Dun Hong scoort weer in Friesland

SONY DSCOp het internationale judotoernooi de Open Friese Judokampioenschappen wat door de Judovereniging Kodokan in de sporthal Kortezwaag in Gorredijk voor de 27ste keer werd georganiseerd, heeft de Dun Hong vertegenwoordiging weer een paar prijzen mee naar Den Helder kunnen nemen.

Dit keer was het resultaat GOUD en ZILVER.

SONY DSC

 

Op dit evenement hadden meer dan vierhonderd judoka’s uit heel Nederland, Engeland en zelfs…Rusland ingeschreven.


Naomi de Graaff
kwam voor het eerst uit in de zwaardere gewichtsklasse -40 kg doordat haar eigen klasse -36 daarmee was samengevoegd.

De eerste partij tegen Vera Doelman van SS Barberio werd na een voorsprong van een yugo afgemaakt met waza-ari door een armworp gevolgd door een houdgreep.

De tweede partij  tegen Willisa Coljee van Optima Forma werd winst door een waza-ari door een beenworp gevolgd door een houdgreep.

De derde partij ging tegen Bente Egeter, ook van Bijsterbosch, die ook nog alles gewonnen had. Dit ging echter gemakkelijker dan vooraf gedacht met twee keer een waza-ari door een linkse o-goshi.

SONY DSC

De laatste partij daarentegen was weer wat moeilijker tegen Mei van der Scheer ook van Bijsterbosch. Deze kreeg twee keer een shido wegens inactiviteit. Met een waza=ari door een linkse o-goshi werd de partij definitief binnen gehaald.

 

Max Ouwens begon goed in de klasse -55 kg bij de heren -18 jaar met twee keer een waza-ari , beide met een overname.

De tweede partij kreeg hij na een voorsprong cadeau na een verboden handeling van zijn tegenstander die daarop voor het hele toernooi werd gediskwalificeerd. Hij liep daarbij wel een lichte blessure op aan zijn bovenbeen.

Daarna moest hij tegen Harrison Brown van JC Osaka uit Engeland. Na een voorsprong van een yugo werd hij echter in ippon geworpen ruim buiten de mat, maar de scheidsrechter gaf deze actie in.

SONY DSCIn de finale ronde verloor hij weer van zijn eerste tegenstander met een yugo en was het duidelijk dat hij niet optimaal kon judoën en gaf hij op. Hij was toen al tweede geworden omdat zijn eerste tegenstander na de winst op Ouwens zelf weer verloor van Brown en dus gelijk in punten eindigde met Ouwens, die in de eerste ronde echter met ippon had gewonnen en dus tweede werd.

 

 

Einde seizoen
Dit was het laatste toernooi waar Dun Hong aanwezig was. Het komend seizoen staat ook weer voor de gevorderde judoka’s enkele bezoeken aan buitenlandse toernooien op het programma wat op dit moment in elkaar wordt gezet door de trainersstaf van Dun Hong.

Ook zal weer een oude uitwisseling op poten worden gezet met de judoclub Tozai in Margraten in Limburg.

Het is nog niet het einde van het seizoen want komend weekend zijn er nog examens, graduaties, een Zeskamp op zaterdagmiddag een BBQ en een afsluitende feestavond…

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws. Bookmark de permalink.