Dun Hong succesvol in Stiens

Dun Hong judoka’s hebben afgelopen weekend prima gepresteerd in Stiens (Friesland). Hier werd in het sportcomplex ‘t Gryn voor de negende keer De Friese Masters  georganiseerd door ESV Berlikum en Judosport 4 All van Sportschool Poelstra.

Aan dit toernooi deden meer dan 600 judoka’s mee afkomstig van liefst 53 clubs uit heel Nederland. Dun Hong nam deel met negen judoka’s. Ook waren er judoka’s uit Zweden en Duitsland op het toernooi actief

Jamie weer 1e

1e plaats voor Jamie

De beste prestatie leverde Jamie Pitstra die duidelijk de sterkste was bij de B-pupillen -42 kg.

Zijn eerste partij won hij met een waza-ari door uchi-mata. De volgende ronde scoorde hij eerst een waza-ari met een sutemi en pakte vervolgens met een houdgreep de volle winst. De halve finale was de zwaarste partij. Hij kreeg een yugo tegen en moest behoorlijk aan de bak. Uiteindelijk wist hij met een combinatie van twee beenworpen een waza-ari te scoren en stond toen in de finale.

De finale was met een ippon snel afgelopen door een doorgestuurde armworp nadat hij al een waza-ari had gescoord.

Quinn derde 66+

3e plek voor Quinn

Naast deze winnaar waren er nog derde plaatsen voor Owen Smit bij de leeftijdsgroep -15 in de klasse -60 kg en voor Quinn Hofman in dezelfde leeftijdsgroep die na een goed begin met twee keer ippon zich toch liet verrassen en uiteindelijk ook derde werd in de klasse 66+ kg.

owen stiens

en ook de 3e plek voor Owen

De andere deelnemers en –sters, te weten Sven Dalmeijer, Sterre Dalmeijer, Jayde Smit, Kevin Frijhoff, Tim de Boer en Raphael Visser,  werden ondanks één of meer winstpartijen voortijdig  uitgeschakeld.

Voor deze judoka’s was het opdoen van wedstrijdervaring op toernooien buiten Noord-Holland de belangrijkste reden om deel te nemen.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.