Naomi de Graaff behaalt brons in Haarlemmermeer

SONY DSCOp het sterk bezette International Topjudotoernooi Haarlemmermeer heeft Naomi de Graaff van het Helderse Dun Hong in haar nieuwe gewichtsklasse -40 kg. de derde plaats behaald. Naast Naomi de Graaff had ook Diego Ellen ingeschreven bij de heren 18+ in de klasse -73 kg.

Naomi de Graaff kwam voor de tweede keer uit in haar nieuwe gewichtsklasse -40 kg. Hoewel ze zelf nog maar net boven de 36 kg zit.
De eerste partij moest ze tegen Inez Verhoef van JC Berlicum. Door een sterke pakking dwong ze haar tegenstandster steeds verder terug waarbij deze drie keer achter elkaar van de mat liep en dus ook drie keer tegen een shido (straf) aan liep. Dit was voldoende voor de winst.

De halve finale ging tegen Mirne Gal waar ze in Emmen nog met een vol punt van had gewonnen. Ook nu ging het voortvarend en kreeg haar tegenstadster een shido door inactiviteit. Vervolgens scoorde De Graaf een waza-ari mat een doorgestuurde armworp.

Met nog vier seconden te gaan zetten Naomi de Graaff nog een beenworp die in het eindsignaal werd overgenomen: ippon en weg finale. Een tactisch foutje volgens coach Libosan. Ze had nog wel drie straffen kunnen krijgen in die 14 seconden, dan had ze nog gewonnen. Zo kun je ook van verliespartijen het nodige leren.

SONY DSC

De herkansing ging daarentegen weer ouderwets met een ippon tegen Rachel van de Meerberg. En ook de strijd om de derde plaats tegen Marit de Winter van Rietdijk Sport. Ze kreeg wel twee keer een straf voor passiviteit tegen. Ze kende deze tegenstandster heel goed, maar begon veel te voorzichtig. Toch wist ze met een linkse uchi-mata weer een waza-ari te scoren wat haar de derde plaats opleverde.

Bij de heren van 18 jaar en ouder maakte Diego Ellen zijn rentree na een lange periode niet aan judo te hebben gedaan. Met de zilveren plak van de laatste Open Helderse in zijn achterhoofd reisde hij vol goede moet naar Nieuw Vennep.

SONY DSCDaar moest hij direct aantreden tegen degene die hem in de finale van de Open Helderse een vol punt gaf. Dát gebeurde niet, hij verloor nu wel met twee keer een half punt door beiden een linkse uchi-mata.

De herkansing werd hij eerst vrijgeloot.

De volgende ronde moest hij tegen Menno Tol en in die partij vlogen de scores en straffen je om de oren. Hij scoorde wel een yugo en later nog een waza-ari maar kreeg er ook één tegen. Uiteindelijk behield hij één yugo voorsprong en wist zo een ronde verder te komen.

En omdat hij nog geen tien minuten later weer de mat op moest was de halve finale van de herkansing een zware klus. Hij kreeg dan ook een waza-ari tegen gevolgd door een armklem. Een gedeelde vijfde plaats was zijn loon op dit toernooi.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.