Weer volle winst Dun Hong in judocompetitie

wfjk_logo

In de Noord-Hollandse judocompetitie (ofwel de West-Friese Competitie) heeft het seniorenteam van Dun Hong een eenvoudige vierde ronde gehad.

Deze werd gehouden afgelopen zaterdag 6 februari bij sportschool Johan van Heest in Landsmeer.

Het team bestond uit debutant Owen Smit, Bouke Steinfort, Georgie Belgorean, Max Ouwens, Patrick Zwart, Pauolo Tukuatele en André Bais.

Richard Libosan, Joyce Ouwens, Rinaldo Simons en Igor Geervliet waren geblesseerd of verhinderd. Coach was André Bais en als scheidsrechter was deze keer Koos IJzendoorn mee.

De eerste wedstrijd was tegen Sportschool Warner Salomons
Dit was een walk-over omdat Salomons op vrijdag al had afgebeld bij de organiserende vereniging. Navraag bij de wedstrijdorganisatie van de West- Friese Judocompetitie wees uit dat het team van Salomons per direct uit de competitie wordt gehaald en dat alle uitslagen van deze competitie 2015-2016 worden geschrapt.

De tweede ronde ging tegen de Judoschool Haarlemmermeer waar in de eerste ronde de enige nederlaag tot nu toe was geleden en Dun Hong was uit op revanche.

Ook maakte Owens Smit zijn debuut in de klasse -55 kg.

Het was echter ook jammer dat Haarlemmermeer ook niet compleet was en drie gewichten misten. Ook Dun Hong miste het gewicht -81 kg. Het was dus puzzelen voor coach André Bais welke opstelling moest worden aangehouden om toch zoveel mogelijk resultaat te scoren. Daarvoor zette hij Paulo Tukutaele -90 kg en ging hij zelf in de plus staan. Hierdoor ging er maar één partij verloren.

Owen had het pittig moeilijk, een shido tegen maar liet zijn tegenstander tegen drie shido’s aan lopen. 2-0 (1-0)

Bouke was veel sterker en scoorde er lustig op los. Wilde graag links judoënd zijn partij afsluiten maar daar had zijn tegenstander geen zin in. Dan maar weer op de “normale” manier met een yugo en twee maal waza-ari. 2-0 (10-0)

Max had geen tegenstander. 2-0(10-0)

Patrick Zwart moest er toch pittig voor vechten en scoorde een waza-ari met een schouderworp op 2 knieën. 2-0(7-0)

-81. 0-2(0-10)

Paulo had geen tegenstander. 2-0(10-0)

André had ook geen tegenstander. 2-0(10-0)

Uitslag 12-2 (48-10) voor Dun Hong

WFJC-0602-U

Door deze winstpartij blijft Dun Hong aan de kop in deze 2e klasse en ziet zijn kampioenskansen groeien.

WFJC-0602-S

Het blijft echter super spannend in deze tweede klasse waarbij drie teams met nog vier wedstrijden te gaan kans maken op één van de ereplaatsen en op promotie naar de eerste klasse.

De komende competitieronde moet Dun Hong aantreden tegen de nummer twee J. van Heest en de nummer drie Bushido Heemskerk. Worden deze twee partijen gewonnen dan is Dun Hong niet meer in te halen en zijn ze officieus kampioen in deze klasse.

WFJC-1309-W

Voor Dun Hong spreek ik de hoop uit dat er de komende weken weer wat oud-judoka’s bij komen op de wedstrijdtraining, het zij als actief judoka of als sparringpartner voor degenen die in de teams staan. Dus mochten er oud-wedstrijdjudoka’s zich aangesproken voelen: je bent van harte welkom op de dinsdagavond in de Maarten post Dojo aan de Pasteurstraat, aanvang 19.00 uur!

Freek Libosan

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.