Irene en Nafissa 3e op zeer sterk girls only toernooi

Irene-NafissaIrene van Drimmelen en Nafissa Shaibou 3e op zeer sterk bezet girls only toernooi in Alkmaar

Op zondag 6 maart zijn Irene van Drimmelen en Nafissa Shaibou er in geslaagd om 3e te worden op een zeer sterk girls only toernooi in Almaar van Sportschool Hajime.

Irene begon al heel sterk maar helaas was haar tegen stander net even wat sterker en kon Irene deze helaas ook niet winnen en verloor ze op een Wazari maar kon ze deze partij wel uitdraaien.

De volgende wedstrijd was het andersom want toen was Irene weer even wat te sterk voor haar tegenstander en wist een Wazari te scoren en deze ook weer helemaal uit te draaien.
De 3e wedstrijd verliep een beetje raar omdat Irene door middel van een o O-uchi makikomi naar de grond werd gebracht en viel hierdoor op haar billen. De scheidsrechter besloot helaas voor deze actie al een Ippon toe te kennen dus kon Irene er niks meer aan veranderen en moest Irene haar laatste pot echt knallen om in de prijzen te vallen. Dat deed ze ook tegen een tegenstander waar ze de laatste wedstrijd niet meer van kon winnen. Binnen 15 sec veraste Irene haar tegenstander met een vol punt en met hoop gejuich later kon Irene trots van de mat stappen en werd 3e.

Nafissa mocht strijden tegen 2 oranje banders waar zij 2x tegen moest draaien. Haar 1e partij ging heel snel voorbij en werd helaas overdonderd waarbij ze heel snel in een Ippon werd gegooid door de uiteindelijke kampioen en de winnares van de stijl prijs. De 2e wedstrijd  begon Nafissa zeer vel.
De tegenstander schrok zich rot maar helaas nam zij de aanval over van Nafissa over en verloor ze.  Haar 3e partij moest ze weer tegen de eerste tegenstander waar Nafissa van verloor maar nu was ze scherp en haar tegenstander had de allergrootste moeite met Nafissa. Het leek er lang op dat ze zou gaan winnen maar toch was de tegenstander net iets te sterk. De laatste wedstrijd begon Nafissa weer vel en dit meisje schrok ook weer maar ook deze was helaas te sterk maar toch werd Nafissa uiteindelijk 3e.

Er deden nog 3 andere meiden mee Sterre Dalmeijer , Sophie van der Reep en Jayde Smit

Sterre Dalmeijer net een paar uurtjes terug van haar ski vakantie stond meteen weer op de mat. Hartstikke moe maar vol met zin om te gaan knallen. Haar 1e wedstrijd begon ze vol overgave en won ze verrast met een Tanio o toshi gevolgd door een houdgreep. De 2e wedstrijd stond ze weer vel maar de tegenstander was net even wat slimmer en kon Sterre in een houdreep pakken.
Wedstrijd nummer 3 was weer vel maar er werd door beiden niet gescoord toen en moest de scheidsrechter bepalen wie er had gewonnen. Het kon niet anders dan Sterre zijn want die was de enige die aanviel dus deze won ze ook. Na haar 3e wedstrijd was Sterre best moe maar kon bijna weer gelijk aan de bak en met weer vel en lekker judo won ze deze ook met een Tanio o toshi en een houdgreep. De laatste wedstrijd was het zwaarst en door vermoeidheid verloor Sterre deze door een houdgreep. We dachten allemaal dat Sterre 3e was geworden maar toen de podium plaatsen kwamen was het toch niet het geval en bij navraag bleek dat de vier meisjes evenveel gewonnen hadden, alleen had Sterre er 1 door een scheidsrechter beslissing gewonnen en helaas daardoor dus minder judo punten.

Sophie van der Reep zat samen met Jayde Smit in een hele zware meiden poule maar ze stonden allebei wel heel erg lekker goed en vel te judoën. De andere meiden uit de poule hadden echter meer ervaring en wisten de partijen helaas allemaal van hun te winnen. De meiden mochten ook nog een keer tegen elkaar judoën. Jayde kwam hier als winnares uit door een klein foutje van Sophie, die viel. Hier kon Jayde handig gebruik van maken door een houdgreep in te zetten en vast te houden.

Alle meiden hebben zeer lekker en goed judo laten zien. Ze hebben laten zien wat ze geleerd hebben en met de felheid zit het ook zeker goed. De volgende keer gaan we er weer voor.
TOP gedaan!!

Coach Andre Bais

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws. Bookmark de permalink.