Patrick Zwart brons op het OMPK

Patrick

Patrick Zwart (32 jaar en derde dan judo) van de budoclub Dun Hong  is er in geslaagd om bij de Open Nederlandse Judo voor Militairen en Politie voor dames en heren jaar in de gewichtsklasse -81 kg. brons te behalen.

Deze werden 21 maart 2018 georganiseerd door de Sportcommissie van de KMAR in de sporthal De Koploper in Lelystad onder auspiciën van de JBN.

dav

In deze voor Zwart nieuwe gewichtsklasse, welke een gewicht hoger was als normaal -73 kg., waren  er tegenstanders van de politie, Landmacht en Marechaussee. En gezien dit gewichtsverschil waren de verwachtingen door coach Freek Libosan vooraf niet al te hoog gespannen.

Van de vijf wedstrijden wist hij er drie te winnen, twee keer met ippon en één keer met waza-ari.  Doordat de Nationale Politie kampioenschappen een eigen prijsuitreiking had, werd Zwart uiteindelijk ook tweede bij de Nationale Militaire kampioenschappen.

Het aantal deelnemers was iets minder dan voorgaande jaren vooral van de Landmacht en de Marine waren er weinig deelnemers. Dit was mede te wijten aan de uitstroom van werknemers bij deze takken maar vooral door het organiseren op dit evenement op een dinsdag waar het al tientallen jaren werd gehouden op de woensdagen.

Komend weekend staat er weer een judoka van Dun Hong op een Nederlands Kampioenschap namelijk Jamie Pitstra die zaterdag in Leek gaat proberen een prijs te pakken in zijn gewichtsklasse -50 kg.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.