Jamie Pitstra kampioen van Noord Holland

Jamie Pitstra Noord-Hollands kampioen judoJamie Pitstra (9 jaar) is er in geslaagd om bij de A-pupillen kampioen van Noord Holland te worden in de gewichtsklasse  -30 kg.

Aan deze finalewedstrijden deden per gewichtsklasse liefst 15 judoka’s mee.

Nadat Pitstra eerder vorige week zeven wedstrijden wist te winnen bij de afdelingskampioenschappen die in Anna Paulowna werden gehouden, mocht hij afgelopen zondag voor het kampioenschap van Noord-Holland de mat op in de sporthal Beverwijk.

Zijn eerste wedstrijd wist hij heel snel te winnen met een houdgreep.

Vervolgens duurde het 40 minuten voordat Jamie Pitstra weer de mat op mocht.

Tijdens zijn tweede partij wist Pitstra zijn rust te bewaren en een vol punt te score met een mooie overnametechniek: een yoko guruma.

Vlak daarna mocht hij meteen weer nu in de halve finale en ook deze wist hij te winnen met dezelfde techniek yoko guruma.

Nu was het wachten tot de finale en moest hij tegen Michael Fish van Judo Academie Amsterdam waar hij eerder in een competitie ontmoeting met het WFJC team nog van had verloren.

Jamie begon snel en wist binnen 1 minuut een vol punt met een goshi guruma te scoren, en hierdoor werd hij kampioen van het district Noord-Holland van de Judo Bond Nederland. Dit is voor deze leeftijdsklasse het hoogst haalbare.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.