Succes op openingstoernooi voor Dun Hong judoka’s

Op zondag 17 september vond in Zaandam het Nikiwa judotoernooi plaats, wat georganiseerd was door Sportschool Salomons. Het was voor judoclub Dun Hong het eerste judotoernooi na de zomervakantie en het bleek een leuk klein toernooi om weer wedstrijdritme op te bouwen. Er deden in totaal 11 judoka’s mee, waarvan er maar liefst 8 in de prijzen vielen.

In het eerste deel van de ochtend  was het de beurt aan de B-pupillen Jayden Tijdeman, B.J. Schippers, Rens Meier, Quinn Mulder en Jayde Smit.

Jayden Tijdeman was dit keer als A-pupil ingedeeld bij de B-pupillen en in een zwaardere gewichtsklasse, maar toch wist hij vrij gemakkelijk al zijn partijen met ippon te winnen en de 1e prijs te veroveren. Jayde Smit die in dezelfde poule als Jayden zat, viel helaas buiten de prijzen. B.J. Schippers scoorde weer een paar hele mooie ippons met een heupworp en een schouderworp. Door één verloren partij werd hij uiteindelijk 3e.

Quinn Mulder en Rens Meier zat bij elkaar in de poule en wonnen overtuigend al hun partijen. In hun onderlinge gevecht om de 1e en 2e plaats, wist Rens Quinn te verassen met een overname, waardoor hij de 1e prijs bemachtigde. Voor Quinn een knappe 2e prijs.

Aan het eind van de ochtend begon het tweede deel met daarin de aspiranten Jamie Pitstra, Nigel de Groot, Tim de Boer, Ashanti Tijdeman, Owen Smit en Quinn Hofman.

Jamie Pitstra en Nigel de Groot zaten bij elkaar in de poule. Jamie wist alle partijen te winnen, wat hem een welverdiende 1e prijs opleverde. Nigel verloor twee partijen, waaronder die tegen zijn clubmaatje Jamie. Hierdoor won hij de 3e prijs.

 

Ashanti Tijdeman ving aan in een zwaardere gewichtsklasse en moest vijf partijen judoën. Al deze partijen werden door haar overtuigend gewonnen wat haar de 1e prijs opleverde.

Quinn Hofman had zijn rentree na een tijd van blessureleed. Ondanks dat hij nog niet helemaal blessure vrij was, wist hij toch een mooie 2e prijs binnen te slepen.

Tim de Boer en Owen Smit moesten helaas voortijdig afhaken, waardoor ze buiten de prijzen vielen.

Al met al een mooi resultaat bij het eerste judotoernooi van dit seizoen voor de judoka’s van Dun Hong!

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws. Bookmark de permalink.