Jayden Tijdeman wint Internationaal Open Alkmaars Judo Toernooi


Op zondag 15 oktober 2017 vond in sporthal “Hoornse Vaart” in Alkmaar het jaarlijkse Internationaal Open Alkmaars Judo Toernooi plaats. Dit judotoernooi, dat zijn oorsprong vind in het jaar 1989, bestond uit ongeveer 600 deelnemers uit onder andere Engeland, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Litouwen, Polen, België en Nederland. De helft van deze 600 deelnemers bestond uit deelnemers uit het buitenland. Het is een zeer populair toernooi dat al maanden voor de officiële sluitingsdatum volgeboekt zit.

 

De Helderse Amateur Budoclub Dun Hong nam aan dit zware toernooi deel met 11 judoka’s verdeeld over A-pupillen, B-pupillen, aspiranten en heren onder 18 jaar. Van al deze judoka’s wist uiteindelijk alleen Jayden Tijdeman een prijs weg te slepen.

Jayden (9 jaar) uitkomend in de gewichtsklasse tot -30 kg zat in een poule met voor hem bekende Nederlandse concurrenten, maar ook met Engelse en Duitse tegenstanders. Op weg naar het goud won hij de eerste partijen met beenworpen en heupworpen gevolgd door een houdgreep waarbij hij zijn tegenstanders 20 seconden onder controle wist te houden. De daarop volgende wedstrijden wist hij overtuigend achtereenvolgens zijn tegenstanders met een heupworp en een offerworp vol op de rug te werpen waarmee de partijen onmiddellijk in zijn voordeel beslist werden.

Het was voor dit jonge judotalent na de zomervakantie alweer de derde zege op rij en hij mocht daarvoor dit keer een mooie grote zware “gouden” medaille in ontvangst nemen.

 

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.