Jeugdlintje voor Dun Hong judoka’s

Daniëlle van Iperen
Daniëlle zit sinds juni 2013 op judo bij Dun Hong. Met veel doorzettingsvermogen heeft zij de oranje band met bruine slip behaald. Ook assisteert zij bij de judotrainingen voor jongere kinderen. Zij gaat leuk en geduldig met deze groep om en is zeer gedreven hen de kneepjes van de judosport bij te brengen. Dat de jongeren hierdoor meer zelfvertrouwen krijgen vervult Daniëlle én Dun Hong met trots.

Sophie van der Reep
Sophie is toen ze zeven jaar was begonnen met judo bij Dun Hong. Zij viel gelijk op door haar prettige omgang met de leiding en haar medeleerlingen én haar enorme doorzettingsvermogen. Zij laat zich niet uit het veld slaan vanwege haar lichamelijke beperkingen. Ondanks haar jonge leeftijd assisteert zij nu al drie jaar bij de allerkleinste judoka’s. Zij is een aanwinst voor de judoclub.

tekst Den Helder Actueel

Geplaatst in Diverse, Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Jeugdlintje voor Dun Hong judoka’s

Judoteam Dun Hong ook na de tweede ronde in de top

In de West-Friese Judocompetitie heeft het seniorenteam van budoclub Dun Hong zich in de top van de eerste klasse van de West-Friese Judocompetitie weten te handhaven.
Na de promotie afgelopen seizoen was de gedachte dat het met deze (te) smalle judoselectie misschien niet goed was te behappen, maar dat valt tot nu toe alles mee.

Ook zonder routiniers als Patrick Zwart en Richard Libosan en zonder een zekerheidje als Jeffrey Havers (tot eind dit jaar bij de Koninklijke Marine aan het varen), maar wel met een aankomend jong talent Owen Smit -73 kg. wist het team toch te winnen van Ebi Sports en leed het een kleine onnodige nederlaag tegen Judo Academie Amsterdam.

Wel is het zo dat het team van Judoschool Cees Veen zich heeft teruggetrokken uit de competitie omdat weer geen compleet team op de mat was te brengen. Al hun gedraaide wedstrijden zijn dus vervallen, wat een andere stand opleverde.

Dun Hong – JA Amsterdam

-55 Naomie de Graaff verliest met een houdgreep                                                             0-2 0-10
-60 Bouke Steinfort kreeg in de golden score een waza-ari tegen                                  0-2 0-7
-66 Max Ouwens wist met een linkse o-goshi vol punt te scoren                                   2-0 10-0
-73 Ook Owen Smit gaf zijn debuut glans met een ippon                                                 2-0 10-0
-81 Joelle L’Istelle zette Dun Hong op voorsprong met een waza-ari                            2-0 7-0
-90 Igor Geervliet kreeg een razend snelle linkse schouderworp tegen: ippon           0-2 0-10
90+ kg Kees Verfaille kreeg een ippon tegen met een schouderworp                            0-2 0-10

Uitslag 8-6 (37-27) voor JA Amsterdam

De tweede ontmoeting ging tegen Ebi Sports.

Naomie had geen tegenstander, dus een walk-over                                                                        2-0 10-0
Bouke herstelde zich goed met een schouderworp op twee knieën: ippon                                2-0 10-0
Max scoorde een hele fraaie o-guruma als overname: ook ippon                                                2-0 10-0
Owen wist nu niet te scoren, kwam een waza-ari achter en wist deze niet in te halen            0-2 0-7
Joell wist na een passief begin (shido allebei) toch een ippon te scoren met
een
tai-otoshi (armworp)                                                                                                                       2-0 10-0
Igor had een zware partij en won met miniem verschil 2-1 met een waza-ari meer                 2-0 7-0
Kees kwam nog wat tekort in dit gewicht en verloor met een houdgreep.                                  0-2 0-10

Uitslag 10-4 voor Dun Hong (47-17 judopunten)

De derde ronde van deze competitie wordt een thuiswedstrijd voor Dun Hong. Deze zal worden gehouden op zaterdagavond 21 januari 2018.
De eerste wedstrijden beginnen al om 18.00 uur volgens het bestaande competitieschema, maar het kan zijn dat dat door de competitie leider Ton Huybers nog wordt aangepast. Dun Hong gaat dan de mat op tegen De Uitkomst en tegen Randers. Dan zal ook zwaargewicht Jeffrey Havers weer van de partij zijn.

Als er nog judoka’s zijn, die op dit moment niet actief zijn, en toch weer de mat op willen stappen, zijn ze van harte welkom in de Maarten Post-Dojo aan de Pasteurstraat op de dinsdagavond aanvang 19.00 uur.

Geplaatst in Judo, Nieuws, Teams, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Judoteam Dun Hong ook na de tweede ronde in de top

Internationale Open Helderse Kampioenschappen judo.

Op zaterdag 25 en zondag 26 november vond in sportcentrum Quelderduijn in Den Helder alweer de 40e editie van de Internationale Open Helderse Judo Kampioenschappen plaats. Aan dit judotoernooi deden maar liefst rond de 700 judoka’s mee uit o.a. Engeland, België, Georgië en Algerije.

Vanuit Dun Hong werd er massaal ingeschreven op dit eigen toernooi. Maar liefst 32 wedstrijdjudoka’s deden een poging om een wel hele mooi zware medaille te winnen op dit toernooi.

 

De prijsuitreiking werd gedaan door o.a. oud-wereldkampioen Ruben Houkes, loco burgemeester van Den Helder Edwin Krijns en oud –wereldkampioen Dennis van der Geest.

Naar verwacht werd het een behoorlijk zwaar toernooi voor de judoka’s. Van de 32 judoka’s wonnen er uiteindelijk slechts twee judoka’s een 1e prijs en 3 judoka’s een 3e prijs.

3x is scheepsrecht

Op de 1e dag won Jayden Tijdeman in de klasse -10 jaar, -30 kg voor het 3achtereenvolgende jaar de 1e prijs op dit toernooi. In aanloop naar dit toernooi was er een artikel aan hem gewijd in het Helders Weekblad en hij wist de zware verwachtingen weer volledig waar te maken. Alle partijen werden met een ippon gewonnen. In de finalestrijd vloerde hij zijn tegenstander met een wel heel mooi uitgevoerde offerworp, waardoor hij de hoogste trede van het podium mocht betreden.

Debuut

Voor Cyano Hunting (-8 jaar, -32 kg) was het zijn debuut op dit toernooi. Het werd met recht de verassing van de dag. Voorafgaand aan de wedstrijden kreeg hij aanwijzingen van zijn coach en deze werden samen geoefend. Vervolgens wist hij vier partijen te winnen door zijn tegenstander volledig op zijn rug te werpen, wat hem de maximale score (ippon) opleverde. De  laatste partij werd door hem gewonnen met een houdgreep. Hierdoor mocht hij uiteindelijk dan ook de felbegeerde zware medaille ontvangen

Voor T.J. Schippers (- 8, jaar, -25 kg) was het ook zijn debuut op dit toernooi. Zijn eerste partij verloor hij helaas, mede vanwege het feit dat hij erg zenuwachtig was. In de volgende partijen herpakte hij zich en door mooi judo te laten zien wist hij de halve finale te behalen. In deze halve finale moest hij aantreden tegen zijn concurrent van Bakker Sports, Kyle Stendert. De strijd ging gelijk op en beiden wisten niet te scoren. Luttele seconden voor het einde van de wedstrijd gaf de scheidsrechter op aangeven van de hoekscheidsrechter T.J. een straf voor het afhouden, waardoor de winst naar de tegenpartij ging. T.J. mocht hierop met opgeheven hoofd op plek 3 van het podium gaan staan.

Chris Korver (- 10 jaar, -27 kg) draait dit nieuwe seizoen in een zwaardere gewichtsklasse en presteert hierin erg goed. In zijn poule zaten tegenstanders uit Georgië, Engeland en Duitsland. Ondanks zware concurrentie wist hij toch een mooie 3e prijs te bemachtigen en hij ontving ook de felbegeerde zware medaille.

Op de 2e dag van dit judotoernooi was het de beurt aan Quin Hofman.

Quinn  (-15 jaar, +66 kg) was ondanks blessureleed toch weer van de partij op dit zware toernooi. Tijdens zijn wedstrijden werd hij net als vorig jaar luid toegejuicht door zijn vrienden van de Britse judoclub. De eerste partij werd helaas verloren, maar de volgende twee partijen werden overtuigend met een vol punt (ippon) door hem gewonnen, wat een sensatie teweeg bracht. De laatste partij werd helaas verloren, waardoor hij uiteindelijk 3e werd.

Geplaatst in Judo, Nieuws, OHK 2017, OHK Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Internationale Open Helderse Kampioenschappen judo.

Dun Hong op Open Waterlandse kampioenschappen

Op zondag 19 november vond in sportcomplex de Beuk  in Purmerend de jaarlijkse Open Waterlandse kampioenschappen plaats, dat georganiseerd werd door SV Kodokan. Aan dit judotoernooi nemen jaarlijks tussen de 500 en 600 judoka’s deel.

Vanuit Dun Hong namen er 16 judoka’s deel in de leeftijdscategorieën van A-pupillen tot -18. Uiteindelijk wisten de volgende judoka’s een prijs op het erepodium te bemachtigen.

Een 1e prijs was er voor Jayden Tijdeman

2e prijzen waren er voor Denvey van der Linden, Chris Korver, Stef van Gemert, B.J. Schippers en Quinn Mulder.

3e prijzen waren er voor Nigel Groot, Sterre Dalmeijer en Owen Smit

Geplaatst in Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong op Open Waterlandse kampioenschappen

Succes voor G-judoka’s op Texel

Op zaterdag 4 november hebben 3 G-judoka’s van Dun Hong meegedaan aan het Judo feest op Texel.

Ze hebben alle drie hun uiterste best gedaan een een mooie derde prijs behaald.

Geplaatst in G-Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Succes voor G-judoka’s op Texel

Druk weekend voor judoka’s Dun Hong.

JRC Opstaptoernooi/JRC Judotoernooi

Op zaterdag 28 oktober vond in sporthal “Rengers” in Leeuwarden het 14e JRC judotoernooi voor geoefende wedstrijdjudoka’s plaats. Gelijktijdig werd in dezelfde sporthal het 3e JRC Opstap toernooi gehouden dat bedoeld was voor de meer onervaren judoka’s.

Dun Hong deed in totaal mee met 15 judoka’s, waarvan er 11 deelnamen aan het JRC judotoernooi en 4 aan het JRC Opstaptoernooi. Uiteindelijk vielen er na een lange dag 14 judoka’s in de prijzen.

Aan het JRC Opstap Toernooi namen Cyano Hunting (-31 kg), Stef van Gemert (-33kg), Bart van Rooijen (-40 kg) en Dorus van Deutekom (-40 kg) deel.  Ze lieten goed aanvallend judo zien en de aanwijzingen van de coaches werd goed opgevolgd door de judoka’s. Het resultaat was er dan ook naar. Een 1e prijs was er voor Cyano Hunting en Bart van Rooijen. Een 2e prijs was er voor Stef van Gemert en Dorus van Deutekom.

Bij het JRC Judotoernooi werden de volgende resultaten behaald:

1e prijzen waren er voor Rens Meier (-40 kg), Quinn Mulder (-37 kg), Jayden Tijdeman (-33 kg), Jamie Pitstra (-46 kg) en Owen Smit (-72 kg).

2e prijzen waren er voor BJ Schippers (-37 kg), Nigel Groot (-46 kg), Ashanti Tijdeman (-52 kg) en Alex Jasperse (-44 kg).

Een 3e prijs was er voor Jayde Smit (-33 kg).

Leuk was het om te zien hoe er met de coaches (en wedstrijdtrainers) werd samengewerkt en hoe dat uitpakte. Een aantal judoka’s kregen opdrachten mee om een bepaalde judoworp uit te proberen. Voor Jayden Tijdeman was dat de schouderworp “ippon seoi nage”.  Met deze worp wist hij ook de partij te beslissen door zijn tegenstander op zijn rug te werpen. Jamie Pitstra kreeg dezelfde opdracht, maar dan door deze schouderworp uit te voeren op twee knieën, wat vanaf de aspiranten geoorloofd is. Ook hij wist deze opdracht perfect uit te voeren. Stef van Gemert had weer de opdracht om zijn tegenstander over te nemen met een offerworp (tani o toshi), wat hij zonder blikken of blozen perfect demonstreerde en wat beloond werd met een ippon of te wel een vol punt.

BJ Schippers en Owen Smit brachten de tijdens de wedstrijdtraining beoefende beenworpen nu  perfect ten uitvoer, wat hen een vol punt (ippon) opleverde.  Voor BJ was dat de veegtechniek “okuri ashi barai” en voor Owen was dat de “o soto gari”.

AFDELINGSKAMPIOENSCHAPPEN

Op zondag 29 oktober vond in Sporthal Veerburg in Anna Paulowna de afdelingskampioenschappen B-pupillen plaats. Dit zijn de voorrondes voor de Districtskampioenschappen welke plaatsvinden op zondag 5 november in Beverwijk.

Uiteindelijk wisten 4 van de 7 judoka’s zich te kwalificeren voor de Districtskampioenschappen.

Quinn Mulder (-38 kg) en Rens Meier (-42 kg) deden dat door hier een 2e plaats te behalen.

Sterre Dalmeijer (-46 kg) en Mathijs Kayadoe (-30 kg) deden dat middels een door hen behaalde 5e plaats.

Westfriese Judocompetitie Senioren (teams)

Op zaterdag 28 oktober zijn de senioren judoka’s van Dun Hong sterk begonnen in de 1e ronde van de Westfriese Judocompetitie. Ze komen dit seizoen uit in de 1e klasse  van deze competitie en ze zijn er in geslaagd om 2 van de 3 wedstrijden te winnen.

De opstelling op deze dag bestond uit Joyce Ouwens, Bouke Steinford, Max Ouwens, Joelle Listelle, Igor Geervliet en Kees Verfaille.

De 1ste ronde moest er gejudood worden tegen Judo Academie Amsterdam.

Joyce Ouwens mocht als eerste aantreden en begon super sterk. Helaas was haar tegenstander net iets te sterk en vlak voor het einde wist deze de partij te winnen met een beenworp “o soto gari “ gevolgd door een houdgreep. Bouke Steinford won zijn partij al snel met een offerworp. Vervolgens was het de beurt aan Max Ouwens. Ook hij wist zijn partij te winnen met een houdgreep. Hierop was het de beurt aan Joelle Listelle. Hij was super gemotiveerd en won zijn partij overtuigend. Igor Geervliet wist ook te winnen daar er geen tegenstander voor hem was. Helaas wist Kees Verfaille niet te scoren, waardoor het eindresultaat op 8-6 in het voordeel van Dun Hong kwam.

De 2e ronde was tegen Randers de Geus.

Dat dit een stevige tegenstander zou worden, hadden de judoka’s wel verwacht. Joyce wist helaas haar partij niet te winnen. De daaropvolgende twee judoka’s Bouke en Max wisten de score weer om te draaien door met mooie punten de overwinning binnen te slepen. Joelle had een pittige tegenstander en door een blessure kon hij het helaas net niet winnen. Igor en Kees moesten dus de daaropvolgende partijen winnen. Igor won zeer overtuigend en daarop was het de beurt aan Kees. Kees begon super goed, maar helaas had zijn tegenstander de nodige ervaring waardoor hij zijn partij verloor. Het team wist het hierdoor niet winnend af te sluiten. De eindstand was 6-8 in het nadeel van Dun Hong.

De laatste ronde was tegen Judovereniging De Uitkomst.

Joyce was op dreef en won haar partij door middel van een combinatie. Bouke had helaas geen tegenstander, zodat dit ook winst opleverde. Max liep in zijn partij een blessure op, maar wist deze toch te winnen met een vol punt (ippon).  Ook Joelle liep een blessure op, maar wist desondanks toch de partij te winnen. Igor had het deze ronde niet zo zwaar en won deze gemakkelijk met een houdgreep. Als laatste was het de beurt aan Kees. Deze verloor helaas de partij. De eindstand werd hierdoor 10-4 in het voordeel van Dun Hong.

Al met al super geslaagd. Het senioren team staat nu 3e en is in de race om volgend seizoen mee te draaien in de hoogste klasse van deze competitie.

Geplaatst in Judo, Nieuws, Teams, WFJC | Reacties uitgeschakeld voor Druk weekend voor judoka’s Dun Hong.

Jayden Tijdeman wint Internationaal Open Alkmaars Judo Toernooi


Op zondag 15 oktober 2017 vond in sporthal “Hoornse Vaart” in Alkmaar het jaarlijkse Internationaal Open Alkmaars Judo Toernooi plaats. Dit judotoernooi, dat zijn oorsprong vind in het jaar 1989, bestond uit ongeveer 600 deelnemers uit onder andere Engeland, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Litouwen, Polen, België en Nederland. De helft van deze 600 deelnemers bestond uit deelnemers uit het buitenland. Het is een zeer populair toernooi dat al maanden voor de officiële sluitingsdatum volgeboekt zit.

 

De Helderse Amateur Budoclub Dun Hong nam aan dit zware toernooi deel met 11 judoka’s verdeeld over A-pupillen, B-pupillen, aspiranten en heren onder 18 jaar. Van al deze judoka’s wist uiteindelijk alleen Jayden Tijdeman een prijs weg te slepen.

Jayden (9 jaar) uitkomend in de gewichtsklasse tot -30 kg zat in een poule met voor hem bekende Nederlandse concurrenten, maar ook met Engelse en Duitse tegenstanders. Op weg naar het goud won hij de eerste partijen met beenworpen en heupworpen gevolgd door een houdgreep waarbij hij zijn tegenstanders 20 seconden onder controle wist te houden. De daarop volgende wedstrijden wist hij overtuigend achtereenvolgens zijn tegenstanders met een heupworp en een offerworp vol op de rug te werpen waarmee de partijen onmiddellijk in zijn voordeel beslist werden.

Het was voor dit jonge judotalent na de zomervakantie alweer de derde zege op rij en hij mocht daarvoor dit keer een mooie grote zware “gouden” medaille in ontvangst nemen.

 

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Jayden Tijdeman wint Internationaal Open Alkmaars Judo Toernooi

H.A.B.C. Dun Hong op Koegrastoernooi

Winnaars van A-pupillen

Op zaterdag 7 oktober 2017 vond in sporthal “Multitreffer” in ’t Zand het 30e Koegrastoernooi plaats. Dun Hong nam hieraan deel met maar liefst 20 judoka’s verdeeld over vier leeftijdscategorieën. Voor het grootste deel van de judoka’s was dit de eerste keer op dit toernooi. Het bleek een pittig toernooi, waar de judoka’s flink aan de bak moesten en het niet cadeau kregen.

In de ochtend was het de beurt aan de A-pupillen. Denvey van der Linden ( -24 kg) en Jayden Tijdeman (-30 kg) bewezen opnieuw hun klasse en wonnen zoals verwacht al hun partijen op overtuigende wijze en behaalden hierdoor een 1e prijs.

Alex Jasperse (-42 kg) was ook in vorm en door goed teamwork met zijn coach wist hij de 2e plaats te bemachtigen. Chris Korver die net over is gegaan naar een zwaardere gewichtsklasse (-27 kg) won een 3e prijs.

Hierna was het de beurt aan de B-pupillen. Van de zeven judoka’s wist hier uiteindelijk alleen Quinn Mulder een 1e prijs te behalen. Hij won in de spannende finale in de gewichtsklasse tot -38 kg de wedstrijd met een wel heel mooi uitgevoerde harai goshi (heupworp).

Bij de aspiranten zaten Jamie Pitstra en Tim de Boer in dezelfde gewichtsklasse tot -46 kg. Jamie Pitstra mocht uiteindelijk de hoogste plek op het podium beklimmen. Voor Tim de Boer was er een 3e prijs. Ashanti Tijdeman won bij de meiden in de categorie tot -52 kg de 2e prijs en scoorde een drietal mooie en snelle ippons (vol punt) met beenworpen en een heupworp.

Bij de heren -18 won Owen Smit een welverdiende 2e prijs in de gewichtsklasse tot -66 kg.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor H.A.B.C. Dun Hong op Koegrastoernooi

Open Helderse Kampioenschappen Judo 2017 update

Stand van zaken organisatie Open Helderse Kampioenschappen Judo 2017.

  • Een maand voor de officiële sluiting hebben nu al bijna 400 judoka’s ingeschreven van 31 clubs.
  • Uit het buitenland hebben zich nu 59 judoka’s aangemeld van clubs uit Engeland, België, maar ook uit Algerije en …Georgië. En er zijn nog toezeggingen uit Hongarije en Duitsland.
  • Er komen ook stands te staan van: Essimo Sportkleding van oud-Europees kampioen Patrick van Kalken, Japanse Kalligrafie en computer borduurspecialiste.
  • Oud-wereldkampioen Ruben Houkes komt ook langs voor een prijsuitreiking.

 

Geplaatst in Judo, Nieuws, OHK 2017, OHK Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Open Helderse Kampioenschappen Judo 2017 update

Dun Hong op Openingstoernooi EBI-Sports

11e OPENINGSTOERNOOI EBI-SPORTS

Zondag 24 september 2017 was er weer het (11e) Openingstoernooi Van EBI-Sports in Tuitjenhorn en dit is een leuk en gezellig toernooi wat net even wat anders is dan de andere toernooien.

De opzet is simpel:

Het is een teamtoernooi, waar niet gekeken wordt naar leeftijd of gewicht, maar naar lengte.

Het kan dus zomaar gebeuren dat je met je gele band tegenover een bruine band komt te staan of dat je als wat grotere 12 jarige tegenover een bijvoorbeeld 16 jarige komt te staan.

Van te voren werd dan ook duidelijk vermeld dat in zo’n geval de wat betere of ervarenere judoka rekening dient te houden met de misschien wat mindere judoka.

Nadat de judoka’s op volgorde van lengte waren gezet, werden de teams samengesteld en ook dit is heel leuk aan dit toernooi, want alle judoka’s van allerlei clubs worden gewoon over allerlei teams verdeeld en zo leer je ook eens wat andere judoka’s kennen waar je normaal gesproken misschien nooit met of tegen judood.

Daar er een flink aantal Dun Hong-judoka’s naar het Spaarnetoernooi werden afgevaardigd, was er maar een klein groepje Dun Hong-judoka’s naar Tuitjenhorn vertrokken om daar hun kunsten te kunnen vertonen en dit waren:

Thijs Bregman (uitkomend voor team Japan)
Jayde Smit (uitkomend voor team Argentinië)
Tim de Boer (uitkomend voor team Amerika)
Jamie Pitstra (uitkomend voor team Duitsland)
Nigel Groot (uitkomend voor team Griekenland)

Kort samengevat hebben deze vijf toppers het simpelweg geweldig gedaan.

De ene partij was wat gemakkelijker dan de andere, maar uiteindelijk wisten ze allemaal de nodige partijen te winnen, maar ook was er wel eens een verliespartij.

Maar zoals bij elke teamwedstrijd ben je ook afhankelijk van wat de rest van je team doet en op dit 11e Openingstoernooi bleek uiteindelijk het team Japan (met daarin een ijzersterke Thijs) de sterkste van de dag.

Zeker voor de wat minder ervaren judoka is dit toernooi een aanrader, maar ook voor de judoka met wat meer ervaring, is het zeker aan te raden om volgend seizoen zeker mee te doen.

Geplaatst in Judo, Nieuws, Teams | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong op Openingstoernooi EBI-Sports

Succes op openingstoernooi voor Dun Hong judoka’s

Op zondag 17 september vond in Zaandam het Nikiwa judotoernooi plaats, wat georganiseerd was door Sportschool Salomons. Het was voor judoclub Dun Hong het eerste judotoernooi na de zomervakantie en het bleek een leuk klein toernooi om weer wedstrijdritme op te bouwen. Er deden in totaal 11 judoka’s mee, waarvan er maar liefst 8 in de prijzen vielen.

In het eerste deel van de ochtend  was het de beurt aan de B-pupillen Jayden Tijdeman, B.J. Schippers, Rens Meier, Quinn Mulder en Jayde Smit.

Jayden Tijdeman was dit keer als A-pupil ingedeeld bij de B-pupillen en in een zwaardere gewichtsklasse, maar toch wist hij vrij gemakkelijk al zijn partijen met ippon te winnen en de 1e prijs te veroveren. Jayde Smit die in dezelfde poule als Jayden zat, viel helaas buiten de prijzen. B.J. Schippers scoorde weer een paar hele mooie ippons met een heupworp en een schouderworp. Door één verloren partij werd hij uiteindelijk 3e.

Quinn Mulder en Rens Meier zat bij elkaar in de poule en wonnen overtuigend al hun partijen. In hun onderlinge gevecht om de 1e en 2e plaats, wist Rens Quinn te verassen met een overname, waardoor hij de 1e prijs bemachtigde. Voor Quinn een knappe 2e prijs.

Aan het eind van de ochtend begon het tweede deel met daarin de aspiranten Jamie Pitstra, Nigel de Groot, Tim de Boer, Ashanti Tijdeman, Owen Smit en Quinn Hofman.

Jamie Pitstra en Nigel de Groot zaten bij elkaar in de poule. Jamie wist alle partijen te winnen, wat hem een welverdiende 1e prijs opleverde. Nigel verloor twee partijen, waaronder die tegen zijn clubmaatje Jamie. Hierdoor won hij de 3e prijs.

 

Ashanti Tijdeman ving aan in een zwaardere gewichtsklasse en moest vijf partijen judoën. Al deze partijen werden door haar overtuigend gewonnen wat haar de 1e prijs opleverde.

Quinn Hofman had zijn rentree na een tijd van blessureleed. Ondanks dat hij nog niet helemaal blessure vrij was, wist hij toch een mooie 2e prijs binnen te slepen.

Tim de Boer en Owen Smit moesten helaas voortijdig afhaken, waardoor ze buiten de prijzen vielen.

Al met al een mooi resultaat bij het eerste judotoernooi van dit seizoen voor de judoka’s van Dun Hong!

Geplaatst in Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Succes op openingstoernooi voor Dun Hong judoka’s

Graduatie G-Judoka’s

Op donderdag 6 juli zijn de volgende G-judoka’s gegradueerd.
Van harte gefeliciteerd.

Nico Boonstra                   Groene band

Claudia Theuns                 Oranje band

Brain Borstel                     Oranje  band

Yoran Fiolie                       Gele band

Elian van Laar                   Gele band

Shylvano Hazewinkel      Gele band

Leendert Griek                  Gele band

Fred Steijn                         Gele band

Paul Koopman                  Gele band

Ageeth v.d. Berg               Gele band

 

Geplaatst in G-Judo, Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Graduatie G-Judoka’s

Succes voor Dun Hong bij het Oranje banden toernooi

Op zondag 18 juni zijn 3 judoka’s van Dun Hong erin geslaagd om een prijs te pakken tijdens het oranje banden toernooi bij Dojo ’t Loo in Heiloo

1ste prijs voor Yara Hoque

2de plaats voor Jorik Bais

3de plaats voor Maxim van de Reep

De dag begon heel vroeg voor de allerkleinste en jongste wedstrijd judokatjes van Dun Hong.

Jorik Bais, Maxim en Liselotte van de Reep hun 1ste grote wedstrijd en wat stonden ze fanatiek. Ze hadden er alle 3 super veel zin in ondanks de warmte .

Jorik mocht meteen aan de bak en wist zijn 1ste pot te winnen vervolgens wist hij zich heel sterk te verzetten tegen uiteindelijke winnaar maar die verloor hij helaas. Zijn 3de partij wist Jorik weer met een houdreep te winnen en de laatste partij speelde hij gelijk, iedereen had verwacht dat hij deze zou winnen omdat hij de enige was die inzette maar helaas tot onze verbazing ging de winst naar de tegen partij en werd hij keurig 2de .

Maxim had er ook super veel zin in hij moest meteen de 1ste partij tegen Jorik en hij wierp Jorik meteen helaas pakte Jorik slim een houdgreep en verloor Maxim deze . Tegen de nummer 1 werd het wat zwaarder deze dame was ook super fanatiek en wist te winnen met een houdgreep de 2 volgende wedstrijden wist Maxim helaas ook niet winnend af te sluiten maar verloor deze met een houdgreep maar werd wel 3de super!!

Liselotte zat in een super zware poule en helaas verloor ze heel snel haar 1se pot, de 2de ging super en Liselotte wist hem helemaal uit te draaien alleen de scheidsrechter vond de tegenstander toch net iets beter en wees een ander aan als winnaar. Dit over kwam Liselotte ook in haar volgende wedstrijd weer met scheidsrechter beslissing en helaas haar laatste verloor ze met een houdgreep .

Na de prijs uitreiking moest Sophie van de Reep. Ook Sophie had best een zware poule en moest er aan geloven maar haar 1ste van 3 wedstrijden verloor ze helaas heel snel. De volgende wedstrijd won Sophie omdat ze een klap in haar gezicht kreeg en de tegenstander gediskwalificeerd werd. Daarna herpakte Sophie zich en haar volgende wedstrijd ging super maar helaas net in de laatste seconden verloor ze met een houdgreep en viel Sophie net buiten de prijzen.

In de middag mocht Yara Hoque aantreden.

Yara kwam in een hele warme dojo en moest 3 wedstrijden te winnen. Yara won haar 1ste wedstrijd me een houdgreep en ze was super vel . Haar 2de wedstrijd ging iets moeizamer maar door een aantal aanwijzingen wist Yara deze ook te winnen met een houdgreep. Yara wist dat ze de volgende ook moest winnen om kampioen te worden en weer won ze met een houdgreep en werd zo kampioen.

Coach Andre Bais

Geplaatst in Bandentoernooi, Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Succes voor Dun Hong bij het Oranje banden toernooi

G-Judoka’s Dun Hong succesvol op BENG toernooi

Op zaterdag was er een internationaal aangepast judo toernooi in Beverwijk het BENG toernooi.
Van Dun Hong hebben Brain Borstel en Nico Boonstra meegedaan.
De wedstrijden begonnen om 13.30.

Brain zat in een poule van 5 judoka’s waarvan 3 buitenlanders met twee gewonnen partijen is hij derde geworden.

Nico zat in een poule van 6 judoka’s en ook hij is derde geworden met drie gewonnen partijen.

Het was voor onze judoka’s weer een heel mooi toernooi. De vader van Nico heeft de mannen gecoacht . Bedankt voor de inzet.

Geplaatst in G-Judo, Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor G-Judoka’s Dun Hong succesvol op BENG toernooi

Dun Hong kampioen in judocompetitie

Het seniorenteam van Dun Hong heeft ook op de slotdag van de West-Friese Judo Competitie (WFJC) geen punten laten liggen met twee zeges en daardoor afgetekend het kampioenschap van de tweede klasse heeft binnengehaald.

Dit leverde ook meteen promotie op naar de eerste klasse van deze Noord-Hollandse judocompetitie die met 25 seniorenteams en 21 jeugdteams de grootste judocompetitie van Nederland is.

Deze competitie is tevens één van de grotere breedtesportevenementen van Noord-Holland bij de zaalsporten. En is tevens een prima opstap voor aankomende judotalenten om ervaring op te doen.

Dun Hong had deze opstelling: Naomi de Graaff, Bouke Steinfort, Max Ouwens, Gheorgie Belgorean, Joell l’Istelle, Richard Libosan en Jeffrey Havers. Patrick Zwart was verhinderd door werkzaamheden. Vooraf werd door de coach André Bais er nog op gehamerd dat er tenminste één geplande wedstrijd gewonnen moest worden, maar dat bleek achteraf erg mee te vallen.
In de eerste ronde verloor JA Amsterdam van De Uitkomst/BCJ en was Dun Hong al kampioen.

Dun Hong – JA Amsterdam
Naomi kreeg een schouderworp tegen en verloor dus met een waza-ari                     0-2 0-7
Bouke scoorde na een wat stroef begin een mooie ippon met ippon-seoi-nage         2-0 10-0
Max scoorde eerst een waza- met een overname en daarna ippon met doorsturen  2-0 10-0
Gheorgie had geen tegenstander                                                                                          2-0 10-0
Joell scoorde waza-ari met een overname waza-ari en ippon met een maki-komi    2-0 10-0
Richard verloor in een houdgreep na een mooie technische partij                               0-2 0-10
Jeffrey verkeek zich op zijn kleinere tegenstander en kreeg een sasae techniek        0-2 0-10

Uitslag 8-6 40-27

Dun Hong – de Uitkomst/BCJ
Naomi verliest met een overname                                                                                        0-2 0-7
Bouke scoorde weer ippon met een schouderworp op twee knieën                              2-0 10-0
Max verkeek zich op het grondwerk van zijn tegenstander en moest afkloppen       0-2 0-10
Gheorgie scoorde ippon hoewel hij in een hogere gewichtsklasse stond                     2-0 10-0
Joell scoorde met een houdgreep een waza-ari en daarna ippon met een armworp 2-0 10-0
Richard scoord een mooi punt met een uchi-mata                                                           2-0 10-0
Jeffrey scoorde ook een vol punt met een ippon-seoi-nage                                            2-0 10-0

 Uitslag 10-4 50-17

 

De uitslagen van de slotdag en eindstand van de tweede klasse:

Geplaatst in Judo, Teams, WFJC | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong kampioen in judocompetitie

Knappe prestatie Dun Hong jeugd

Tijdens de slotronde van de WFJJC 2016 / 2017 werd de judojeugd van H.A.B.C. Dun Hong een zeer lastige opgave voorgeschoteld om alsnog een podiumplek te bemachtigen.

Nadat in de 4e ronde alle wedstrijden werden verloren, moest er vandaag alles gewonnen worden om alsnog een 3e plaats in het eindklassement te veroveren.

Het team bestond deze keer uit:

Luuk Warnars (-27kg), Sven Dalmeijer en Sophie v/d Reep (beide -30kg), Nafissa Shaibou (-34kg), Emilia Belgorean (-38kg), Sterre Dalmeijer (-42kg), Jamie Pitstra (-46kg), Raphael Visser (-50kg), Björn de Haan (-55kg), Owen Smit en Susan van Drimmelen (beide -60kg) en Tim de Boer (geblesseerd) was er voor de support.

Wegens ziekte kon coach Aleida helaas niet aanwezig zijn bij deze slotronde, maar gelukkig waren er de nodige ouders aanwezig voor de coaching / support.

In de eerste ronde mocht Dun Hong aantreden tegen De Uitkomst Anna Paulowna.

Luuk wist zijn partij met sterk judo helaas niet te winnen. (2-0)

Sophie wist een Wazari te scoren en haar partij met een houdgreep af te maken. (2-2)

Nafissa wist exact het zelfde te presteren en ook zij won haar partij met een Wazari, gevolgd door een houdgreep. (2-4)

Emilia wist in haar partij haar tegenstander zonder score naar de grond te werken en door middel van een mooie kanteltechniek haar tegenstander in een houdgreep te krijgen. (2-6)

Sterre verloor vervolgens haar partij nadat zij in een houdgreep terecht kwam. (4-6)

Jamie wist zijn partij met een mooie schouderworp te winnen. (4-8)

Raphael had in zijn partij geen tegenstander en wist zo de winst te pakken. (4-10)

Susan begon sterk in haar partij, maar kreeg in het grondgevecht een armklem te verwerken.

Dit is een verboden handeling in deze klasse, maar i.p.v. een diskwalificatie kreeg haar tegenstander alleen maar een straf.

Haar partij ging hierna verder en –mede door een pijnlijke arm- werd zij hierna vol op haar rug gegooid en dus verloor zij haar partij.

Uiteindelijk won Dun Hong deze ronde van De Uitkomst met 8-10 (40-50).

In de tweede ronde mocht Dun Hong aantreden tegen Yamaguchi.

Luuk wist in zijn partij 2 keer een Wazari te scoren, maar liep hierna tegen een Ippon aan. (0-2)

Sven wist in zijn partij razendsnel een Ippon te scoren met een perfect uitgevoerde Harai-goshi en zo bracht hij de tussenstand weer in evenwicht (2-2)

Nafissa was in haar partij zeker niet minder dan haar tegenstander, maar doordat ze 2 keer een Wazari tegen kreeg, ging de winst naar Yamaguchi. (2-4)

Emilia had in deze ronde geen tegenstander en dus ging de winst wel naar haar. (4-4)

Sterre was in haar partij in onze ogen de meer aanvallende judoka, maar door beide judoka’s werd er niet gescoord en helaas voor Sterre wees de scheidsrechter haar tegenstander als winnaar aan. (4-6)

Jamie had het moeilijk in zijn partij, maar wist toch een Wazari te scoren en zo zijn partij toch te winnen. (6-6)

In d partij van Raphael waren beide judoka’s zeer aan elkaar gewaagd, maar door eerste een Wazari te scoren en later zelfs een Ippon, won hij zijn partij meer dan verdiend.

Zowel Bjorn als Susan hadden in hun partij geen tegenstander en zo zorgden zij ervoor dat Dun Hong ook in deze ronde de winst pakten met 12-6 (57-18)

De laatste ronde van Dun Hong tegen Haijme werd een rechtstreeks gevecht om de derde plaats.

Luuk zette Dun Hong direct op voorsprong doordat hij geen tegenstander had. (2-0)

Sophie had het zwaar in haar partij en kreeg een Ippon tegen. (2-2)

Nafissa kwam in haar partij nog wel op voorsprong, maar in het restant van haar partij bleek zij toch de mindere van de twee en verloor zij dus. (2-4)

Emilia scoorde in haar partij al snel een Wazari en door hierna haar tegenstander constant onder druk te zetten, gaf zij deze tegenstander geen schijn van kans om iets terug te kunnen doen en zo wist zij haar partij gemakkelijk uit te judoen. (4-4)

Sterre was in haar partij de betere judoka en ook hier had haar tegenstander niks in te brengen en dit leverde hem een shido op; dit bleek uiteindelijk voldoende voor Sterre om haar partij te winnen. (6-4)

Jamie was in zijn partij oppermachtig en wist tot 3 keer toe een Wazari te scoren en zo zijn partij te winnen. (8-4)

Raphael maakte de strijd om de derde plaats nog een beetje spannend door zijn partij helaas –met goed judo van beide kanten- te verliezen. (8-6)

Bjorn had in deze ronde geen tegenstander en zo kwam Dun Hong op een 10-6 voorsprong.

Owen mocht in zijn laatste competitiewedstrijd voor de jeugd van Dun Hong ook nog even zijn kunsten vertonen en dit deed hij zeer overtuigend.
De gehele partij was hij de bovenliggende judoka en nadat zijn tegenstander aftikte bij een stevige houdgreep, bracht hij de einduitslag op 12-6 (54-27).

En zo wisten de jeugdige toppers van Dun Hong dus alle drie de ronden te winnen en dus was daar plaats 3 op het podium van de WFJJC 2016 / 2017.


Geplaatst in Judo, Nieuws, Teams, WFJJC | Reacties uitgeschakeld voor Knappe prestatie Dun Hong jeugd

Dun Hong nog steeds koploper WFJC judocompetitieHet seniorenteam van Dun Hong wist ook in de vijfde en voorlaatste ronde van de West-Friese Judo Competitie (WFJC)  de koppositie te behouden. Gewonnen werd van Kenamju en reglementair van BC Yamaguchi. Ook Ebi Sports werd een grote overwinning maar tegen de andere kampioenskandidaat JA Amsterdam liep Dun Hong tegen een nederlaag aan.

Deze ronde werd gehouden in de eigen Maarten Post Dojo.

Het team bestond deze keer ook weer uit Naomi de Graaff, Bouke Steinfort, Max Ouwens, Patrick Zwart, Joell L’Istelle, Igor Geervliet, Richard Libosan en Jeffrey Havers. Gheorgie Belgorean deed niet mee door een blessure aan zijn pols.

De eerste wedstrijd ging tegen Sportschool Kenamju

55 kg. Naomi de Graaff won pas in de verlenging met wazari  2-0 7-0
60 kg. Bouke Steinfort scoorde weer ippon nu met een verwurging 2-0 10-0
66 kg. Max Ouwens scoorde binnen 15 seconden ippon met een linkse heupworp                          2-0 10-0 
73 kg. Patrick Zwart scoorde ippon met een Koga variant schouderworp  2-0 10-0
81 kg. Igor Geervliet scoorde ippon met een linkse ko-soto-gake 2-0 10-0 
90 kg. Joell L’istelle scoorde ook een ippon met schouderworp 2-0 10-0
90+kg. Jeffrey Havers had geen tegenstander 2-0 10-0

Uitslag  14-0 (67-0) voor Dun Hong  

De tweede ronde was een walk-over tegen Yamaguchi dat geen compleet team op de mat kon brengen en dit werd dus 14-0 70-0

De derde ronde ging tegen Ebi Sports

Naomi de Graaff had het moeilijk tegen een stugge tegenstander en verloor op straffen
0-2 0-1
Bouke Steinfort had geen tegenstander 2-0 10-10
Max Ouwens scoorde eerst drie waza-ari’s en besloot met ippon door een linkse uchi mata  2-0 10-0
Patrick Zwart maakte een snelle schouderworp op twee knieën 2-0 10-0
Joell Lístelle scoorde een ouderwetse ippon met een o-soto gari  2-0 10-0
Richard Libosan scoorde een waza-ari en daarna met een snelle verwurgingstechniek ippon 2-0 10-0
Jeffrey had weer geen tegenstander 2-0 10-0  

De vierde ronde stond Dun Hong tegen medekampioenskandidaat Van Heest/Landsmeer

Naomi verloor in een houdgreep: sankaku-gatame 0-2 0-10
Bouke scoorde weer ippon nu met een schouderworp 2-0 10-0
Max kon niet door de verdediging heen komen en verloor met een waza-ari                         0-2 0-7
Patrick kon ook niet scoren en liep tegen drie straffen aan 0-2 0-1
Igor won met een hansoku-make van zijn tegenstander 2-0 10-0
Richard liet zich verrassen in een houdgreep en gaf op met een lichte liesblessure             0-2 0-10
Jeffrey was veel sterker dan zijn tegenstander die al snel op gaf 2-0 10-0

Uitslag 6-8 (30-37) voor J. van Heest

Slotronde van de competitie zondagmiddag in de Sporthal De Walvis in Beverwijk!

Zondagmiddag wordt in de sporthal De Walvis de slotdag gehouden van de judocompetitie. Dun Hong moet dan twee keer de mat op en heeft alle kans het kampioenschap binnen te halen en promotie af te dwingen naar de eerste klasse.

De eerste wedstrijd is dan tegen medekampioenskandidaat JA Amsterdam. Als deze wordt gewonnen doet de laatste wedstrijd er niet meer toe. Deze gaat dan tegen buurtgenoot De Uitkomst uit Anna Paulowna.

Supporters zijn dan van harte welkom. Toegang is ook dan GRATIS. Aanvang 14.00 uur

Voor een uitbreiding van de wedstrijdgroepen is er nog steeds plaats. Zijn er die actief als wedstrijdjudoka of passief als trainingspartner willen meetrainen dan zijn ze van harte welkom op de dinsdagavond om 19.00 uur. De jeugd -15 jaar traint ervoor om 17.45 uur.

Uitslagen zaterdag 19 maart

Kenamju    –  Dun Hong 0-14  0-70
Yamaguchi  –   Dun Hong 0-14 0-70
Kenamju   –   Judo Academie A’dam 4-10  20-50
Uitkomst/BCJ Kenamju  10-4 50-20
Yamaguchi  J.A. Amsterdam 0-14 0-70
J.A. Amsterdam  – J. van Heest/Landsmeer 2-12   10-60
Ebi-Sports   Dun Hong 2-12 1-60
Yamaguchi    –   Ebi-Sports 0-14 0-70
van Heest/Landsmeer Uitkomst/BCJ 10-4 47-20
Dun Hong J. van Heest/Landsmeer 6-8 30-37
Ebi-Sports  Uitkomst.BCJ 2-12  10-60

Stand:

1 Dun Hong 16 28 176 829
2 JA Amsterdam 15 24 138 678
3 van Heest/Landsmeer 15 22 128 682
4 de Uitkomst/BJC 15 18 122 580
5 Ebi-Sports 15 9 80 356
6 Kenamju 15 4 50 240
7 Yamaguchi 15 1 36 167

 

 

Programma WFJC zondag 26 maart in de Walvis in Beverwijk

Van Heest – Ebi-Sports         Uitkomst – JA Amsterdam

Yamaguchi – Van Heest        Ebi-Sports – JA Amsterdam

Kenamju – Ebi-Sports            Yamaguchi – Uitkomst/BCJ

Kenamju – van Heest            Dun Hong – JA Amsterdam

Yamaguchi – Kenamju          Dun Hong – Uitkomst/BCJ

 

Geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong nog steeds koploper WFJC judocompetitie

Bijzondere Kata training Mas Blonk

Zondag 19 maart heeft Mas Blonk een Kata training gegeven aan een groepje gemotiveerde judoka’s.

Mas Blonk kwam het Naga No Kata behandelen, namens de Kata werkgroep, bij judo club Hajime te Alkmaar. De kennis en kunde van Mas Blonk, die in het bezit is van de 8e Dan, is het resultaat van meer dan een halve eeuw de sport te beoefenen.

 

Onze judoka’s Susan van Drimmelen en Jayde Navis hebben hun kennis mooi aan kunnen vullen voor de eerste drie series. De tips en aanwijzingen van Mas Blonk (73 jaar) werden gretig in de praktijk gebracht tijdens deze bijna persoonlijke les.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Bijzondere Kata training Mas Blonk

G-judo toernooi Dun Hong

Zaterdagmiddag 18 maart hebben we ons 8ste aangepast judo toernooi gehouden. Er waren 34 judoka’s verdeeld over 8 poules.

De judoka’s kwamen van J.V. De Uitkomst, Dojo het Loo, Mytylschool De Ruimte en onze eigen judoka’s

 

 

 

 

 

 

 

Van onze eigen groep is Nico Boonstra eerste geworden en alle andere judoka’s van onze groep hadden een mooie tweede plaats.

Ook deze keer heeft AH Schooten Plaza weer gezorgd voor iets te eten en te drinken. De prijzen zijn uitgereikt door Liesbeth Verrijdt.

Het was weer een zeer geslaagde middag. Ook bedanken we de vrijwilligers achter de tafel en de scheidsrechters.

Geplaatst in G-Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor G-judo toernooi Dun Hong

Helaas geen prijs voor Jamie Pitstra brons op de NK onder 15

Jamie Pitstra (12 jaar en blauwe band) is er niet geslaagd om bij NK -15 in Tilburg in zijn gewichtsklasse -42 een prijs te behalen. Aan dit NK wat in Tilburg werd georganiseerd door de Judo Bond Nederland deden per gewichtsklasse liefst 28 judoka’s mee.

Na Pitstra eerder op de districtskampioenschappen in Beverwijk brons behaalde mocht hij nu in Tilburg starten op het NK voor jongens en meisjes onder 15 jaar. Het was het eerste NK voor Pitstra en de verwachtingen waren niet te hoog gespannen.

Het begin was goed te noemen. In de eerste ronde tegen Gijz Banai wist hij overtuigend te winnen met twee keer een waza-ari en de voorsprong keurig vast te houden.

Ook de tweede ronde tegen Owen Bruinsel voor plaatsing in de kwartfinales ging het goed. Hij kreeg een shido tegen en ging toen fel in de aanval met als resultaat een ippon met een seoi nage dertig seconden voor tijd.

Nu werd het echt spannend voor Jamie Pitstra en moest hij voor een plaats in de halve finale aantreden tegen Jsper Haarbrink. Dit ging lange tijd gelijk op. Deze tegenstander wilde Jamie steeds uit de mat duwen met als reactie: terug duwen. Helaas ging hij toen in een schouderworp voor een waza-ari. Helaas kon hij zelf niet meer scoren zodat hij naar de herkansingen moest.

Daar verloor hij van Max Stikkelorum met een ippon door een schouderworp.

Toch heeft hij het als jongerejaars en met pas zijn tweede wedstrijd met het seniorenreglement niet slecht gedaan met uiteindelijk een negende plaats van de achtentwintig deelnemers.

 

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Helaas geen prijs voor Jamie Pitstra brons op de NK onder 15

Meiden Dun Hong pakken vier prijzen op Girls Only toernooi

Vier meiden van  Dun Hong die hebben mee gedaan aan het Hajime girls only toernooi zijn alle vier in de prijzen gevallen.
Jayde Smit 3de (niet op de foto), Sterre Dalmeijer 3de, Irene van Drimmelen 3de en Yara Hoque 2de.

Jayde Smit mocht in de ochtend als eerste aantreden en wist twee van de vier wedstrijden te winnen waardoor zij haar 3de plek veilig wist te stellen.

Vervolgens mocht Sterre Dalmeijer in de klasse -44 maar die was helaas samengevoegd met de -48 dus het was voor Sterre plotseling een zware poule. De eerste wedstrijd wist ze niet te winnen en verloor ze helaas met een houdgreep . De volgende twee wedstrijden waren zwaar bevochten waarbij al de speeltijd werd gebruikt en won ze respectievelijk met een scheidsrechter beslissing  en met een shido . Helaas won ze de laatste partij niet en werd Sterre derde.

Irene van Drimmelen uitkomend bij de aspiranten net zoals haar mede judoka Yara Hoque in de -44.

Irene kreeg meteen 2 verlies partijen om haar oren maar wist de helemaal recht te zetten in de laatste drie wedstrijden. Alle drie de wedstrijden wist Irene te winnen met een houdgreep en werd derde.

Yara wist meteen te vlammen door haar eerste drie wedstrijden te winnen met houdgrepen de vierde partij moest Yara tegen de nummer 1 maar helaas was die een tikkeltje te sterk maar ze wist haar laatste partij met weer een winst af te sluiten en werd 2de .

Een top dag voor de meiden van Dun Hong

Coach andre bais

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Meiden Dun Hong pakken vier prijzen op Girls Only toernooi

Jamie Pitstra brons op de Noord-Hollandse kampioenschappen Judo

Jamie Pitstra (12 jaar en blauwe band) is er in geslaagd om bij de districtskampioenschappen judo voor jongens en meisjes onder 15 jaar en in zijn gewichtsklasse -42 kg. brons te behalen. Hiermee heeft hij zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen die op 11 maart in Tilburg zullen worden gehouden in de Topsporthal T-Kwadraat in Tilburg.

In zijn gewichtsklasse -42 kg hadden 23 judoka’s uit heel Noord-Holland ingeschreven. En gezien zijn leeftijd, hij was jongstejaars, waren de verwachtingen vooraf niet al te hoog gespannen.

Na een ontspannen begin met winst met een houdgreep na een snelle schouderworp stond hij meteen tegenover Brian Clara van sportschool Tom van der Kolk uit Alkmaar. Dit ging onverwacht goed met een waza-ari voorsprong. Toch kwam hij in een verwurging terecht en moest afkloppen.

In deze leeftijdsgroep mogen bijna alle seniorentechnieken behalve armklemmen.

Hij moest nu door de herkansingen heen om zich bij de beste vier te plaatsen. Hierbij won hij vier wedstrijden op rij (met één wedstrijd zelfs binnen twee seconden….) en moest toen aantreden voor een wedstrijd om de derde/vijfde plaats.

Hij wist een voorsprong te krijgen met een waza-ari door een schouderworp en moest toen alle zeilen bijzetten om dit vast te houden. Dat kwam hem op twee shido’s te staan en met de nieuwe wedstrijdregels mocht er geen derde bij komen. In een laatste aanval scoorde hij echter vol punt met combinatie schouderworp en beenworp.

Dit betekende een derde plaats en dus plaatsing voor het komende NK op 11 maart. Nog een potentiele kandidaat voor plaatsing Quinn Hofman was twee weken geleden op een toernooi in Gilze Rijen geblesseerd geraakt en moest afzeggen voor deze districtskampioenschappen.

De andere twee deelnemers Tim de Boer en Raphael Visser werden helaas in de herkansingen uitgeschakeld.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Jamie Pitstra brons op de Noord-Hollandse kampioenschappen Judo

Max Ouwens geslaagd voor zwarte band judo

Zaterdag 25 februari j.l. is Dun Hong judoka Max Ouwens geslaagd voor zijn zwarte band judo tijdens examens die door de Judo Bond Nederland District Noord-Holland in de Sporthal de Walvis in Beverwijk werden gehouden. In totaal waren er 42 kandidaten voor de examens 1e, 2e en 3e danexamen judo.

Samen met partner Patrick Zwart die in verband met zijn opleiding tot judoleraar B de hele begeleiding heeft verzorgd, moest Ouwens het volledige programma doen. Dit bestond uit drie series Nage-no-Kata, Nage waza (staande judotechnieken) en Ne-Waza (judotechnieken op de grond).

De examencommissie bestond uit Ton Huybers (7e dan), Linda Klaver (3e dan) en Cees Veen (5e dan). Het kata viel door een enkelblessure van Patrick Zwart wat tegen maar hij behaalde wel een voldoende. Het grondwerk werd met een zeven beoordeeld en het staande werk ook gemiddeld een zeven met uitschieters naar een acht voor het Renraku-waza en Gaeshi-waza.

 

 

 

Naast de nu geslaagde Ouwens zijn nog een zestal in opleiding voor 1e en 2e dan examen judo. De volgende examens zijn weer in mei van dit jaar.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Max Ouwens geslaagd voor zwarte band judo

Dun Hong nog steeds koploper judocompetitie

Het seniorenteam van Dun Hong wist ook in de vierde ronde van de Judocompetitie van Noord-Holland (West-Friese Competitie) weer de koppositie vast te houden. Gewonnen werd van mede kampioenskandidaat De Uitkomst/BC Julianadorp en reglementair van BC Yamaguchi en verloren werd van de andere kampioenskandidaat JA Amsterdam.

Deze vierde ronde werd gehouden in de Dojo van JV Landsmeer.

Het team bestond deze keer ook weer uit Naomi de Graaff, Bouke Steinfort, Gheorgie Belgorean, Max Ouwens, Joell L’Istelle, Igor Geervliet en Jeffrey Havers.

Aangetreden moest worden tegen Judo Academie Amsterdam, BV De Uitkomst uit Anna Paulowna en Yamaguchi uit Warmenhuizen.

De coaches André Bais en Freek Libosan hadden de opstelling weer moeten wijzigen doordat Patrick Zwart geblesseerd was en Richard Libosan nog aan het verhuizen was en dus een trainingsachterstand had.

De eerste wedstrijd ging tegen concurrent De Uitkomst.

55 kg. Naomi de Graaff kreeg na een voorsprong toch een ippon tegen met een ko-soto-gaken.
0-2 0-10
60 kg. Bouke Steinfort scoorde weer ippon een schouderworp                                                   2-0 10-0
66 kg. Max Ouwens had geen tegenstander.
2-0 10-0
73 kg. Gheorgie Belgorean was doorgeschoven en verloor met twee keer
waza-ari
0-2 0-10
81 kg. Joell L’Istelle kwam na een gelijkopgaande strijd in een verwurging
0-2 0-10
90 kg. Igor Geervliet moest dus winnen om nog een kans te hebben de ontmoeting te winnen. Na een waza-ari achterstand en ook nog een yugo tegen keerde de kansen. Op conditie vocht Geervliet zich terug met eerst twee straffen voor zijn tegenstander. Daar na een yugo en vlak voor tijd een prima waza- ari met een ko-uchi-gari. Deze voorsprong hield hij vast tot het eind
2-0 1-0
90+kg. Jeffrey Havers moest ook winnen om de teamontmoeting binnen te halen.
Na een snelle aanval gevolgd door een houdgreep als een bankschroef werd de teamwinst binnen gehaald
2-0 10-0

Eindstand 8-6 (31-30) voor Dun Hong  

 De tweede ronde stond Dun Hong tegen een team van de JA Amsterdam

Naomi  verloor in een houdgreep: sankaku-gatame                                                                         0-2 0-10
Bouke scoorde na zes seconden ook al ippon weer met een sutemi.
2-0 10-0
Gheorgie  scoorde eerst een waza-ari met een schouderworp en daarna een ippon houdgreep
2-0 10-0
Max scoorde ippon met een yoko-siho gatame na een linkse aanval
2-0 10-0
Igor stond nu weer in zijn eigen gewicht maar verloor toch met twee keer waza-ari
0-2 0-10
Joell stond nu een gewicht zwaarder en verloor met een keiharde o-goshi                                 0-2 0-10
Jeffrey liet zich verrassen met een lage schouderworp.                                                                   0-2 0-10

Uitslag 6-8 voor JA Amsterdam

De laatste partij van deze avond was tegen Yamaguchi. Door onbekende oorzaak had dit team zich afgemeld en kreeg dus een reglementair 14-0 (70-0) aan zijn broek.

Vijfde ronde van de competitie bij Dun Hong!

De eerstvolgende competitieronde op zaterdag 18 maart is weer een belangrijke. Dan moet Dun Hong in eigen huis aantreden tegen liefst vier tegenstanders.

De eerste wedstrijd is dan tegen Kenamju. Daarna tegen Yamaguchi , vervolgens tegen EBI Sports en de laatste ontmoeting gaat dan tegen van Heest/Landsmeer.

Supporters zijn dan van harte welkom. Toegang is GRATIS.

Voor een uitbreiding van de wedstrijdgroepen is er nog steeds plaats. Zijn er die actief of passief als trainingspartner willen meetrainen dan zijn ze van harte welkom op de dinsdagavond om 19.00 uur. De jeugd traint er voor om 17.45 uur.

Geplaatst in Judo, Teams | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong nog steeds koploper judocompetitie

Dun Hong ongeslagen koploper judocompetitie

Het seniorenteam van Dun Hong wist ook in de derde ronde van de Judocompetitie van Noord-Holland (West-Friese Competitie) weer alle drie de ontmoetingen te winnen en blijft dus ongeslagen koploper.

Deze derde ronde werd gehouden in de Dojo van JV Den Uitkomst in Anna Paulowna.

Het team bestond deze keer uit Naomi de Graaff, Bouke Steinfort, Gheorgie Belgorean, Max Ouwens, Joell L’Istelle, Igor Geervliet en Jeffrey Havers..
Aangetreden moest worden tegen sportschool Johan van Heest uit Landsmeer, Kenamju Haarlem en Ebi Sports uit Tuitjenhorn.


De coaches André Bais en Freek Libosan hadden de opstelling weer moeten wijzigen doordat Patrick Zwart moest werken, Richard Libosan aan het verhuizen en André Bais zelf grieperig was. Er stond nu dus een relatief erg jong team op de mat afgezien van routinier Gheorgie Belgorean

De eerste wedstrijd ging tegen concurrent van Heest

55 kg. Naomi de Graaff kreeg een straf voor te inactiviteit en wist dit niet meer op te halen          0-2 0-1

60 kg. Bouke Steinfort scoorde weer ippon met zijn favoriete linkse yoko-sutemi                            2-0 10-0

66 kg. Gheorgie scoorde ippon met o-uchi-gari                                                                                   2-0 10-0

73 kg. Max Ouwens kwam een waza-ari achter te staan en dat bleef helaas zo                                 0-2 0-7

81 kg. Joell L’Istelle wist na een straf voor zijn opponent ippon te scoren met een houdgreep        2-0 10-0

90 kg. Igor Geervliet verloor met ippon uchi-mata na een voorsprong met twee straffen                0-2 0-10

90+kg. Jeffrey Havers moest dus winnen om de teamontmoeting binnen te halen.  Na een snel gescoorde yugogo  gaf zijn tegenstander op van wege een schouder blessure en was de winst binnen           2-0 10-0

Eindstand 8-6 (40-18) voor Dun Hong   

De tweede ronde stond Dun Hong tegen een team van de sportschool Kenamju uit Haarlem, dus niet het topteam van Top Judo Kenamju.

Naomi  won met een ippon door een linkse uchi-mata                                                                         2-0 10-0

Bouke scoorde na zes seconden ook al ippon weer met een sutemi                                                      2-0 10-0

Gheorgie  scoorde middels een houdgreep vol punt                                                                              2-0 10-0

Max scoorde een yugo met een o-uchi-gari en ippon met een houdgreep                                           2-0 10-0

Joell kon niet achterblijven en won met twee keer waza-ari door een heupworp+ houdgreep           2-0 10-0

Igor scoorde twee keer waza-ari  met uchi-mata en nog een met een o-uchi                                      2-0 10-0

Jeffrey had geen tegenstander                                                                                                                2-0 10-0

 Uitslag weer 14-0 (70-0) voor Dun Hong

De laatste partij van deze avond was tegen Ebi Sports 

Naomi won deze zware partij met twee keer shido                                                                                 2-0 1-0

Bouke had geen tegenstander                                                                                                                  2-0 10-0

Gheorgie scoorde twee keer een waza-ari                                                                                                2-0 10-0

Max scoorde ippon met een snel aangezette verwirdingstechniek                                                         2-0 10-0

Joell kreeg na een aanval te horen dat hij een been had vastgepakt (?): hansoku-make                    0-2 0-10

Igor scoorde het mooiste punt van de avond met een linkse o-goshi op 1,5 m. hoogte                       2-0 10-0

Jeffrey had ook nu geen tegenstander                                                                                                    2-0 10-0

 Uitslag  12-2 (51-10) voor Dun Hong

Alle uitslagen: 

Stand:

Vierde ronde competitie
De eerstvolgende competitieronde op zaterdag 4 februari is weer een belangrijke. Dan moet Dun Hong aantreden in Amsterdam tegen runner-up De Uitkomst/Budocentrum,  tegen Judo Academie Amsterdam en tegen Yamguchi.Vooral de eerste twee ontmoetingen zullen beslissend zijn voor een vroeg kampioenschap voor Dun Hong.  Dit zou dan binnen gehaald kunnen worden bij de op 18 maart te houden thuiswedstrijd in de Maarten Post Dojo!!

Voor een uitbreiding van de wedstrijdgroepen is er nog steeds plaats. Zijn er die actief of passief als trainingspartner willen meetrainen dan zijn ze van harte welkom op de dinsdagavond om 19.00 uur. De jeugd traint er voor om 17.45 uur.

Geplaatst in Judo, Teams | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong ongeslagen koploper judocompetitie

Aikido stage met Erik Louw zaterdag 17 December

Op zaterdag 17 Dec geeft Erik Louw (6de dan aikido) een stage bij Dun Hong in Den Helder! Erik is een van de aikido-pioniers in Nederland en heeft als zodanig een schat aan ervaring om te delen. De stage is van 10:30 tot 12:30 en is open voor alle stijlen en niveaus.

Voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=tZlcTbTSOhU

Geplaatst in Aikido, Nieuws | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Aikido stage met Erik Louw zaterdag 17 December

Open Helderse weer goed verlopen

Vijf prijswinnaars voor Dun Hong

Afgelopen weekend is de 39ste editie van de Open Helderse Judokampioenschappen weer gehouden en hebben onze judoka’s weer redelijk gepresteerd. Er deden 23 judoka’s mee waarvan er vijf in de prijzen vielen. Wel is in de voorbereidingen voor het toernooi opgevallen dat de buitenlandse inbreng dit jaar weer prima was maar ook dat er geen Duitse en Belgische judoka’s aanwezig zouden zijn. En dat was voor het eerst.

 Daarentegen was er wel sprake van een noviteit; er kwamen liefst acht judoka’s uit Italië en nog drie uit IJsland. Inclusief de grote Engelse groep ban de British Judo Council en de jaarlijks terugkomende Deense vertegenwoordiging waren er liefst 58 buitenlandse judoka’s en vier Engelse scheidsrechters actief in Sportcentrum Quelderduyn.

cof

Maar ondanks de concurrentie van grote internationale toernooien in Almere en Zuidland hadden er wel bijna 540 deelnemers ingeschreven.

Het toernooi zelf verliep gladjes. Weinig uitloop, slechts één blessures van ernstige aard. Vrijwel geen incidenten. Beter kan eigenlijk niet. En op de meeste matten ook nog mooi judo. Er waren enkele matjury’s die de poules nauwelijks konden bijhouden vanwege de vele ippons die er werden gescoord. Niet zo gek dat we vooral de zondag voor liepen op het schema en ruim op tijd klaar waren.

Van de kant van Dun Hong is er een redelijke score uitgekomen. Op de zaterdag was het Dun Hong talent Jamie Pitstra in de klasse -42 kg bij de B-pupillen die weer flink wat punten op zijn naam kon schrijven.

jamie-eerste-bij-b_pupillen-ohk

Ook de finale schreef hij met een schitterend ashi-guruma als overname de laatste titel bij de Pupillen op zijn naam. Volgend jaar mag hij bij de grote jongens -15 aan de bak en kan hij zich plaatsen voor een NK.

Ook op zaterdag waren er nog drie prijzen.

Een verrassing was het optreden van Nafissa Shaibou. Bij de meisjes -10 jaar in de gewichtsklasse -28 kg wist ze met zowel rechts als links judo alles te winnen en in de finale scoorde ze een waza-ari gevolgd door een houdgreep.

Ook aanstormend talent Yara Hocqué in de klasse- -44 bij de meisjes -12 jaar wist na winst in de poulewedstrijden en verlies in de samenvoeging toch nog derde te worden.

En de vierde die een prijs pakte was Kayleigh Smit bij de dames -18 in de samengevoegde poule +63 kg. Drie gewonnen partijen waaronder één tegen een Engelse tegenstandster. Twee keer verlies waarvan één tegen Lisa Dollé, de latere winnares,  leverde uiteindelijk ook een derde plaats op.

Op zondag kwam daar nog bij de prima tweede plaats van Quinn Hofman in de klasse +66 kg. waar hij als jongerejaars van iedereen op één na wist te winnen onder luide toejuichingen van o.a. de eigen ploeggenoten en… de voltallige Britse ploeg…

cof

cof

Ook hij begint met de voorbereidingen voor zijn deelname aan het DK -15 en na plaatsing de deelname aan het NK -15 in Eindhoven.

Alle uitslagen van de Open Helderse Kampioenschappen 2016 staan op: http://ohk2016.dun-hong.nl

Volgend jaar zal er een speciale editie komen van de Internationale Open Helderse Kampioenschappen. Het is dan de 40ste editie en dan behoort ook de OHK bij de oudste toernooien van Nederland die nog gehouden worden.

Mochten er nog (oude) sponsors zijn die daar een bijdragen aan willen en kunnen leveren kunnen ze contact opnemen met het bestuur!

Geplaatst in Judo, OHK Nieuws | Getagged , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Open Helderse weer goed verlopen

Bijzondere promotie 3e Dan Judo voor Fred Schouten

Tijdens de opening van de afgelopen Open Helderse Judo Kampioenschappen, nadat Fred op zijn eigen “directe” wijze het toernooi had geopend werd er door het distictsbestuur de microfoon in de hand genomen.
Fred werd gevraagd nog even te blijven staan. De voorzitter van het district bestuur, Boy Prevos, wilde Fred nog even toespreken.

4

Fred werd geprezen om zijn jaren lange inzet voor het judo, zowel als lesgever, als arbiter en als begeleider / opleider van aspirant arbiters.

Om die reden en omdat Freds, knieën het voor hem onmogelijk maken nog een technisch examen te kunnen doen heeft het districtsbestuur besloten hem toch middels een bijzondere promotie te promoveren tot de 3e dan judo.

De gezichtsuitdrukking van Fred op dat moment was onbetaalbaar.

Wij als vereniging zijn hier heel trots op. Fred is voor Dun Hong van grote waarde. Hij is een steun pilaar bij de lesgevers en onder de arbitrage van al onze toernooien.
Daarnaast is het ook nog een hele fijne vent.
1Fred gefeliciteerd namens het gehele bestuur, alle medewerkers en leden met deze mooie promotie, je hebt het verdient.

Hessel Poortvliet

Voorzitter H.A.B.C. Dun Hong

Geplaatst in Judo, Nieuws, OHK Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Bijzondere promotie 3e Dan Judo voor Fred Schouten

Dun Hong koploper judocompetitie

Het seniorenteam van Dun Hong wist in de tweede ronde van de Judocompetitie van Noord-Holland (West-Friese Competitie) weer alle drie de ontmoetingen te winnen waarmee het Helderse team nu alleen aan de leiding gaat.

Deze tweede ronde werd gehouden in de Dojo van Ebi Sports in Tuitjenhorn.

Het team bestond uit Naomi de Graaff, Bouke Steinfort, Max Ouwens, Patrick Zwart, Joell L’Istelle, André Bais en Jeffrey Havers. Aangetreden moest worden tegen de medekoplopers Top Judo Amsterdam en streekgenoot De Uitkomst. De coaches André Bais en Freek Libosan hadden er een zwaar hoofd in omdat Richard Libosan ziek was en Igor Geervliet en Gheorghe Belgorean nog geblesseerd waren. Maar dat bleek achteraf erg mee te vallen.

wfjcteam

De eerste wedstrijd ging tegen concurrent De Uitkomst

55 kg. Naomi de Graaff scoorde met o-soto-gari ippon na een straf achterstand                               2-0 10-0

60 kg. Bouke Steinfort scoorde ippon met zijn favoriete linkse yoko-sutemi                                       2-0 10-0

66 kg. Max Ouwens verloor met een armklem na een voorsprong van een shido                              0-2 0-10

73 kg. Patrick Zwart na een shido tegenstander scoorde ippon met een keiharde schouderworp  2-0 10-0

81 kg. Joell L’Istelle verloor zijn eerste wedstrijd na zes jaar afwezigheid met drie straffen               0-2 0-1

90 kg. André Bais won na een zware partij met veel straffen en kleine scores met een yugo               2-0 5-0

90+kg. Jeffrey Havers scoorde met overnames en won uiteindelijk met een houdgreep                 2-0 10-0

Eindstand 10-4 (45-11) voor Dun Hong

De tweede ronde stond Dun Hong tegen Kenamju uit Haarlem. Zij vermeld dat dit niet het team van Stichting Topjudo Kenamju was, maar van sportschool Kenamju met een mix van jonge talenten en oudgedienden.

Naomi  won door een hansoku-make in een straffen festival om de pakking                                      2-0 10-0

Bouke scoorde ook al ippon nu met een sankaku-jime                                                                              2-0 10-0

Max scoorde een wazaari met een beenveeg en scoorde daarna ook ippon                                       2-0 10-0

Patrick scoorde een ippon met seoi nage                                                                                                      2-0 10-0

Joell kon niet achterblijven en won met twee keer waza-ari door een schouderworp                      2-0 10-0

André scoorde een  een yuko met tani-otoshi + ippon met een linkse schouderworp                      2-0 10-0

Jeffrey had geen tegenstander                                                                                                                         2-0 10-0

 Uitslag weer 14-0 (70-0) voor Dun Hong

De laatste ronde van deze avond was tegen de andere koploper Judoacademie Amsterdam    

Naomi won deze zware partij in de Golden Score met een waza-ari                                                      2-0 10-0

Bouke scoorde ook zijn derde ippon van de avond met een yoko-sutemi                                            2-0 10-0

Max won op straffen met 2-1 van zijn tegenstander                                                                                   2-0 1-0

Patrick begon met een yuko door een sutemi scoorde een waza-ari met schouderworp                 2-0 7-0

Joell moet nog even wennen met grondwerk, verloor in een verwurging                                            0-2 0-10

André scoorde een yugo en vier keer straf voor zijn tewgenstander                                                      2-0 10-0

Jeffrey kreeg een supersnelle ko-uchi-gari tegen en verloor met ippon                                                0-2 0-10

Uitslag 10-4 (38-20) voor Dun Hong

Derde ronde competitie

De eerstvolgende tweede competitieronde op zaterdag 21 januari is weer een belangrijke. Dan moet Dun Hong aantreden tegen sportschool Johan van Heest, weer tegen Kenamju en tegen Ebi Sports.

Deze zal worden gehouden bij JV De Uitkomst in Anna Paulowna.

Open Helderse judokampioenschappen

Komende 26 en 27 november worden weer de Internationale Open Helderse Judokampioenschappen gehouden. Deze worden gehouden in het Sportcentrum Quelderduyn en er hebben zich al 58 buitenlandse judoka’s aangemeld waaronder een zevental uit Rome en drie uit IJsland… Ook is de grote Engels afvaardiging met 37 judoka’s weer present.

Geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong koploper judocompetitie

Dun Hong 3e na 2x winst en verlies in WFJJC

Zondag 13 november 2016 is het team van Dun Hong gestegen van de 4e plek naar de 3e plek in de Westfriese judo jeugd competitie (WFJJC) door twee van de vier wedstrijden te winnen. Het team bestond dit keer uit Sophie van der Reep, Sven Dalmeijer, Klaas Simons, Nafissa Shibou, Sterre Dalmeijer, Jamie Pitstra, Tim de Boer, Kevin Frijhoff, Bjorn de Haan en Owen Smit

team

De 1e wedstrijd moesten we aanvangen tegen Judo Ryu Kensui die de 2e plek bezet houdt. Sophie begon super sterk en wist overtuigend te winnen met een Ippon. Toen was Sven aan de beurt maar hij verloor helaas met een Wazari.
Nafissa stond een gewicht klasse hoger dan normaal en dit was goed te zien in het gewicht verschil en helaas kon Nafissa deze partij niet naar haar toe trekken. Sterre draaide lekker in de -42 en was super scherp. Deze pot kon zij helemaal uitdraaien en winnen met een Wazari. Jamie was de volgende en als vanouds lekker aandraaien met een uchimata scoorde hij een Wazari om vervolgens af te maken met een houdgreep. Helaas kon Kevin niet winnen en Bjorn had het ook heel zwaar en wist het ook niet om te keren tot winst . Als allerlaatste mocht Owen volpunt leverde het op met zijn uchimata.

Helaas wisten we deze net niet te winnen 10/47 tegen 8/37

De 2e wedstrijd moesten we tegen de huidige nummer 1 dan hadden we maar meteen de twee allersterkste te pakken. Hier viel wel op aan te maken dat deze nummer 1 wel eens kampioen kon gaan worden door een zeer bezet sterk team . Ondanks dat onze judoka’s super sterk en zeer gedreven en gemotiveerd bezig waren konden ze niet winnen alleen Bjorn kon met een knappe verwurging winnen en Owen met een houdgreep

Helaas wisten we deze ook niet te winnen 4/20 tegen 14/65

De 3e wedstrijd was tegen de gastheer van vandaag, de Uitkomst uit Anna Paulowna.
Al jaren zijn onze teams in balans maar door tactische wissels van onze kant ging het super goed. Sophie begon meteen weer vel, draaide hem uit en wist weer te winnen. Vervolgens mocht Klaas. Door een hele rare techniek kwam hij in handstand uit en viel in een brug dus een punt tegen. Nafissa had het weer zwaar omdat ze weer een gewicht hoger moest. Helaas was deze jongen super sterk. Door tactisch te wisselen mocht Jamie tegen Nigel draaien en deze twee zijn elkaar gewend. Nigel zou zelfs een cadeau krijgen als hij zou winnen maar Jamie stak er een stokje voor en wist overtuigend te winnen met een uchimata. Helaas moest Tim door deze wissel een klasse zwaarder en kon hij deze niet winnend afsluiten. Kevin had geen tegenstander dus won hij deze.
Hierna moest Bjorn en door een paar tips die hij meteen oppakte ging het super. Het was meteen zichtbaar hoe gedreven hij was en won met een Tai o toshi.
Owen wist weer met zijn uchimata Ippon te pakken.

Deze pot wisten we dus te winnen 10/39 tegen 8/40

De laatste wedstrijd moesten we tegen Yamaguchi uit Broek op Langedijk.
Deze Club is er altijd zeer gedreven op om te winnen van ons maar wij hebben een mooi team en bestaat uit vechters en dat zag je bij deze laatste pot goed.
Door al de aanmoedigingen konden wij de winst zeer verdient naar ons toe trekken. Sophie mocht weer als 1ste  en wist meteen dik te winnen van haar tegen stander met een houdgreep. Sven wilde dit ook wel en vol enthousiasme starte hij helaas kwam hij net even wat kracht tekort. Nafissa weer een klasse hoger maar won dik door haar vechtlust en scoorde een Yuko en kon de hele wedstrijd uitdraaien.
Sterre draaide echt heel goed. Ze zat er helemaal lekker in haar partij tegen een jongen en liet super agressief judo zien. Mede hierdoor kon ze deze pot ook winnen nadat ze hem helemaal had uitgedraaid. Jamie had het wel zwaar tegen zijn tegenstander, maar door een houdgreep won hij. Tim in een gewichtklasse zwaarder, had een tip gehad om meteen de-ashi-barai te doen wanneer hij werd beet gepakt en boem!! Hij deed het dikke Ippon. We hadden echt de smaak te pakken. Bjorn had helaas geen tegenstander maar dus wel winst en Owen maakte weer zijn 4 winst partij van de dag mee.

Deze pot wisten we ook te winnen  14/62 tegen 4/20

Al met al een super leuke dag waar we echt weer als team gestaan hebben en gestreden hebben en dik verdient 3de staan

Coach Aleida en Andre

2016-11-13_15-26-38

2016-11-14_07-18-39

2016-11-13_15-28-15

Geplaatst in Judo, Nieuws, Teams, WFJJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong 3e na 2x winst en verlies in WFJJC

Succes voor Dun-Hong G-judoka’s

img_1210

Zaterdag 12 november hebben twee judoka’s van Dun Hong mee gedaan aan een G-Toernooi bij DOJO ’t Loo in Heilo.

Nico Boonstra is overtuigend eerste geworden met drie gewonnen partijen. Brian had wat minder geluk en moest het doen met een derde plaats.

Onze coach Wiebe Boonstra heeft zich goed laten horen vandaar deze successen.

Wij trots op onze Judoka’s.

 

img_1204

Geplaatst in G-Judo, Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Succes voor Dun-Hong G-judoka’s

Dun Hong scoort in judocompetitie

Het seniorenteam van Dun Hong wist in de openingsronde van de Judocompetitie van Noord-Holland (West-Friese Competitie) alle drie de ontmoetingen te winnen waarmee het Helderse team nu mede aan de leiding gaat. Deze werd gehouden in de sportzaal Mayersloot in Broek op Langedijk.

Het team bestond uit 55 kg Naomi de Graaff (terug op het oude nest), Bouke Steinfort, Max Ouwens, Igor Geervliet, Richard Libosan, Patrick Zwart en de nieuwe zwaargewicht Jeffrey Havers (onlangs nog 7e op het NK senioren!). Reserve waren Joell L’Istelle (ook terug van weggeweest) en André Bais terwijl Gheorghe Belgorean geblesseerd was.

team-dun-hong-wfjc-22-10-2016

De eerste wedstrijd ging tegen het thuis spelende Yamaguchi.
55 kg. Naomi scoorde met een beenworp een wazari 0-2 0-7
60 kg. Bouke had geen tegenstander dus de volle winst 0-2 0-10
66 kg. Max wist ook een wazari te scoren 0-2 0-7
73 kg. Patrick Maakte een razendsnelle yoko-tomoe-nage 0-2 0-10
81 kg. Igor had meer tegenstand maar scoorde toch een ippon met een linkse uchi-mata
0-2 0-10
90 kg. Richard scoorde weer ippon met een linkse sode techniek binnen 15 seconden
0-2 0-10
90+kg. Jeffrey kreeg een punt tegen alhoewel hij keurig overnam 2-0 10-0

Uitslag 12-2 (54-10) voor Dun Hong

De tweede ronde stond Dun Hong tegen SS J. van Heest uit Amsterdam
Naomi scoorde twee keer waza-ari uchi-mata 2-0 10-0
Bouke scoorde ook al ippon met yoko-tomoe nage 2-0 10-0
Max scoor ippon met een harai-goshi 2-0 10-0
Patrick scoorde een waza-ari met een ippon seoi nage 2-0 7-0
Igor maakte een linkse o-goshi gevold door een houdgreep, twee keer waza-ari dus 2-0 10-0
Richard had veel moeite met een inactieve tegenstander maar won wel met een yuko 2-0 5-0
Jeffrey verloor met een yugo na een gelijkopgaande strijd 0-2 0-5

Uitslag weer 12-2 (52-5) voor Dun Hong

De laatste ronde van deze avond was tegen Ebi Sports uit Noord-Scharwoude
Naomi verloor deze partij met een waza-ari uchi-mata en een houdgreep 0-2 0-10
Bouke had weer geen tegenstander 2-0 2-10
Max haalde zijn derde overwinning binnen met een ippon heupworp 2-0 10-0
Patrick maakte waza-ari met een sutemi, gevolgd door ippon d.m.v. een armklem 2-0 10-0
Igor moest helaas opgeven door een knieblessure 0-2 0-10
Richard had geen tegenstander 2-0 10-0
Jeffrey had ook geen tegenstander 2-0 10-0

Uitslag 10-4 (50-20) voor Dun Hong

programma

Alle uitslagen

stand

Stand per 22-10

De eerstvolgende tweede competitieronde op zaterdag 19 november is een belangrijke. Dan moet Dun Hong aantreden tegen twee andere koplopers De Uitkomst/BCJulianadorp en tegen Judo Academie Amsterdam en tegen nieuwkomer Kenamju. In dit laatste team staan alleen judoka’s opgesteld die van de sportschool Kenamju zelf zijn en niet van de Stichting Topjudo Kenamju.

igor-geervliet-in-actie

Op 26 en 27 november worden weer de Internationale Open Helderse Judokampioenschappen gehouden. Daar kan iedereen zich nog voor inschrijven tot 6 november a.s. Dit wordt gehouden in het sportcentrum Quelderduyn en er hebben zich al 54 buitenlandse judoka’s aangemeld waaronder een zevental uit Rome…

 

Geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong scoort in judocompetitie

Dun Hong G-judoka’s succesvol in Anna Paulowna

IMG_0857

Dat ook de G-judoka’s van Dun Hong hun mannetje staan bewijst dat 5 judoka’s op zaterdag 21 mei met succes hebben meegedaan aan het 8ste G-poldertoernooi in Anna Paulowna.

Het waren Brian, Leendert, Yoran, Shilfano en Paul.  Ze hebben erg hun best gedaan en zijn met een derde prijs naar huis gegaan.

Ze werden gecoacht door  Elly en Inge.
Het was weer een mooie judo middag.

Geplaatst in G-Judo, Judo | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong G-judoka’s succesvol in Anna Paulowna

Dun Hong succesvol in Stiens

Dun Hong judoka’s hebben afgelopen weekend prima gepresteerd in Stiens (Friesland). Hier werd in het sportcomplex ‘t Gryn voor de negende keer De Friese Masters  georganiseerd door ESV Berlikum en Judosport 4 All van Sportschool Poelstra.

Aan dit toernooi deden meer dan 600 judoka’s mee afkomstig van liefst 53 clubs uit heel Nederland. Dun Hong nam deel met negen judoka’s. Ook waren er judoka’s uit Zweden en Duitsland op het toernooi actief

Jamie weer 1e

1e plaats voor Jamie

De beste prestatie leverde Jamie Pitstra die duidelijk de sterkste was bij de B-pupillen -42 kg.

Zijn eerste partij won hij met een waza-ari door uchi-mata. De volgende ronde scoorde hij eerst een waza-ari met een sutemi en pakte vervolgens met een houdgreep de volle winst. De halve finale was de zwaarste partij. Hij kreeg een yugo tegen en moest behoorlijk aan de bak. Uiteindelijk wist hij met een combinatie van twee beenworpen een waza-ari te scoren en stond toen in de finale.

De finale was met een ippon snel afgelopen door een doorgestuurde armworp nadat hij al een waza-ari had gescoord.

Quinn derde 66+

3e plek voor Quinn

Naast deze winnaar waren er nog derde plaatsen voor Owen Smit bij de leeftijdsgroep -15 in de klasse -60 kg en voor Quinn Hofman in dezelfde leeftijdsgroep die na een goed begin met twee keer ippon zich toch liet verrassen en uiteindelijk ook derde werd in de klasse 66+ kg.

owen stiens

en ook de 3e plek voor Owen

De andere deelnemers en –sters, te weten Sven Dalmeijer, Sterre Dalmeijer, Jayde Smit, Kevin Frijhoff, Tim de Boer en Raphael Visser,  werden ondanks één of meer winstpartijen voortijdig  uitgeschakeld.

Voor deze judoka’s was het opdoen van wedstrijdervaring op toernooien buiten Noord-Holland de belangrijkste reden om deel te nemen.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong succesvol in Stiens

Succes Dun Hong G-judoka’s

IMG_0797

Afgelopen zondag hebben twee G-judoka’s van Dun Hong meegedaan op het internationale BENG toernooi in Beverwijk.
Nico Boonstra en Brain Borstel.
Als coach was Quinn Hofman mee voor Nico en Faith Boirstel voor Brain.
Er waren Engelse, Belgen, Duitsers, Roemenen, Finnen, Zweden en Ieren om tegen te judoën .   Beide hebben diverse partijen gedraaid en hard geknokt.  Er was voor hun een mooie derde plaats.

We hebben een geweldig toernooi gehad en gaan volgend jaar zeker weer.

IMG_0795

IMG_0794

Geplaatst in G-Judo, Judo, Nieuws | Getagged | Reacties uitgeschakeld voor Succes Dun Hong G-judoka’s

Foto’s Paashaasdoemiddag festijn

Paashaas
De foto’s van het Paashaasdoemiddag festijn van 26 maart staan op de website.
Via deze link bereikbaar: Fotoarchief Dun Hong

Geplaatst in Diverse, Nieuws | Getagged | Reacties uitgeschakeld voor Foto’s Paashaasdoemiddag festijn

Verslag 3e Wieringer Vikingtoernooi

Viking2Op zaterdag 19 maart 2016 was er alweer de derde editie van het Wieringer Vikingtoernooi in Hippolytushoef en hiervoor hadden 15 judoka’s van Dun Hong zich ingeschreven.

Door verschillende oorzaken konden 4 judoka’s niet in actie komen deze dag en dus bleven er 11 judoka’s over die hun kunsten mochten gaan vertonen.

In het eerste blok van deze dag mochten Nick Bruyn, Kevin Frijhof, Nafissa Shaibou en Thijs Bregman de mat betreden.

Nick en Kevin zaten in de zelfde poule en dit bleek een poule met allemaal fysiek sterke judoka’s te zijn.

Kevin wist zijn eerste partij vrij gemakkelijk te winnen door snel een Ippon te scoren en ook Nick begon heel sterk door een Wazari te scoren en ging gelijk door naar een houdgreep. Helaas voor Nick wist zijn tegenstander de houdgreep over te nemen en hier wist hij niet meer uit te komen.

De tweede partij van Kevin verliep iets minder soepel als zijn eerste partij.
Hij liep al snel tegen een Yuko aan en even later ook tegen een Wazari, gevolgd door een houdgreep. Tijdens deze houdgreep kreeg Kevin een flinke beuk op zijn neus, waardoor hij genoodzaakt was om af te tikken. Nick stond vervolgens in zijn tweede partij lekker te judoën, maar beide judoka’s wisten geen punten te scoren en dus kwam het aan op een scheidsrechterbeslissing. Helaas voor Nick werd zijn tegenstander als winnaar aangewezen.

De derde partij van Kevin verliep weer als “vanouds” en met een Yuko gevolgd door een houdgreep wist hij zijn partij te winnen.

Nick had het in zijn partij een stukje zwaarder. Hij kwam al snel in een houdgreep terecht en ook Nick moest hier aftikken.

Vervolgens mochten Nick en Kevin tegen elkaar en waar ze normaal gesproken behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn, was het deze keer behoorlijk snel voorbij. Kevin wist een Yuko te scoren, gevolgd door een houdgreep en dus was daar de winst voor Kevin. Vervolgens bleek dat Kevin met twee andere op een gedeelde 1e plek was geëindigd en dus mocht hij nog twee extra partijen judoën om te bepalen wie er eerste, tweede en derde zou gaan worden. Zijn eerste partij verloor hij doordat hij in een houdgreep terecht kwam, maar in de tweede partij liet hij weer goed judo zien. Beide judoka’s wisten geen punten te scoren en dus kwam het hier aan op scheidsrechterbeslissing.

v1

 

 

Overduidelijk was dat Kevin de bovenliggende partij was en hij werd dan ook als winnaar aangewezen. Zo eindigde Kevin dus als 2e en Nick op een gedeelde 4e plaats.

 

Op de andere mat mochten Nafissa en Thijs laten zien wat zij in hun mars hadden.
De eerste partij van Nafissa was voorbij voordat we het doorhadden. Binnen de kortste keren wist Nafissa haar tegenstander naar de grond te “smijten” en met een houdgreep wist zij de partij tot winst om te zetten.

Thijs deed het in zijn eerste partij ook bijzonder goed en –met de nodige aanwijzingen van neef Quinn- wist hij een mooie Ippon te scoren.

De tweede partij van Nafissa verliep nog sneller dan haar eerste partij. Heel snel had zij haar tegenstander alweer in een houdgreep liggen en zo won zij haar partij wederom zeer gemakkelijk.

Ook Thijs was in zijn tweede partij weer oppermachtig en ook hij had zijn tegenstander binnen de kortste keren in een rotsvaste houdgreep en dus was daar winst nummer 2.

Nafissa vond haar vorige partijen waarschijnlijk toch iets te lang duren (gemiddeld 10sec.) en daar wou ze in haar derde partij verandering in brengen. Met een prachtige Harai goshi (dit werd mij ingefluisterd door Tim) wist zij meteen aan het begin van haar partij een Ippon te scoren en dus was daar de winst.

In de derde partij van Thijs was hij misschien een beetje overmoedig geworden doordat hij zijn eerdere partijen zo gemakkelijk had gewonnen en dit ging een beetje ten koste van het goede judo. Al vrij snel kreeg hij een Ippon tegen te verwerken en dus verloor hij deze partij.

Nafissa was ondertussen eigenlijk al klaar in haar poule, maar de toernooileiding besloot om haar nog een keer te laten judoën, alleen nu tegen een iets zwaardere tegenstander. Dit was buiten mededinging en alleen om Nafissa ook nog even een wat zwaardere partij te laten judoën……………………….dachten ze. De partij duurde dan wel wat langer dan haar eerste drie partijen, maar uiteindelijk wist ze deze partij vrij gemakkelijk te winnen met een houdgreep.

Thijs mocht in zijn laatste partij laten zien dat zijn vorige verliespartij een “foutje” was en dit deed hij dan ook op een overtuigende manier.
Hij wist al snel een Wazari te scoren, gevolgd door een houdgreep.
Helaas kon hij deze houdgreep niet vasthouden en mochten ze weer verder judoën.
Met een prachtig uitgevoerde Tani otoshi (wederom ingefluisterd door Tim) wist hij wederom een Wazari te scoren en wist hij zijn partij dus te winnen.

V2

V3

 

 

 

Zo was er dus een prachtige eerste plaats voor Nafissa en een net zo’n prachtige tweede plaats voor Thijs.

In het derde blok (in blok 2 waren geen judoka’s van Dun Hong aanwezig) was het de beurt aan broer en zus  Ruben en Myrthe Renes.

Myrthe was voorafgaand aan de wedstrijden een beetje nerveus, maar al snel bleek dat nergens voor nodig. In haar eerste partij was ze veruit de betere en wist zij een Wazari te scoren, gevolgd door een houdgreep die ze gemakkelijk vast kon houden en dus was daar de winst voor Myrthe.

Op de andere mat mocht ook Ruben aan de bak en die had het wat zwaarder. Al snel liep hij tegen een Ippon op en dat betekend dus automatisch einde partij.

In haar tweede partij werd al snel duidelijk dat er maar 1 recht had op de winst en dat was Myrthe. Met een Yuko en een houdgreep wist ze ook deze partij gemakkelijk te winnen en je zag het zelfvertrouwen bij haar stijgen.

Ook in de tweede partij van Ruben had hij het zwaar en hij liep dan ook tegen een Wazari aan.

Maar Ruben had blijkbaar geen zin om twee partijen achter elkaar te verliezen en dus besloot hij zijn tegenstander in de houdgreep te nemen en deze vervolgens niet meer los te laten. En zo had ook Ruben zijn eerste partij gewonnen.

Vervolgens mocht Myrthe het opnemen tegen de andere “blauwe bander” in haar poule.
Al snel bleek dat deze tegenstander een maatje te groot was voor Myrthe en na een Yuko tegen kwam ze in een houdgreep te liggen en verloor ze zo haar partij.

Ondertussen was ook Ruben aan zijn derde partij begonnen en deze was behoorlijk snel voorbij. Nog voordat ik mijn pen op het papier kon zetten, verloor Ruben zijn partij met een Ippon tegen.

V4Myrthe mocht nog een partij extra judoën op mat 1 en dit was tegen dezelfde tegenstander als waar ze eerder van had verloren. Deze partij verliep bijna hetzelfde als die eerdere verliespartij, ook hier kwam ze al snel in een houdgreep terecht en hierdoor verloor ze ook deze partij. Maar uiteindelijk wist ze wel op een mooie 2e plaats te eindigen.

 

V5Ruben mocht vervolgens nog twee keer de mat op. In zijn vierde partij wist hij met een mooie beenworp een Ippon te scoren en dus ook de winst te pakken. In zijn laatste partij probeerde Ruben zijn tegenstander bang te maken of af te leiden met een aantal schijnbewegingen, maar zijn tegenstander bleek niet onder de indruk te zijn. Ruben kreeg twee keer een Yuko tegen en wist uiteindelijk zelf geen punten te scoren. Maar met leuk judo wist hij uiteindelijk wel de 3e plaats te veroveren.

In blok 4 was het de beurt aan Brent Terschegget en deze kreeg te  maken met een enorme luxe. Naast ondergetekende en Tim, schoof ook Susan aan om hem te komen ondersteunen.
In zijn eerste partij had Brent het meteen vrij zwaar en kreeg hij al snel een Wazari tegen. Vervolgens kwam daar nog eens een Yuko overheen, gevolgd door een houdgreep. Helaas eindigde hij in deze partij dus als tweede. In zijn tweede partij toonde hij aan over de nodige wilskracht te beschikken en deed hij meer dan zijn best. Helaas was zijn tegenstander een maatje te groot en deze wist Brent dan ook met een Wazari naar de grond te krijgen en zo kwam hij weer in een houdgreep te liggen.

En ook in deze tweede partij eindigde Brent dus als tweede.

V6
Zijn derde partij wist Brent helemaal uit te judoën, maar helaas met een Wazari en een Yuko tegen, verloor hij ook deze partij. In zijn vierde en laatste partij liep hij al snel tegen een Ippon aan en zo eindigde hij in al zijn partijen telkens als tweede en dit leverde hem een uiteindelijke 4 plek op.

 

In het 5e en laatste blok mochten er weer vier judoka’s van Dun Hong de mat betreden, te weten: Yara Hocque, Irene van Drimmelen, Jayde Smit en Jemayro Roelofs.

Gelukkig kwam Owen tijdens dit blok ook nog het team van coaches versterken, zodat we iedereen van de eventuele nodige adviezen konden voorzien.

In de eerste partij van Yara ging het lange tijd gelijk op en geen van beide judoka’s wisten een punt te scoren en dus moest de scheidsrechter een winnaar aanwijzen. Er was eigenlijk geen twijfel mogelijk, want Yara was veruit de meest aanvallende judoka deze partij en dus was daar de winst voor haar.

In haar tweede partij was ze helemaal de betere van de twee en wist ze al snel een Yuko te scoren, gevolgd door een houdgreep welke ze niet meer los liet. In haar derde partij was de tegenstander weer ietsjes sterker en liep ze tegen een Wazari aan en deze keer kwam zij in een houdgreep terecht. Helaas verloor ze hierdoor haar partij.
In haar vierde een laatste partij liet Yara zien dat zij toch echt super goed kan judoën en al snel had zij haar tegenstander in een houdgreep. V7
Deze houdgreep kon ze blijkbaar moeiteloos vast houden, want tussendoor had ze nog even tijd om even vriendelijk te lachen naar haar supporters. In eerste instantie dachten we dat Yara dus 2e zou zijn geworden, maar later bleek dus dat ze samen met 2 andere judoka’s op de 1e plaats te zijn geëindigd (alle drie hadden 1 partij verloren) en dus werd er gekeken naar de judopunten van deze drie.

Helaas had Yara de minste judopunten van deze drie en dus eindigde zij op de 3e plaats……………….maar wel met een gouden randje !

Jayde had het ondertussen in haar eerste partij behoorlijk zwaar.
Ze kwam tegen een fysiek wat sterkere tegenstander achter met een Wazari en deze werd gevolgd door een Yuko. Ze wist de partij wel uit te judoen, maar helaas verloor ze deze wel.
In haar tweede partij was het Jayde die de bovenliggende partij was en ze wist dan ook een Wazari te scoren. Als een ervaren prof judode ze de partij uit en wist zij haar eerste partij te winnen.
In haar derde partij verliep het weer wat zwaarder en kreeg ze een Wazari tegen en mocht ze ook nog eens proberen om uit de daarop volgende houdgreep te komen. Dit lukte haar bijna, maar helaas niet helemaal en dus verloor ze deze partij.
In haar vierde partij ging het lange tijd gelijk op, maar verloor zij op een gegeven moment haar evenwicht en viel op haar kont. Niks aan de hand zou je zeggen, gewoon weer opstaan en doorgaan!

V8Maar tot grote verbazing van iedereen gaf de scheidsrechter een Ippon aan haar tegenstander en dus verloor ze deze partij.

 

Maar uiteindelijk leverde haar 4 partijen toch een mooie en verdiende 3e plek op.

 

Jemayro mocht het in zijn poule opnemen tegen vier tegenstanders die allen een kop groter waren en het zou dus wel eens zwaar voor hem kunnen worden. Maar in zijn eerste partij liet hij zien dat ze hem niet mochten onderschatten en wist hij een Yuko te scoren gevolgd door een houdgreep en zo wist hij zijn partij te winnen.
In zijn tweede partij was hij iets te enthousiast en vloog hij op zijn tegenstander af, deze tegenstander nam de aanval vervolgens knap over en met een Uchi mata smeet hij Jemayro behoorlijk hard naar de grond en scoorde hij een Ippon.
Zijn derde partij was voor Jemayro wederom een zware pot. Hij liep al snel tegen een Yuko op en kwam ook nog eens in een houdgreep terecht. Hij wist hier niet meer uit te komen en dus verloor hij deze partij.

V9
Zijn vierde en laatste partij wist hij helemaal uit te judoën en hierin was hij echt niet minder dan zijn tegenstander. Helaas voor hem wist zijn tegenstander tussendoor nog wel een Yuko te scoren en de ging de winst naar de tegenstander.

Maar dit alles leverde Jemayro wel een mooie 3e plek op.

Tenslotte hadden we uiteraard ook nog Irene in ons midden.

Al snel bleek dat zij in een toch wel heel erg zware poule zat, met een aantal judoka’s die een paar “collega’s” van haar geregeld tegenkomen tijdens de grotere toernooien. Maar Irene kan natuurlijk zelf ook wel een aardig potje judoën en dit liet zij in al haar partijen dan ook duidelijk zien.
In haar eerste partij wist zij al snel een Yuko te scoren en ging ze vol voor de winst. Helaas probeerde haar tegenstander met een Tani otoshi een punt te scoren en hierdoor viel Irene op haar kont. Tot ieders verbazing gaf de scheidsrechter ook hier een Ippon voor en zo verloor ze haar eerste partij.
In haar tweede wedstrijd wist haar tegenstander 2x een Yuko en 1x een Wazari te scoren en kwam Irene in een houdgreep terecht.

In de derde partij van Irene kreeg ze op een gegeven moment een Yuko tegen en kwam ze ook nog eens in een houdgreep terecht en zo verloor ze ook deze partij.

In haar vierde partij stond ze wederom heel goed te judoën en scoorde ze een Yuko, maar helaas wist ze deze voorsprong niet vast te houden. Haar tegenstander wist een Wazari te scoren, gevolgd door een houdgreep waar Irene niet meer uit wist te komen.

V10

 

Zo wist Irene dus geen wedstrijden te winnen, maar dit was absoluut geen schande aangezien ze in een loodzware poule zat.

 

 

 

Het 3e Vikingtoernooi was al met al weer een leuk en gezellig judotoernooi, waarbij alle judoka’s van Dun Hong het super goed gedaan hebben.

 

 

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Verslag 3e Wieringer Vikingtoernooi

Dun Hong senioren team derde in judocompetitie

WFJC01

Het is het seniorenteam van budoclub Dun Hong niet gelukt om de koppositie in de slotronde vast te houden. Door organisatorische problemen met de te gebruiken mat en de geplande sporthal moest de organisatie van de Noord-Hollandse competitie besluiten de eindronde te verplaatsen van 7 mei naar het middag programma van de eindronde van de jeugdcompetitie en die was afgelopen zondag 20 maart.

Dat pakte voor het team van Dun Hong onvoordelig uit want ze moesten enkele van hun beste krachten missen, te weten Igor Geervliet die een kijkoperatie heeft ondergaan aan zijn knie en Patrick Zwart en Richard Libosan door werkzaamheden. En ook was Owen Smit ondertussen te zwaar voor de gewichtsklasse -55 kg. Ook Rinaldo Simons in het zwaargewicht was afwezig. Zo moest er door coach André Bais flink geschoven worden met de opstelling. Joyce Ouwens nam de plaats -55 kg. weer in, Bouke Steinfort en Georghie Belgorean deden beiden om en om de 60 en 66 kg, Max Ouwens noodgedwongen naar de -73 kg Paulo Tukuatele stond tot 81 kg en André Bais en de ingehuurde Leo Jawar stonden beiden tot 90 en tevens het zwaargewicht +90 kg. Dat dit geen ideale opstelling was bleek wel uit de uitslagen.

Toch viel er wel van mooi judo te genieten.

In de ontmoeting tegen Van Heest scoorde Gheoghie Belgorean een vol punt met uchi-mata. Dit herhaalde hij nog een keer in de ontmoeting tegen De Uitkomst/BCJ met een maki-komi techniek.

Ook Leo Jawar bekroonde zijn noodgedwongen rentree met een vol punt tegen Yamaguchi.

Verder kan worden gesteld dat de scheidsrechters in de eerste twee ontmoetingen niet hun dag hadden met veel beslissingen die (ook onterecht) in het nadeel van Dun Hong uit vielen. Al met al een competitieslot om snel te vergeten en de komende zomer bouwen aan een nieuw team. Als er oud-judoka’s rondlopen die de wedstrijdploeg van Dun Hong willen versterken zijn ze welkom op de dinsdagavond om 19.00 uur. Ook dames zijn welkom: er trainen er ondertussen al bijna tien iedere dinsdag mee…

Geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong senioren team derde in judocompetitie

7de G-Judo Toernooi Dun Hong

DSC00264Zaterdag 19 maart hebben we ons G-toernooi gehouden.
De deelnemende verenigingen waren De Uitkomst uit Anna Paulowna, Dojo het Loo uit Heilo, de Ruimte uit Bergen en uiteraard de judoka’s van Dun Hong.
Er is flink gestreden om de prijzen maar alle deelnemers zijn met een prijs naar huis gegaan.

Het was een geslaagd toernooi dus alle deelnemers en vrijwilligers bedankt voor de inzet.

 

PMS logo Ooms Civiel bv

Geplaatst in G-Judo, Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor 7de G-Judo Toernooi Dun Hong

Brons Quinn Hofman op NK judo

Quinn derdeOp de Nederlandse Kampioenschappen -15 jaar die afgelopen zaterdag 12 maart in het Omnisportcentrum in Apeldoorn werden gehouden, heeft Dun Hong judoka Quinn Hofman in zijn gewichtsklasse -66 kg. brons behaald.

Aan deze kampioenschappen van Nederland die door de Judo Bond Nederland werden gehouden in het Indoor Sportcentrum in Apeldoorn deden in totaal 450 judoka’s mee uit zeven districten.

Van Dun Hong was Quinn Hofman (net 13 jaar en blauwe band) de enige deelnemer en omdat hij zich als districtskampioen (hij werd twee weken terug in Beverwijk Noord-Hollands kampioen) als nummer één had geplaatst kreeg hij in zijn poule van 24 deelnemers een vrije loting in de eerste ronde.

De tweede ronde moest hij de mat op tegen Thomas Kingma van Judo A 7 uit Friesland. Hofman was veel sterker in zijn pakking en maakte een klassieke o-soto-otoshi waarbij zijn tegenstander plat op zijn rug viel: ippon.

Vervolgens in de kwartfinale tegen Jochem Dijk van JPTwente. Dit was een zware strijd die gelijk eindigde in de reguliere wedstrijdtijd. In de golden score wist Hofman al na een halve minuut een lage schouderworp te scoren en kreeg daar een yugo voor en dus winst en plaatsing in de halve finale.

Hier stond hij tegenover Axel Heeren JT Oost Groningen uit Scheemda. Dit was een technische judoka die die al enkele wedstrijden had gewonnen met een schouderworp. Ook Hofman had zijn pakking net gewisseld toen hij ook in dezelfde schouderworp trapte: ippon.

Dan de strijd om het brons. Deze ging weer tegen dezelfde tegenstander als waar hij ook in de finale van de districtskampioenschappen in Beverwijk stond namelijk Rogier de Vos van Ben Rietdijk Sport uit Velserbroek.

Tegen de verwachting in (de finale in Beverwijk was heel zwaar) wist Quinn Hofman een waza-ari te scoren met een overname op o-soto-gari en gevolgd door een houdgreep, die hij niet meer los liet.

wedstrijdformulier Quinn NJK 2016

Het is voor Quinn Hofman de eerste keer dat hij op dit NK stond. Officieel zijn dit de Nationale Bondskampioenschappen voor onder 15 jaar omdat ook in Nederland woonachtige judoka’s die lid zijn van een Nederlandse club en een geldig JBN paspoort hebben aan die toernooi mogen mee doen. Dit in tegenstelling tot de leeftijdsgroep -18, -21 en de senioren die alleen voor Nederlandse judoka’s toegankelijk zijn.

Dit maakt het toernooi voor deze leeftijdsgroep allen nog maar sterker en dus is het een hele prestatie om als dertienjarige in je eerste toernooi op dit niveau meteen een prijs te pakken.

Ook volgend jaar mag Quinn Hofman weer aan dit toernooi meedoen als hij zich weer plaatst. De kansen zijn dan veel groter op een nog hogere klassering, want van alle deelnemers waren Hofman en nog één andere judoka van het geboorte jaar 2003 terwijl de rest oudstejaars was en dus volgende jaar niet meer van de partij is.

Op dit NK was nog een judoka van Dun Hong actief en wel Rens Dekker die als scheidsrechter aanwezig was en bezig is met zijn stage tot nationaal scheidsrechter.

Freek Libosan

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Brons Quinn Hofman op NK judo

Irene en Nafissa 3e op zeer sterk girls only toernooi

Irene-NafissaIrene van Drimmelen en Nafissa Shaibou 3e op zeer sterk bezet girls only toernooi in Alkmaar

Op zondag 6 maart zijn Irene van Drimmelen en Nafissa Shaibou er in geslaagd om 3e te worden op een zeer sterk girls only toernooi in Almaar van Sportschool Hajime.

Irene begon al heel sterk maar helaas was haar tegen stander net even wat sterker en kon Irene deze helaas ook niet winnen en verloor ze op een Wazari maar kon ze deze partij wel uitdraaien.

De volgende wedstrijd was het andersom want toen was Irene weer even wat te sterk voor haar tegenstander en wist een Wazari te scoren en deze ook weer helemaal uit te draaien.
De 3e wedstrijd verliep een beetje raar omdat Irene door middel van een o O-uchi makikomi naar de grond werd gebracht en viel hierdoor op haar billen. De scheidsrechter besloot helaas voor deze actie al een Ippon toe te kennen dus kon Irene er niks meer aan veranderen en moest Irene haar laatste pot echt knallen om in de prijzen te vallen. Dat deed ze ook tegen een tegenstander waar ze de laatste wedstrijd niet meer van kon winnen. Binnen 15 sec veraste Irene haar tegenstander met een vol punt en met hoop gejuich later kon Irene trots van de mat stappen en werd 3e.

Nafissa mocht strijden tegen 2 oranje banders waar zij 2x tegen moest draaien. Haar 1e partij ging heel snel voorbij en werd helaas overdonderd waarbij ze heel snel in een Ippon werd gegooid door de uiteindelijke kampioen en de winnares van de stijl prijs. De 2e wedstrijd  begon Nafissa zeer vel.
De tegenstander schrok zich rot maar helaas nam zij de aanval over van Nafissa over en verloor ze.  Haar 3e partij moest ze weer tegen de eerste tegenstander waar Nafissa van verloor maar nu was ze scherp en haar tegenstander had de allergrootste moeite met Nafissa. Het leek er lang op dat ze zou gaan winnen maar toch was de tegenstander net iets te sterk. De laatste wedstrijd begon Nafissa weer vel en dit meisje schrok ook weer maar ook deze was helaas te sterk maar toch werd Nafissa uiteindelijk 3e.

Er deden nog 3 andere meiden mee Sterre Dalmeijer , Sophie van der Reep en Jayde Smit

Sterre Dalmeijer net een paar uurtjes terug van haar ski vakantie stond meteen weer op de mat. Hartstikke moe maar vol met zin om te gaan knallen. Haar 1e wedstrijd begon ze vol overgave en won ze verrast met een Tanio o toshi gevolgd door een houdgreep. De 2e wedstrijd stond ze weer vel maar de tegenstander was net even wat slimmer en kon Sterre in een houdreep pakken.
Wedstrijd nummer 3 was weer vel maar er werd door beiden niet gescoord toen en moest de scheidsrechter bepalen wie er had gewonnen. Het kon niet anders dan Sterre zijn want die was de enige die aanviel dus deze won ze ook. Na haar 3e wedstrijd was Sterre best moe maar kon bijna weer gelijk aan de bak en met weer vel en lekker judo won ze deze ook met een Tanio o toshi en een houdgreep. De laatste wedstrijd was het zwaarst en door vermoeidheid verloor Sterre deze door een houdgreep. We dachten allemaal dat Sterre 3e was geworden maar toen de podium plaatsen kwamen was het toch niet het geval en bij navraag bleek dat de vier meisjes evenveel gewonnen hadden, alleen had Sterre er 1 door een scheidsrechter beslissing gewonnen en helaas daardoor dus minder judo punten.

Sophie van der Reep zat samen met Jayde Smit in een hele zware meiden poule maar ze stonden allebei wel heel erg lekker goed en vel te judoën. De andere meiden uit de poule hadden echter meer ervaring en wisten de partijen helaas allemaal van hun te winnen. De meiden mochten ook nog een keer tegen elkaar judoën. Jayde kwam hier als winnares uit door een klein foutje van Sophie, die viel. Hier kon Jayde handig gebruik van maken door een houdgreep in te zetten en vast te houden.

Alle meiden hebben zeer lekker en goed judo laten zien. Ze hebben laten zien wat ze geleerd hebben en met de felheid zit het ook zeker goed. De volgende keer gaan we er weer voor.
TOP gedaan!!

Coach Andre Bais

Geplaatst in Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Irene en Nafissa 3e op zeer sterk girls only toernooi

Quinn Hofman District kampioen Noord Holland judo

20160228_153537Zondag 28 Februari is Quinn Hofman van Budo vereniging H.A.B.C Dun Hong erin geslaagd om de titel van District Kampioen Noord Holland onder 15 te bemachtigen in de gewichtsklasse – 66 kilo.

20160228_153253

Samen met nog 6 andere judoka’s mocht Quin Hofman strijden om de titel en om zich te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen op 12 maart in Apeldoorn.

 

De 1e wedstrijd van verliep niet geheel vlekkeloos en al na 20 seconden stond Quinn al een yuko achter maar na 1,5 minuut kwam hij echter knap terug en wierp hij zijn tegenstander met een o goshi in een volle ippon.

De tweede wedstrijd ging al beter want al na 45 seconden stond Quinn al een wazari voor. Vervolgens kon hij het afmaken door te winnen me een houdgreep.

20160228_152938_Burst01

Door deze twee winst partijen kwam Quinn in de finale en moest nu tegen iemand die ook ongeslagen was. Na 1,5 minuut scoorde Quinn een yuko met een ippon seonage.
Een minuut later wist hij een wazari te scoren met een tai o toshi en direct daarna de strijd winnen met een houdgreep en om vervolgens als District Kampioen van de mat af te lopen.

Tim de Boer, Raphael Visser en Owen Smit kwamen ook in actie maar vielen helaas buiten de prijzen.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Quinn Hofman District kampioen Noord Holland judo

Weer volle winst Dun Hong in judocompetitie

wfjk_logo

In de Noord-Hollandse judocompetitie (ofwel de West-Friese Competitie) heeft het seniorenteam van Dun Hong een eenvoudige vierde ronde gehad.

Deze werd gehouden afgelopen zaterdag 6 februari bij sportschool Johan van Heest in Landsmeer.

Het team bestond uit debutant Owen Smit, Bouke Steinfort, Georgie Belgorean, Max Ouwens, Patrick Zwart, Pauolo Tukuatele en André Bais.

Richard Libosan, Joyce Ouwens, Rinaldo Simons en Igor Geervliet waren geblesseerd of verhinderd. Coach was André Bais en als scheidsrechter was deze keer Koos IJzendoorn mee.

De eerste wedstrijd was tegen Sportschool Warner Salomons
Dit was een walk-over omdat Salomons op vrijdag al had afgebeld bij de organiserende vereniging. Navraag bij de wedstrijdorganisatie van de West- Friese Judocompetitie wees uit dat het team van Salomons per direct uit de competitie wordt gehaald en dat alle uitslagen van deze competitie 2015-2016 worden geschrapt.

De tweede ronde ging tegen de Judoschool Haarlemmermeer waar in de eerste ronde de enige nederlaag tot nu toe was geleden en Dun Hong was uit op revanche.

Ook maakte Owens Smit zijn debuut in de klasse -55 kg.

Het was echter ook jammer dat Haarlemmermeer ook niet compleet was en drie gewichten misten. Ook Dun Hong miste het gewicht -81 kg. Het was dus puzzelen voor coach André Bais welke opstelling moest worden aangehouden om toch zoveel mogelijk resultaat te scoren. Daarvoor zette hij Paulo Tukutaele -90 kg en ging hij zelf in de plus staan. Hierdoor ging er maar één partij verloren.

Owen had het pittig moeilijk, een shido tegen maar liet zijn tegenstander tegen drie shido’s aan lopen. 2-0 (1-0)

Bouke was veel sterker en scoorde er lustig op los. Wilde graag links judoënd zijn partij afsluiten maar daar had zijn tegenstander geen zin in. Dan maar weer op de “normale” manier met een yugo en twee maal waza-ari. 2-0 (10-0)

Max had geen tegenstander. 2-0(10-0)

Patrick Zwart moest er toch pittig voor vechten en scoorde een waza-ari met een schouderworp op 2 knieën. 2-0(7-0)

-81. 0-2(0-10)

Paulo had geen tegenstander. 2-0(10-0)

André had ook geen tegenstander. 2-0(10-0)

Uitslag 12-2 (48-10) voor Dun Hong

WFJC-0602-U

Door deze winstpartij blijft Dun Hong aan de kop in deze 2e klasse en ziet zijn kampioenskansen groeien.

WFJC-0602-S

Het blijft echter super spannend in deze tweede klasse waarbij drie teams met nog vier wedstrijden te gaan kans maken op één van de ereplaatsen en op promotie naar de eerste klasse.

De komende competitieronde moet Dun Hong aantreden tegen de nummer twee J. van Heest en de nummer drie Bushido Heemskerk. Worden deze twee partijen gewonnen dan is Dun Hong niet meer in te halen en zijn ze officieus kampioen in deze klasse.

WFJC-1309-W

Voor Dun Hong spreek ik de hoop uit dat er de komende weken weer wat oud-judoka’s bij komen op de wedstrijdtraining, het zij als actief judoka of als sparringpartner voor degenen die in de teams staan. Dus mochten er oud-wedstrijdjudoka’s zich aangesproken voelen: je bent van harte welkom op de dinsdagavond in de Maarten post Dojo aan de Pasteurstraat, aanvang 19.00 uur!

Freek Libosan

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Weer volle winst Dun Hong in judocompetitie

Prijzen voor Dun Hong op Hikari meiden toernooi.

3Op zondag 6 februari zijn Yara Hoque en Sterre Dalmeijer 2e en 3e geworden op het Hikari meiden toernooi in Zaandam

Hoque had een poule van 5 en moest 4 wedstrijden winnen. De 1e tegen een oranje band ging ze vol in de aanval en wist deze op scheidsrechter beslissing te winnen. De 2e weer tegen een oranje band begon Hoque weer vol in de aanval wat haar vruchten afwierp en won deze met een wazari. De 3e wedstrijd was een stuk zwaarder maar door een houdgreep kon ze deze winnen. De laatste was tegen de latere nummer 1 en in de laatste seconde kreeg Hoque een score tegen waarna ze na heel hard werken 2e werd.

 

 

2Dalmeijer mocht er ook 4 draaien. In de 1e was ze super vel maar Sterre kon deze helaas niet winnen. De volgende wedstrijd was weer een hele zware maar ofschoon ze goed begon kwam Sterre helaas in een houdgreep. De 3e wedstrijd was Sterre er op gebrand om te winnen en in deze pakte Sterre via een houdgreep de volle winst. De laatste pot moest ze winnen voor de prijzen en dat deed ze met 2 wazari’s en daardoor werd ze uiteindelijk 3e. Top!!!!

Sofie van de Ree en Irene van Drimmelen waren ook van de partij en stonden ook lekker hun wedstrijden te draaien maar het waren het wel hele zware poules en wisten ze helaas niet in de prijzen te vallen.

Super leuk gejudood allemaal top!!

Coach Andre Bais

coach

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Prijzen voor Dun Hong op Hikari meiden toernooi.

Aikido nieuws Dun Hong

20160202_groepsfoto1
Aikido Dun Hong
en Aikikai Den Helder zijn vanaf 1 Februari samengegaan, met de dojo van Dun Hong als thuisbasis. De samenvoeging van de twee dojo’s werd afgetrapt met een duo-les onder leiding van Bart Verheggen en Andries Kooijman.
Dit resulteerde in een volle mat waarop in een goede sfeer getraind werd met oude en nieuwe bekenden.

Vanaf nu zijn de lestijden voor aikido als volgt:
Dinsdag 20:15-21:45 Bart Verheggen
Donderdag 20:15-21:45 Andries Kooijman
Zaterdag 9:30-10:30 (kinderles) Danny Hofman

Marrie Demmer zal een keer in de zoveel tijd op zaterdag de kinderles verzorgen met aansluitend dan ook een volwassenenles. Marrie: Bedankt voor de goede lessen en de fijne samenwerking, en we zien je graag zo nu en dan even terug!

Geplaatst in Aikido, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Aikido nieuws Dun Hong

Volle winst Dun Hong in judocompetitie

IMG_9889
In de Noord-Hollandse judocompetitie (ofwel de West-Friese Competitie) heeft het team van Dun Hong een sterke derde ronde gehad.
Deze werd gehouden afgelopen zaterdag in de Maarten Post Dojo aan de Pasteurstraat.

Het team bestond uit Joyce Ouwens, Bouke Steinfort, Georgie Belgorean, Max Ouwens, Patrick Zwart, Igor Geervliet, André Bais en good-old Rinaldo Simons. Richard Libosan was licht geblesseerd en nam de coaching waar.
Coach was André Bais en als scheidsrechter waren deze keer Fred Schouten en Johannes Agaart actief.

IMG_9855

 

 

IMG_9852

 

 

 

De eerste wedstrijd was tegen Yamaguchi.

-55: Joyce had geen tegenstander en maar wel de competitiepunten 2-0 (10-0)

 

-60: Bouke wilde zich niet IMG_9802moe maken scoorde ippon na 15 seconden 2-0 (10-0)

IMG_9810

 

-66: Max had het zwaar en kreeg ook nog een shido tegen. In de laatste seconde wist hij zijn tegenstander over te nemen en scoorde een waza-ari 2-0 (7-0)

 

 

IMG_9838-73: Patrick scoorde een yugo en vervolgens een schitterende ippon met een schouderworp 2-0(10-0)
-81: Igor had ook een lastige tegenstander maar won toch met een houdgreep 2-0 (10-0)

-90: André had het ook zwaar met een sterk verdedigende opponent, maar scoorde toch een yuko 2-0 (5-0)
90+: Rinaldo had geen tegenstander en pakte dus ook de volle winst 2-0 (10-0)

Uitslag 7-0 (62-0) voor budoclub Dun Hong.

 

 

De tweede ronde ging tegen de koploper en streekgenoot De Uitkomst/Julianadorp Combinatie

Joyce had het heel zwaar, kreeg twee scores tegen en twee straffen en verloor met 2 X waza-ari 0-2(0-10)
Bouke scoorde een prima ippon met een supersnelle yoko-sutemi 2-0 (10-0)
GIMG_9859eorgie begon goed en scoorde bijna met een armklem. Helaas kreeg hij een hansoku-mate (diskwalificatie voor het naar de benen pakken. Dat mag sinds een paar jaar niet meer, maar omdat hij al langere tijd geen wedstrijden had gedraaid zat dat er gewoon nog ingebakken, helaas. 0-2(0-10)IMG_9820

 

 

 

Patrick pakte zijn tegenstander in met een houdgreep 2-0(10-0)
Igor moest er flink aan trekken tegen een fysiek sterke leeftijdsgenoot maar maakte een prima ippon met een linkse heupworp 2-0(10-0)

André had geen tegenstander 2-0(10-0)

IMG_9833
Rinaldo kwam duidelijk conditie tekort en verloor in een houdgreep 0-2(0-10)

 

IMG_9876

 

 

 

 

 

Uitslag 8-6 (40-30) voor Dun HongIMG_9849

Door deze winstpartij wist Dun Hong voor het eerst in jaren weer eens een koppositie te pakken in deze Noord-Hollandse judocompetitie. Het blijft echter super spannend in deze tweede klasse waarbij vijf teams met nog zes wedstrijden te gaan kans maken op één van de ereplaatsen en op promotie naar de eerste klasse.
Voor Dun Hong spreek ik de hoop uit dat er de komende weken weer wat oud-judoka’s bij komen op de wedstrijdtraining, het zij als actief judoka of als sparringpartner voor degenen die in de teams staan.

19-1-2016 15-35-54

20-1-2016 18-15-08 C-1

 

 

 

20-1-2016 18-16-19 C-2

Geplaatst in Judo, Nieuws, Teams, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Volle winst Dun Hong in judocompetitie

Foto’s WFJC Dun Hong

IMG_9889

Foto’s Westfriese Judo Competitie (WFJC) online op de

Dun Hong website

Geplaatst in Judo, Nieuws, Teams, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Foto’s WFJC Dun Hong

WFJJC verslag ronde 3

IMG_3983
We schrijven zondag 29 november 2015, het weer was niet om over naar huis te schrijven (en waarom zou je dat ook doen, er is toch niemand thuis) en dus hadden we wat vage kennissen bij elkaar geroepen om eens fijn een paar potjes te gaan judoën.
Deze keer waren we afgereisd naar het altijd rustieke Broek op Langedijk, alwaar de derde ronde van de West Friese Jeugd Judo Competitie (kortweg: WFJJC) afgewerkt diende te worden.

Waar je normaal gesproken drie ronden per ronde judood, stonden er deze keer vier ronden op het programma.

Dit houdt dus in dat de gasten van Dun Hong (momenteel de houder van de 2e plaats in de tussenstand) tegen alle tegenstanders uit de poule mochten aantreden……….. waaronder dus ook tegen de huidige koploper en gastclub van vandaag: Yamaguchi.

Bij een goed resultaat zou het dus zo maar kunnen zijn dat Dun Hong vandaag gelijk kan komen of misschien wel eens de eerste plek op kan gaan eisen, afhankelijk natuurlijk van de overige uitslagen van de huidige koploper.

Maar goed, er moesten dus vier ronden afgewerkt worden en dus had coach Igor samen met P.A. Chantal een grote groep talenten uitgenodigd om Dun Hong te vertegenwoordigen.

En deze groep bestond uit: Sven (-27kg), Nafissa (-27 en -30kg), Ruben (-30kg), Sterre (-34kg), Jamie (-38kg), Raphael (-42kg), Tim (-46kg), Nick (-50 en -55kg), Owen (-50 en -55kg) en Quinn (-60kg).

Nadat we bij Yamaguchi waren aangekomen en de judoka’s hun gevechtskleding aangetrokken hadden, zou er normaal gesproken begonnen worden aan de warming-up.
Maar deze keer werd coach Igor keihard teruggefloten door de aanwezige ouders.
Wat wil namelijk het geval?
Onze coach was een aantal dagen daarvoor jarig geweest en vanaf deze dag mag hij zich officieel volwassen noemen.

IMG_3942
Deze heugelijke gebeurtenis wilden ZIJN judoka’s niet onopgemerkt voorbij laten gaan en er werd een duidelijk hoorbaar “lang zal hij leven” ingezet en zij kregen hierbij ook nog eens bijval van de ouders en het overige publiek. (zie foto’s)

IMG_3941

 

 

Zichtbaar aangedaan (ik heb toch echt flink wat tranen waargenomen……….bij ondergetekende in ieder geval wel) nam hij nog wat cadeautjes in ontvangst en toen kon er eindelijk begonnen worden aan de warming-up.

Om het verslag niet al te lang te maken (ook al is hier zeker vraag naar), zullen we gelijk maar door gaan naar de eerste ronde van deze derde ronde.
In deze ronde mocht Dun Hong meteen aantreden tegen de dus huidige koploper Yamaguchi.

Nafissa mocht als eerste aantreden en dit deed zij weer beestachtig goed.
Haar tegenstander was behoorlijk sterk en nam Nafissa al snel in een houdgreep, maar ook Nafissa heeft de nodige power in huis en binnen een aantal seconden wist zij de rollen om te draaien en nam zij de houdgreep over en deze hield zij zeker 10 seconden vast.
Helaas draaide haar tegenstander toch uit de houdgreep en dus ging de partij gewoon verder.
Maar wat zijn nou de regels bij zo’n houdgreep?
Één daarvan is dat als je je tegenstander 10 seconden vast hebt, dan scoor je een Yuko.
Helaas verzuimde de dienstdoende scheidsrechter Nafissa deze Yuko toe te kennen en dit kon nog wel eens verstrekkende gevolgen hebben. De partij werd vervolgens uit gejudood, waarbij beide judoka’s geen punten wisten te scoren en dus moest de scheidsrechter een winnaar aanwijzen. Iedereen was er heilig van overtuigd dat dit Nafissa moest worden, maar hij besloot anders.  Op aanwijzing van de scheidsrechter ging de winst naar haar tegenstander en dit was toch wel zwaar onterecht, maar goed………zoiets kan natuurlijk altijd gebeuren.

Vervolgens was het tijd voor de eerste debutant van vandaag: Ruben.
Nadat hij tijdens de warming-up wat tips mee had gekregen van Tim, ging hij vol goede moed van start.
Hij stond als een huis tegen een toch wel sterke tegenstander en hij liet zich niet zomaar naar de grond werken. Toch zag je dat hij wel een beetje onder de indruk was van al het “nieuwe”, waardoor zijn concentratie waarschijnlijk wat verslapte.
Door middel van een mooie worp, kreeg hij uiteindelijk een Ippon tegen en dus verloor hij zijn partij……………..maar hij deed het super goed.

En toen was het de beurt aan Sterre.
Ook Sterre had niet de minste judoka tegenover zich, maar ook Sterre hield zich prima staande. Ze was zeker niet de mindere van de twee, maar toch liep zij tot 2 keer toe tegen een Waza-ari aan en dus verloor zij haar partij.
Maar mijn vooruitziende blik zegt mij dat Sterre in de zeer nabije toekomst wel een partij zal gaan winnen.

De volgende partij was de partij van Jamie. 1 seconde, 2 seconde, 3 seconde, 4 seconde…………..u kunt het al raden, met een prachtige worp wist hij zijn tegenstander tegen de mat te smijten.
Leuk voor Jamie natuurlijk dat hij zo snel wint, maar voor ondergetekende is het een stuk minder prettig, want je kan er zo weinig over vertellen.
Dus ik heb meteen maar even een verzoekje bij hem ingediend of hij bij zijn volgende partij even wat meer tijd wil nemen alvorens hij zijn tegenstander de vernieling in helpt.

Vervolgens mocht Raphael zijn kunsten gaan vertonen.
In zijn partij ging het in het begin gelijk op en blijkbaar was Raphael hier niet helemaal tevreden over en dus deed hij er een tandje bij.
Hij wist zijn tegenstander naar de grond te krijgen (Yuko) en om het geheel af te maken eindigde hij met een rotsvaste houdgreep en zo was daar de winst voor Raffie.

Nu mocht Tim een poging wagen om de tussenstand op gelijke hoogte te brengen.
Maar als je tegenstanders al wat zwaarder en groter zijn en je bent zelf ook niet in helemaal 100% in goeden doen (een beetje ziekjes), dan kon het nog wel eens moeilijk worden. Maar Tim laat zich niet zomaar werpen en dus deed hij zijn uiterste best.
Helaas scoorde zijn tegenstander een Yuko en deze werd gevolgd door een houdgreep, waar Tim niet meer uit wist te komen.

Ook Nick staat in deze competitie vaak voor een moeilijke opgave, omdat zijn tegenstanders vaak wat ervarener zijn en eigenlijk ook altijd een hogere band hebben.
Maar dit houdt Nick niet tegen toch de mat op te stappen en zeer zelfverzekerd zijn tegenstander in de ogen te kijken.
Dit was deze keer niet nodig, want deze keer was er geen tegenstander voor hem en zo wist Nick toch op zeer knappe wijze een punt voor het team te pakken.

Hierna mocht Owen het proberen in zijn partij tegen een voor hem bekende tegenstander waar hij normaal gesproken van wint.
Er was alleen 1 probleem en dat was zijn teen (dat rijmt). Owen was geblesseerd aan een teen en daar had hij behoorlijk last van, zelfs zo erg dat judoën eigenlijk niet verstandig was.
Maar stoer als Owen is, probeerde hij het toch.
De hinder van zijn teen bleek toch te erg, waardoor hij zijn niveau deze keer niet kon halen.
Halverwege zijn partij liep hij tegen een Waza-ari en een houdgreep aan en zo verloor hij zijn partij.

Tenslotte mocht Quinn als laatste in deze ronde aantreden.
Al snel werd duidelijk dat er maar 1 als winnaar van de mat zou stappen in deze partij en dat was Quinn.
Hij was heer en meester en wist zijn tegenstander dan ook rap tegen de grond te smijten en met een Ippon was daar de winst voor hem.

De eerste ronde zat er dus op en dit resulteerde in een 10-8 overwinning voor Yamaguchi.
Als je dan achteraf terugdenkt aan de partij van Nafissa, dan is dit wel een heel zuur resultaat.

Nu loopt Yamaguchi uit in de stand om de eerste plaats.

Yamaguchi 10 matchpunten en 41 judopunten
Dun Hong 8 matchpunten en 40 judopunten

In de tweede ronde mocht Dun Hong het opnemen tegen Hajime

Als eerste was het deze keer niet Nafissa die in de klasse -27kg, maar was het Sven die zijn debuut voor Dun Hong in de competitie mocht maken.
Als supporter was hij er de eerste 2 rondes al bij geweest, maar deze keer mocht hij zelf de mat op en dit deed hij dan ook naar behoren.
Zijn tegenstander was wel ietsjes sterker en Sven kreeg al snel een Waza-ari tegen en belande ook nog eens in een houdgreep, maar Sven toonde karakter en wist zich knap los te maken uit de houdgreep.
Hierna beet hij zich vast in de wedstrijd en deed zijn uiterste best om de achterstand om te buigen naar een voorsprong, maar helaas liep hij tegen een Ippon aan en verloor hij dus zijn partij.

Vervolgens was het weer de beurt aan Ruben.
Met zijn ervaring (opgedaan in zijn eerste wedstrijd) moest hij deze partij toch wel gaan winnen…….. dachten wij.
Hij ging weer goed en fel van start, maar ook hij liep tegen een Waza-ari aan en belande in een houdgreep.
Deze houdgreep bleek goed vast te zitten en Ruben wist er niet meer uit te komen.
Helaas verlies dus, maar wederom is daar mijn vooruitziende blik die zegt dat in de zeer nabije toekomst Ruben wel eens een partij kon gaan winnen.

En toen was daar onze blonde stoot Sterre weer, zij mocht in haar 2e partij een poging wagen om de opgelopen achterstand te verkleinen.
Zoals altijd ging ze weer super fel van start en je zag de angst in de ogen van haar tegenstander steeds groter worden.
Sterre was overduidelijk de betere, maar dit leidde niet tot een score in haar voordeel.
Haar tegenstander had helemaal niks in te brengen tegen haar en wist dan ook niet in de buurt van een score te komen……………..De scheidsrechter mocht dus beslissen wie de winnaar zou worden en dat kon er maar eentje zijn.
Sterre boekte een meer dan verdiende overwinning en was daar dan ook heel blij mee.

En toen was het weer tijd voor “vluggertje” Jamie.
1 seconde, 2 seconde, 3 seconde………….he, het duurt deze keer wat langer als normaal, maar dat wil niet zeggen dat hij gelijkwaardig was aan zijn tegenstander. Overduidelijk was Jamie de betere en met een prachtige worp (ik weet echt de naam van dat kreng niet), wist hij een Waza-ari te scoren.
Maar Jamie zou Jamie niet zijn als hij zijn partij toch in stijl zou afsluiten.
Wederom met een prachtige worp smeet hij zijn tegenstander weer dwars door de mat heen en deze keer leverde dit hem een Ippon op en zo stond de tussenstand weer gelijk.

De volgende partij van Raphael leek heel erg op zijn eerste partij.
Hij nam met een Yuko een kleine voorsprong, maar verder ging het redelijk gelijk op.
Maar Raphael had vandaag blijkbaar geen zin om een partij helemaal uit te judoen en dus besloot hij om met een volle Nippon te wedstrijd tot een goed einde te brengen en zo stond Dun Hong dus weer op voorsprong.

In de klasse -46kg mocht Tim het vervolgens opnemen tegen een oude bekende van hem.
Een week eerder verloor Tim nog van deze gast, maar zoals we allemaal weten bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst (mooi gezegd he?) en dus ging Tim volle goede moed de mat weer op.
Zijn tegenstander had blijkbaar wel een beetje problemen gehad bij het wassen van zijn pak, want dit was blijkbaar een zomerse uitvoering van een judopak.
Zijn broekspijpen waren zo kort, het leek wel een bermuda en ook de mouwen konden nog maar net de ellebogen bedekken. Maar goed, de partij werd toch begonnen en al snel liep Tim tegen een Yuko aan.
Maar blijkbaar had Tim ondertussen gezien waar de zwakke plek van deze tegenstander lag en ging daar vol mee aan de slag.
Nadat hij eerst zijn tegenstander van zijn zomerse outfit had ontdaan, sloeg hij iets later toe en scoorde hij met een beenworp een Waza-ari.
In het restant van de wedstrijd was Tim de betere en wist hij de partij gemakkelijk uit te judoën.

Vervolgens was het de beurt weer aan onze “Manke Nelis” Owen.
De pijn in zijn teen was ondertussen niet minder geworden, sterker nog het werd alleen maar erger.
Owen probeerde het echt met alles wat hij nog in zich had, maar de pijn werd hem gewoon te veel en met een minimaal score tegen (Yuko) verloor hij de partij.
Nadat Nick zijn eerste partij in de eerste ronde van deze derde ronde had gewonnen, werd nu besloten om het niveau in tegenstand voor hem een beetje op te krikken en dus mocht hij nu in de klasse -55kg uitkomen.
Hij deed echt zijn uiterste best, maar een tegenstander met een bruine band is toch wel iets te veel van het goede.
De eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat zijn tegenstander zich heel netjes een beetje inhield, maar met een mooie heupworp werd Nick toch (heel rustig) naar de grond gewerkt en dit leverde zijn tegenstander een Ippon op.

En dus mocht Quinn wederom proberen om de winst voor Dun Hong op het scorebord te krijgen.
Dit ging vrij gemakkelijk, heel erg gemakkelijk zelfs…………hij had namelijk geen tegenstander en dus was daar de winst voor Dun Hong.

Hajime 8 matchpunten en 37 judopunten
Dun Hong 10 matchpunten en 38 judopunten

In de derde ronde mocht Dun Hong het opnemen tegen Hikiwake.

Als eerste mocht Sven de mat betreden en Sven was vast beraden om deze partij te winnen. Hij ging zeer voortvarend van start met het betere sleur- en trekwerk en hij was dan ook duidelijk beter dan zijn tegenstander. Al snel wist hij een Yuko te scoren met een houdgreep daar achter aan.
Deze houdgreep wist hij –met een heel gemeen glimlachje op zijn gezicht- vast te houden en zo was daar de eerste winst voor Sven in de WFJJC.

En dan is dit het moment dat ik toch even iets kwijt moet. Ondergetekende is -door een niet nader te noemen persoon- gevraagd om te vermelden dat zijn zoon Sven (we noemen dus geen namen van de persoon die het vroeg) al in zijn tweede partij de winst te pakken; dit in tegenstelling tot de dochter (Sterre) van deze zelfde persoon, die iets langer nodig had om haar eerste partij te winnen. Nou vind ik dit persoonlijk een beetje gemeen ten opzichte van zijn dochter Sterre en dus heb ik besloten om niet(?) aan het verzoek van deze niet bij naam te noemen iets wat kalende persoon te voldoen.

Nadat Sven het volkslied voor hemzelf had gezongen en zijn ere-rondje door de dojo had gelopen, mocht Nafissa haar judokunsten weer vertonen in de klasse -30kg.

Nafissa was weer als vanouds aan het judoën en dat betekende dat haar tegenstander alle hoeken van de mat kreeg te zien.
Al snel scoorde zij met een beenworp een Waza-ari en deze liet zij volgen door een houdgreep.
Om er zeker van te zijn dat deze keer de scheidsrechter / jury geen fout zou maken wat de tijdsduur van de houdgreep betrof, hield ze deze houdgreep gewoon de resterende tijd vast en zo was daar de winst voor Nafissa.

Jamie was vervolgens in zijn partij er op gebrand om er weer een vluggertje van te maken en dit leverde hem al gauw een Yuko op.
Maar vervolgens gebeurde toch het onverwachte, de partij duurde maar en duurde maar.
Niet omdat Jamie moeite had met zijn tegenstander, maar omdat zijn tegenstander geblesseerd was geraakt bij de Yuko van Jamie.
Na een korte oponthoud ging de partij verder en wist Jamie zijn tegenstander weer naar de grond te werken. Dit keer zonder een punt te scoren, maar door het betere keer- en kantelwerk kreeg hij hem wel in een houdgreep en deze liet Jamie niet meer los.

Vervolgens mocht Raphael de mat weer betreden en hij trof een tegenstander die het wel heel bont maakte. Waar Tim al eerder tegen een zomers geklede judoka mocht aantreden, mocht Raphael tegen een gast die blijkbaar een hittegolf verwachtte.
Broekspijpen van een korte broek zijn doorgaans langer en de mouwen van zijn pak leken wel op die van een T-shirt. Dus zoals het een goede coach beaamt, wees Igor de scheidsrechter op de tekortkoming (wat een leuke woordspeling) van het judopak van de tegenstander, maar zijn protest werd weggewuifd met de woorden “we zijn hier toch niet met een WK bezig”.  Dat had de scheids goed opgemerkt, want we waren hier nou eenmaal op de WFJJC en dus werd er toch begonnen aan de partij.
Raphael was er blijkbaar meteen een beetje klaar mee en met een Ippon wist hij de partij naar zich toe te trekken ………………….. geen woorden, maar daden dus voor Raffie.

In de volgende partij van Tim ging het lange tijd gelijk op.
Eerst was er een Yuko voor zijn tegenstander, vervolgens scoorde Tim een shido (da’s toch ook een soort van punt), gevolgd door een Yuko. In punten stonden ze dus gelijk, alleen had Tim die shido achter zijn naam staan en dus moest hij wat meer risico nemen.
Hij probeerde echt van alles, maar liep in zijn haast om alsnog te winnen tegen een Waza-ari aan en kwam in een houdgreep terecht. Hij wist niet meer uit de houdgreep te komen en dus verloor hij zijn partij.

In de -50kg mocht Nick vervolgens weer aan de bak.
Onder luid gejuich van de massaal meegereisde fans betrad hij gracieus als altijd de mat en deed hij wederom zijn uiterste best.
Helaas was zijn tegenstander wederom weer van een veel hoger niveau en verloor Nick zijn partij doordat hij in een houdgreep kwam te liggen.
Maar ondanks dat zijn tegenstanders vaak van een te hoog niveau zijn, staat Nick er wel telkens weer zonder te klagen en dat mag toch ook wel eens gezegd worden over deze topper.

In de -55kg mocht Owen het weer proberen, maar Owen stond niet op de mat, waar was Owen toch?
Nou hebben we niet gelijk een Amber-alert de wereld in gezonden, want wij wisten al dat Owen niet meer zou gaan judoën vandaag.
Hij had te veel last van zijn blessure en ondanks dat hij het toch geprobeerd heeft vandaag, werd toch besloten hem niet meer in te zetten vandaag.

En wederom was het Quinn die mocht proberen om de winst toch naar Dun Hong te halen. Zelfverzekerd als hij was, betrad hij de mat en liet meteen blijken dat hij veel beter was dan zijn tegenstander. Een Yuko-tje hier, een Waza-ari-tje daar en een houdgreepje om het geheel af te maken; dat waren de ingrediënten in de partij van Quinn die de uiteindelijke winst naar Dun Hong haalde.

Hikiwake 8 matchpunten en 35 judopunte
Dun Hong 10 matchpunten en 45 judopunten

In de vierde en laatste ronde van vandaag mocht Dun Hong het opnemen tegen Judo Ryu Kensui.

Omdat Sven nog steeds bezig was met de nodige verplichtsplegingen na zijn winst in de tweede ronde (handtekeningen, foto’s, enz.), mocht deze keer Nafissa in de -27kg uitkomen.
Het wordt ondertussen een beetje saai om te zeggen dat Nafissa wederom op de voor haar welbekende manier stond te judoen, dus dat ga ik hierbij niet doen.
Ze was gewoon wederom de betere en al snel wist zij haar tegenstander naar de grond te werken en ook nog eens in een houdgreep te krijgen.
Ook deze keer hield ze de houdgreep de volle tijd vast en dus was daar een gemakkelijke winst voor Nafissa.

Nu was het de beurt aan Ruben om zijn werkelijke IK te laten zien, nu moest hij gaan knallen en nu moest het gaan gebeuren.
Flink opgepept door coach, teamgenoten en fans ging Ruben flitsend van start.
Hij scoorde het ene punt na het andere.
Eerst een Yuko, toen nog een Yuko en om het geheel af te ronden scoorde hij een Waza-ari plus een houdgreep, welke hij niet meer losliet.
En zoals ik al voorspelde, was daar de eerste winst voor Ruben in de WFJJC.
Top gedaan man !!!!!!!!!!!!

Sterre mocht vervolgens ook aantreden voor haar laatste partij van de dag.In deze partij deed Sterre wederom haar uiterste best, maar haar tegenstander bleek gewoon iets te sterk. Door twee keer een Waza-ari te scoren ging de winst naar de tegenstander van Sterre, maar 1 ding is zeker: Dun Hong gaat in de toekomst nog een hoop plezier beleven aan deze dame.

En dan is het weer tijd voor Jamie.
Ook deze keer mocht Jamie wat langer judoën dan normaal.
Deze keer was zijn tegenstander niet geblesseerd, maar had hij een andere tactiek bedacht om Jamie tegen te werken. Want wat moet je doen om niet door Jamie gegooid te worden?Juist, je zorgt er gewoon voor dat Jamie je niet te pakken krijgt.
Hij liep nog net niet de mat af, maar dat scheelde niet veel.
Maar snel als Jamie is, kreeg hij zijn tegenstander toch te pakken en hij wist meteen een Yuko te scoren en snel daarna overtroefde hij deze score door er een Waza-ari aan vast te plakken.
De resterende tijd wist hij gemakkelijk uit te judoën en dus was daar de winst voor Jamie.

Ook Raphael wou nou wel eens een partij volledig uit judoën en dus deed hij het wat rustiger aan.
Nou moet gezegd worden dat zijn tegenstander het ook niet slecht deed, maar helaas voor hem was onze spraakwaterval net een tikkie beter.
Na een Yuko gescoord te hebben, judode Raf de partij netje uit en dus ook hij zorgde voor een winstpunt voor Dun Hong.

Tim had het in zijn partij een stuk moeilijker.
Technisch gezien doet hij niet of nauwelijks onder voor zijn tegenstanders, alleen de kracht ontbreekt hem een beetje.
Dit bleek dus ook in deze partij waar hij 2 keer een Waza-ari tegen kreeg en dus verlies voor Tim. Wel kreeg hij nog een stukje advies van coach Igor mee en dat was dat hij wat krachttraining moet gaan doen. Dus mocht u in de toekomst zich afvragen waar Tim is, dan hangt hij waarschijnlijk ergens aan de gewichten.

Nick mocht vervolgens zijn laatste partij van deze ronde judoën. Het moet ondertussen toch een beetje frustrerend voor hem worden, maar wederom stond hij tegen een grotere gast met een bruine band.

Ook al heeft Nick dan een oranje band (bijna groen), maar hij heeft wel zijn achternaam mee en op basis daarvan ging hij toch met het volste vertrouwen van start.Helaas duurde de partij niet zo heel lang, omdat hij al snel tegen een Ippon aan liep.

In de -55kg hadden we dus geen judoka, aangezien Owen aan de kant zat met zijn pijnlijke teentje (aaaaaaaaaaah, kusje er op ?).

Quinn mocht als laatste van de dag de mat op en hij had zijn partij vooraf al helemaal gevisualiseerd (toegegeven, dit woord heb ik even moeten googelen).
Een mooie worp, een sutemi, een verwurging, zo iets moest het gaan worden. Maar het liep allemaal iets anders. Zijn tegenstander was niet van een dusdanig niveau, dat er een leuke pot van viel te maken. Quinn wist hem naar de grond te werken (Yuko) en vervolgens hem in een houdgreep te krijgen.
En vast is vast moet Quinn gedacht hebben en zo wist hij het winnende punt voor Dun Hong te scoren.

Dun Hong 10 matchpunten en 41 judopunten
Judo Ryu Kensui 8 matchpunten en 40 judopunten

Achteraf gezien is het natuurlijk heel jammer dat de toppers van Dun Hong de eerste ronde tegen Yamaguchi op zo’n vervelende manier hebben verloren, maar het is natuurlijk grandioos dat ze de overige 3 ronden gewoon weer gewonnen hebben.

8-12-2015 16-14-50Mag ik u er nog even er aan herinneren dat dit team zich vorig seizoen pas op de laatste speelronde veilig wist te judoën en nu staan ze gewoon heel knap tweede.

Een podiumplek kan ze bijna niet meer ontgaan, maar ik denk dat ze die tweede plek zeker vast gaan houden.

8-12-2015 16-16-09

Tot de volgende keer (21 februari te Alkmaar),
Uw razende reporter.

Geplaatst in Judo, Nieuws, WFJJC | Reacties uitgeschakeld voor WFJJC verslag ronde 3

Volle winst Dun Hong in judocompetitie

WFJC


In de Noord-Hollandse judocompetitie (ofwel de West-Friese Competitie) heeft het team van Dun Hong een sterke tweede ronde gehad.

 

Het team bestond uit Joyce Ouwens, Georgie Belgorean, Max Ouwens, Patrick Zwart, Igor Geervliet, Richard Libosan en good-old Rinaldo Simons. De laatste twee waren de openingsronde door blessures niet aanwezig. Bouke Steinfort was deze keer geblesseerd. Coach was André Bais en als scheidsrechter was Fred Schouten actief.

De eerste ronde was tegen Bushido Heemskerk
-55: Joyce kon het toch niet bolwerken en verloor na een yugo tegen met een houdgreep      0-2 (0-10)
-60: Georgie, nu in zijn eigen gewicht scoorde een ippon met een harai maki-komi                  2-0 (10-0)
-66:Max begon overtuigend en scoorde twee maal een wazaari
2-0 (10-0)
-73: Patrick had het zwaar maar scoorde een prima ippon met een overname op een linkse beenworp
2-0(10-0)
-81:Igor had ook een lastige tegenstander en liet zich verrassen door een sankanu-jime en moest aftikken
0-2(0-10)
-90: Richard kreeg een yugo tegenaan maar scoorde daarna twee maal een waza-ari met een linkse ko-uchi-maki-komi
0-2(0-10)
90+: Rinaldo moet weer even wennen aan competitiejudo en verloor met twee maal waza-ari
0-2(0-10)

Uitslag 4-3 (40-30) voor budoclub Dun Hong

WFJCa

Opvallend was dat alle wedstrijden eindigden in ippons en dat kwam doordat beide teams vol voor de winst gingen.

De tweede ronde ging tegen medekoploper Sportschool J. van Heest uit Amsterdam

Joyce wist na een gelijkopgaande partij de score beperkt te houden tot een paar straffen en verloor met slechts 1 judopunt
0-2(0-1)
Georgie had het staand moeilijk maar scoorde ippon met een houdgreep
2-0(10-0)
Max scoorde een waza-ari met een linkse o-goshi gevolgd door een houdgreep
2-0(10-0)
Patrick liet zien dat hij weer het gevoel terug krijgt met een armklem na zijn supersnelle schouderworp
2-0(10-0)
Igor moest er flink aan trekken, en wist zijn tegenstander tactisch vier straffen te bezorgen en dat is ook ippon
2-0(10-0)
Richard scoorde ook de volle winst in zijn tweede partij met een linkse sode techniek         2-0(10-0)
Rinaldo kwam een waza-ari voor maar kon de voorsprong niet vasthouden tot het eind en kreeg ippon tegen
0-2(0-10)

Uitslag 5-2 (50-11) voor Dun Hong

Door een onbekende oorzaak was de koploper JS Haarlemmermeer niet op komen dagen en kreeg reglementair twee nederlagen aan zijn broek.
De volgende ronde  is op zaterdag 16 januari in de dojo van Dun Hong aan de Pasteurstraat. Dan moet aangetreden worden tegen streekgenoot De Uitkomst/BCJulianadorp Comb en tegen Yamaguchi.

Uitslagen in deze tweede competitieronde waren:
21-11-2015 WS

Stand:21-11-2015 ST

 

Geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Volle winst Dun Hong in judocompetitie

OHK 2015 Foto’s

IMG_6748
De Open Helderse Kampioenschappen Judo 2015 zijn weer ten einde maar veel, heel veel mooie en sportieve momenten zijn vastgelegd door Mark van Drimmelen en zijn te bewonderen via het foto archief van Dun Hong.

Geplaatst in Judo, Nieuws, OHK 2015 | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor OHK 2015 Foto’s