Dun Hong 3e na 2x winst en verlies in WFJJC

Zondag 13 november 2016 is het team van Dun Hong gestegen van de 4e plek naar de 3e plek in de Westfriese judo jeugd competitie (WFJJC) door twee van de vier wedstrijden te winnen. Het team bestond dit keer uit Sophie van der Reep, Sven Dalmeijer, Klaas Simons, Nafissa Shibou, Sterre Dalmeijer, Jamie Pitstra, Tim de Boer, Kevin Frijhoff, Bjorn de Haan en Owen Smit

team

De 1e wedstrijd moesten we aanvangen tegen Judo Ryu Kensui die de 2e plek bezet houdt. Sophie begon super sterk en wist overtuigend te winnen met een Ippon. Toen was Sven aan de beurt maar hij verloor helaas met een Wazari.
Nafissa stond een gewicht klasse hoger dan normaal en dit was goed te zien in het gewicht verschil en helaas kon Nafissa deze partij niet naar haar toe trekken. Sterre draaide lekker in de -42 en was super scherp. Deze pot kon zij helemaal uitdraaien en winnen met een Wazari. Jamie was de volgende en als vanouds lekker aandraaien met een uchimata scoorde hij een Wazari om vervolgens af te maken met een houdgreep. Helaas kon Kevin niet winnen en Bjorn had het ook heel zwaar en wist het ook niet om te keren tot winst . Als allerlaatste mocht Owen volpunt leverde het op met zijn uchimata.

Helaas wisten we deze net niet te winnen 10/47 tegen 8/37

De 2e wedstrijd moesten we tegen de huidige nummer 1 dan hadden we maar meteen de twee allersterkste te pakken. Hier viel wel op aan te maken dat deze nummer 1 wel eens kampioen kon gaan worden door een zeer bezet sterk team . Ondanks dat onze judoka’s super sterk en zeer gedreven en gemotiveerd bezig waren konden ze niet winnen alleen Bjorn kon met een knappe verwurging winnen en Owen met een houdgreep

Helaas wisten we deze ook niet te winnen 4/20 tegen 14/65

De 3e wedstrijd was tegen de gastheer van vandaag, de Uitkomst uit Anna Paulowna.
Al jaren zijn onze teams in balans maar door tactische wissels van onze kant ging het super goed. Sophie begon meteen weer vel, draaide hem uit en wist weer te winnen. Vervolgens mocht Klaas. Door een hele rare techniek kwam hij in handstand uit en viel in een brug dus een punt tegen. Nafissa had het weer zwaar omdat ze weer een gewicht hoger moest. Helaas was deze jongen super sterk. Door tactisch te wisselen mocht Jamie tegen Nigel draaien en deze twee zijn elkaar gewend. Nigel zou zelfs een cadeau krijgen als hij zou winnen maar Jamie stak er een stokje voor en wist overtuigend te winnen met een uchimata. Helaas moest Tim door deze wissel een klasse zwaarder en kon hij deze niet winnend afsluiten. Kevin had geen tegenstander dus won hij deze.
Hierna moest Bjorn en door een paar tips die hij meteen oppakte ging het super. Het was meteen zichtbaar hoe gedreven hij was en won met een Tai o toshi.
Owen wist weer met zijn uchimata Ippon te pakken.

Deze pot wisten we dus te winnen 10/39 tegen 8/40

De laatste wedstrijd moesten we tegen Yamaguchi uit Broek op Langedijk.
Deze Club is er altijd zeer gedreven op om te winnen van ons maar wij hebben een mooi team en bestaat uit vechters en dat zag je bij deze laatste pot goed.
Door al de aanmoedigingen konden wij de winst zeer verdient naar ons toe trekken. Sophie mocht weer als 1ste  en wist meteen dik te winnen van haar tegen stander met een houdgreep. Sven wilde dit ook wel en vol enthousiasme starte hij helaas kwam hij net even wat kracht tekort. Nafissa weer een klasse hoger maar won dik door haar vechtlust en scoorde een Yuko en kon de hele wedstrijd uitdraaien.
Sterre draaide echt heel goed. Ze zat er helemaal lekker in haar partij tegen een jongen en liet super agressief judo zien. Mede hierdoor kon ze deze pot ook winnen nadat ze hem helemaal had uitgedraaid. Jamie had het wel zwaar tegen zijn tegenstander, maar door een houdgreep won hij. Tim in een gewichtklasse zwaarder, had een tip gehad om meteen de-ashi-barai te doen wanneer hij werd beet gepakt en boem!! Hij deed het dikke Ippon. We hadden echt de smaak te pakken. Bjorn had helaas geen tegenstander maar dus wel winst en Owen maakte weer zijn 4 winst partij van de dag mee.

Deze pot wisten we ook te winnen  14/62 tegen 4/20

Al met al een super leuke dag waar we echt weer als team gestaan hebben en gestreden hebben en dik verdient 3de staan

Coach Aleida en Andre

2016-11-13_15-26-38

2016-11-14_07-18-39

2016-11-13_15-28-15

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws, Teams, WFJJC met de tags , , . Bookmark de permalink.