Eerste prijs Jamie Pitstra op het Koegrastoernooi 2013

Koegras13Het afgelopen weekend is ook weer in de sporthal ’t Zand het jaarlijkse Koegrastoernooi gehouden, één van de oudste toernooien in Noord-Holland en ook het eerste jeugdtoernooi van dit seizoen in Noord-Holland. Dit jaar was de 26ste editie.  Aan dit toernooi deden 472 judoka’s mee.

 
Bij de start van het toernooi  mochten 5 pupillen van Dun Hong beginnen. Bij de jongste jeugd wist Jamie Pitstra in de -30 kg. klasse afgetekend kampioen door maar liefst zes wedstrijden te winnen  waaronder wedstrijden met  veel afwisselende worpen. In de poule scoorde hij eerste twee keer ippon met eerst een schouderworp en daarna een uchi-mata (niet echt gebruikelijk bij deze leeftijd…!). De laatste wedstrijd was echt weer een zware partij die toch duidelijk op beslissing werd gewonnen. In de kwartfinale ging het weer wat vlotter met twee keer waza-ari eerst door een sutemi en daarna met een tai-otoshi. De halve finale ging weer moeizamer met een yugo winst, maar de finale werd daarentegen weer overduidelijk gewonnen met een vol punt door een overname met tani-otoshi.

Irene van Drimmelen wist twee keer te winnen in haar poule, wat net niet voldoende was voor de samenvoeging in de kwartfinale.
Ook Tim de Boer wist zich ondanks twee keer vol punt te scoren niet voor de finaleronde te plaatsen.
Hetzelfde gold voor Susan van Drimmelen bij de B-pupillen.
Quinn Hofman wist zich na twee winstpartijen wel voor de finale ronde te plaatsen maar verloor daar wat ongelukkig op de beslissing scheidsrechter. En liep ook nog eens een blessure aan zijn knie op.

Het komend weekend zijn er weer diverse judoka’s in actie: er zijn deelnemers op zaterdag in Emmen op de Open Drentse Kampioenschappen en op de Open Alkmaarse Kampioenschappen. Bovendien gaat het senioren team van Dun Hong beginnen aan de West-Friese Judo Competitie die vanwege het veertigjarig bestaan  dit seizoen gezamenlijk opent op zaterdagavond in de sporthal De Hoornse Vaart in Alkmaar.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.