Tweetal judoka’s geslaagd voor Judoleraar A examen

Al in het bezit van het oude jeugdjudoleiders-diploma kregen ze de kans om een verkorte opleiding te volgen voor judoleraar A. Dit omdat het oude diploma net even hoger was ingeschaald dan het nieuwe judoleidersdiploma, maar net weer lager stond dan het diploma judoleraar A nieuwe stijl, ofwel niveau 3.

Deze cursus werd gegeven in de accommodatie van sportschool Frits van der Werff en de docenten waren Frits van der Werff (6e dan) en Erik Bos (6e dan). Cursusleider was zoals gewoonlijk Joop Vermeulen.

Zo moesten de twee een portfolio presenteren met verschillende opdrachten zoals het organiseren van een evenement, het organiseren en afnemen van kyu-examens, het geven van wedstrijdtrainingen en technische trainingen, het coachen en begeleiden van wedstrijdjudoka’s, etc.

Deze cursus werd afgesloten met het geven van een les die die d.m.v. een specifieke examenopdracht uitgewerkt moest worden en die ook na afloop nog verder werd geëvalueerd met de examinatoren Theo van Pomeren en Paul Huisman.

Uiteindelijk konden alle vier kandidaten van deze ochtend het diploma in ontvangst nemen uit handen van de cursusleider Joop Vermeulen.

Dun Hong heeft nu naast de nestor Freek Libosan, leraar B, zes judoleraren A die binnen de club actief zijn, te weten Elly Post, Janna Dekker, Fred Schouten Richard Krijtenberg en nu dus André Bais en Patrick Zwart.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws. Bookmark de permalink.