Twee maal goud voor Dun Hong

imageAfgelopen weekend werd ook in Anna Paulowna weer voor de 38ste keer het jaarlijkse  Bloembollentoernooi gehouden. Dun Hong kwam daar met 9 judoka’s uit in verschillende leeftijdsklassen.

Jamie Pitstra bij de A-pupillen en Quinn Hofman bij de B-pupillen wisten beiden hun gewichtsklasse te winnen.

Jamie Pitstra als kampioen van Noord-Holland in de -30 kg klasse kwam dit keer uit in de klasse -34 kg als voorbereiding op het volgend seizoen wanneer hij zeker in deze klasse zal uit komen. En dan ook nog bij de oudere B-pupillen waar een stuk sterker wordt gejudood van bij de A-tjes.

In de poulewedstrijden won hij drie keer met vol punt maar kreeg hij ook een vol punt tegen van de Noord-Hollands kampioen in deze klasse Travis Slokker van Bos Judo.

In de halve finale scoorde hij weer een vol punt nu met tani=otoshi en dus stond hij weer in de finale tegenover dezelfde Travis Slokker.

Gewaarschuwd als hij was door de eerdere verliespartij pakte hij zijn tegenstander nu anders aan en ging met een betere pakking vol in de aanval. Dat leverde vrij snel een ippon op met een ashi-guruma. Hoewel Jamie Pitstra wel ervaring had in de teamcompetitie in deze gewichtsklasse is dit toch wel een verrassing te noemen, zeker als je dan ook nog wint van de Noord-Hollands kampioen in dit gewicht.

imageOok Quinn Hofman bij de jongens -12 jaar in de klasse -50 kg wist alle vier zijn tegenstanders er af te werpen.

De eerste partij won hij met vol punt met een harai goshi.

De tweede ronde won hij met een houdgreep na een yugo te hebben gescoord met een o-uchi-gari.

De derde partij was weer een ippon door een tani otoshi.

De laatste partij nam hij niet te veel risico’s meer en won met twee keer een yugo door een schouderworp.

Naast genoemde prijswinnaars deden ook Aaron Vorwald, Renske Bisdonk, Raphael Visser, Natasha Louwe, Kevin Frijhoff, Irene van Drimmelen en Tim de Boer mee aan dit toernooi.

De meeste zijn nog in opleiding en deden mee om wedstrijdervaring op te doen. Daar zijn dit soort toernooien waar in poules wordt gewerkt uitermate geschikt voor.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.