Max Ouwens geslaagd voor zwarte band judo

Zaterdag 25 februari j.l. is Dun Hong judoka Max Ouwens geslaagd voor zijn zwarte band judo tijdens examens die door de Judo Bond Nederland District Noord-Holland in de Sporthal de Walvis in Beverwijk werden gehouden. In totaal waren er 42 kandidaten voor de examens 1e, 2e en 3e danexamen judo.

Samen met partner Patrick Zwart die in verband met zijn opleiding tot judoleraar B de hele begeleiding heeft verzorgd, moest Ouwens het volledige programma doen. Dit bestond uit drie series Nage-no-Kata, Nage waza (staande judotechnieken) en Ne-Waza (judotechnieken op de grond).

De examencommissie bestond uit Ton Huybers (7e dan), Linda Klaver (3e dan) en Cees Veen (5e dan). Het kata viel door een enkelblessure van Patrick Zwart wat tegen maar hij behaalde wel een voldoende. Het grondwerk werd met een zeven beoordeeld en het staande werk ook gemiddeld een zeven met uitschieters naar een acht voor het Renraku-waza en Gaeshi-waza.

 

 

 

Naast de nu geslaagde Ouwens zijn nog een zestal in opleiding voor 1e en 2e dan examen judo. De volgende examens zijn weer in mei van dit jaar.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.