Knappe prestatie Dun Hong jeugd

Tijdens de slotronde van de WFJJC 2016 / 2017 werd de judojeugd van H.A.B.C. Dun Hong een zeer lastige opgave voorgeschoteld om alsnog een podiumplek te bemachtigen.

Nadat in de 4e ronde alle wedstrijden werden verloren, moest er vandaag alles gewonnen worden om alsnog een 3e plaats in het eindklassement te veroveren.

Het team bestond deze keer uit:

Luuk Warnars (-27kg), Sven Dalmeijer en Sophie v/d Reep (beide -30kg), Nafissa Shaibou (-34kg), Emilia Belgorean (-38kg), Sterre Dalmeijer (-42kg), Jamie Pitstra (-46kg), Raphael Visser (-50kg), Björn de Haan (-55kg), Owen Smit en Susan van Drimmelen (beide -60kg) en Tim de Boer (geblesseerd) was er voor de support.

Wegens ziekte kon coach Aleida helaas niet aanwezig zijn bij deze slotronde, maar gelukkig waren er de nodige ouders aanwezig voor de coaching / support.

In de eerste ronde mocht Dun Hong aantreden tegen De Uitkomst Anna Paulowna.

Luuk wist zijn partij met sterk judo helaas niet te winnen. (2-0)

Sophie wist een Wazari te scoren en haar partij met een houdgreep af te maken. (2-2)

Nafissa wist exact het zelfde te presteren en ook zij won haar partij met een Wazari, gevolgd door een houdgreep. (2-4)

Emilia wist in haar partij haar tegenstander zonder score naar de grond te werken en door middel van een mooie kanteltechniek haar tegenstander in een houdgreep te krijgen. (2-6)

Sterre verloor vervolgens haar partij nadat zij in een houdgreep terecht kwam. (4-6)

Jamie wist zijn partij met een mooie schouderworp te winnen. (4-8)

Raphael had in zijn partij geen tegenstander en wist zo de winst te pakken. (4-10)

Susan begon sterk in haar partij, maar kreeg in het grondgevecht een armklem te verwerken.

Dit is een verboden handeling in deze klasse, maar i.p.v. een diskwalificatie kreeg haar tegenstander alleen maar een straf.

Haar partij ging hierna verder en –mede door een pijnlijke arm- werd zij hierna vol op haar rug gegooid en dus verloor zij haar partij.

Uiteindelijk won Dun Hong deze ronde van De Uitkomst met 8-10 (40-50).

In de tweede ronde mocht Dun Hong aantreden tegen Yamaguchi.

Luuk wist in zijn partij 2 keer een Wazari te scoren, maar liep hierna tegen een Ippon aan. (0-2)

Sven wist in zijn partij razendsnel een Ippon te scoren met een perfect uitgevoerde Harai-goshi en zo bracht hij de tussenstand weer in evenwicht (2-2)

Nafissa was in haar partij zeker niet minder dan haar tegenstander, maar doordat ze 2 keer een Wazari tegen kreeg, ging de winst naar Yamaguchi. (2-4)

Emilia had in deze ronde geen tegenstander en dus ging de winst wel naar haar. (4-4)

Sterre was in haar partij in onze ogen de meer aanvallende judoka, maar door beide judoka’s werd er niet gescoord en helaas voor Sterre wees de scheidsrechter haar tegenstander als winnaar aan. (4-6)

Jamie had het moeilijk in zijn partij, maar wist toch een Wazari te scoren en zo zijn partij toch te winnen. (6-6)

In d partij van Raphael waren beide judoka’s zeer aan elkaar gewaagd, maar door eerste een Wazari te scoren en later zelfs een Ippon, won hij zijn partij meer dan verdiend.

Zowel Bjorn als Susan hadden in hun partij geen tegenstander en zo zorgden zij ervoor dat Dun Hong ook in deze ronde de winst pakten met 12-6 (57-18)

De laatste ronde van Dun Hong tegen Haijme werd een rechtstreeks gevecht om de derde plaats.

Luuk zette Dun Hong direct op voorsprong doordat hij geen tegenstander had. (2-0)

Sophie had het zwaar in haar partij en kreeg een Ippon tegen. (2-2)

Nafissa kwam in haar partij nog wel op voorsprong, maar in het restant van haar partij bleek zij toch de mindere van de twee en verloor zij dus. (2-4)

Emilia scoorde in haar partij al snel een Wazari en door hierna haar tegenstander constant onder druk te zetten, gaf zij deze tegenstander geen schijn van kans om iets terug te kunnen doen en zo wist zij haar partij gemakkelijk uit te judoen. (4-4)

Sterre was in haar partij de betere judoka en ook hier had haar tegenstander niks in te brengen en dit leverde hem een shido op; dit bleek uiteindelijk voldoende voor Sterre om haar partij te winnen. (6-4)

Jamie was in zijn partij oppermachtig en wist tot 3 keer toe een Wazari te scoren en zo zijn partij te winnen. (8-4)

Raphael maakte de strijd om de derde plaats nog een beetje spannend door zijn partij helaas –met goed judo van beide kanten- te verliezen. (8-6)

Bjorn had in deze ronde geen tegenstander en zo kwam Dun Hong op een 10-6 voorsprong.

Owen mocht in zijn laatste competitiewedstrijd voor de jeugd van Dun Hong ook nog even zijn kunsten vertonen en dit deed hij zeer overtuigend.
De gehele partij was hij de bovenliggende judoka en nadat zijn tegenstander aftikte bij een stevige houdgreep, bracht hij de einduitslag op 12-6 (54-27).

En zo wisten de jeugdige toppers van Dun Hong dus alle drie de ronden te winnen en dus was daar plaats 3 op het podium van de WFJJC 2016 / 2017.


Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws, Teams, WFJJC. Bookmark de permalink.