Igor Geervliet vijfde op DK -18 in Beverwijk

Op de zondag 16 maart gehouden Noord-Hollandse kampioenschappen judo heeft Igor Geervliet na een maandenlange pauze door een schouderblessure een prima rentree gemaakt op de districtskampioenschappen judo voor dames en heren -18 jaar. Hij verloor in de finale herkansingen maar dat was toch nog goed voor een vijfde plaats.

Zijn eerste partij wist hij zijn tegenstander twee keer de mat af te laten stappen met twee keer een straf als resultaat. Daarna maakte hij aan de rand van de mat een prima vol punt met een utsuri goshi. De tweede partij voor een plaats in de halve finale ging helaas verloren met een ippon door een linkse maki-komi techniek. Helaas heeft Igor het niet zo op linkse judoka’s: hij judoot namelijk zelf ook stijf links…., vandaar!

In de herkansingen ging het weer lekker en won hij achtereenvolgens met twee keer waza-ari en ook de tweede ronde weer een zelfde punt als waar hij mee begon: utsuri-goshi. Strak iemand tegen je aan trekken en vervolgens je heup er onder gooien.

De strijd om het brons (en mogelijke plaatsing voor het NK) ging daarentegen weer verloren en in deze vijfde partij brak hem het gebrek aan wedstrijdritme op: verlies met een armklem. Overigens ook weer tegen een uiterst links voorstaande judoka…

Toch nog een vijfde plaats is geen verkeerde uitslag…

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.