Vier eerste prijzen Dun Hong op het Omringtoernooi 2014

In De Goorn werd afgelopen zondag 23 maart het vijfde Adidas Omring Judo Toernooi gehouden. Dit vond plaats in de sporthal De Koggehal in De Goorn

Raph-QuinnDun Hong was vertegenwoordigd met acht judoka’s waarvan er twee door omstandigheden afvielen.

Voor Dun Hong kwamen zes judoka’s op de mat: Jamie Pitstra, Quinn Hofman en Raphael Visser op de zaterdag en Naomi de Graaff, Kayleigh en Owen Smit op de zondag..

Quinn Hofman bij de B-pupillen -11 jaar moest vier partijen draaien.

De eerste partij won hij met een wazari. De tweede partij won hij met een tai otoshi: ippon. Ook de derde ronde won hij met een combinatie van eerst ippon seoi nage gevolgd door nogmaals een ippon door seoi nage.

De laatste won hij met een houdgreep na zijn tegenstander te hebben doorgestuurd.

Hij werd dus ongeslagen eerste in zijn klasse.

Jamie Pitstra, vorige week in Beverwijk nog Noord-Hollands kampioen geworden, zette zijn zegereeks voort.

Eerste ronde: winst door tani-otoshi. De tweede en derde partij won hij met uchi-mata.

En de vierde partij moest hij tegen de nummer 2 van de laatste districtskampioenschappen. Deze ging aanmerkelijk moeizamer dan in de districtsfinale maar won hem toch op scheidsrechterlijke beslissing.

In dezelfde leeftijdsgroep werd Raphael Visser nog derde in zijn poule.

In het zondagprogramma werd ook door de meer ervaren judoka’s -15 deelgenomen.

Kayleigh Smit:

SONY DSC

1e partij: na 2 x een yuko werd door met een uchi mata een wazari te scoren gewonnen.

2de partij: Scoorde eerst een wazari en volgde met een houdgreep: ippon.

3de partij: Tegen een wat mindere tegenstander weer een uchi mata, gevolgd door een houdgreep. Ook zij dus ongeslagen eerste.

Naomi de Graaff:

1ste partij: scoorde ze met o-soto-gari een wazari. Verder vergrootte ze haar voorsprong door een yuko te scoren met uchi mata. Ze maakte de partij af met yuko door o- uchi.

2de partij: Dit was weer een echte vechtpartij. Ze won die doordat haar tegenstandster een shido had gekregen. 3de partij:  Weer met een o-uchi-gari een yuko gescoord. Ondanks een shido tegen toch gewonnen.

4de partij : Nu met een tai otoshi een yuko gescoord. Daarna met een o uchi een yuko en meteen erna zelfs een waza-ari door o-uchi-gari en om het scorrebord vol te krijgen ook nog een ippon met dezelfde techniek.

5de partij: Werd gewonnen met een houdgreep, hoewel die buiten de mat kwam telde deze volgens de nieuwe reglementen gewoon door.

Ook Naomi dus eerste in haar klasse.

Owen Smit:

Werd met twee gewonnen en twee verloren op judopunten uitgeschakeld in de poulefase waar hij daarentegen wel van de later nummer één van deze klasse wist te winnen….

Dit bericht is geplaatst in Judo met de tags , , , , . Bookmark de permalink.