Slot Westfriese Judo Competitie senioren

WFJCS

 

 

 

 

 

 

Op de slotavond van de West-Friese Judocompetitie (lees: Noord-Hollandse competitie…) is het team van budoclub Dun Hong derde geworden in de tweede klasse na een leuke competitie.

Door een aantal afzeggingen moest coach André Bais allerlei kunstgrepen uithalen en ook zelf meedoen om nog een kans te behouden op een nog hogere klassering. Zelfs was er een theoretische kans op het kampioenschap.

De opstelling deze avond was: Joyce Ouwens -55 kg, Bouke Steinfort -60 kg, Max Ouwens -60 kg, Igor Geervliet – 73/-81 kg, Kees Verfaille -73/-81, André Bais -81 en -90 en Leo Jawar -90 en 90+ kg.

In de eerste ontmoeting tegen titelkandidaat Kata Guruma wisten alleen Bouke Steinfort met twee maal waza-ari en Max Ouwens na een zware partij met een yugo verschil te winnen. Helaas waren voor de rest de andere te sterk.

Uitslag: 10 – 4 (50-15 in judopunten) voor Kata Guruma.

De tweede ronde ging tegen Yamaguchi ging nogal ongelukkig verloren. Hier scoorde Max Ouwens twee keer waza-ari die nota bene ook werd gegeven, maar liet de scheidsrechter doorgaan waarbij Ouwens in een houdgreep kwam. Na twee keer waza-ari is de partij afgelopen en is het: ippon. Helaas liet de scheidsrechter doorgaan en greep ook de jury niet in. En ook de tweede scheidsrechter die langs de kant zat “had niets gezien”. De hoofdscheidsrechter bood achteraf zijn excuses aan, maar toen was de wedstrijd al afgelopen.
Igor Geervliet scoorde hier weer eens een ouderwetse linkse uchi mata een mooi ippon.

Uitslag: 8-6 (31-30) voor Yamaguchi

Ook de laatste ronde tegen streekgenoot De Uitkomst Hier wist Joyce Ouwens haar eerste overwinning in het WFC team van Dun Hong te pakken. Ook hier was het een nipte nederlaag.

Uitslag: 8-6(40-27) voor de Uitkomst.

Voor volgend seizoen bied dit een goede uitgangspositie vooral met de huidige groep van de wedstrijd training.

Zin om ook een keer mee te draaien met de wedstrijd training.
U bent van harte welkom op dinsdag avond om 19:00 

Tot Dan!!

Uitslagen slotronde:

Uitlagen WFJCS

Eindstand seizoen 2014-2015

Stand WFJCS

 

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC met de tags , , . Bookmark de permalink.