Open Helderse weer goed verlopen

Vijf prijswinnaars voor Dun Hong

Afgelopen weekend is de 39ste editie van de Open Helderse Judokampioenschappen weer gehouden en hebben onze judoka’s weer redelijk gepresteerd. Er deden 23 judoka’s mee waarvan er vijf in de prijzen vielen. Wel is in de voorbereidingen voor het toernooi opgevallen dat de buitenlandse inbreng dit jaar weer prima was maar ook dat er geen Duitse en Belgische judoka’s aanwezig zouden zijn. En dat was voor het eerst.

 Daarentegen was er wel sprake van een noviteit; er kwamen liefst acht judoka’s uit Italië en nog drie uit IJsland. Inclusief de grote Engelse groep ban de British Judo Council en de jaarlijks terugkomende Deense vertegenwoordiging waren er liefst 58 buitenlandse judoka’s en vier Engelse scheidsrechters actief in Sportcentrum Quelderduyn.

cof

Maar ondanks de concurrentie van grote internationale toernooien in Almere en Zuidland hadden er wel bijna 540 deelnemers ingeschreven.

Het toernooi zelf verliep gladjes. Weinig uitloop, slechts één blessures van ernstige aard. Vrijwel geen incidenten. Beter kan eigenlijk niet. En op de meeste matten ook nog mooi judo. Er waren enkele matjury’s die de poules nauwelijks konden bijhouden vanwege de vele ippons die er werden gescoord. Niet zo gek dat we vooral de zondag voor liepen op het schema en ruim op tijd klaar waren.

Van de kant van Dun Hong is er een redelijke score uitgekomen. Op de zaterdag was het Dun Hong talent Jamie Pitstra in de klasse -42 kg bij de B-pupillen die weer flink wat punten op zijn naam kon schrijven.

jamie-eerste-bij-b_pupillen-ohk

Ook de finale schreef hij met een schitterend ashi-guruma als overname de laatste titel bij de Pupillen op zijn naam. Volgend jaar mag hij bij de grote jongens -15 aan de bak en kan hij zich plaatsen voor een NK.

Ook op zaterdag waren er nog drie prijzen.

Een verrassing was het optreden van Nafissa Shaibou. Bij de meisjes -10 jaar in de gewichtsklasse -28 kg wist ze met zowel rechts als links judo alles te winnen en in de finale scoorde ze een waza-ari gevolgd door een houdgreep.

Ook aanstormend talent Yara Hocqué in de klasse- -44 bij de meisjes -12 jaar wist na winst in de poulewedstrijden en verlies in de samenvoeging toch nog derde te worden.

En de vierde die een prijs pakte was Kayleigh Smit bij de dames -18 in de samengevoegde poule +63 kg. Drie gewonnen partijen waaronder één tegen een Engelse tegenstandster. Twee keer verlies waarvan één tegen Lisa Dollé, de latere winnares,  leverde uiteindelijk ook een derde plaats op.

Op zondag kwam daar nog bij de prima tweede plaats van Quinn Hofman in de klasse +66 kg. waar hij als jongerejaars van iedereen op één na wist te winnen onder luide toejuichingen van o.a. de eigen ploeggenoten en… de voltallige Britse ploeg…

cof

cof

Ook hij begint met de voorbereidingen voor zijn deelname aan het DK -15 en na plaatsing de deelname aan het NK -15 in Eindhoven.

Alle uitslagen van de Open Helderse Kampioenschappen 2016 staan op: http://ohk2016.dun-hong.nl

Volgend jaar zal er een speciale editie komen van de Internationale Open Helderse Kampioenschappen. Het is dan de 40ste editie en dan behoort ook de OHK bij de oudste toernooien van Nederland die nog gehouden worden.

Mochten er nog (oude) sponsors zijn die daar een bijdragen aan willen en kunnen leveren kunnen ze contact opnemen met het bestuur!

Dit bericht is geplaatst in Judo, OHK Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.