DUN HONG succesvol in Stiens

overzicht toernooi StiensDun Hong judoka’s hebben afgelopen weekend prima gepresteerd in Stiens (Friesland). Hier werd in het sportcomplex ‘t Gryn voor de zevende maal De Friese Masters  georganiseerd door ESV Berlikum en Judosport 4 All van Sportschool Poelstra.

Dun Hong judoka Naomie de Graaff en Quinn Hofman werden respectievelijk eersate en tweede.

Aan dit toernooi deden bijna meer dan 600 judoka’s mee afkomstig van liefst 64 clubs en 520 deelnemers uit heel Nederland.

Dun Hong nam deel met twee judoka’s, die allebei in de prijzen vielen.. Naast de judoka’s waren er ook juryleden van Dun Hong actief.

De eerste prijswinnaar was Quinn Hofman.Quinn in de aanval in de finale

Deze wist twee keer met te winnen met ippon waarvan de eerste een heel snelle ura-nage was binnen 15 seconden was de partij voorbij.

De finale ging gelijk op en ondanks meer aanvallen verloor hij deze op beslissing van de enige scheidsrechter. Hij werd in deze gewichtsklasse -50 kg dus tweede.

 

 

Naomi wint met houdgreepNaomi de Graaff die weer uit kwam in de leeftijdsgroep -15 in de klasse -40 kg wist ook hier in Stiens eerste te worden.

De eerste ronde won van Emma Nabat met twee keer waza-ari. Daarna moest ze tegen Mei van der Scheer die vorige week nog vijfde was op het NK -18 jaar in dezelfde klasse. Ook deze won ze een, nu met een houdgreep.

Ook de derde partij won ze met een houdgreep na haar tegenstandster goed doorgestuurd te hebben.

De laatste partij was weer een gevecht om de juiste pakking. Dit lukte beter dan de vorige partijen en wist ze met een yugo door een o-soto-gari te winnen.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.