Kayleigh Smit wint Open Drentse Judo kampioenschappen 2013

HSONY DSCet afgelopen weekend hebben enkele judoka’s van Dun Hong deelgenomen aan de jaarlijkse Internationale Open Drentse kampioenschappen die door de JV Vos in Emmen werden georganiseerd.

Aan dit toernooi deden meer dan  700 judoka’s mee van 73 clubs uit o.a. Noorwegen, Zweden, Duitsland, etc.

 

 

Kayleigh Smit had in de leeftijdsklasse -15 jaar vooraf niet het idee dat het een makkelijk toernooi zou worden toen ze de indeling zag mét nationaal kampioene Lisa Dollé (+63 kg.) De organisatie had de poules -63 en boven 63 samengevoegd om voor een ieder voldoende wedstrijden te kunnen genereren.

SONY DSC

De eerste partij ging al meteen prima met een vol punt door een o-uchi-gari tegen Marit Kamps van Asahi-Assen.

De tweede partij was dus meteen een klapper tegen Lisa Dollé. Tot ieders verrassing zette Smit i.pv. haar favoriete kant rechts eens een linkse o-goshi in met als resultaat een waza-ari. Vervolgens kreeg Dollé ook nog een waarschuwing. Bij een tweede linkse aanval van Smit wat ook bijna een score opleverde, blesseerde Dollé zich aan haar schouder waarna ze de strijd staakte.

De derde partij ging tegen Amber Weiland van Sonnenberch uit Dedemsvaart en werd op een aparte manier met een vol punt gewonnen. Smit’s tegenstander dacht namelijk dat er maté (stop) was gezegd en Smit ging dus vol door met een ippon door een o-soto-gari.

De laatste wedstrijd moest echter ook nog gewonnen worden van Nienke Slijm van Zempo. Na een gelijk opgaande strijd nam Smit een ingezette worp over en stuurde haar tegenstandster door op haar rug: ippon.  Een prima resultaat voor een eerste toernooi van dit seizoen.

Naomi de Graaff kwam uit bij de meisjes -15 ook in een samengestelde klasse van -36 en -40 kg. En ook zij trof een nationaal kampioene namelijk haar “eeuwige” concurrente Britt Koolmoes van Rietdijk Sport, de Nederlands kampioen -36 kg. nu uitkomend -40 kg.

SONY DSCDe eerste wedstrijd ging wel weer makkelijk met een vol punt met 0-uchi-gari tegen Mirne Gal. De tweede ronde tegen Linsey Wesselink van Pro Harai Goshi werd met twee keer een half punt door een linkse o-goshi gewonnen.

 

De derde partij tegen Jikke Bijker van JI Edwin Steringa werd ook weer een zelfde overwinning met twee keer een waza-ari (half punt) door een linkse uchi-mata.

De finale ging zoals verwacht weer tegen Britt Koolmoes en ging volledig gelijk op. Het gewichtsverschil van 4 kilo ging tegen het eind van de partij de Graaff wel parten spelen en ze liep twee keer tegen een straf voor passiviteit op, waar ze partij uiteindelijk op verloor.

Toch ook een goed resultaat op het eerste toernooi van het jaar.

De derde deelnemer van Dun Hong, Owen Smit bij de B-pupillen -38 kg. Bleef in de poule wedstrijden steken met twee keer gewonnen op ippon en twee keer verloren. Zo stonden hij en een tegenstander waar hij al van verloren had precies gelijk en ging deze tegenstander dus door naar de kwartfinale vanwege het onderling resultaat.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.