H.A.B.C. Dun Hong op Koegrastoernooi

Winnaars van A-pupillen

Op zaterdag 7 oktober 2017 vond in sporthal “Multitreffer” in ’t Zand het 30e Koegrastoernooi plaats. Dun Hong nam hieraan deel met maar liefst 20 judoka’s verdeeld over vier leeftijdscategorieën. Voor het grootste deel van de judoka’s was dit de eerste keer op dit toernooi. Het bleek een pittig toernooi, waar de judoka’s flink aan de bak moesten en het niet cadeau kregen.

In de ochtend was het de beurt aan de A-pupillen. Denvey van der Linden ( -24 kg) en Jayden Tijdeman (-30 kg) bewezen opnieuw hun klasse en wonnen zoals verwacht al hun partijen op overtuigende wijze en behaalden hierdoor een 1e prijs.

Alex Jasperse (-42 kg) was ook in vorm en door goed teamwork met zijn coach wist hij de 2e plaats te bemachtigen. Chris Korver die net over is gegaan naar een zwaardere gewichtsklasse (-27 kg) won een 3e prijs.

Hierna was het de beurt aan de B-pupillen. Van de zeven judoka’s wist hier uiteindelijk alleen Quinn Mulder een 1e prijs te behalen. Hij won in de spannende finale in de gewichtsklasse tot -38 kg de wedstrijd met een wel heel mooi uitgevoerde harai goshi (heupworp).

Bij de aspiranten zaten Jamie Pitstra en Tim de Boer in dezelfde gewichtsklasse tot -46 kg. Jamie Pitstra mocht uiteindelijk de hoogste plek op het podium beklimmen. Voor Tim de Boer was er een 3e prijs. Ashanti Tijdeman won bij de meiden in de categorie tot -52 kg de 2e prijs en scoorde een drietal mooie en snelle ippons (vol punt) met beenworpen en een heupworp.

Bij de heren -18 won Owen Smit een welverdiende 2e prijs in de gewichtsklasse tot -66 kg.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.