Jamie Pitstra brons op de Noord-Hollandse kampioenschappen Judo

Jamie Pitstra (12 jaar en blauwe band) is er in geslaagd om bij de districtskampioenschappen judo voor jongens en meisjes onder 15 jaar en in zijn gewichtsklasse -42 kg. brons te behalen. Hiermee heeft hij zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen die op 11 maart in Tilburg zullen worden gehouden in de Topsporthal T-Kwadraat in Tilburg.

In zijn gewichtsklasse -42 kg hadden 23 judoka’s uit heel Noord-Holland ingeschreven. En gezien zijn leeftijd, hij was jongstejaars, waren de verwachtingen vooraf niet al te hoog gespannen.

Na een ontspannen begin met winst met een houdgreep na een snelle schouderworp stond hij meteen tegenover Brian Clara van sportschool Tom van der Kolk uit Alkmaar. Dit ging onverwacht goed met een waza-ari voorsprong. Toch kwam hij in een verwurging terecht en moest afkloppen.

In deze leeftijdsgroep mogen bijna alle seniorentechnieken behalve armklemmen.

Hij moest nu door de herkansingen heen om zich bij de beste vier te plaatsen. Hierbij won hij vier wedstrijden op rij (met één wedstrijd zelfs binnen twee seconden….) en moest toen aantreden voor een wedstrijd om de derde/vijfde plaats.

Hij wist een voorsprong te krijgen met een waza-ari door een schouderworp en moest toen alle zeilen bijzetten om dit vast te houden. Dat kwam hem op twee shido’s te staan en met de nieuwe wedstrijdregels mocht er geen derde bij komen. In een laatste aanval scoorde hij echter vol punt met combinatie schouderworp en beenworp.

Dit betekende een derde plaats en dus plaatsing voor het komende NK op 11 maart. Nog een potentiele kandidaat voor plaatsing Quinn Hofman was twee weken geleden op een toernooi in Gilze Rijen geblesseerd geraakt en moest afzeggen voor deze districtskampioenschappen.

De andere twee deelnemers Tim de Boer en Raphael Visser werden helaas in de herkansingen uitgeschakeld.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.