse judocompetitie die met 25 seniorenteams en 21 jeugdteams de grootste judocompetitie van Nederland is.

Deze competitie is tevens één van de grotere breedtesportevenementen van Noord-Holland bij de zaalsporten. En is tevens een prima opstap voor aankomende judotalenten om ervaring op te doen.

Dun Hong had deze opstelling: Naomi de Graaff, Bouke Steinfort, Max Ouwens, Gheorgie Belgorean, Joell l’Istelle, Richard Libosan en Jeffrey Havers. Patrick Zwart was verhinderd door werkzaamheden. Vooraf werd door de coach André Bais er nog op gehamerd dat er tenminste één geplande wedstrijd gewonnen moest worden, maar dat bleek achteraf erg mee te vallen.
In de eerste ronde verloor JA Amsterdam van De Uitkomst/BCJ en was Dun Hong al kampioen.

Dun Hong – JA Amsterdam
Naomi kreeg een schouderworp tegen en verloor dus met een waza-ari                     0-2 0-7
Bouke scoorde na een wat stroef begin een mooie ippon met ippon-seoi-nage         2-0 10-0
Max scoorde eerst een waza- met een overname en daarna ippon met doorsturen  2-0 10-0
Gheorgie had geen tegenstander                                                                                          2-0 10-0
Joell scoorde waza-ari met een overname waza-ari en ippon met een maki-komi    2-0 10-0
Richard verloor in een houdgreep na een mooie technische partij                               0-2 0-10
Jeffrey verkeek zich op zijn kleinere tegenstander en kreeg een sasae techniek        0-2 0-10

Uitslag 8-6 40-27

Dun Hong – de Uitkomst/BCJ
Naomi verliest met een overname                                                                                        0-2 0-7
Bouke scoorde weer ippon met een schouderworp op twee knieën                              2-0 10-0
Max verkeek zich op het grondwerk van zijn tegenstander en moest afkloppen       0-2 0-10
Gheorgie scoorde ippon hoewel hij in een hogere gewichtsklasse stond                     2-0 10-0
Joell scoorde met een houdgreep een waza-ari en daarna ippon met een armworp 2-0 10-0
Richard scoord een mooi punt met een uchi-mata                                                           2-0 10-0
Jeffrey scoorde ook een vol punt met een ippon-seoi-nage                                            2-0 10-0

 Uitslag 10-4 50-17

 

De uitslagen van de slotdag en eindstand van de tweede klasse:

Geplaatst in Judo, Teams, WFJC | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong kampioen in judocompetitie

Knappe prestatie Dun Hong jeugd

Tijdens de slotronde van de WFJJC 2016 / 2017 werd de judojeugd van H.A.B.C. Dun Hong een zeer lastige opgave voorgeschoteld om alsnog een podiumplek te bemachtigen.

Nadat in de 4e ronde alle wedstrijden werden verloren, moest er vandaag alles gewonnen worden om alsnog een 3e plaats in het eindklassement te veroveren.

Het team bestond deze keer uit:

Luuk Warnars (-27kg), Sven Dalmeijer en Sophie v/d Reep (beide -30kg), Nafissa Shaibou (-34kg), Emilia Belgorean (-38kg), Sterre Dalmeijer (-42kg), Jamie Pitstra (-46kg), Raphael Visser (-50kg), Björn de Haan (-55kg), Owen Smit en Susan van Drimmelen (beide -60kg) en Tim de Boer (geblesseerd) was er voor de support.

Wegens ziekte kon coach Aleida helaas niet aanwezig zijn bij deze slotronde, maar gelukkig waren er de nodige ouders aanwezig voor de coaching / support.

In de eerste ronde mocht Dun Hong aantreden tegen De Uitkomst Anna Paulowna.

Luuk wist zijn partij met sterk judo helaas niet te winnen. (2-0)

Sophie wist een Wazari te scoren en haar partij met een houdgreep af te maken. (2-2)

Nafissa wist exact het zelfde te presteren en ook zij won haar partij met een Wazari, gevolgd door een houdgreep. (2-4)

Emilia wist in haar partij haar tegenstander zonder score naar de grond te werken en door middel van een mooie kanteltechniek haar tegenstander in een houdgreep te krijgen. (2-6)

Sterre verloor vervolgens haar partij nadat zij in een houdgreep terecht kwam. (4-6)

Jamie wist zijn partij met een mooie schouderworp te winnen. (4-8)

Raphael had in zijn partij geen tegenstander en wist zo de winst te pakken. (4-10)

Susan begon sterk in haar partij, maar kreeg in het grondgevecht een armklem te verwerken.

Dit is een verboden handeling in deze klasse, maar i.p.v. een diskwalificatie kreeg haar tegenstander alleen maar een straf.

Haar partij ging hierna verder en –mede door een pijnlijke arm- werd zij hierna vol op haar rug gegooid en dus verloor zij haar partij.

Uiteindelijk won Dun Hong deze ronde van De Uitkomst met 8-10 (40-50).

In de tweede ronde mocht Dun Hong aantreden tegen Yamaguchi.

Luuk wist in zijn partij 2 keer een Wazari te scoren, maar liep hierna tegen een Ippon aan. (0-2)

Sven wist in zijn partij razendsnel een Ippon te scoren met een perfect uitgevoerde Harai-goshi en zo bracht hij de tussenstand weer in evenwicht (2-2)

Nafissa was in haar partij zeker niet minder dan haar tegenstander, maar doordat ze 2 keer een Wazari tegen kreeg, ging de winst naar Yamaguchi. (2-4)

Emilia had in deze ronde geen tegenstander en dus ging de winst wel naar haar. (4-4)

Sterre was in haar partij in onze ogen de meer aanvallende judoka, maar door beide judoka’s werd er niet gescoord en helaas voor Sterre wees de scheidsrechter haar tegenstander als winnaar aan. (4-6)

Jamie had het moeilijk in zijn partij, maar wist toch een Wazari te scoren en zo zijn partij toch te winnen. (6-6)

In d partij van Raphael waren beide judoka’s zeer aan elkaar gewaagd, maar door eerste een Wazari te scoren en later zelfs een Ippon, won hij zijn partij meer dan verdiend.

Zowel Bjorn als Susan hadden in hun partij geen tegenstander en zo zorgden zij ervoor dat Dun Hong ook in deze ronde de winst pakten met 12-6 (57-18)

De laatste ronde van Dun Hong tegen Haijme werd een rechtstreeks gevecht om de derde plaats.

Luuk zette Dun Hong direct op voorsprong doordat hij geen tegenstander had. (2-0)

Sophie had het zwaar in haar partij en kreeg een Ippon tegen. (2-2)

Nafissa kwam in haar partij nog wel op voorsprong, maar in het restant van haar partij bleek zij toch de mindere van de twee en verloor zij dus. (2-4)

Emilia scoorde in haar partij al snel een Wazari en door hierna haar tegenstander constant onder druk te zetten, gaf zij deze tegenstander geen schijn van kans om iets terug te kunnen doen en zo wist zij haar partij gemakkelijk uit te judoen. (4-4)

Sterre was in haar partij de betere judoka en ook hier had haar tegenstander niks in te brengen en dit leverde hem een shido op; dit bleek uiteindelijk voldoende voor Sterre om haar partij te winnen. (6-4)

Jamie was in zijn partij oppermachtig en wist tot 3 keer toe een Wazari te scoren en zo zijn partij te winnen. (8-4)

Raphael maakte de strijd om de derde plaats nog een beetje spannend door zijn partij helaas –met goed judo van beide kanten- te verliezen. (8-6)

Bjorn had in deze ronde geen tegenstander en zo kwam Dun Hong op een 10-6 voorsprong.

Owen mocht in zijn laatste competitiewedstrijd voor de jeugd van Dun Hong ook nog even zijn kunsten vertonen en dit deed hij zeer overtuigend.
De gehele partij was hij de bovenliggende judoka en nadat zijn tegenstander aftikte bij een stevige houdgreep, bracht hij de einduitslag op 12-6 (54-27).

En zo wisten de jeugdige toppers van Dun Hong dus alle drie de ronden te winnen en dus was daar plaats 3 op het podium van de WFJJC 2016 / 2017.


Geplaatst in Judo, Nieuws, Teams, WFJJC | Reacties uitgeschakeld voor Knappe prestatie Dun Hong jeugd

Dun Hong nog steeds koploper WFJC judocompetitieHet seniorenteam van Dun Hong wist ook in de vijfde en voorlaatste ronde van de West-Friese Judo Competitie (WFJC)  de koppositie te behouden. Gewonnen werd van Kenamju en reglementair van BC Yamaguchi. Ook Ebi Sports werd een grote overwinning maar tegen de andere kampioenskandidaat JA Amsterdam liep Dun Hong tegen een nederlaag aan.

Deze ronde werd gehouden in de eigen Maarten Post Dojo.

Het team bestond deze keer ook weer uit Naomi de Graaff, Bouke Steinfort, Max Ouwens, Patrick Zwart, Joell L’Istelle, Igor Geervliet, Richard Libosan en Jeffrey Havers. Gheorgie Belgorean deed niet mee door een blessure aan zijn pols.

De eerste wedstrijd ging tegen Sportschool Kenamju

55 kg. Naomi de Graaff won pas in de verlenging met wazari  2-0 7-0
60 kg. Bouke Steinfort scoorde weer ippon nu met een verwurging 2-0 10-0
66 kg. Max Ouwens scoorde binnen 15 seconden ippon met een linkse heupworp                          2-0 10-0 
73 kg. Patrick Zwart scoorde ippon met een Koga variant schouderworp  2-0 10-0
81 kg. Igor Geervliet scoorde ippon met een linkse ko-soto-gake 2-0 10-0 
90 kg. Joell L’istelle scoorde ook een ippon met schouderworp 2-0 10-0
90+kg. Jeffrey Havers had geen tegenstander 2-0 10-0

Uitslag  14-0 (67-0) voor Dun Hong  

De tweede ronde was een walk-over tegen Yamaguchi dat geen compleet team op de mat kon brengen en dit werd dus 14-0 70-0

De derde ronde ging tegen Ebi Sports

Naomi de Graaff had het moeilijk tegen een stugge tegenstander en verloor op straffen
0-2 0-1
Bouke Steinfort had geen tegenstander 2-0 10-10
Max Ouwens scoorde eerst drie waza-ari’s en besloot met ippon door een linkse uchi mata  2-0 10-0
Patrick Zwart maakte een snelle schouderworp op twee knieën 2-0 10-0
Joell Lístelle scoorde een ouderwetse ippon met een o-soto gari  2-0 10-0
Richard Libosan scoorde een waza-ari en daarna met een snelle verwurgingstechniek ippon 2-0 10-0
Jeffrey had weer geen tegenstander 2-0 10-0  

De vierde ronde stond Dun Hong tegen medekampioenskandidaat Van Heest/Landsmeer

Naomi verloor in een houdgreep: sankaku-gatame 0-2 0-10
Bouke scoorde weer ippon nu met een schouderworp 2-0 10-0
Max kon niet door de verdediging heen komen en verloor met een waza-ari                         0-2 0-7
Patrick kon ook niet scoren en liep tegen drie straffen aan 0-2 0-1
Igor won met een hansoku-make van zijn tegenstander 2-0 10-0
Richard liet zich verrassen in een houdgreep en gaf op met een lichte liesblessure             0-2 0-10
Jeffrey was veel sterker dan zijn tegenstander die al snel op gaf 2-0 10-0

Uitslag 6-8 (30-37) voor J. van Heest

Slotronde van de competitie zondagmiddag in de Sporthal De Walvis in Beverwijk!

Zondagmiddag wordt in de sporthal De Walvis de slotdag gehouden van de judocompetitie. Dun Hong moet dan twee keer de mat op en heeft alle kans het kampioenschap binnen te halen en promotie af te dwingen naar de eerste klasse.

De eerste wedstrijd is dan tegen medekampioenskandidaat JA Amsterdam. Als deze wordt gewonnen doet de laatste wedstrijd er niet meer toe. Deze gaat dan tegen buurtgenoot De Uitkomst uit Anna Paulowna.

Supporters zijn dan van harte welkom. Toegang is ook dan GRATIS. Aanvang 14.00 uur

Voor een uitbreiding van de wedstrijdgroepen is er nog steeds plaats. Zijn er die actief als wedstrijdjudoka of passief als trainingspartner willen meetrainen dan zijn ze van harte welkom op de dinsdagavond om 19.00 uur. De jeugd -15 jaar traint ervoor om 17.45 uur.

Uitslagen zaterdag 19 maart

Kenamju    –  Dun Hong 0-14  0-70
Yamaguchi  –   Dun Hong 0-14 0-70
Kenamju   –   Judo Academie A’dam 4-10  20-50
Uitkomst/BCJ Kenamju  10-4 50-20
Yamaguchi  J.A. Amsterdam 0-14 0-70
J.A. Amsterdam  – J. van Heest/Landsmeer 2-12   10-60
Ebi-Sports   Dun Hong 2-12 1-60
Yamaguchi    –   Ebi-Sports 0-14 0-70
van Heest/Landsmeer Uitkomst/BCJ 10-4 47-20
Dun Hong J. van Heest/Landsmeer 6-8 30-37
Ebi-Sports  Uitkomst.BCJ 2-12  10-60

Stand:

1 Dun Hong 16 28 176 829
2 JA Amsterdam 15 24 138 678
3 van Heest/Landsmeer 15 22 128 682
4 de Uitkomst/BJC 15 18 122 580
5 Ebi-Sports 15 9 80 356
6 Kenamju 15 4 50 240
7 Yamaguchi 15 1 36 167

 

 

Programma WFJC zondag 26 maart in de Walvis in Beverwijk

Van Heest – Ebi-Sports         Uitkomst – JA Amsterdam

Yamaguchi – Van Heest        Ebi-Sports – JA Amsterdam

Kenamju – Ebi-Sports            Yamaguchi – Uitkomst/BCJ

Kenamju – van Heest            Dun Hong – JA Amsterdam

Yamaguchi – Kenamju          Dun Hong – Uitkomst/BCJ

 

Geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong nog steeds koploper WFJC judocompetitie

Bijzondere Kata training Mas Blonk

Zondag 19 maart heeft Mas Blonk een Kata training gegeven aan een groepje gemotiveerde judoka’s.

Mas Blonk kwam het Naga No Kata behandelen, namens de Kata werkgroep, bij judo club Hajime te Alkmaar. De kennis en kunde van Mas Blonk, die in het bezit is van de 8e Dan, is het resultaat van meer dan een halve eeuw de sport te beoefenen.

 

Onze judoka’s Susan van Drimmelen en Jayde Navis hebben hun kennis mooi aan kunnen vullen voor de eerste drie series. De tips en aanwijzingen van Mas Blonk (73 jaar) werden gretig in de praktijk gebracht tijdens deze bijna persoonlijke les.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Bijzondere Kata training Mas Blonk

G-judo toernooi Dun Hong

Zaterdagmiddag 18 maart hebben we ons 8ste aangepast judo toernooi gehouden. Er waren 34 judoka’s verdeeld over 8 poules.

De judoka’s kwamen van J.V. De Uitkomst, Dojo het Loo, Mytylschool De Ruimte en onze eigen judoka’s

 

 

 

 

 

 

 

Van onze eigen groep is Nico Boonstra eerste geworden en alle andere judoka’s van onze groep hadden een mooie tweede plaats.

Ook deze keer heeft AH Schooten Plaza weer gezorgd voor iets te eten en te drinken. De prijzen zijn uitgereikt door Liesbeth Verrijdt.

Het was weer een zeer geslaagde middag. Ook bedanken we de vrijwilligers achter de tafel en de scheidsrechters.

Geplaatst in G-Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor G-judo toernooi Dun Hong

Helaas geen prijs voor Jamie Pitstra brons op de NK onder 15

Jamie Pitstra (12 jaar en blauwe band) is er niet geslaagd om bij NK -15 in Tilburg in zijn gewichtsklasse -42 een prijs te behalen. Aan dit NK wat in Tilburg werd georganiseerd door de Judo Bond Nederland deden per gewichtsklasse liefst 28 judoka’s mee.

Na Pitstra eerder op de districtskampioenschappen in Beverwijk brons behaalde mocht hij nu in Tilburg starten op het NK voor jongens en meisjes onder 15 jaar. Het was het eerste NK voor Pitstra en de verwachtingen waren niet te hoog gespannen.

Het begin was goed te noemen. In de eerste ronde tegen Gijz Banai wist hij overtuigend te winnen met twee keer een waza-ari en de voorsprong keurig vast te houden.

Ook de tweede ronde tegen Owen Bruinsel voor plaatsing in de kwartfinales ging het goed. Hij kreeg een shido tegen en ging toen fel in de aanval met als resultaat een ippon met een seoi nage dertig seconden voor tijd.

Nu werd het echt spannend voor Jamie Pitstra en moest hij voor een plaats in de halve finale aantreden tegen Jsper Haarbrink. Dit ging lange tijd gelijk op. Deze tegenstander wilde Jamie steeds uit de mat duwen met als reactie: terug duwen. Helaas ging hij toen in een schouderworp voor een waza-ari. Helaas kon hij zelf niet meer scoren zodat hij naar de herkansingen moest.

Daar verloor hij van Max Stikkelorum met een ippon door een schouderworp.

Toch heeft hij het als jongerejaars en met pas zijn tweede wedstrijd met het seniorenreglement niet slecht gedaan met uiteindelijk een negende plaats van de achtentwintig deelnemers.

 

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Helaas geen prijs voor Jamie Pitstra brons op de NK onder 15

Meiden Dun Hong pakken vier prijzen op Girls Only toernooi

Vier meiden van  Dun Hong die hebben mee gedaan aan het Hajime girls only toernooi zijn alle vier in de prijzen gevallen.
Jayde Smit 3de (niet op de foto), Sterre Dalmeijer 3de, Irene van Drimmelen 3de en Yara Hoque 2de.

Jayde Smit mocht in de ochtend als eerste aantreden en wist twee van de vier wedstrijden te winnen waardoor zij haar 3de plek veilig wist te stellen.

Vervolgens mocht Sterre Dalmeijer in de klasse -44 maar die was helaas samengevoegd met de -48 dus het was voor Sterre plotseling een zware poule. De eerste wedstrijd wist ze niet te winnen en verloor ze helaas met een houdgreep . De volgende twee wedstrijden waren zwaar bevochten waarbij al de speeltijd werd gebruikt en won ze respectievelijk met een scheidsrechter beslissing  en met een shido . Helaas won ze de laatste partij niet en werd Sterre derde.

Irene van Drimmelen uitkomend bij de aspiranten net zoals haar mede judoka Yara Hoque in de -44.

Irene kreeg meteen 2 verlies partijen om haar oren maar wist de helemaal recht te zetten in de laatste drie wedstrijden. Alle drie de wedstrijden wist Irene te winnen met een houdgreep en werd derde.

Yara wist meteen te vlammen door haar eerste drie wedstrijden te winnen met houdgrepen de vierde partij moest Yara tegen de nummer 1 maar helaas was die een tikkeltje te sterk maar ze wist haar laatste partij met weer een winst af te sluiten en werd 2de .

Een top dag voor de meiden van Dun Hong

Coach andre bais

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Meiden Dun Hong pakken vier prijzen op Girls Only toernooi

Jamie Pitstra brons op de Noord-Hollandse kampioenschappen Judo

Jamie Pitstra (12 jaar en blauwe band) is er in geslaagd om bij de districtskampioenschappen judo voor jongens en meisjes onder 15 jaar en in zijn gewichtsklasse -42 kg. brons te behalen. Hiermee heeft hij zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen die op 11 maart in Tilburg zullen worden gehouden in de Topsporthal T-Kwadraat in Tilburg.

In zijn gewichtsklasse -42 kg hadden 23 judoka’s uit heel Noord-Holland ingeschreven. En gezien zijn leeftijd, hij was jongstejaars, waren de verwachtingen vooraf niet al te hoog gespannen.

Na een ontspannen begin met winst met een houdgreep na een snelle schouderworp stond hij meteen tegenover Brian Clara van sportschool Tom van der Kolk uit Alkmaar. Dit ging onverwacht goed met een waza-ari voorsprong. Toch kwam hij in een verwurging terecht en moest afkloppen.

In deze leeftijdsgroep mogen bijna alle seniorentechnieken behalve armklemmen.

Hij moest nu door de herkansingen heen om zich bij de beste vier te plaatsen. Hierbij won hij vier wedstrijden op rij (met één wedstrijd zelfs binnen twee seconden….) en moest toen aantreden voor een wedstrijd om de derde/vijfde plaats.

Hij wist een voorsprong te krijgen met een waza-ari door een schouderworp en moest toen alle zeilen bijzetten om dit vast te houden. Dat kwam hem op twee shido’s te staan en met de nieuwe wedstrijdregels mocht er geen derde bij komen. In een laatste aanval scoorde hij echter vol punt met combinatie schouderworp en beenworp.

Dit betekende een derde plaats en dus plaatsing voor het komende NK op 11 maart. Nog een potentiele kandidaat voor plaatsing Quinn Hofman was twee weken geleden op een toernooi in Gilze Rijen geblesseerd geraakt en moest afzeggen voor deze districtskampioenschappen.

De andere twee deelnemers Tim de Boer en Raphael Visser werden helaas in de herkansingen uitgeschakeld.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Jamie Pitstra brons op de Noord-Hollandse kampioenschappen Judo

Max Ouwens geslaagd voor zwarte band judo

Zaterdag 25 februari j.l. is Dun Hong judoka Max Ouwens geslaagd voor zijn zwarte band judo tijdens examens die door de Judo Bond Nederland District Noord-Holland in de Sporthal de Walvis in Beverwijk werden gehouden. In totaal waren er 42 kandidaten voor de examens 1e, 2e en 3e danexamen judo.

Samen met partner Patrick Zwart die in verband met zijn opleiding tot judoleraar B de hele begeleiding heeft verzorgd, moest Ouwens het volledige programma doen. Dit bestond uit drie series Nage-no-Kata, Nage waza (staande judotechnieken) en Ne-Waza (judotechnieken op de grond).

De examencommissie bestond uit Ton Huybers (7e dan), Linda Klaver (3e dan) en Cees Veen (5e dan). Het kata viel door een enkelblessure van Patrick Zwart wat tegen maar hij behaalde wel een voldoende. Het grondwerk werd met een zeven beoordeeld en het staande werk ook gemiddeld een zeven met uitschieters naar een acht voor het Renraku-waza en Gaeshi-waza.

 

 

 

Naast de nu geslaagde Ouwens zijn nog een zestal in opleiding voor 1e en 2e dan examen judo. De volgende examens zijn weer in mei van dit jaar.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Max Ouwens geslaagd voor zwarte band judo

Dun Hong nog steeds koploper judocompetitie

Het seniorenteam van Dun Hong wist ook in de vierde ronde van de Judocompetitie van Noord-Holland (West-Friese Competitie) weer de koppositie vast te houden. Gewonnen werd van mede kampioenskandidaat De Uitkomst/BC Julianadorp en reglementair van BC Yamaguchi en verloren werd van de andere kampioenskandidaat JA Amsterdam.

Deze vierde ronde werd gehouden in de Dojo van JV Landsmeer.

Het team bestond deze keer ook weer uit Naomi de Graaff, Bouke Steinfort, Gheorgie Belgorean, Max Ouwens, Joell L’Istelle, Igor Geervliet en Jeffrey Havers.

Aangetreden moest worden tegen Judo Academie Amsterdam, BV De Uitkomst uit Anna Paulowna en Yamaguchi uit Warmenhuizen.

De coaches André Bais en Freek Libosan hadden de opstelling weer moeten wijzigen doordat Patrick Zwart geblesseerd was en Richard Libosan nog aan het verhuizen was en dus een trainingsachterstand had.

De eerste wedstrijd ging tegen concurrent De Uitkomst.

55 kg. Naomi de Graaff kreeg na een voorsprong toch een ippon tegen met een ko-soto-gaken.
0-2 0-10
60 kg. Bouke Steinfort scoorde weer ippon een schouderworp                                                   2-0 10-0
66 kg. Max Ouwens had geen tegenstander.
2-0 10-0
73 kg. Gheorgie Belgorean was doorgeschoven en verloor met twee keer
waza-ari
0-2 0-10
81 kg. Joell L’Istelle kwam na een gelijkopgaande strijd in een verwurging
0-2 0-10
90 kg. Igor Geervliet moest dus winnen om nog een kans te hebben de ontmoeting te winnen. Na een waza-ari achterstand en ook nog een yugo tegen keerde de kansen. Op conditie vocht Geervliet zich terug met eerst twee straffen voor zijn tegenstander. Daar na een yugo en vlak voor tijd een prima waza- ari met een ko-uchi-gari. Deze voorsprong hield hij vast tot het eind
2-0 1-0
90+kg. Jeffrey Havers moest ook winnen om de teamontmoeting binnen te halen.
Na een snelle aanval gevolgd door een houdgreep als een bankschroef werd de teamwinst binnen gehaald
2-0 10-0

Eindstand 8-6 (31-30) voor Dun Hong  

 De tweede ronde stond Dun Hong tegen een team van de JA Amsterdam

Naomi  verloor in een houdgreep: sankaku-gatame                                                                         0-2 0-10
Bouke scoorde na zes seconden ook al ippon weer met een sutemi.
2-0 10-0
Gheorgie  scoorde eerst een waza-ari met een schouderworp en daarna een ippon houdgreep
2-0 10-0
Max scoorde ippon met een yoko-siho gatame na een linkse aanval
2-0 10-0
Igor stond nu weer in zijn eigen gewicht maar verloor toch met twee keer waza-ari
0-2 0-10
Joell stond nu een gewicht zwaarder en verloor met een keiharde o-goshi                                 0-2 0-10
Jeffrey liet zich verrassen met een lage schouderworp.                                                                   0-2 0-10

Uitslag 6-8 voor JA Amsterdam

De laatste partij van deze avond was tegen Yamaguchi. Door onbekende oorzaak had dit team zich afgemeld en kreeg dus een reglementair 14-0 (70-0) aan zijn broek.

Vijfde ronde van de competitie bij Dun Hong!

De eerstvolgende competitieronde op zaterdag 18 maart is weer een belangrijke. Dan moet Dun Hong in eigen huis aantreden tegen liefst vier tegenstanders.

De eerste wedstrijd is dan tegen Kenamju. Daarna tegen Yamaguchi , vervolgens tegen EBI Sports en de laatste ontmoeting gaat dan tegen van Heest/Landsmeer.

Supporters zijn dan van harte welkom. Toegang is GRATIS.

Voor een uitbreiding van de wedstrijdgroepen is er nog steeds plaats. Zijn er die actief of passief als trainingspartner willen meetrainen dan zijn ze van harte welkom op de dinsdagavond om 19.00 uur. De jeugd traint er voor om 17.45 uur.

Geplaatst in Judo, Teams | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong nog steeds koploper judocompetitie

Dun Hong ongeslagen koploper judocompetitie

Het seniorenteam van Dun Hong wist ook in de derde ronde van de Judocompetitie van Noord-Holland (West-Friese Competitie) weer alle drie de ontmoetingen te winnen en blijft dus ongeslagen koploper.

Deze derde ronde werd gehouden in de Dojo van JV Den Uitkomst in Anna Paulowna.

Het team bestond deze keer uit Naomi de Graaff, Bouke Steinfort, Gheorgie Belgorean, Max Ouwens, Joell L’Istelle, Igor Geervliet en Jeffrey Havers..
Aangetreden moest worden tegen sportschool Johan van Heest uit Landsmeer, Kenamju Haarlem en Ebi Sports uit Tuitjenhorn.


De coaches André Bais en Freek Libosan hadden de opstelling weer moeten wijzigen doordat Patrick Zwart moest werken, Richard Libosan aan het verhuizen en André Bais zelf grieperig was. Er stond nu dus een relatief erg jong team op de mat afgezien van routinier Gheorgie Belgorean

De eerste wedstrijd ging tegen concurrent van Heest

55 kg. Naomi de Graaff kreeg een straf voor te inactiviteit en wist dit niet meer op te halen          0-2 0-1

60 kg. Bouke Steinfort scoorde weer ippon met zijn favoriete linkse yoko-sutemi                            2-0 10-0

66 kg. Gheorgie scoorde ippon met o-uchi-gari                                                                                   2-0 10-0

73 kg. Max Ouwens kwam een waza-ari achter te staan en dat bleef helaas zo                                 0-2 0-7

81 kg. Joell L’Istelle wist na een straf voor zijn opponent ippon te scoren met een houdgreep        2-0 10-0

90 kg. Igor Geervliet verloor met ippon uchi-mata na een voorsprong met twee straffen                0-2 0-10

90+kg. Jeffrey Havers moest dus winnen om de teamontmoeting binnen te halen.  Na een snel gescoorde yugogo  gaf zijn tegenstander op van wege een schouder blessure en was de winst binnen           2-0 10-0

Eindstand 8-6 (40-18) voor Dun Hong   

De tweede ronde stond Dun Hong tegen een team van de sportschool Kenamju uit Haarlem, dus niet het topteam van Top Judo Kenamju.

Naomi  won met een ippon door een linkse uchi-mata                                                                         2-0 10-0

Bouke scoorde na zes seconden ook al ippon weer met een sutemi                                                      2-0 10-0

Gheorgie  scoorde middels een houdgreep vol punt                                                                              2-0 10-0

Max scoorde een yugo met een o-uchi-gari en ippon met een houdgreep                                           2-0 10-0

Joell kon niet achterblijven en won met twee keer waza-ari door een heupworp+ houdgreep           2-0 10-0

Igor scoorde twee keer waza-ari  met uchi-mata en nog een met een o-uchi                                      2-0 10-0

Jeffrey had geen tegenstander                                                                                                                2-0 10-0

 Uitslag weer 14-0 (70-0) voor Dun Hong

De laatste partij van deze avond was tegen Ebi Sports 

Naomi won deze zware partij met twee keer shido                                                                                 2-0 1-0

Bouke had geen tegenstander                                                                                                                  2-0 10-0

Gheorgie scoorde twee keer een waza-ari                                                                                                2-0 10-0

Max scoorde ippon met een snel aangezette verwirdingstechniek                                                         2-0 10-0

Joell kreeg na een aanval te horen dat hij een been had vastgepakt (?): hansoku-make                    0-2 0-10

Igor scoorde het mooiste punt van de avond met een linkse o-goshi op 1,5 m. hoogte                       2-0 10-0

Jeffrey had ook nu geen tegenstander                                                                                                    2-0 10-0

 Uitslag  12-2 (51-10) voor Dun Hong

Alle uitslagen: 

Stand:

Vierde ronde competitie
De eerstvolgende competitieronde op zaterdag 4 februari is weer een belangrijke. Dan moet Dun Hong aantreden in Amsterdam tegen runner-up De Uitkomst/Budocentrum,  tegen Judo Academie Amsterdam en tegen Yamguchi.Vooral de eerste twee ontmoetingen zullen beslissend zijn voor een vroeg kampioenschap voor Dun Hong.  Dit zou dan binnen gehaald kunnen worden bij de op 18 maart te houden thuiswedstrijd in de Maarten Post Dojo!!

Voor een uitbreiding van de wedstrijdgroepen is er nog steeds plaats. Zijn er die actief of passief als trainingspartner willen meetrainen dan zijn ze van harte welkom op de dinsdagavond om 19.00 uur. De jeugd traint er voor om 17.45 uur.

Geplaatst in Judo, Teams | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong ongeslagen koploper judocompetitie

Aikido stage met Erik Louw zaterdag 17 December

Op zaterdag 17 Dec geeft Erik Louw (6de dan aikido) een stage bij Dun Hong in Den Helder! Erik is een van de aikido-pioniers in Nederland en heeft als zodanig een schat aan ervaring om te delen. De stage is van 10:30 tot 12:30 en is open voor alle stijlen en niveaus.

Voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=tZlcTbTSOhU

Geplaatst in Aikido, Nieuws | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Aikido stage met Erik Louw zaterdag 17 December

Open Helderse weer goed verlopen

Vijf prijswinnaars voor Dun Hong

Afgelopen weekend is de 39ste editie van de Open Helderse Judokampioenschappen weer gehouden en hebben onze judoka’s weer redelijk gepresteerd. Er deden 23 judoka’s mee waarvan er vijf in de prijzen vielen. Wel is in de voorbereidingen voor het toernooi opgevallen dat de buitenlandse inbreng dit jaar weer prima was maar ook dat er geen Duitse en Belgische judoka’s aanwezig zouden zijn. En dat was voor het eerst.

 Daarentegen was er wel sprake van een noviteit; er kwamen liefst acht judoka’s uit Italië en nog drie uit IJsland. Inclusief de grote Engelse groep ban de British Judo Council en de jaarlijks terugkomende Deense vertegenwoordiging waren er liefst 58 buitenlandse judoka’s en vier Engelse scheidsrechters actief in Sportcentrum Quelderduyn.

cof

Maar ondanks de concurrentie van grote internationale toernooien in Almere en Zuidland hadden er wel bijna 540 deelnemers ingeschreven.

Het toernooi zelf verliep gladjes. Weinig uitloop, slechts één blessures van ernstige aard. Vrijwel geen incidenten. Beter kan eigenlijk niet. En op de meeste matten ook nog mooi judo. Er waren enkele matjury’s die de poules nauwelijks konden bijhouden vanwege de vele ippons die er werden gescoord. Niet zo gek dat we vooral de zondag voor liepen op het schema en ruim op tijd klaar waren.

Van de kant van Dun Hong is er een redelijke score uitgekomen. Op de zaterdag was het Dun Hong talent Jamie Pitstra in de klasse -42 kg bij de B-pupillen die weer flink wat punten op zijn naam kon schrijven.

jamie-eerste-bij-b_pupillen-ohk

Ook de finale schreef hij met een schitterend ashi-guruma als overname de laatste titel bij de Pupillen op zijn naam. Volgend jaar mag hij bij de grote jongens -15 aan de bak en kan hij zich plaatsen voor een NK.

Ook op zaterdag waren er nog drie prijzen.

Een verrassing was het optreden van Nafissa Shaibou. Bij de meisjes -10 jaar in de gewichtsklasse -28 kg wist ze met zowel rechts als links judo alles te winnen en in de finale scoorde ze een waza-ari gevolgd door een houdgreep.

Ook aanstormend talent Yara Hocqué in de klasse- -44 bij de meisjes -12 jaar wist na winst in de poulewedstrijden en verlies in de samenvoeging toch nog derde te worden.

En de vierde die een prijs pakte was Kayleigh Smit bij de dames -18 in de samengevoegde poule +63 kg. Drie gewonnen partijen waaronder één tegen een Engelse tegenstandster. Twee keer verlies waarvan één tegen Lisa Dollé, de latere winnares,  leverde uiteindelijk ook een derde plaats op.

Op zondag kwam daar nog bij de prima tweede plaats van Quinn Hofman in de klasse +66 kg. waar hij als jongerejaars van iedereen op één na wist te winnen onder luide toejuichingen van o.a. de eigen ploeggenoten en… de voltallige Britse ploeg…

cof

cof

Ook hij begint met de voorbereidingen voor zijn deelname aan het DK -15 en na plaatsing de deelname aan het NK -15 in Eindhoven.

Alle uitslagen van de Open Helderse Kampioenschappen 2016 staan op: http://ohk2016.dun-hong.nl

Volgend jaar zal er een speciale editie komen van de Internationale Open Helderse Kampioenschappen. Het is dan de 40ste editie en dan behoort ook de OHK bij de oudste toernooien van Nederland die nog gehouden worden.

Mochten er nog (oude) sponsors zijn die daar een bijdragen aan willen en kunnen leveren kunnen ze contact opnemen met het bestuur!

Geplaatst in Judo, OHK Nieuws | Getagged , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Open Helderse weer goed verlopen

Bijzondere promotie 3e Dan Judo voor Fred Schouten

Tijdens de opening van de afgelopen Open Helderse Judo Kampioenschappen, nadat Fred op zijn eigen “directe” wijze het toernooi had geopend werd er door het distictsbestuur de microfoon in de hand genomen.
Fred werd gevraagd nog even te blijven staan. De voorzitter van het district bestuur, Boy Prevos, wilde Fred nog even toespreken.

4

Fred werd geprezen om zijn jaren lange inzet voor het judo, zowel als lesgever, als arbiter en als begeleider / opleider van aspirant arbiters.

Om die reden en omdat Freds, knieën het voor hem onmogelijk maken nog een technisch examen te kunnen doen heeft het districtsbestuur besloten hem toch middels een bijzondere promotie te promoveren tot de 3e dan judo.

De gezichtsuitdrukking van Fred op dat moment was onbetaalbaar.

Wij als vereniging zijn hier heel trots op. Fred is voor Dun Hong van grote waarde. Hij is een steun pilaar bij de lesgevers en onder de arbitrage van al onze toernooien.
Daarnaast is het ook nog een hele fijne vent.
1Fred gefeliciteerd namens het gehele bestuur, alle medewerkers en leden met deze mooie promotie, je hebt het verdient.

Hessel Poortvliet

Voorzitter H.A.B.C. Dun Hong

Geplaatst in Judo, Nieuws, OHK Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Bijzondere promotie 3e Dan Judo voor Fred Schouten

Dun Hong koploper judocompetitie

Het seniorenteam van Dun Hong wist in de tweede ronde van de Judocompetitie van Noord-Holland (West-Friese Competitie) weer alle drie de ontmoetingen te winnen waarmee het Helderse team nu alleen aan de leiding gaat.

Deze tweede ronde werd gehouden in de Dojo van Ebi Sports in Tuitjenhorn.

Het team bestond uit Naomi de Graaff, Bouke Steinfort, Max Ouwens, Patrick Zwart, Joell L’Istelle, André Bais en Jeffrey Havers. Aangetreden moest worden tegen de medekoplopers Top Judo Amsterdam en streekgenoot De Uitkomst. De coaches André Bais en Freek Libosan hadden er een zwaar hoofd in omdat Richard Libosan ziek was en Igor Geervliet en Gheorghe Belgorean nog geblesseerd waren. Maar dat bleek achteraf erg mee te vallen.

wfjcteam

De eerste wedstrijd ging tegen concurrent De Uitkomst

55 kg. Naomi de Graaff scoorde met o-soto-gari ippon na een straf achterstand                               2-0 10-0

60 kg. Bouke Steinfort scoorde ippon met zijn favoriete linkse yoko-sutemi                                       2-0 10-0

66 kg. Max Ouwens verloor met een armklem na een voorsprong van een shido                              0-2 0-10

73 kg. Patrick Zwart na een shido tegenstander scoorde ippon met een keiharde schouderworp  2-0 10-0

81 kg. Joell L’Istelle verloor zijn eerste wedstrijd na zes jaar afwezigheid met drie straffen               0-2 0-1

90 kg. André Bais won na een zware partij met veel straffen en kleine scores met een yugo               2-0 5-0

90+kg. Jeffrey Havers scoorde met overnames en won uiteindelijk met een houdgreep                 2-0 10-0

Eindstand 10-4 (45-11) voor Dun Hong

De tweede ronde stond Dun Hong tegen Kenamju uit Haarlem. Zij vermeld dat dit niet het team van Stichting Topjudo Kenamju was, maar van sportschool Kenamju met een mix van jonge talenten en oudgedienden.

Naomi  won door een hansoku-make in een straffen festival om de pakking                                      2-0 10-0

Bouke scoorde ook al ippon nu met een sankaku-jime                                                                              2-0 10-0

Max scoorde een wazaari met een beenveeg en scoorde daarna ook ippon                                       2-0 10-0

Patrick scoorde een ippon met seoi nage                                                                                                      2-0 10-0

Joell kon niet achterblijven en won met twee keer waza-ari door een schouderworp                      2-0 10-0

André scoorde een  een yuko met tani-otoshi + ippon met een linkse schouderworp                      2-0 10-0

Jeffrey had geen tegenstander                                                                                                                         2-0 10-0

 Uitslag weer 14-0 (70-0) voor Dun Hong

De laatste ronde van deze avond was tegen de andere koploper Judoacademie Amsterdam    

Naomi won deze zware partij in de Golden Score met een waza-ari                                                      2-0 10-0

Bouke scoorde ook zijn derde ippon van de avond met een yoko-sutemi                                            2-0 10-0

Max won op straffen met 2-1 van zijn tegenstander                                                                                   2-0 1-0

Patrick begon met een yuko door een sutemi scoorde een waza-ari met schouderworp                 2-0 7-0

Joell moet nog even wennen met grondwerk, verloor in een verwurging                                            0-2 0-10

André scoorde een yugo en vier keer straf voor zijn tewgenstander                                                      2-0 10-0

Jeffrey kreeg een supersnelle ko-uchi-gari tegen en verloor met ippon                                                0-2 0-10

Uitslag 10-4 (38-20) voor Dun Hong

Derde ronde competitie

De eerstvolgende tweede competitieronde op zaterdag 21 januari is weer een belangrijke. Dan moet Dun Hong aantreden tegen sportschool Johan van Heest, weer tegen Kenamju en tegen Ebi Sports.

Deze zal worden gehouden bij JV De Uitkomst in Anna Paulowna.

Open Helderse judokampioenschappen

Komende 26 en 27 november worden weer de Internationale Open Helderse Judokampioenschappen gehouden. Deze worden gehouden in het Sportcentrum Quelderduyn en er hebben zich al 58 buitenlandse judoka’s aangemeld waaronder een zevental uit Rome en drie uit IJsland… Ook is de grote Engels afvaardiging met 37 judoka’s weer present.

Geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong koploper judocompetitie

Dun Hong 3e na 2x winst en verlies in WFJJC

Zondag 13 november 2016 is het team van Dun Hong gestegen van de 4e plek naar de 3e plek in de Westfriese judo jeugd competitie (WFJJC) door twee van de vier wedstrijden te winnen. Het team bestond dit keer uit Sophie van der Reep, Sven Dalmeijer, Klaas Simons, Nafissa Shibou, Sterre Dalmeijer, Jamie Pitstra, Tim de Boer, Kevin Frijhoff, Bjorn de Haan en Owen Smit

team

De 1e wedstrijd moesten we aanvangen tegen Judo Ryu Kensui die de 2e plek bezet houdt. Sophie begon super sterk en wist overtuigend te winnen met een Ippon. Toen was Sven aan de beurt maar hij verloor helaas met een Wazari.
Nafissa stond een gewicht klasse hoger dan normaal en dit was goed te zien in het gewicht verschil en helaas kon Nafissa deze partij niet naar haar toe trekken. Sterre draaide lekker in de -42 en was super scherp. Deze pot kon zij helemaal uitdraaien en winnen met een Wazari. Jamie was de volgende en als vanouds lekker aandraaien met een uchimata scoorde hij een Wazari om vervolgens af te maken met een houdgreep. Helaas kon Kevin niet winnen en Bjorn had het ook heel zwaar en wist het ook niet om te keren tot winst . Als allerlaatste mocht Owen volpunt leverde het op met zijn uchimata.

Helaas wisten we deze net niet te winnen 10/47 tegen 8/37

De 2e wedstrijd moesten we tegen de huidige nummer 1 dan hadden we maar meteen de twee allersterkste te pakken. Hier viel wel op aan te maken dat deze nummer 1 wel eens kampioen kon gaan worden door een zeer bezet sterk team . Ondanks dat onze judoka’s super sterk en zeer gedreven en gemotiveerd bezig waren konden ze niet winnen alleen Bjorn kon met een knappe verwurging winnen en Owen met een houdgreep

Helaas wisten we deze ook niet te winnen 4/20 tegen 14/65

De 3e wedstrijd was tegen de gastheer van vandaag, de Uitkomst uit Anna Paulowna.
Al jaren zijn onze teams in balans maar door tactische wissels van onze kant ging het super goed. Sophie begon meteen weer vel, draaide hem uit en wist weer te winnen. Vervolgens mocht Klaas. Door een hele rare techniek kwam hij in handstand uit en viel in een brug dus een punt tegen. Nafissa had het weer zwaar omdat ze weer een gewicht hoger moest. Helaas was deze jongen super sterk. Door tactisch te wisselen mocht Jamie tegen Nigel draaien en deze twee zijn elkaar gewend. Nigel zou zelfs een cadeau krijgen als hij zou winnen maar Jamie stak er een stokje voor en wist overtuigend te winnen met een uchimata. Helaas moest Tim door deze wissel een klasse zwaarder en kon hij deze niet winnend afsluiten. Kevin had geen tegenstander dus won hij deze.
Hierna moest Bjorn en door een paar tips die hij meteen oppakte ging het super. Het was meteen zichtbaar hoe gedreven hij was en won met een Tai o toshi.
Owen wist weer met zijn uchimata Ippon te pakken.

Deze pot wisten we dus te winnen 10/39 tegen 8/40

De laatste wedstrijd moesten we tegen Yamaguchi uit Broek op Langedijk.
Deze Club is er altijd zeer gedreven op om te winnen van ons maar wij hebben een mooi team en bestaat uit vechters en dat zag je bij deze laatste pot goed.
Door al de aanmoedigingen konden wij de winst zeer verdient naar ons toe trekken. Sophie mocht weer als 1ste  en wist meteen dik te winnen van haar tegen stander met een houdgreep. Sven wilde dit ook wel en vol enthousiasme starte hij helaas kwam hij net even wat kracht tekort. Nafissa weer een klasse hoger maar won dik door haar vechtlust en scoorde een Yuko en kon de hele wedstrijd uitdraaien.
Sterre draaide echt heel goed. Ze zat er helemaal lekker in haar partij tegen een jongen en liet super agressief judo zien. Mede hierdoor kon ze deze pot ook winnen nadat ze hem helemaal had uitgedraaid. Jamie had het wel zwaar tegen zijn tegenstander, maar door een houdgreep won hij. Tim in een gewichtklasse zwaarder, had een tip gehad om meteen de-ashi-barai te doen wanneer hij werd beet gepakt en boem!! Hij deed het dikke Ippon. We hadden echt de smaak te pakken. Bjorn had helaas geen tegenstander maar dus wel winst en Owen maakte weer zijn 4 winst partij van de dag mee.

Deze pot wisten we ook te winnen  14/62 tegen 4/20

Al met al een super leuke dag waar we echt weer als team gestaan hebben en gestreden hebben en dik verdient 3de staan

Coach Aleida en Andre

2016-11-13_15-26-38

2016-11-14_07-18-39

2016-11-13_15-28-15

Geplaatst in Judo, Nieuws, Teams, WFJJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong 3e na 2x winst en verlies in WFJJC

Succes voor Dun-Hong G-judoka’s

img_1210

Zaterdag 12 november hebben twee judoka’s van Dun Hong mee gedaan aan een G-Toernooi bij DOJO ’t Loo in Heilo.

Nico Boonstra is overtuigend eerste geworden met drie gewonnen partijen. Brian had wat minder geluk en moest het doen met een derde plaats.

Onze coach Wiebe Boonstra heeft zich goed laten horen vandaar deze successen.

Wij trots op onze Judoka’s.

 

img_1204

Geplaatst in G-Judo, Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Succes voor Dun-Hong G-judoka’s