Geslaagden voor geupexamens januari

Jessie is ook geslaagd.

Jessie is ook geslaagd.

Jarmo is ook geslaagd tijdens het geupexamen van januari.

</
De geslaagden. Jacco Pipping, Regina Bouwmeester, Semih Coskun en Sadaf Auqeley zijn geslaagd voor hun volgende geupgraad.

Tijdens de geupexamens op 23 januari 2013 hebben vier leerlingen van de taekwondo-afdeling van Dun Hong een hogere graad behaald. Het gaat om Semih Coskun en Sadaf Auqeley van de jeugdgroep en Jacco Pipping en Regina Bouwmeester van de junioren/seniorengroep. Een week later konden nog twee leerlingen examen doen: Jessie Rietman en Jarmo Duijn.
Semih en Sadaf hebben beiden na een mooi examen hun gele band behaald.
Jacco ging op voor zijn groene slip en daarvoor slaagde hij ook met vlag en wimpel.
Regina mocht examen doen voor de blauwrode band. Ook zij legde een goed examen af en mocht aan het einde van de avond haar nieuwe graad mee naar huis nemen.

Een week later konden zowel Jessie Rietman als Jarmo Duijn ook opgaan voor hun volgende band. Daarbij slaagde Jarmo voor zijn groene slip op de gele band, Jessie behaalde de blauwe slip op haar groene band.

De taekwondoka’s doen examen in een aantal onderdelen: Stijl (schijngevecht tegen denkbeeldige tegenstander), Eenstaps-sparring (technisch onderdeel waarbij de aanvaller slechts een stap mag maken bij de aanval), Hosinsul (zelfverdediging), sparren (met pantser) en een breektest waarbij een vurenhouten plank wordt gebroken. Hoe hoger de graduatie, hoe uitgebreider het examen is en in hoe meer onderdelen het examen afgelegd moet worden.

De trainers feliciteren de geslaagden nogmaals met het behalen van hun hogere graduatie!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Taekwondo met de tags , , , . Bookmark de permalink.