Senioren Dun Hong pakken prijzen

4PrijzenZaterdag  avond  5 April  zijn er 4 prijzen mee genomen uit Tuitjehorn .Wat op gezet was als een gezellige avond voor de senioren om ook nog wedstrijden te doen was leuk bezet met 55 Judoka’s. Voor Dun Hong deden 7 senioren mee en 4 daarvan wisten een prijs mee te nemen.

Leo Jawar de oudste van het stel wist 3de  te worden in zijn gewichtsklasse +90. Deze al 30 jaar actieve judoka had weer de kriebels gekregen besloot mee te doen zijn eerste pot was meteen een hele zware en mocht hem dan ook meteen helemaal uitdraaien wat zijn conditie zeer ten goed kwam. De volgende 2 partijen dacht Leo ik moet snel gaan scoren om zijn conditie op peil te houden en hij won ze alle 2 achter elkaar. Zijn laatste pot moest hij aan treden tegen Mats Jorissen ook een oud gediende die na ruim 10 jaar afwezigheid van de judo weer besloten had om weer volop mee te gaan trainen Mats is het nog steeds niet verleerd en maakte dan ook een mooi punt bij Leo waardoor Leo 3de werd. Mats heeft er vervolgens nog 4 gedraaid 1 wist hij helaas niet te winnen maar de andere gingen er als van ouds moeite loos af en kon hij mooi de 2de plek mee nemen in de +90

Igor Geervliet besloot ook met dit toernooi mee te doen na 4 maanden afwezigheid door een gebroken schouder stond hij weer te schitteren als altijd en liet iedereen weer van zijn mooie technieken genieten. Igor mocht er maar liefst 6 draaien waarvan hij er maar liefst 5 won en helaas in de finale zijn tegenstander meerdere moest toe kennen en zo kon hij mooi de 2de plek mee nemen.

Eline Groenink de enige dame van de groep had zich ingeschreven voor de -63 maar helaas was daar geen poule van en na overleg met de leiding besloot Eline mee te doen met de +63.Haar eerste partij tegen de uiteindelijke nummer 2 verloor Eline door een knappe Tanio o Toshi wat haar eigen favoriete techniek is. Vervolgens mocht ze tegen de uiteindelijke nummer 1 deze was vele malen groter en sterker maar door lekker mee te judoen en een fout van haar tegen stander(been pakken) wat een straf op leverde mocht zij als winnaar van de mat afstappen. De 3de wedstrijd stond Eline lang lekker te judoen maar kwam door een fout van haar zelf in Houdgreep terecht en wist ze dat ze de volgend partij moest winnen om een prijs te pakken.De volgende partij ging echter gelijk open moest helemaal uit gedraaid worden deze won ze met een wazari en werd hier dus 3de .

Kees VerfailleDiego Ellen en Juri vielen na een paar leuke potten helaas buiten de prijzen

Dit bericht is geplaatst in Judo. Bookmark de permalink.