Naomi de Graaff wint internationaal Residentietoernooi

SONY DSC

Het afgelopen weekend hebben enkele judoka’s van Dun Hong deelgenomen aan het eerste Internationale Judotoernooi wat in Den Haag werd gehouden. Dit toernooi waar meer dan 900 judoka’s aan deelnamen, werd georganiseerd door de budoclub Lu Gia Jen.

Vanuit het buitenland waren er judoka’s actief uit België, Engeland, Ierland, Letland en Nederland. Van Dun Hong waren Naomi de Graaff, Kayleigh en Owen Smit actief op dit toernooi…

Tot nu toe werd er in Den Haag nog geen groot judotoernooi gehouden en heeft de budoclub Lu Gia Jen het voortouw genomen om dit op te zetten. En dat niet alleen: de organisatie hoopt met het gereed komen van een nieuwe sportcampus dit toernooi uit te bouwen tot zelfs 1500 deelnemers!!

Naomi de Graaff kwam uit bij de meisjes -15 in haar nieuwe gewichtsklasse -36 kg. In haar poule zaten ook nog twee finalisten van de laatste NK -15.

De eerste partij ging tegen Marit de Winter van Rietdijk Sport uit Velserbroek. Na een waarschuwing van de scheidsrechter ging er bij de Graaff een tandje bij en scoorde ze een waza-ari met een o-uchi-gari.

SONY DSCDe tweede partij was een lastige tegenstandster Ilse van Schaardenburg van JCR Gosh uit Barendrecht die ook al toernooien in België had gewonnen. Een goede pakking en het linkse judo lag deze tegenstandster niet en deze liep drie keer tegen een straf aan en dus won de Graaff ruim op beslissing.

De laatste partij ging een bekende Sophia Cacomanolis van Sportschool Muilwijk uit Dordrecht. Ook hier een sterke tegenstandster die werd verrast door een keurige overname naar achter waar ze een waza-ari voor kreeg. Dit leverde haar ongeslagen de eerste plaats op.

Kayleigh Smit kwam uit bij de meisjes -15 in de klasse -63 kg en won in haar poule liefst drie keer met een vol punt. Zeker de derde partij wist ze met een vol punt door een rechtse uchi-mata af te sluiten. Alleen de laatste partij in de voorronden voor plaatsing in de halve finale ging wat moeizamer.

Ze begon met een yugo te scoren, vervolgens kreeg haar tegenstandster twee keer een straf tegen. Ondanks een yugo tegen door een schouderworp wist Smit de schade beperkt te houden en plaatste zich voor de halve finale.

Deze ging tegen de Belgische Sky Marinx, dit jaar nog derde op de Belgische kampioenschappen -57.

Kayleigh

Eerst scoorde Smit een yugo door haar tegenstandster door te sturen. Daarna even niet opgelet en een yugo tegen door een o-uchi-gari. Toch wist ze een waza-ari te scoren met een uchi-mata en vervolgde deze techniek met een houdgreep: ippon.

De finale ging tegen Emma Buitelaar van Lu Gia Gen.

Deze tegenstandster was deze keer te snel en scoorde eerst een yugo en daarna nog een waza-ari en maakte de partij af met een overname.

Toch een verdienstelijk resultaat op dit eerste Internationale toernooi in den Haag.

Owen

Ook broer Owen Smit bij de b_pupillen -38 kg. komt steeds beter in zijn wedstrijdritme te zitten. In de kleine poule tot 38 kg won hij zijn eerste partij op beslissing scheidsrechter. Daarna scoorde hij met een mooie Tsubami-gaeshi  vol punt.

 

Alleen de finalepartij ging weer verloren door een houdgreep.

Toch een verdienstelijk tweede plaats was het eindresultaat.

SONY DSC

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.