Helaas geen prijs voor Jamie Pitstra brons op de NK onder 15

Jamie Pitstra (12 jaar en blauwe band) is er niet geslaagd om bij NK -15 in Tilburg in zijn gewichtsklasse -42 een prijs te behalen. Aan dit NK wat in Tilburg werd georganiseerd door de Judo Bond Nederland deden per gewichtsklasse liefst 28 judoka’s mee.

Na Pitstra eerder op de districtskampioenschappen in Beverwijk brons behaalde mocht hij nu in Tilburg starten op het NK voor jongens en meisjes onder 15 jaar. Het was het eerste NK voor Pitstra en de verwachtingen waren niet te hoog gespannen.

Het begin was goed te noemen. In de eerste ronde tegen Gijz Banai wist hij overtuigend te winnen met twee keer een waza-ari en de voorsprong keurig vast te houden.

Ook de tweede ronde tegen Owen Bruinsel voor plaatsing in de kwartfinales ging het goed. Hij kreeg een shido tegen en ging toen fel in de aanval met als resultaat een ippon met een seoi nage dertig seconden voor tijd.

Nu werd het echt spannend voor Jamie Pitstra en moest hij voor een plaats in de halve finale aantreden tegen Jsper Haarbrink. Dit ging lange tijd gelijk op. Deze tegenstander wilde Jamie steeds uit de mat duwen met als reactie: terug duwen. Helaas ging hij toen in een schouderworp voor een waza-ari. Helaas kon hij zelf niet meer scoren zodat hij naar de herkansingen moest.

Daar verloor hij van Max Stikkelorum met een ippon door een schouderworp.

Toch heeft hij het als jongerejaars en met pas zijn tweede wedstrijd met het seniorenreglement niet slecht gedaan met uiteindelijk een negende plaats van de achtentwintig deelnemers.

 

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.