Jamie Pitstra brons op de Noord-Hollandse kampioenschappen

Jamie Pitstra is er in geslaagd om bij de districtskampioenschappen judo voor jongens en meisjes onder 15 jaar in zijn gewichtsklasse -50 kg. brons te behalen. Hiermee heeft hij zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen die op 7 april in het Topsportcentrum in Leek zullen worden gehouden.

In zijn gewichtsklasse -50 kg hadden 23 judoka’s uit heel Noord-Holland ingeschreven. En gezien zijn trainingsachterstand waren de verwachtingen vooraf door coach Freek Libosan niet al te hoog gespannen.

Na een ontspannen begin met winst met een vrijloting stond hij meteen tegenover kampioenskandidaat Brian Clara van sportschool Tom van der Kolk uit Alkmaar. Hier maakte Pitstra zijn enige fout van de dag. Bij het verpakken gaf hij iets te veel ruimte en ging meteen in een vol punt door een lage schouderworp.

Hij moest nu door de herkansingen heen om zich bij de beste vier te plaatsen. Hierbij won hij drie wedstrijden: de eerste door opgave van zijn tegenstander door een verwurgingsechniek.

De tweede met een vol punt door een ashi-guruma en de derde wedstrijd ook met vol punt door een harai-maki-komi (sutemi….) en moest toen aantreden voor een wedstrijd om de derde/vijfde plaats tegen Quinten Borgsteede, ook van SS Tom van der Kolk..

Beiden begonnen afwachtend en kregen daarvoor beiden een shido. Daarna wist hij een waza-ari te scoren met een overnametechniek. Maar hij kreeg er ook één tegen dus weer gelijk. Toen kreeg Pitstra  zijn tweede shido en moest hij wel vol in de aanval want met een derde shido was het afgelopen en had hij de plaatsing voor het NK verspeeld.

In een laatste aanval scoorde hij echter vol punt met overname: ippon door ura-nage.

Dit betekende een derde plaats en dus plaatsing voor het komende Nederlandse Kampioenschappen  op 7 april in Leek.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.