Dun Hong Judoka’s geplaatst voor NK Judo

SONY DSCBij de districtskampioenschappen voor jongens en meisjes -15 jaar die afgelopen zondag 23 februari in de sporthal De Walvis in Beverwijk door het district Noord-Holland werden georganiseerd, hebben de judoka’s van Dun Hong twee deelnamebewijzen behaald voor het komende NK onder 15 jaar wat op 8 maart in Eindhoven door de JBN wordt georganiseerd.

Kayleigh Smit (14) had het in haar poule -63 kg niet zwaar. Ze had maar één opponent waar ze een “best of three” tegen moest draaien. De andere inschrijvingen waren door ziekte of gewichtsproblemen niet aanwezig.Foto650-FFZ648MM

De eerste ontmoeting leverde haar tegenstandster Jadilgi Dalger van jc Koka al snel een shido op wegens inactiviteit. Vervolgens scoorde Kayleigh een waza-ari met harai-goshi en maakte de partij af met een houdgreep.

Ook in de tweede ontmoeting was ze veel sterker en maakte al snel een waza-ari met een harai-goshi. Daarna kreeg haar tegenstandster drie keer een straf voor negatief judo en buiten de mat stappen. Als laatste scoorde ze nog een ippon met o-soto-gari

Ze was dus voor de tweede keer op rij kampioen van Noord-Holland.

Naomi de Graaf (13) had het eenvoudig om in de finale te komen in de klasse -40 kg.

Ze had de eerste ronde vrijgeloot en stond in de volgende ronde tegenover Amber Bolte van Kodokan Purmerend. Hier scoorde ze een yugo met een linkse heupworp en in de laatste second een vol punt met een linkse o-soto-gari.

SONY DSCHierdoor stond ze in de finale tegenover haar eeuwige rivaal Britt Koolmoes van Rietdijk Sport. Deze judoka was afgelopen jaar Nederlands kampioen in de klasse -36 kg en ook winnaar van de Open Nederlandse van dit jaar.

De Graaff begon goed en stopte vrijwel alle worpen van Koolmoes af. Ze had ook zelf nog een aardige mogelijkheid met een linkse o-uchi-gari maar helaas geen score.

Vlak voor tijd kwam ze in een houdgreep en verloor daarop de partij.

Door een eigenaardige toepassing van het wedstrijdsysteem wat niet gelijk was aan het systeem wat op een NK wordt toegepast, moest ze toch nog aantreden voor de strijd om de tweede/derde plaats tegen Danae Schneider van Rietdijk Sport.

Ook hier scoorde ze een yugo met o-uchi-gari en kreeg daarna een straf voor inactiviteit. Een tandje erbij zorgde daarna voor twee straffen voor haar tegenstandster en ze judode probleemloos de partij uit.

Hiermee wist ze zich voor de derde keer op rij te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen -15 jaar.

Beiden hebben zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen -15 jaar die op 8 maart in Eindhoven zullen worden verstreden.

SONY DSCDe derde deelnemer was Owen Smit die als jongste jaars voor het eerst meedeed aan deze districtskampioenschappen. Na goede tegenstand lag hij er na twee partijen uit

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.