Dun Hong senioren team derde in judocompetitie

WFJC01

Het is het seniorenteam van budoclub Dun Hong niet gelukt om de koppositie in de slotronde vast te houden. Door organisatorische problemen met de te gebruiken mat en de geplande sporthal moest de organisatie van de Noord-Hollandse competitie besluiten de eindronde te verplaatsen van 7 mei naar het middag programma van de eindronde van de jeugdcompetitie en die was afgelopen zondag 20 maart.

Dat pakte voor het team van Dun Hong onvoordelig uit want ze moesten enkele van hun beste krachten missen, te weten Igor Geervliet die een kijkoperatie heeft ondergaan aan zijn knie en Patrick Zwart en Richard Libosan door werkzaamheden. En ook was Owen Smit ondertussen te zwaar voor de gewichtsklasse -55 kg. Ook Rinaldo Simons in het zwaargewicht was afwezig. Zo moest er door coach André Bais flink geschoven worden met de opstelling. Joyce Ouwens nam de plaats -55 kg. weer in, Bouke Steinfort en Georghie Belgorean deden beiden om en om de 60 en 66 kg, Max Ouwens noodgedwongen naar de -73 kg Paulo Tukuatele stond tot 81 kg en André Bais en de ingehuurde Leo Jawar stonden beiden tot 90 en tevens het zwaargewicht +90 kg. Dat dit geen ideale opstelling was bleek wel uit de uitslagen.

Toch viel er wel van mooi judo te genieten.

In de ontmoeting tegen Van Heest scoorde Gheoghie Belgorean een vol punt met uchi-mata. Dit herhaalde hij nog een keer in de ontmoeting tegen De Uitkomst/BCJ met een maki-komi techniek.

Ook Leo Jawar bekroonde zijn noodgedwongen rentree met een vol punt tegen Yamaguchi.

Verder kan worden gesteld dat de scheidsrechters in de eerste twee ontmoetingen niet hun dag hadden met veel beslissingen die (ook onterecht) in het nadeel van Dun Hong uit vielen. Al met al een competitieslot om snel te vergeten en de komende zomer bouwen aan een nieuw team. Als er oud-judoka’s rondlopen die de wedstrijdploeg van Dun Hong willen versterken zijn ze welkom op de dinsdagavond om 19.00 uur. Ook dames zijn welkom: er trainen er ondertussen al bijna tien iedere dinsdag mee…

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC. Bookmark de permalink.