Geschiedenis

maartenpost

De Helderse Amateur Amateur Budo vereniging  is op 7 januari 1953 opgericht door Maarten Post (1933-1986). Hiermee is Dun Hong de oudste budovereniging van Den Helder.

De eerste naam van de club was: Helderse Amateur Judo Club.


De naam Dun Hong werd pas later aan de club verbonden toen Maarten Post en anderen gingen trainen bij Judoclub Kenamju in Haarlem.

Dr. G.F.M. Schutte had een naam bedacht: T’Ung H’Ong wat in het Chinees ongeveer hetzelfde betekent als Judo.
Hier had hij dan ook snel Dun Hong van gemaakt door de eerste letters van Den en Helder ervoor te zetten.

Dun Hong is altijd sterk gericht geweest op het wedstrijdjudo. Dit loopt als een rode draad door de geschiedenis van de club. Al in de vijftiger jaren deden teams van de club mee aan Nederlandse Kampioenschappen Teams en aan de Nederlandse Militaire Kampioenschappen.

Team Zilveren Kaas Toernooi Alkmaar 1968In de zestiger jaren gingen enkele Dun-Hongers al mee naar buitenlandse toernooien in Frankrijk, België, Engeland, Zweden en het toenmalige Tsjecho-Slowakije.
Later zijn ook de sporten Jiu-jitsu, Aikido, Nunchaku-Do en Taekwondo  toegevoegd aan het lesprogramma. Het nunchaku is enkele jaren geleden gestopt en daarvoor is het Karate in de plaats gekomen.

In de dojoDun Hong is een goed lopende allround Budovereninging, waarbij de sporter centraal staat. We hebben als doel om alle leden voldoende trainingsfaciliteiten te geven en daardoor een hoger niveau te bereiken. Resultaten uit het verleden geven dit ook aan.

 Er zijn verschillende topsporters internationaal actief die hun wortels bij Dun Hong hebben liggen.