Druk weekend voor judoka’s Dun Hong.

JRC Opstaptoernooi/JRC Judotoernooi

Op zaterdag 28 oktober vond in sporthal “Rengers” in Leeuwarden het 14e JRC judotoernooi voor geoefende wedstrijdjudoka’s plaats. Gelijktijdig werd in dezelfde sporthal het 3e JRC Opstap toernooi gehouden dat bedoeld was voor de meer onervaren judoka’s.

Dun Hong deed in totaal mee met 15 judoka’s, waarvan er 11 deelnamen aan het JRC judotoernooi en 4 aan het JRC Opstaptoernooi. Uiteindelijk vielen er na een lange dag 14 judoka’s in de prijzen.

Aan het JRC Opstap Toernooi namen Cyano Hunting (-31 kg), Stef van Gemert (-33kg), Bart van Rooijen (-40 kg) en Dorus van Deutekom (-40 kg) deel.  Ze lieten goed aanvallend judo zien en de aanwijzingen van de coaches werd goed opgevolgd door de judoka’s. Het resultaat was er dan ook naar. Een 1e prijs was er voor Cyano Hunting en Bart van Rooijen. Een 2e prijs was er voor Stef van Gemert en Dorus van Deutekom.

Bij het JRC Judotoernooi werden de volgende resultaten behaald:

1e prijzen waren er voor Rens Meier (-40 kg), Quinn Mulder (-37 kg), Jayden Tijdeman (-33 kg), Jamie Pitstra (-46 kg) en Owen Smit (-72 kg).

2e prijzen waren er voor BJ Schippers (-37 kg), Nigel Groot (-46 kg), Ashanti Tijdeman (-52 kg) en Alex Jasperse (-44 kg).

Een 3e prijs was er voor Jayde Smit (-33 kg).

Leuk was het om te zien hoe er met de coaches (en wedstrijdtrainers) werd samengewerkt en hoe dat uitpakte. Een aantal judoka’s kregen opdrachten mee om een bepaalde judoworp uit te proberen. Voor Jayden Tijdeman was dat de schouderworp “ippon seoi nage”.  Met deze worp wist hij ook de partij te beslissen door zijn tegenstander op zijn rug te werpen. Jamie Pitstra kreeg dezelfde opdracht, maar dan door deze schouderworp uit te voeren op twee knieën, wat vanaf de aspiranten geoorloofd is. Ook hij wist deze opdracht perfect uit te voeren. Stef van Gemert had weer de opdracht om zijn tegenstander over te nemen met een offerworp (tani o toshi), wat hij zonder blikken of blozen perfect demonstreerde en wat beloond werd met een ippon of te wel een vol punt.

BJ Schippers en Owen Smit brachten de tijdens de wedstrijdtraining beoefende beenworpen nu  perfect ten uitvoer, wat hen een vol punt (ippon) opleverde.  Voor BJ was dat de veegtechniek “okuri ashi barai” en voor Owen was dat de “o soto gari”.

AFDELINGSKAMPIOENSCHAPPEN

Op zondag 29 oktober vond in Sporthal Veerburg in Anna Paulowna de afdelingskampioenschappen B-pupillen plaats. Dit zijn de voorrondes voor de Districtskampioenschappen welke plaatsvinden op zondag 5 november in Beverwijk.

Uiteindelijk wisten 4 van de 7 judoka’s zich te kwalificeren voor de Districtskampioenschappen.

Quinn Mulder (-38 kg) en Rens Meier (-42 kg) deden dat door hier een 2e plaats te behalen.

Sterre Dalmeijer (-46 kg) en Mathijs Kayadoe (-30 kg) deden dat middels een door hen behaalde 5e plaats.

Westfriese Judocompetitie Senioren (teams)

Op zaterdag 28 oktober zijn de senioren judoka’s van Dun Hong sterk begonnen in de 1e ronde van de Westfriese Judocompetitie. Ze komen dit seizoen uit in de 1e klasse  van deze competitie en ze zijn er in geslaagd om 2 van de 3 wedstrijden te winnen.

De opstelling op deze dag bestond uit Joyce Ouwens, Bouke Steinford, Max Ouwens, Joelle Listelle, Igor Geervliet en Kees Verfaille.

De 1ste ronde moest er gejudood worden tegen Judo Academie Amsterdam.

Joyce Ouwens mocht als eerste aantreden en begon super sterk. Helaas was haar tegenstander net iets te sterk en vlak voor het einde wist deze de partij te winnen met een beenworp “o soto gari “ gevolgd door een houdgreep. Bouke Steinford won zijn partij al snel met een offerworp. Vervolgens was het de beurt aan Max Ouwens. Ook hij wist zijn partij te winnen met een houdgreep. Hierop was het de beurt aan Joelle Listelle. Hij was super gemotiveerd en won zijn partij overtuigend. Igor Geervliet wist ook te winnen daar er geen tegenstander voor hem was. Helaas wist Kees Verfaille niet te scoren, waardoor het eindresultaat op 8-6 in het voordeel van Dun Hong kwam.

De 2e ronde was tegen Randers de Geus.

Dat dit een stevige tegenstander zou worden, hadden de judoka’s wel verwacht. Joyce wist helaas haar partij niet te winnen. De daaropvolgende twee judoka’s Bouke en Max wisten de score weer om te draaien door met mooie punten de overwinning binnen te slepen. Joelle had een pittige tegenstander en door een blessure kon hij het helaas net niet winnen. Igor en Kees moesten dus de daaropvolgende partijen winnen. Igor won zeer overtuigend en daarop was het de beurt aan Kees. Kees begon super goed, maar helaas had zijn tegenstander de nodige ervaring waardoor hij zijn partij verloor. Het team wist het hierdoor niet winnend af te sluiten. De eindstand was 6-8 in het nadeel van Dun Hong.

De laatste ronde was tegen Judovereniging De Uitkomst.

Joyce was op dreef en won haar partij door middel van een combinatie. Bouke had helaas geen tegenstander, zodat dit ook winst opleverde. Max liep in zijn partij een blessure op, maar wist deze toch te winnen met een vol punt (ippon).  Ook Joelle liep een blessure op, maar wist desondanks toch de partij te winnen. Igor had het deze ronde niet zo zwaar en won deze gemakkelijk met een houdgreep. Als laatste was het de beurt aan Kees. Deze verloor helaas de partij. De eindstand werd hierdoor 10-4 in het voordeel van Dun Hong.

Al met al super geslaagd. Het senioren team staat nu 3e en is in de race om volgend seizoen mee te draaien in de hoogste klasse van deze competitie.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws, Teams, WFJC. Bookmark de permalink.