Verslag Open Helderse Kampioenschappen Judo 2013

OZ1Open Helderse weer goed verlopen

Acht prijswinnaars voor Dun Hong

 

 

Afgelopen weekend is de 36ste. editie van de Open Helderse Judokampioenschappen weer gehouden en hebben de judoka’s van Dun Hong weer goed gepresteerd. Met acht prijzen werden er twee meer gehaald dan vorig jaar…

Wel is in de voorbereidingen voor het toernooi opgevallen dat de buitenlandse inbreng dit jaar maar matig zou zijn. De aangekondigde deelname van twee ploegen uit Rusland en Algerije kwam door een te korte voorbereidingstijd te vervallen.

Er hadden toch nog wat buitenlandse verenigingen ingeschreven: uit Hongarije, Denemarken, Duitsland en een verdwaalde Serviër kwamen de mat op, zodat het predicaat ook nu weer internationaal gestand bleef.

Maar ondanks alles hadden er wel bijna 700 deelnemers ingeschreven. Voor het komend jaar zijn er al weer toezeggingen en niet de minste: een afvaardiging uit Finland zal deelnemen mede door de contacten van Essimo Sport van Patrick van Kalken.

En ook is er een toezegging van een Zuid-Afrikaanse Judo Federatie die in september contact op nam met de OHK organisatie maar voor dit jaar van deelname af zag door een te korte voorbereidingstijd.

Voor de weinige buitenlanders was wel een verklaring. In Hongarije waren dit weekend de finales van veel jongere leeftijdsklassen. De Belgische clubs hadden allemaal hun competitieverplichtingen en schreven dus ook niet in. En uiteraard zal de financiële crisis daar ook wel debet aan zijn.

Het toernooi zelf verliep gladjes. Geen uitloop, geen blessures van ernstige aard. Vrijwel geen incidenten. Beter kan eigenlijk niet. En op de meeste matten ook nog mooi judo. Er warenenkele matjury’s die de poules nauwelijks konden bijhouden vanwege de vele ippons die er werden gescoord. Niet zo gek dat we vooral de zondag voor liepen op het schema en ruim op tijd klaar waren.

Van de kant van Dun Hong is er een redelijke score uitgekomen. Omdat door blessures (o.a. van Igor Geervliet, vorig jaar nog derde…) varen, en werkzaamheden er bijna geen “senioren” hadden ingeschreven, was de hoop gevestigd op de jeugd. Die heeft het prima gedaan.

Jamie
Topper dit weekend was natuurlijk weer Jamie Pitstra in de klasse -30 kg bij de A-pupillen die weer flink wat punten op zijn naam kon schrijven. Pas in de finale werd het moeilijk en kon hij niet tot scoren komen wat uiteindelijk toch de tweede plaats opleverde.

 

DiegoBij de senioren -73 was de rentree van Diego Ellen ook succesvol met een tweede plaats na enkele mooie volle punten o.a. met ko-uchi-maki-komi…..

Bij Dun Hong hoopt men dat dit andere oud-wedstrijdjudoka’s zal overhalen ook weer actief te worden…

 

Derde plaatsen waren er verder voor Quinn Hofman, Naomi de Graaff, Kayleigh Smit, Tahsin Eilers, Julia van Kalken en Irene van Drimmelen. Voor de laatste drie was het de eerste keer dat ze op een “groot” toernooi op de mat verschenen.

Quinn

Naomi

 

 

 

 

 

Irene-Julia

 

Kayleigh

Tahsin

 

 

 

 

 

Prijzen werden uitgereikt door de voorzitter van Dun Hong; Hessel Poortvliet.

Er waren verder een flink aantal “bobo’s” aanwezig op deze editie van de Open Helderse.
Zo reikten zaterdag eerst ook burgemeester Koen Schuiling de prijzen uit en wat later ook oud-wereldkampioen Ruben Houkes wiens bedrijf 2Basics ook nog sub sponsor was voor deze kampioenschappen.
BM DHRH

 

 

 

 

 

Zondag kwam daar nog een vertegenwoordiger van het Hoofdbestuur Tom Kempkens bij die als portefeuillehouder breedtesport een werkbezoek bracht aan dit toernooi.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws, OHK 2013, OHK Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.