Viking toernooi 2022

Op zondag 12 juni was er weer het altijd leuke ”Viking Toernooi”  bij judo vereniging  Asahi-San in Hippolytushoef.

We waren deze dag aanwezig met een groep van 11 judoka’s, verdeeld over 4 blokken deze dag.

Het leuke van deze groep judoka’s was,  dat het grootste gedeelte van de judoka’s nog niet eerder mee hadden gedaan aan een wedstrijd. Dus spanning alom bij de kinderen.

Maar wel ontzettend enthousiast. Het leuke bij dit toernooi is dat iedereen een prijs krijgt, en de eerste drie podiumplaatsen mogen voor de foto een Vikinghelm op. Ja wie wil dat nou niet.

In blok 1 zaten Lilly van Soeren en Job de Boer. Voor Lilly was dit haar eerste wedstrijd, en wat deed ze het goed. Ze werkte hard en knokte voor elk punt.
Een hele mooie tweede prijs was de verdienste. Ze werd door Chris van Soeren nog even extra gecoacht.

Voor Job was dit zijn tweede wedstrijd en zag dat er in zijn poule iemand zat waar hij de vorige keer van verloren had. Ja en hij wilde daarvoor nu revanche.
Job was super scherp en won al zijn wedstrijden. De glimlach op op zijn gezicht werd steeds groter na elke gewonnen wedstrijd.
Een hele mooie eerste plek voor Job.

In blok 2 kwamen Bram de Boer, Sep de Greeuw en Vince Hoelandt de tatami op.

Vince had er erg veel zin in en dit was zijn eerste wedstrijd. Vince heeft keihard geknokt, en kwam nog wat te kort om van de andere tegenstanders te winnen. Een vijfde plek was het resultaat. Sep  begon ook meteen goed, zat helaas bij Vince in de poule, maar kreeg daarna goede tegenstanders.
Sep eindigde in deze poule op de derde plek.

Bram wist dat hij een paar keer tegen dezelfde judoka moest. De eerste wedstrijd leek ook meteen een finale wedstrijd. Fel en goed judo van beide kanten. Bram won deze partij. De tweede verloor hij op een wazari maar was daardoor nog meer gefocust om de derde partij te winnen. En dat deed hij. Eerste plek voor Bram. Hij was ook trots op zich zelf dat hij van een judoka met de gele band had gewonnen.

In blok 3 mochten Boaz Bot en Christian Krigee hun wedstrijden doen. Voor Boaz was ook dit zijn aller eerste wedstrijd. Hij was een beetje zenuwachtig, maar na de eerste wedstrijd zag je bij Boaz een glimlach op zijn mond komen. Hij genoot van de wedstrijden die hij moest draaien. Waarvan enkele met een gele band. Een mooie vierde plek voor hem.

Christian moest ook meteen flink aan de bak. Maar Christian was meteen gefocust en zette zijn partijen om in winst. Helaas eentje verloren op scheidsrechter beslissing, maar dat maakte niet zo veel meer uit qua punten. Een hele mooie eerste plek voor Christian.

In het laatste blok, blok vier zaten nog vier judoka,s van de club. Floris Poortvliet,Hugo Schoon, Joost van Es en Fedde Bloem. Joost en Fedde zitten nog maar kort op judoles maar wilden dolgraag meedoen.
Floris en Hugo zaten helaas bij elkaar in de poule. Hierin zaten goede tegenstanders en beiden moesten ook hard werken  om hun wedstrijden in hun voordeel te beëindigen.
Leuk was ook om te zien als de ene op de tatami stond de ander aanmoedigde.
Floris werd tweede en Hugo derde in deze poule.

Fedde had er ontzettend veel zin in en deed goed zijn best. Helaas kwam hij nog wat te kort om de wedstrijden te winnen. Maar hij was trots op zijn vijfde plek en de daarbij gekregen medaille.

Joost vertelde dat hij geoefend had met zijn vader. En dat hij er ontzettend veel zin in had.
Dit zag je ook terug in de wedstrijden. Goed geconcentreerd en goed luisteren naar de tips die werden gegeven van de coach. Joost won al zijn wedstrijden en werd ook zeer verdiend eerste in zijn poule. De glimlach op zijn mond bleef de hele middag……..


Super trots op deze judoka’s waarvan sommige nog maar net op de les zitten en daardoor ook nog nooit aan een wedstrijd hadden meegedaan.

Ook aan alle ouders, verzorgers en opa’s en oma’s die vanaf de tribune de judoka’s aanmoedigden, mijn dank. Altijd leuk om te zien dat ook zij met veel plezier naar de wedstrijden keken.

Als coach heb ik heel erg genoten van deze dag en ik zeg op naar het volgende toernooi met misschien nog meer judoka’s.

Coach(juf) Aleida

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Viking toernooi 2022

Succes Voor AJ-judoka’s

Op 3 april hebben onze AJ-judoka’s weer hard gestreden om in de prijzen te vallen. Het was echt een internationaal toernooi met veel judoka’s uit het Oostblok en zelfs uit Amerika. Uiteraard ook de Engelsen, Fransen, Belgen en Duitsers. De judoka’s hebben minimaal 4 partijen gejudood.

Er was een tweede prijs voor Nico Boonstra en een derde prijs voor Brian Borstel en Yadon Groen.

Ze zijn gecoacht door Irene van Drimmelen.

Geplaatst in Diverse, G-Judo, Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Succes Voor AJ-judoka’s

Succes voor Dun Hong judoka’s

Op vrijdag 8 oktober zijn wij met een klein groepje judoka’s naar Asahi San gereisd om daar mee te doen met een klein toernooitje.

Dit was weer sinds lange tijd dat de kinderen op de mat weer een wedstrijdje konden doen.
Iedereen kreeg een medaille aan het eind van het toernooi. Helaas staat Katelynn niet op de groepsfoto. Zij was als enige in het tweede blok en moest als jongste en  enige meisje tegen allemaal jongens. Daar liet Kate even zien wat judoën is. Zij verloor maar 1 wedstrijd.

Alle kinderen hebben super goed hun best gedaan, en samen met opa de Boer hebben we de kinderen gecoached.

Op naar het volgende toernooi…….

Geplaatst in Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Succes voor Dun Hong judoka’s

Geweldig resultaat Deen sponsoractie

Met dank aan Deen supermarkten en Chantal de Boer heeft Yara de Boer een cheque van €500,00 in ontvangst genomen namens de vereniging. De cheque komt een donatie van Deen aan lokale sportverenigingen van maar liefst €403.750

Geplaatst in Diverse, Nieuws | Getagged | Reacties uitgeschakeld voor Geweldig resultaat Deen sponsoractie

Coronavirus

Beste leden Dun Hong,

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen van de overheid en het daaropvolgend advies van het RIVM en de Judobond om verspreiding van het Coronavirus te beperken, heeft het bestuur besloten om per direct alle  lessen tot en met 31 maart te annuleren.

Wij hopen op uw begrip.

Geplaatst in Diverse, Nieuws | Getagged | Reacties uitgeschakeld voor Coronavirus

Judo clinic Pleuni Cornelisse

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download

Geplaatst in Diverse, Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Judo clinic Pleuni Cornelisse

Succes voor Dun Hong op ontwikkelingstoernooi

Zondag 9 februari werd bij judo vereniging “de Uitkomst” in Anna Paulowna het ontwikkelingstoernooi gehouden met mooie resultaten voor de Dun Hong judoka’s.

Katelynn (-21) verloor de eerste 2 wedstrijden en won de 3e met een mooie ippon door een o-soto gari en de 4e door 2 keer wazari te scoren met als resultaat een mooie 3e plaats.

Christian (-27) verloor zijn 1e partij nipt maar was daarna 3 keer succesvol met onder meer een winst door 2x wazari met o-soto gari, een keer wazari gevolgd door een tweede wazari met een houdgreep, dus ippon net als zijn 4e en laatste partij. Gevolg een mooie 1e plaats.

Thomas (-24) zat in een zware poule en verloor zijn partijen, ondanks zijn geweldige inzet, net aan. Een verdiende 3e plaats.

Voor Don (-24) was dit zijn eerste toernooi buiten Dun Hong en zat ook in een hele zware poule. Ondanks zijn goede inzet verloor hij zijn partijen maar alsnog een gedeelde 3e plaats.

Yara zat ook in een hele zware poule met alleen maar jongens maar heeft tussen al dat geweld wel haar mannetje gestaan. Eén mooie winstpartij en de rest net aan verloren maar wel een verdiende 3e plaats.

Geplaatst in Judo, Nieuws, Ontwikkelingstoernooi | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Succes voor Dun Hong op ontwikkelingstoernooi

Succes Dun Hong op A-Judo toernooi Heilloo

Zaterdag  8 februari 2020 hebben 3 judoka’s van Dun Hong meegedaan aan het A-Judo toernooi in Heiloo.

De wedstrijden waren erg spannend maar onder het toeziend oog van onze coach Irene van Drimmelen is alles goed verlopen. Brian Borstel en Jesse Schipper zijn beide eerste geworden en Nico Boonstra werd tweede. Ze hebben weer erg hun best gedaan.

Geplaatst in G-Judo, Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Succes Dun Hong op A-Judo toernooi Heilloo

Dubbel goud voor Dun Hong


Naast de reguliere judowedstrijden zijn er ook wedstrijden waarbij twee judoka’s een Kata demonstreren. Het judo kent een aantal kata’s (vormen), waarin de opgenomen judotechnieken op formele wijze dienen te worden uitgevoerd. Kata’s kunnen gezien worden als “de grammatica” of “de ruggengraat” van het judo.
Ze vormen ijkpunten voor de techniek. Het uitvoeren van kata’s is een verplicht (vanaf 2e dan) onderdeel van het zwarte band examen, maar wordt ook daarbuiten beoefend. Zo zijn er districts kata wedstrijden.

Op zondag 19 januari vonden de 8e districtskampioenschappen kata plaats in de dojo van Hajime in Alkmaar. Susan van Drimmelen en Jayde Navis, die al jaren samen trainen bij judovereniging Dun Hong uit Den Helder deden mee met het Nage no kata.
In deze kata wordt een reeks worpen gedemonstreerd die zowel links als rechts dienen te worden uitgevoerd. Om deze oefeningen met succes te kunnen uitvoeren is een goed begrip van het judo vereist. Balansverstoring en coördinatie zijn hierbij eveneens belangrijke aspecten.


Bij het Nage no Kata Go B-klasse kunnen Susan en Jayde zich een jaar lang districtskampioen van Noord Holland noemen. Zij waren met slechts 1 punt verschil van de nummer twee, het koppel die het meest nauwkeurig volgens de vastgestelde richtlijnen de kata hadden uitgevoerd.

 

Geplaatst in Judo, Kata, Nieuws | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Dubbel goud voor Dun Hong

Sinterklaas op bezoek bij Dun Hong

Afgelopen zaterdag 23 november was Sinterklaas met zijn zwarte Pieten op bezoek bij Dun Hong.

Na een warm onthaal was ook dit jaar de Sint de cadeautjes niet vergeten en konden ze met enthousiasme open worden gemaakt door de jongste leden van Dun Hong.


Ondanks zijn drukke schema had Sinterklaas nog even tijd om samen met zijn Pieten even op de foto te gaan met de jongste budoka in spee.

 

 

Geplaatst in Diverse, Nieuws | Getagged | Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaas op bezoek bij Dun Hong

Back to Texel judofeest

Tijdens het Judofeest Back to Texel hebben onze A-Judoka’s weer hard moeten knokken voor de prijzen.

Yoran Fioli heeft een 2de plaats behaald. Nico Boonstra, Brian Borstel, Ming Tun Pan en Jesse Schipper hebben de 3de prijs veroverd.

Tijdens dit toernooi Heeft Aleida Hagman examen gedaan voor haar A-licentie A-Judo. De examencommissie was unaniem GESLAAGD.

 

 

 

 

 

 

 

Namens het bestuur, medewerkers en leden van Dun Hong overhandigde Hessel als de voorzitter van Dun Hong Aleida op haar eigen les een bos bloemen en een presentje als waardering voor het behalen van de A-licentie A-Judo.

Geplaatst in Diverse, G-Judo, Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Back to Texel judofeest

Succes voor Dun Hong bij Oranjebanden toernooi

Op zondag 16 juni, een heerlijk zonnige Vaderdag, reisde er vijf jonge judoka’s van H.A.B.C Dun Hong, af naar Dojo t’Loo in het altijd mooie stadje Heiloo, onder de rook van Alkmaar. Drie heren en twee dames om precies te zijn. De oudste twee heren waren actief in het laatste blok van deze dag.

 

Austin Wakker was in een zware poule ingedeeld, waar hij ook nog de laagste in kleur band had. In vijf partijen mocht hij laten zien wat hij waard was. Ondanks dat hij de mindere was heeft hij goed partij gegeven met goed judo. Dat leverde hem uiteindelijk een trotse vierde plaats op, met een daarbij horende medaille.

Luuk Warnars was de tweede in dit blok. Ook hij mocht in vijf partijen laten zien wat hij allemaal in zijn mars had. Bij Luuk verliep het vandaag goed, drie gewonnen partijen zorgde er voor dat deze jongeman op het podium mocht plaats nemen met een dik verdiende derde plaats.

In het tweede blok van deze dag mocht Cody Wakker ook in vijf partijen aan de bak.
Het was echter niet helemaal zijn dag. Ondanks zijn enorme inzet verloor hij zijn partijen, maar kreeg toch een mooie medaille voor een prachtige vierde plaats.

In de vroege ochtend en in het eerst blok , stonden de jongste twee judoka’s van vandaag op de mat. Katelynn van Soeren en Yara de Boer. Deze dames werden begeleid door coach Tim de Boer, die voor deze dag extra vroeg uit de veren moest.

Katelynn stond in zaal twee, op mat vijf, en Yara in zaal een op mat drie en daarom moest er heel wat heen en weer worden gerend.

Katelynn stond deze dag als onze kleinste judoka de mat op maar kleinste betekend niet dat ze onder deed aan de rest. Zij mocht het in vier partijen laten zien.
Met een aantal stevige houdgrepen en een mooie ippon, knokte ze zichzelf naar een podium plaats. Het ere metaal van een derde plaats was voor haar.

Daarna was Yara aan de beurt die in vijf partijen mocht laten zien wat ze waard was.
Bij deze blonde dame ging het vandaag erg voorspoedig. Ze liet een paar prachtige worpen zien waar van ze zichtbaar zelf ook onder de indruk was. Met vier volle ippons knokte zij zich naar een verdiende tweede plaats.

Al met al een zeer geslaagde dag in de dojo van ’t Loo. Drie bekers en twee medailles, een mooie score voor dit leuke toernooi.

Geplaatst in Bandentoernooi, Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Succes voor Dun Hong bij Oranjebanden toernooi

Zwarte band judo voor Jayde Navis

Zaterdag 25 mei heeft Jayde Navis succes het examen zwarte band  (1e dan) afgelegd.
Het examen werd afgenomen door 3 examinatoren van de Judo Bond Nederland (JBN) in sporthal de walvis in Beverwijk.

Samen met haar vaste valpartner Susan van Drimmelen, die zelf in februari met succes haar 1e dan behaalde en met ondersteuning van mee gereisde supporters op de tribune, moest ze alleen de traditionele judo vorm nage no kata nog laten zien. Voor de twee technische onderdelen Tachi waza (werp technieken) en Ne waza (grond technieken) was ze in februari al geslaagd. Ondanks de pijnlijke enkelblessure van Susan wisten ze toch een bijna vlekkeloze kata te laten zien en behaalde Jayde de vel begeerde en meer dan verdiende 1e dan. Een mijlpaal voor elke judoka en een beloning na jaren van training.

Hiermee is Jayde na Susan en Micheline al de 3e nieuwe dan houder die Dun Hong dit seizoen aflevert.

 

Hessel Poortvliet, als voorzitter van een  trotse Dun Hong feliciteerde haar op de training namens het bestuur, medewerkers en leden van Dun Hong.

Geplaatst in Diverse, Judo, Kata, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Zwarte band judo voor Jayde Navis

Succes Dun Hong op Vuurtorentoernooi

Op zondag 12 mei, hadden we weer ons eigen Vuurtoren toernooi georganiseerd.

Dit jaar helaas een stuk minder deelnemers, maar ondanks deze tegenvaller toch mooie poules kunnen maken waarmee we een leuke judodag konden vullen.

We begonnen in de ochtend met de aller jongsten, de mini,s. In dit blok zaten Thomas Boon, Kathlyn Soeren en Jim in dezelfde poule. Mooi om te zien dat de o soto gari de favoriet was bij deze judoka,s. Jim won er bijna al zijn partijen mee. Jim werd 1e, Kathlyn 2e en Thomas 3e.

Christian die in een andere gewichtklasse zat, had een pittig poule. Hij veroverde een mooie 3e plaats.

Hierna kwam het blok met de heren -15. In deze categorie deden Bart van Rooijen en Austin Wakker mee. In deze categorie zaten duidelijk een aantal deelnemers die aardig wat wedstrijdervaring hebben. Ondanks de sterke tegenstanders veroverde Bart een mooie 3e plek en Austin werd 4e.

In het derde blok waren de A-pupillen aan de beurt. Yara de Boer had een paar sterke tegenstanders, maar werd toch mooi derde in deze poule. Pim van Rooijen had net zoals Cody een grote poule. Cody had het niet makkelijk en werd 6e. Pim had sterke tegenstanders, maar won toch mooi een aantal partijen. Pim verdiende daardoor een hele mooie 4e plek.

In het laatste blok, de B-pupillen, kwam Luuk Warnars op de mat. Ook hij had een paar geduchte tegenstanders. Luuk veroverde de 3e plek op het podium.

Bij deze wil ik de vrijwilligers die deze mooie judodag mogelijk maakten, heel erg bedanken voor hun inzet.

Aleida

Geplaatst in Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Succes Dun Hong op Vuurtorentoernooi

G-Judoka’s Dun Hong succesvol in Beverwijk

Afgelopen zondag 14 april hebben onze twee judoka’s van Dun Hong, Brian en Nico mee gedaan aan een internationaal g- judo toernooi in Beverwijk, in sporthal de Walvis.
Irene van Drimmelen  was mee om de twee toppers te coachen.

De ouders van Nico en de moeder van Brian waren ook al vroeg uit de veren om de judoka’s aan te moedigen langs de mat.

Het was een druk bezet toernooi en onze toppers hebben prachtig judo laten zien. Beide mannen hadden dit jaar sterke tegenstanders, maar ze wisten zich keurig staande te houden. En na de wedstrijden mochten zowel Brian als Nico op het podium hun prijzen in ontvangst nemen.

Geplaatst in G-Judo, Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor G-Judoka’s Dun Hong succesvol in Beverwijk

Dun Hong scoort op het EBI senioren toernooi

Zaterdagavond 13 april zijn maar liefst 10 senioren (15+) van Dun Hong er in geslaagd om een prijs te pakken.

Op de avond van het jaar voor senioren bij het altijd gezellige EBI sport senioren toernooi in Tuitjenhorn deden maar liefst 13 judoka’s van Dun Hong mee. Samen met een grote hoeveelheid supporters en de twee scheidsrechters Fred Schouten en Rens Dekker, gingen de judoka’s die avond op pad.

De dames mochten als eerste van start.
Susan van Drimmelen, Joyce Ouwens, Jayde Navis, Lisa Schouten en Janneke Bos moesten het gaan doen voor Dun Hong.

Na een paar pittige partijen van de dames tegen 0.a. tegenstanders van judo academie Amsterdam en de onderlinge sportieve prestaties tegen elkaar konden de volgende dames een prijs pakken. Lisa werd heel netjes tweede en Joyce en Jayde pakten beiden keurig de derde plaats. Helaas vielen Susan en Janneke net buiten de prijzen.

De mannen hadden iets grotere en zwaardere poules waarvan 1 zelfs met kruis finales.

Samuel Witte en Owen Smit zaten bij elkaar in een poule en hierin ging het aardig gelijk op. Owen wist al zijn wedstrijden uitstekend te winnen en werd hierdoor kampioen van de poule. Samuel, die zichtbaar groeide tijdens het toernooi, pakte uiteindelijk een keurige derde plaats.

Tim de Boer stond als enige van de club in een poule met allemaal onbekenden.
Toch stond hij heerlijk te draaien en zag je het effect van hard trainen, mede door een paar keer met een barai te scoren. Hierdoor wist Tim zeer netjes de tweede plaats te behalen.

Patrick Zwart had de grootse poule van allemaal en door die allemaal te winnen kwam hij in de kruisfinale. Helaas was zijn daarin tegenstander net even iets sterker en werd hij uiteindelijk derde.

Paulo Tukuatele scoorde direct met een super gaaf punt en was helemaal in zijn element. Helaas wist hij net niet op het podium te komen. Mark Heijligers was ingedeeld in een zware poule en ondanks een geweldige inzet, belande ook hij net buiten het podium.

Jeffrey Havers en Kees Verfaille zaten in de zwaarste gewichtsklasse.
Door de onderlinge strijd met Kees en een paar grote jongens te verslaan wist Jeffrey kampioen te worden, mede door een paar prachtige technieken toe te passen. Kees moest genoegen nemen met een welverdiende derde plaats. Jeffrey werd later ook nog genomineerd voor de stijl prijs.

Al met al een top avond voor de Dun Hong senioren wat zeker een vervolg zal geven.

Coach Andre Bais

klik hier voor meer foto’s van het toernooi 

Geplaatst in Judo, Nieuws, Teams | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong scoort op het EBI senioren toernooi

Dun Hong judoclinic voor CG1 waterpolo Zeemacht.

Op zondag 7 april heeft het Waterpoloteam CG1 van MSV Zeemacht een judoclinic  van Dun Hong gehad.

Deze kersverse kampioenen hadden nu de kans om eens met met jodoka’s te gooien in plaats van een waterpolobal. Ondanks juist dat wat tegenviel, was er veel inzet en werd er ook veel gelachen. Een aantal hadden duidelijk eerder met judo (bij Dun Hong) te maken gehad of aanleg voor de sport. Irene van Drimmelen, die zowel voor Zeemacht als Dun Hong uitkomt samen met Mark en Anneke, het initiatief genomen werd ondersteund door de twee trainers Fred en Hessel en daarnaast drie assistenten Susan, Jayde en Tim.

Al met al een zeer geslaagde training waarbij iedereen ongeschonden uit de strijd kwam.

 

Geplaatst in Diverse, Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong judoclinic voor CG1 waterpolo Zeemacht.

Succes voor Dun Hong judoka’s

Op de laatste en vooral zonnige dag van de maand maart, was er de laatste ronde van het ontwikkelingstoernooi van het seizoen 2018-2019 te Anna Paulowna.

Deze keer ging coach Chantal als stand-in voor coach Aleida, op pad met vier van de kleinste judoka’s van de club. Dit maal waren het Maxime van der Reep, Christian Krigee, Thomas Boon en Yara de Boer die namens Dun Hong aan dit leuke toernooi deelnamen.

Nadat deze talentvolle judoka’s door assistent  coach Tim opgewarmd waren, werd als eerste de poules ingedeeld.

Doordat er deze keer wat minder judoka’s deelnamen als normaal,werden er wat poules samengevoegd en zo gebeurde het dat alle vier de judoka’s van Dun Hong bij elkaar in een poule kwamen, aangevuld met drie kinderen van andere verenigingen.

Voor de coach was dit wel zo makkelijk, want alles werd op 1 mat gedraaid en voor de judoka’s betekende dit dat ze flink aan de bak mochten. Allemaal mochten ze zes partijen judoën. Maar er was ook een kleine kink in de kabel, aangezien er dus ook partijen op de kaart stonden waarbij clubgenoten tegen elkaar moesten strijden. Hier werd de assistentie van Ronald ingeroepen, om de kinderen apart te begeleiden tijdens een wedstrijd.
Al snel bleek dat alle judoka’s in deze poule behoorlijk aan elkaar gewaagd waren en dit leverde allemaal leuke en spannende partijen op.

Maxime en Thomas wisten een aantal partijen te winnen, en ook Christian liet met flink wat overwinningen zien dat er genoeg talent is bij de jongste jeugd van Dun Hong.

Voor Christian zat er nog een tweede plaats in en was het nog even billen knijpen bij de punten telling, maar helaas voor hem kwam hij net 1 puntje tekort.

Uiteindelijk wisten deze drie jongemannen een gedeelde derde plaats op het podium te veroveren.

Yara wist, als enigste meisje in deze poule, al haar wedstrijden te winnen (girl power) en zo mocht zij uiteindelijk op de hoogste trede van het podium plaats nemen.

Dit laatste ontwikkelingstoernooi voor dit seizoen is zeker geslaagd, vier medailles mee terug naar Den Helder. Maar we zijn zijn trots op alle judoka’s die dit afgelopen seizoen in totaal twintig plakken aan ere metaal mee terug namen naar Dun Hong.

Dit jaar waren het:
Pim van Rooijen 2x
Bart van Rooijen 2x
Katelynn van Soeren 2x
Jim ….   2x
Christian Krigee 3x
Thomas Boon 3x
Maxime van der Reep 3x
Yara de Boer 3x

Helaas was dit het laatste ontwikkelingstoernooi voor dit seizoen, maar volgend seizoen hopen we toch weer met een nog grotere groep judoka’s hier aan deel te nemen, want deze toernooien zijn gewoon een leuke en leerzame opstap naar de wat “grotere” toernooien.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Succes voor Dun Hong judoka’s

Zwarte band karate voor Micheline Emmelkamp

Micheline te midden van de aanwezige dan-houders

Afgelopen woensdag 28 maart is Micheline Emmelkamp geslaagd voor haar 1e dan karate.
Voor deze prestatie van formaat werd Micheline namens het bestuur, de medewerkers en leden van Dun Hong  vrijdag op haar eigen les gefeliciteerd door Hessel Poortvliet, de voorzitter van Dun Hong.

Ook voor haar man en Sensei, Dannie Emmelkamp was dit een mijlpaal omdat dit de eerste keer was dat hij een leerling helemaal begeleid had tot 1e dan.

 

Geplaatst in Karate, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Zwarte band karate voor Micheline Emmelkamp

Judoteam Dun Hong brons in competitie

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download

Geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Judoteam Dun Hong brons in competitie

Yara de Boer 2e bij het Girls 0nly toernooi.

dav

De meteorologische lente is allang begonnen en dat betekend in Nederland: veel wind en liters aan regen. Oftewel: prachtig weer om lekker binnen op de bank te hangen.
Daar dacht Yara anders over; Zij had deze dag wel even zin om 1 of meerdere partijen te judoen.

Het toeval was dat er vandaag ook het 8e Girls Only Toernooi bij Hajime te Alkmaar was en dus zou zij daar wel even de eer van Dun Hong gaan verdedigen.

edf

Voor een zondagochtend was het wegen om 08.30 uur wel erg vroeg, maar er is wel 1 groot voordeel: Je bent dan wel eerder klaar met judoen dan dat de Primark opengaat en dus ben je ook weer vroeg thuis.

Maar goed, de weging is Yara goed doorgekomen en onder de bezielende leiding van broer / persoonlijk assistent /coach / begeleider Tim, werd er begonnen aan een warming-up.
Na wat laatste tips en trucs, mocht Yara snel de mat op voor haar eerste partij.
Ze mocht hierin gelijk vol aan de bak, want deze partij ging de volle 2 minuten redelijk gelijk op. Maar Yara was overduidelijk de meer aanvallende partij. Zij wist haar tegenstandster tot 3x toe naar de grond te krijgen (helaas zonder score),  maar werd -zonder twijfel- door de scheidsrechter als winnaar van deze partij aangewezen.

In haar 2e partij kreeg Yara het nog zwaarder. Ook hier waren beide meisjes behoorlijk aan elkaar gewaagd, alleen was haar tegenstandster een behoorlijk stuk feller. Yara kon lang bij blijven, deelde hier en daar ook wat plaagstootjes uit, maar vlak voor tijd kwam ze toch in een houdgreep te liggen, waar ze niet meer uit kwam.

In haar 3e partij was er overduidelijk maar 1 de beste.
Binnen een halve minuut wist Yara tot 2x toe een Wazari te scoren en zo de partij te winnen, met een uiteindelijke 2e plaats tot gevolg in de einduitslag.
Blij met haar mooie prijs, ging ze met een trotse broer / persoonlijk assistent /coach / begeleider (Tim) en haar ouders weer richting huis in de wetenschap dat ze ook volgend jaar weer mee wil doen met dit ontzettend leuke Girls Only Toernooi.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Yara de Boer 2e bij het Girls 0nly toernooi.

Zilver en brons voor Jeffrey Havers en Patrick Zwart op OMK


Op de Open Militaire (en Politie) kampioenschappen (OMK) van Nederland 2019 hebben de Dun Hong-leden Jeffrey Havers in het zwaargewicht en Patrick Zwart -81 zilver en brons behaald. Deze kampioenschappen werden op woensdag 27 februari j.l. gehouden in de Sporthal De Koploper in Lelystad.

Dit jaarlijks terugkerend evenement is toegankelijk voor alle defensiemedewerkers en die van de politie. Dus naast het militair personeel kunnen dus ook de burgermedewerkers van defensie hieraan meedoen.

Dun Hong heeft een lange traditie op deze kampioenschappen die teruggaat naar de zestiger jaren waar o.a. Henk Bijl, Neil Krook en Herman Boon hier ook de prijzen mee wisten te nemen.

Patrick Zwart moest maar liefst zes partijen de mat op en het verloop was als volgt:

1e partij gewonnen van Mark Heijligers (ook van Dun Hong) voor het doorsturen na een uchi mata;
2e partij gewonnen tegen Cremers wazari Yoko tomoe nage, daarna nog een wazari met combinatie ippon seoi nage Ko uchi maki komi;
3e partij verloren van Jansen (de latere nummer 2) met ippon overname beenveeg.
4e partij verloren van Hanssen (nummer 1) met ippon Kata guruma achtige beweging, waarbij Zwart een lichte schouderblessure had opgelopen.
5e partij gewonnen tegen Wolters wazari Yoko tomoe nage en daarna combinatie Ko soto gake uchi mata;
6e partij gewonnen tegen Paauwe met ippon Kata guruma achtige worp.
Resultaat de 3e plaats.

Jeffrey Havers had in het zwaargewicht 90+ kg minder tegenstanders, maar niet minder sterke.
1e partij gewonnen ippon houdgreep
2e partij was een hele zware en ging uiteindelijk verloren met een waza-ari tegen door tsuri goshi en vervolgens drie straffen wegens passiviteit.
3e partij werd wel weer gewonnen
Dit leverde hem de 2e plaats op.

De derde deelnemer van Dun Hong Mark Heijligers wist één partij te winnen maar viel verder helaas buiten de prijzen.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Zilver en brons voor Jeffrey Havers en Patrick Zwart op OMK

Zwarte band voor Susan van Drimmelen

Zaterdag 16 februari heeft Susan van Drimmelen met succes het examen zwarte band  (1e dan) afgelegd. Het examen werd afgenomen door 3 examinatoren van de Judo Bond Nederland (JBN) in sporthal de walvis in Beverwijk.

Samen met Jayde Navis op de mat en de ondersteuning van vele supporters op de tribune moest ze alleen nog de traditionele judo vorm nage no kata nog laten zien. Voor de twee technische onderdelen Tachi waza (werp technieken) en Ne waza (grond technieken) was ze in december al geslaagd. Dankzij een bijna vlekkeloze demonstratie behaalde ze de vel begeerde en meer dan verdiende 1e dan. Een mijlpaal voor elke judoka en voldoening na jaren van training.

Susan uiterst rechts geknield, tijdens de ceremonie

Hessel Poortvliet, als voorzitter van een  trotse Dun Hong feliciteerde haar op de training namens het bestuur, medewerkers en leden van Dun Hong.

Jayde, die even later op de dag zelf ook examen moest doen, slaagde voor de twee technische onderdelen en mag in mei een poging doen om te slagen voor de nage no kata en zo ook haar vel begeerde 1e dan te halen.

Geplaatst in Judo, Kata, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Zwarte band voor Susan van Drimmelen

Succes voor G-Judoka’s Dun Hong

De G-Judoka’s van Dun Hong hebben zaterdag 9 februari meegedaan  aan een toernooi bij Dojo ’t Loo.

Er werd leuk gejudood met mooie prijzen als resultaat.

Shilfano Hazewinkel        4e

Brian Borstel                     1e

Nico Boonstra                  3e

Jesse Schipper                 3e

 

 

 

 

Geplaatst in G-Judo, Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Succes voor G-Judoka’s Dun Hong

Judoteam Dun Hong nog kans op kampioenschap

 

 

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download

 

Geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Judoteam Dun Hong nog kans op kampioenschap

Lisa Schouten geslaagd voor Dojo Assistent

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Lisa Schouten geslaagd voor Dojo Assistent

Judoteam Dun Hong herstelt in derde competitieronde

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download

Geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Judoteam Dun Hong herstelt in derde competitieronde

Succes voor Dun Hong judoka’s bij districtskampioenschappen Kata Judo

Op zondag 20 januari vonden bij de judo vereniging Hajime in Alkmaar de districtskampioenschappen Kata plaats waarbij twee koppels van Dun Hong aan deelnamen.

Het judo kent een aantal Kata‘s, waarin de opgenomen judo technieken op formele wijze dienen te worden uitgevoerd. Kata’s kunnen gezien worden als “de grammatica” of “de ruggengraat” van het judo. Ze vormen ijkpunten voor de techniek. Het uitvoeren van kata’s kan een onderdeel zijn van het dan (zwarte band) examen, maar wordt ook in wedstrijdvorm beoefend.

Het grote deelnemersveld in Alkmaar bewees dat het onderdeel steeds populairder wordt onder de judoka’s waarbij er s’ morgens de voorrondes werden gehouden en s’ middags de finales.

Dun Hong deed mee met zowel een ervaren koppel als een koppel die voor het eerst mee deed aan dit Noord-Hollands kampioenschap. Voor Owen Smit en Samuel Witte was dit de eerste deelname aan een dergelijk toernooi en ondanks tomeloze inzet kwamen ze niet verder dan de voorrondes.

Na afloop van hun partij werden de bevindingen van de scheidsrechters door hen besproken met het koppel. Met een zak vol aanbevelingen voor een eventueel volgend toernooi zat het kampioenschap er voor hen op maar wel een leerzame ervaring rijker.

Susan van Drimmelen en Jayde Navis was het tweede koppel en hadden al meer ervaring met dit soort toernooien met wisselend succes. In de voorronde leverden ze, op een paar schoonheidsfoutjes na, een puike partij af. Met een score van 186 punten werden ze uiteindelijk derde en 19 punten achter nummer twee.

De finalepartij van Susan en Jayde was zichtbaar beter dan de voorronde waarbij ze de geleerde punten in de praktijk brachten. Dit resulteerde uiteindelijk in 202 punten en een 2e plaats. Een geweldig resultaat voor de meiden die zichtbaar verrast waren maar wel bijzonder blij met de verdiende tweede plek.

Geplaatst in Judo, Kata, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Succes voor Dun Hong judoka’s bij districtskampioenschappen Kata Judo

Brons voor Roy Verduin

Op het nationale jeugdtoernooi “de Open Waterlandse Kampioenschappen” wat in Purmerend werd gehouden heeft Dun Hong judoka Roy Verduin in zijn gewichtsklasse -60 kg. brons behaald.

Dit toernooi werd georganiseerd door budoclub Kodokan in de Sporthal De Beuk en er waren meer dan 500 judoka’s actie op acht matten.

Roy Verduin (13 jaar en groene band) is pas weer met wedstrijdjudo begonnen na een paar jaar niet actief te zijn geweest. Hij begon vorige maand op het Koegrastoernooi met drie gewonnen partijen en twee verloren wat hem toch de derde plaats opleverde.

Deze keer was hij in Purmerend actief en verloor hij één partij en won er drie waarvan de laatste om de derde plaats met een vol punt werd gewonnen door een overname door tani-otoshi.

Tim de Boer die in een oudere leeftijdsgroep en in de -60 kg uitkwam kwam niet door de voorronden en werd daardoor helaas uitgeschakeld.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Brons voor Roy Verduin

8e Adidas Omring Toernooi

Zaterdag 25 mei 2018, een mooie dag om eens een dagje judo te ervaren.

Op het programma stond als eerste het 8e Adidas Omring Toernooi en aansluitend waren er Dan-examens voor 1e, 2e en 3e dan.
Dit laatste was voor een aantal judoka’s van Dun Hong een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe een dergelijk examen er aan toe gaat. Maar eerst was er dus het Omring toernooi.
Namens Dun Hong hadden 2 judoka’s zich hiervoor ingeschreven, te weten: Raphael Visser (-55kg, -15 jaar) en Tim de Boer (-55kg, -18 jaar).

Raphael was de eerste die zijn judo-skills mocht tonen.
Ondanks de al in de zaal aanwezige warmte, bleek Raphael in zijn eerste partij nog niet helemaal warm gedraaid. Deze partij ging lange tijd gelijk op, maar doordat de tegenstander van Raphael tot 2x toe een Wazari wist te scoren, werd deze partij dus door Raphael verloren.

In zijn 2e partij bleek zijn –wederom wat langere- tegenstander een klein maatje te groot en deze wist dan ook vrij snel een Wazari te scoren en deze werd gevolgd door een houdgreep waar Raphael zich niet meer uit kon draaien.

In zijn 3e en tevens laatste partij stond de 3e plek op het podium op het spel en dus moest Raphael toch echt even alles uit de kast halen.

Deze 3e plaats moest en zou voor Raphael zijn (zo vond hij zelf) en hij ging als herboren van start. Met fel en agressief judo gaf hij zijn tegenstander geen schijn van kans en met een mooie heupworp wist hij dan ook uiteindelijk een Ippon te scoren. Schijnbaar (en terecht) zeer tevreden mocht Raphael uit handen van Carlos Platier Luna (judoka en winnaar van Expeditie Robinson 2017) de 3e prijs in ontvangst nemen.

Vervolgens was het de beurt aan Tim de Boer.
Waar hij een aantal weken geleden nog 3e werd bij de Friese Masters en toen voor het eerste in de -50kg en in de klasse tot 18 jaar, mocht hij nu voor het eerst in de -55kg klasse. In deze klasse is hij met zijn 51kg een licht gewicht, maar gelukkig kreeg hij steun van zijn 2 trouwe fans -door Tim ook wel “zijn F.A.N.S”. genoemd-  (Fenomenaal Aantrekkelijke Natuurlijke Schoonheden). Een podiumplek zat er op voorhand al in, doordat hij maar met 3 judoka’s in een poule zat. Wel werd er besloten dat elke tegenstander dan maar 2x bestreden moest worden.

In zijn eerste partij ging het lange tijd gelijk op, maar toch was het Tim die als eerste een Wazari op het scorebord liet zetten en deze werd ook gelijk gevolgd door een –niet helemaal lekker zittende- houdgreep. Na 9 seconden wist zijn tegenstander uit de houdgreep te komen en zo kwam Tim dus 1 seconde tekort om de partij voortijdig te beslissen. Tim leek even van slag en kreeg hierdoor ook snel een Wazari tegen te verwerken. Maar gelukkig wist hij zich tijdig te herstellen en scoorde hij hierna alsnog de winnende Wazari.

In zijn tweede partij kreeg hij tot 2x toe een Wazari te verwerken tegen een overduidelijk fysiek sterkere tegenstander en zo verloor hij dus deze partij, maar hij wist hem wel goed partij te bieden (vooral bij het ne-waza gedeelte).

In zijn derde partij mocht hij dus voor de 2e keer tegen de tegenstander waar hij eerder met de nodige moeite van wist te winnen, maar deze keer verliep de partij iets anders.
Met een mooi beenworp wist Tim zijn tegenstander prachtig naar de grond te sturen en zo wist hij binnen 20 seconden een Ippon te scoren.

Zijn 4e en laatste partij verliep gelijk aan zijn eerdere verloren partij en zo wist Tim uiteindelijk een mooie 2e plek op het podium te veroveren.

Na een hapje en een aantal drankjes werden de eerder genoemde Dan-examens bekeken. Tim en zijn twee F.A.N.S. (Jayde en Susan) en een wat later gearriveerde “fietsende fan” Owen vonden het een goed idee om deze examens eens te bezoeken, zodat zij –als het straks zover is- goed voorbereid aan hun Dan-examen kunnen beginnen. Na het zien van deze examens was het voor deze bruine banders al snel duidelijk dat je bij Dun Hong blijkbaar heel goed voorbereid wordt op zo’n Dan-examen.

Door elke keer een examen op goed niveau te doen voor een groene, een blauwe en een bruine band, vond het kwartet van Dun Hong dat hun laatste examens absoluut niet onder deed voor het geen wat zij zojuist hadden gezien. Vol vertrouwen gaan zij nu dus vrolijk verder met hun voorbereiding……….op weg naar zwart.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor 8e Adidas Omring Toernooi

Brons voor Tim de Boer bij 11e editie Friese Masters

Op 21 april 2018 vond in Stiens de 11e editie van de Friese Masters plaats en met 636 deelnemers uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, wordt dit toernooi als sterk bezet beschouwd. Tijdens deze editie was het Tim de Boer die de eer van H.A.B.C. Dun Hong mocht verdedigen.

Als eerste jaars in de -18, was het zijn eerste toernooi in deze leeftijdsklasse en dus waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Als jongste deelnemer in de klasse tot 50 kg ging Tim tijdens zijn eerste partij zeer voortvarend van start (onder luid toejuiching van goede vriend Owen). Binnen enkele seconden wist hij een Waza-ari te scoren d.m.v. een De-Ashi-Barai en deze werd meteen gevolgd door een houdgreep, welke hij niet meer los liet.

In zijn 2e partij mocht Tim aantreden tegen de wat oudere favoriet in de poule. Kansloos was hij zeker niet, maar door 2x een Waza-ari tegen te krijgen, verloor hij de wedstrijd.

Zijn 3e partij verliep wat merkwaardig.
Tim scoorde in de gelijk opgaande partij als eerste een Waza-ari d.m.v. een O-uchi-Barai en leek de partij door middel van een snel volgende verwurging in zijn voordeel te beslissen. Zijn behoorlijk rood aanlopende en naar adem snakkende tegenstander tikte overduidelijk af en ook de scheidsrechter strekte haar arm recht omhoog om Tim een Ippon te geven…… maar uiteindelijk liet zij -tot ieders verbazing- de wedstrijd toch doorgaan. Nadat de partij weer in gang was gezet, kreeg een verbaasde Tim een Waza-ari tegen door wederom een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter.

Tim wist zich vervolgens knap te herpakken en scoorde zijn 2e Waza-ari  door een combinatie van een Uchi-mata en Ko-soto-gari van de partij en dus was daar de winst.

In zijn laatste wedstrijd tegen een wederom wat oudere tegenstander, oogde Tim wat vermoeid. Dit was niet zo heel vreemd, gezien het rappe tempo waarin de wedstrijden elkaar opvolgde.

In deze laatste wedstrijd kreeg Tim tot 2 keer toe een Waza-ari voor zijn kiezen (en elke keer weer door een zelfde soort acties van zijn tegenstander, dus er is werk aan de winkel voor Tim) en dus was het einde wedstrijd.

Maar met een uiteindelijke en knappe 3e plaats verliet Tim toch nog tevreden deze editie van de Friese Masters.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Brons voor Tim de Boer bij 11e editie Friese Masters

Internationaal succes voor G-Judoka’s Dun Hong

Afgelopen zondag hebben er weer twee G-Judoka’s meegedaan aan het internationaal toernooi in Beverwijk. Het zijn Nico Boonstra en Brian Borstel.

Nico zat in een poule met 7 judoka’s uit diverse landen. Brian had 3 buitenlandse tegenstanders. Beide hebben goed gejudood. En dus een verdiende beker.

Geplaatst in G-Judo, Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Internationaal succes voor G-Judoka’s Dun Hong

Successen voor Dun Hong bij de Vikingen

Zaterdag 14 april zijn wij met een groep judoka’s van Dun Hong afgereisd naar het Vikingtoernooi  in Hippolytushoef. Dit toernooi werd dit jaar voor de 5e keer georganiseerd door Asahi-San. Het is een leuk toernooi voor onervaren en iets meer ervaren judoka’s. Namens Dun Hong deden er dit jaar 12 judoka’s mee.

In het ochtend blok zaten Stef Dekker en Rev Scheltmeijer.
Stef had een zware poule, maar gaf zich niet zomaar gewonnen. Een partij won hij van een judoka, waarvan zijn grotere broer van had verloren. Stef werd 5e.
Voor Rev was dit zijn eerste toernooi ervaring buiten de eigen dojo. Hij heeft hier super goed zijn best gedaan en veel ervaring meegekregen. Ook hij werd 5e.

In het middagblok zaten de andere tien judoka’s.

Bart van Rooijen moest flink buffelen. Hij scoorde in zijn tweede partij door middel van een o-soto gari binnen drie seconden een vol punt. Bart werd 3e.

Irene van Drimmelen zat in een poule met alleen maar jongens. Daar maakte zij zich niet druk om en  wist dan ook alles te winnen waardoor ze kampioen werd. Ook Thijs Bregman moest goed aan de bak. Hij wist alle partijen te winnen wat resulteerde in een 1e plaats.
Tristan Dekker heeft vijf partijen moeten draaien en ook hij wist alles te winnen. Hiermee sleepte ook hij de 1e plaats binnen.

Jari Mulder stond goed op de mat en moest aantreden tegen judoka’s met hogere banden. Nadat de eerste twee partijen met verlies waren geëindigd en een goed gesprek met de coach had plaatsgevonden stond er direct een zelfverzekerdere judoka. Dit resulteerde in een paar winnende partijen en wist hij de 3e plaats te pakken.

Voor Pim van Rooijen, Wies Scheltmeijer en Kit Slort was dit ook de eerste wedstrijd ervaring buiten de eigen dojo. Pim stond als een koele kikker op de mat en won al zijn partijen waardoor hij de 1e plaats kon bemachtigen. Wies zat samen in de poule met Yara de Boer. Wies won twee partijen en werd daardoor 3e. Yara  won een wedstrijd meer en werd hiermee  2e. Kit wist drie partijen te winnen en werd knap 3e.

Jorik Bais kreeg wat tips van papa André en stond mede daardoor sterk op de judomat. Helaas kreeg hij één scheidsrechter beslissing tegen, maar wist verder alles te winnen en 2e te worden.

Al met al was het een geslaagde dag voor iedereen en alle judoka’s keerden dan ook huiswaarts met een Vikinghelm als prijs.

Een dag later op zondag 15 april 2018 vond het laatste deel van het ontwikkeling toernooi, afdeling Noord Holland plaats in Anna Paulowna. Hier werd namens Dun Hong door Yara de Boer aan deel genomen. Zij kwam uit in de -21 Kg wat tevens de lichtste klasse is voor mini judoka’s. In voorgaande edities behaalde ze een keurige 3e plaats.
Maar nu ging ze, na meerdere winst partijen, met een gedeelde eerste plaats, naar huis.

Een mooie afsluiting van een ontwikkelingsseizoen voor afdeling Noord Holland voor deze jonge judoka van Dun Hong.

Geplaatst in Bandentoernooi, Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Successen voor Dun Hong bij de Vikingen

Demetieteam Vrijwaard krijgt weerbaarheidstraining bij Dun Hong

Naar aanleiding van een verhaal van een collega, kwamen we als team tot de conclusie dat we alleen onderweg wel erg kwetsbaar zijn. Na wat brainstormen tijdens een vergadering kwamen we tot het besluit dat wat zelfverdediging geen kwaad kon.

Aangezien een collega al bekend was met de budosportvereniging Dun Hong, was de link zo gelegd en werd contact gezocht met sensei Fred Schouten voor een workshop zelfverdediging en hiermee kreeg het een idee vorm.

Op zaterdag 31 maart ging een gedeelte van het dementieteam Vrijwaard, de mat op in de dojo van Dun Hong, om de handen eens flink uit de mouwen te steken. Gewapend met een hoop zelfvertrouwen, ging deze dames de strijd met sensei Fred, assistent Tim en met elkaar aan. Eerst werd een hoop verteld hoe je zelf te verweren als je wordt aangevallen op straat, of bij een client thuis, want je weet maar nooit wat er kan gebeuren.
Na een hoop informatie, kwam het moment om alles in de praktijk te brengen.

Al schoppend en slaand gingen de collega’s elkaar te lijf als of hun leven er van af hing.
Dit leverde gelukkig ook een hoop plezier op en na een kleine twee uur waren de dames aardig uitgeput, en hielden ze het wel weer voor gezien.

Conclusie is dat deze dames nu individueel een stuk zelfverzekerder op pad gaan in de wijk en ook samen als team hun mannetje staan.

Geplaatst in Diverse, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Demetieteam Vrijwaard krijgt weerbaarheidstraining bij Dun Hong

Patrick Zwart brons op het OMPK

Patrick

Patrick Zwart (32 jaar en derde dan judo) van de budoclub Dun Hong  is er in geslaagd om bij de Open Nederlandse Judo voor Militairen en Politie voor dames en heren jaar in de gewichtsklasse -81 kg. brons te behalen.

Deze werden 21 maart 2018 georganiseerd door de Sportcommissie van de KMAR in de sporthal De Koploper in Lelystad onder auspiciën van de JBN.

dav

In deze voor Zwart nieuwe gewichtsklasse, welke een gewicht hoger was als normaal -73 kg., waren  er tegenstanders van de politie, Landmacht en Marechaussee. En gezien dit gewichtsverschil waren de verwachtingen door coach Freek Libosan vooraf niet al te hoog gespannen.

Van de vijf wedstrijden wist hij er drie te winnen, twee keer met ippon en één keer met waza-ari.  Doordat de Nationale Politie kampioenschappen een eigen prijsuitreiking had, werd Zwart uiteindelijk ook tweede bij de Nationale Militaire kampioenschappen.

Het aantal deelnemers was iets minder dan voorgaande jaren vooral van de Landmacht en de Marine waren er weinig deelnemers. Dit was mede te wijten aan de uitstroom van werknemers bij deze takken maar vooral door het organiseren op dit evenement op een dinsdag waar het al tientallen jaren werd gehouden op de woensdagen.

Komend weekend staat er weer een judoka van Dun Hong op een Nederlands Kampioenschap namelijk Jamie Pitstra die zaterdag in Leek gaat proberen een prijs te pakken in zijn gewichtsklasse -50 kg.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Patrick Zwart brons op het OMPK

Dun Hong zilver in judocompetitie

Het seniorenteam van Dun Hong heeft ook op de slotdag van de West-Friese Judo Competitie geen punten laten liggen met twee zeges. Dat was echter niet voldoende om ook dit jaar het kampioenschap binnen te halen, want door de winst van JA Amsterdam op Randers werd deze club kampioen en promoveerde naar de hoofdklasse.

Op zich heeft het team van Dun Hong het goed gedaan na het kampioenschap van vorig seizoen en dus de promotie naar de sterkere eerste klasse  met waarschijnlijk het jongste team van deze klasse met een gemiddelde van net boven de twintig jaar. Ook scheelde het maar één wedstrijdpunt met de latere kampioen JA Amsterdam.

Deze Noord-Hollandse judocompetitie is met 25 seniorenteams en 21 jeugdteams de grootste judocompetitie van Nederland. Deze competitie is tevens één van de grotere breedtesportevenementen van Noord-Holland bij de zaalsporten. En is tevens een prima opstap voor aankomende judotalenten om ervaring op te doen.

Dun Hong had deze opstelling: Joyce Ouwens, Bouke Steinfort, Max Ouwens, Owen Smit,  Joell l’Istelle, Igor Geervliet en Jeffrey Havers. Patrick Zwart was verhinderd door werkzaamheden. Voor volgend seizoen zal coach André Bais op zoek gaan naar uitbreiding van de wel smalle selectie om dan alsnog het kampioenschap te pakken en te kunnen promoveren naar de hoofdklasse met héél sterke teams als Topsport Kenamju, Judo Yushi en Karel Gietelink Sport.

Dun Hong – JV De Uitkomst
Joyce Ouwens kreeg een linkse o-soto-gari tegen en verloor dus met ippon                              0-2 0-10
Bouke Steinfort scoorde na een wat stroef begin een mooie ippon overname ko-soto-gari    2-0 10-0
Max Ouwens scoorde eerst een ippon met een linkse uchi-mata                                                  2-0 10-0
Owen Smit liet als aspirant zien zich wel thuis te voelen bij de senioren met 2X waza-ari     2-0 10-0
Joell l”Istelle scoorde na een gelijk opgaande partij ippon met een houdgreep                          2-0 10-0
Igor Geervliet verloor met ippon door een overname na een sterke start van de partij            0-2 0-10
Jeffrey Havers maakte korte metten met zijn tegenstander met een overname ura-nage: ippon 2-0 10-0
Uitslag 10-4 50-20

Dun Hong – de Uitkomst/BCJ
Joyce had geen tegenstander                                                                                                                  2-0 10-0
Bouke scoorde weer twee keer waza-ari meteen schouderworp op twee knieën                        2-0 10-0
Max wist weer ippon te scoren door een combinatie van o-goshi en o-soto-gari                        2-0 10-0
Owen kreeg nu een ippon tegen met een o-uchi waar hij niet uit kon stappen                          0-2 0-10
Joell scoorde ippon met een harai-goshi na een zware partij met weinig kansen                      2-0 10-0
Igor kon niet door de verdediging van zijn tegenstander komen en verloor met een waza-ari   0-2 0-7
Jeffrey scoorde ook een vol punt met een linkse uchi-mata                                                            2-0 10-0
Uitslag 10-4 50-17

 

Uitslagen 26-03-2018

Eindstand 1e klasse seizoen 2017-2018 

Is nog vermeld dat het team van sportschool Cees Veen door blessures en afwezigheid van anderen twee keer moest afzeggen en uit de competitie is genomen.

Geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong zilver in judocompetitie

Jamie Pitstra brons op de Noord-Hollandse kampioenschappen

Jamie Pitstra is er in geslaagd om bij de districtskampioenschappen judo voor jongens en meisjes onder 15 jaar in zijn gewichtsklasse -50 kg. brons te behalen. Hiermee heeft hij zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen die op 7 april in het Topsportcentrum in Leek zullen worden gehouden.

In zijn gewichtsklasse -50 kg hadden 23 judoka’s uit heel Noord-Holland ingeschreven. En gezien zijn trainingsachterstand waren de verwachtingen vooraf door coach Freek Libosan niet al te hoog gespannen.

Na een ontspannen begin met winst met een vrijloting stond hij meteen tegenover kampioenskandidaat Brian Clara van sportschool Tom van der Kolk uit Alkmaar. Hier maakte Pitstra zijn enige fout van de dag. Bij het verpakken gaf hij iets te veel ruimte en ging meteen in een vol punt door een lage schouderworp.

Hij moest nu door de herkansingen heen om zich bij de beste vier te plaatsen. Hierbij won hij drie wedstrijden: de eerste door opgave van zijn tegenstander door een verwurgingsechniek.

De tweede met een vol punt door een ashi-guruma en de derde wedstrijd ook met vol punt door een harai-maki-komi (sutemi….) en moest toen aantreden voor een wedstrijd om de derde/vijfde plaats tegen Quinten Borgsteede, ook van SS Tom van der Kolk..

Beiden begonnen afwachtend en kregen daarvoor beiden een shido. Daarna wist hij een waza-ari te scoren met een overnametechniek. Maar hij kreeg er ook één tegen dus weer gelijk. Toen kreeg Pitstra  zijn tweede shido en moest hij wel vol in de aanval want met een derde shido was het afgelopen en had hij de plaatsing voor het NK verspeeld.

In een laatste aanval scoorde hij echter vol punt met overname: ippon door ura-nage.

Dit betekende een derde plaats en dus plaatsing voor het komende Nederlandse Kampioenschappen  op 7 april in Leek.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Jamie Pitstra brons op de Noord-Hollandse kampioenschappen

Owen Smit brons op de Noord-Hollandse kampioenschappen Judo

Owen Smit (15 jaar en bruine band) uit Den Helder is er in geslaagd om bij de districtskampioenschappen judo voor dames en heren onder 18 jaar en in zijn gewichtsklasse -73 kg. brons te behalen.

Deze werden zondag 18 februari j.l. georganiseerd door de Judo Bond Nederland District Noord-Holland in de sporthal Beverwijk

Hiermee heeft hij zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen die op 10 maart in Tilburg zullen worden gehouden in de Topsporthal T-Kwadraat in Tilburg.

In zijn gewichtsklasse -73 kg hadden 17 judoka’s uit heel Noord-Holland ingeschreven. En gezien zijn leeftijd, hij was nog geen oudstejaars waren de verwachtingen door coach Freek Libosan vooraf niet al te hoog gespannen.

Na een snelle start in de openingsronde tegen Felix Spruyt uit Amsterdam met een ippon door een beenworp al na 23 seconden stond hij in de tweede ronde tegenover Kevin van der Hulst van Aarts Sport uit Lisse.

Dit ging al wat moeizamer maar ook nu scoorde hij ippon met een ashi-guruma.

In de halve finale tegen Jelle van der Werff van Judo Yushi uit Hoofddorp ging het echter mis. Een aanval met een o-uchi-gari wilde Owen Smit overnemen maar kwam eerst op zijn rug dus een ippon tegen.

De strijd om het brons was belangrijk want dat betekende plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen onder 18 jaar volgende maand in Tilburg.

Dit werd een tactische partij waarbij Owen Smit zijn tegenstander  Mujo Kurtanovic van Kenamju uit Haarlem wist te verleiden tot negatie en defensief judo wat deze judoka drie shido’s opleverde en dus de volle winst voor Owen Smit en dus derde van het district Noord Holland wat dus een directe en welverdiende plaatsing voor het NK in Tilburg inhield.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Owen Smit brons op de Noord-Hollandse kampioenschappen Judo

Succes voor G-judoka’s Dun Hong

Zaterdag 10 februari hebben 4 judoka’s van Dun Hong meegedaan aan het toernooi bij Dojo ’t Loo.

Brian Borstel, Nico Boonstra, Shilfano Hazewinkel en Yoran Fioli ze hebben alle 4 een bronzen medaille gewonnen.

Het was een leuk en drukbezet toernooi

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Succes voor G-judoka’s Dun Hong

Aanstormende talenten van Dun Hong in de prijzen

Aanstormende talenten van Dun Hong in de prijzen op het ontwikkelingstoernooi in Anna Paulowna

Tijdens het ontwikkelingstoernooi in Anna Paulowna is Jorik Bais (5 jaar) kampioen geworden in de gewichtsklasse -21 . Yara de Boer (6 jaar) is eveneens in de prijzen gevallen en wist in deze gewichtsklasse derde te worden.

Jorik Bais verloor zijn 1ste wedstrijd met een wazari van Yara de boer zijn 2de wedstrijd herpakte hij zich en wist 2 keer te scoren met een wazari waaronder met een knappe Harai Goshi.

Yara de Boer verloor haar 1ste wedstrijd helaas met een houdgreep maar de 2de wedstrijd tegen Jorik Bais herpakte ze zich en wist deze te winnen met een wazari.

Door dat iedereen een keer had gewonnen werd er na de onderlinge resultaten gekeken en Jorik had de meest punten behaald en werd hierdoor 1ste en Yara de Boer 3de

Coach: Andre Bais met assistentie van Tim de Boer

Geplaatst in Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Aanstormende talenten van Dun Hong in de prijzen

Dun Hong wint in judocompetitie

Geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong wint in judocompetitie

Patrick Zwart geslaagd voor judoleraar B examen

Op zondag 17 december heeft Patrick Zwart met succes de opleiding judoleraar B afgerond.
Het examen werd afgenomen door de JBN in Wijk Bij Duurstede in de dojo van de judo vereniging Duurstede. Dank gaat uit naar de begeleider, een aantal van zijn leerlingen van Dun Hong en chauffeurs die dit positieve resultaat mogelijk maakten.

Naast Freek Libosan is Patrick nu de tweede leraar binnen Dun Hong met het diploma judoleraar B.

 


Leraar B (niveau 4)
De opleiding judoleraar B richt zich op het zelfstandig plannen, verzorgen en evalueren van judolessen en -(wedstrijd)trainingen op kyu- en dangraadniveau, het afnemen van kyugraadexamens en het voordragen voor danexamens t/m de derde dan.


Dun Hong feliciteert Patrick met het behalen van het behalen van zijn examen.

Geplaatst in Diverse, Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Patrick Zwart geslaagd voor judoleraar B examen

Jeugdlintje voor Dun Hong judoka’s

Daniëlle van Iperen
Daniëlle zit sinds juni 2013 op judo bij Dun Hong. Met veel doorzettingsvermogen heeft zij de oranje band met bruine slip behaald. Ook assisteert zij bij de judotrainingen voor jongere kinderen. Zij gaat leuk en geduldig met deze groep om en is zeer gedreven hen de kneepjes van de judosport bij te brengen. Dat de jongeren hierdoor meer zelfvertrouwen krijgen vervult Daniëlle én Dun Hong met trots.

Sophie van der Reep
Sophie is toen ze zeven jaar was begonnen met judo bij Dun Hong. Zij viel gelijk op door haar prettige omgang met de leiding en haar medeleerlingen én haar enorme doorzettingsvermogen. Zij laat zich niet uit het veld slaan vanwege haar lichamelijke beperkingen. Ondanks haar jonge leeftijd assisteert zij nu al drie jaar bij de allerkleinste judoka’s. Zij is een aanwinst voor de judoclub.

tekst Den Helder Actueel

Geplaatst in Diverse, Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Jeugdlintje voor Dun Hong judoka’s

Judoteam Dun Hong ook na de tweede ronde in de top

In de West-Friese Judocompetitie heeft het seniorenteam van budoclub Dun Hong zich in de top van de eerste klasse van de West-Friese Judocompetitie weten te handhaven.
Na de promotie afgelopen seizoen was de gedachte dat het met deze (te) smalle judoselectie misschien niet goed was te behappen, maar dat valt tot nu toe alles mee.

Ook zonder routiniers als Patrick Zwart en Richard Libosan en zonder een zekerheidje als Jeffrey Havers (tot eind dit jaar bij de Koninklijke Marine aan het varen), maar wel met een aankomend jong talent Owen Smit -73 kg. wist het team toch te winnen van Ebi Sports en leed het een kleine onnodige nederlaag tegen Judo Academie Amsterdam.

Wel is het zo dat het team van Judoschool Cees Veen zich heeft teruggetrokken uit de competitie omdat weer geen compleet team op de mat was te brengen. Al hun gedraaide wedstrijden zijn dus vervallen, wat een andere stand opleverde.

Dun Hong – JA Amsterdam

-55 Naomie de Graaff verliest met een houdgreep                                                             0-2 0-10
-60 Bouke Steinfort kreeg in de golden score een waza-ari tegen                                  0-2 0-7
-66 Max Ouwens wist met een linkse o-goshi vol punt te scoren                                   2-0 10-0
-73 Ook Owen Smit gaf zijn debuut glans met een ippon                                                 2-0 10-0
-81 Joelle L’Istelle zette Dun Hong op voorsprong met een waza-ari                            2-0 7-0
-90 Igor Geervliet kreeg een razend snelle linkse schouderworp tegen: ippon           0-2 0-10
90+ kg Kees Verfaille kreeg een ippon tegen met een schouderworp                            0-2 0-10

Uitslag 8-6 (37-27) voor JA Amsterdam

De tweede ontmoeting ging tegen Ebi Sports.

Naomie had geen tegenstander, dus een walk-over                                                                        2-0 10-0
Bouke herstelde zich goed met een schouderworp op twee knieën: ippon                                2-0 10-0
Max scoorde een hele fraaie o-guruma als overname: ook ippon                                                2-0 10-0
Owen wist nu niet te scoren, kwam een waza-ari achter en wist deze niet in te halen            0-2 0-7
Joell wist na een passief begin (shido allebei) toch een ippon te scoren met
een
tai-otoshi (armworp)                                                                                                                       2-0 10-0
Igor had een zware partij en won met miniem verschil 2-1 met een waza-ari meer                 2-0 7-0
Kees kwam nog wat tekort in dit gewicht en verloor met een houdgreep.                                  0-2 0-10

Uitslag 10-4 voor Dun Hong (47-17 judopunten)

De derde ronde van deze competitie wordt een thuiswedstrijd voor Dun Hong. Deze zal worden gehouden op zaterdagavond 21 januari 2018.
De eerste wedstrijden beginnen al om 18.00 uur volgens het bestaande competitieschema, maar het kan zijn dat dat door de competitie leider Ton Huybers nog wordt aangepast. Dun Hong gaat dan de mat op tegen De Uitkomst en tegen Randers. Dan zal ook zwaargewicht Jeffrey Havers weer van de partij zijn.

Als er nog judoka’s zijn, die op dit moment niet actief zijn, en toch weer de mat op willen stappen, zijn ze van harte welkom in de Maarten Post-Dojo aan de Pasteurstraat op de dinsdagavond aanvang 19.00 uur.

Geplaatst in Judo, Nieuws, Teams, WFJC | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Judoteam Dun Hong ook na de tweede ronde in de top

Internationale Open Helderse Kampioenschappen judo.

Op zaterdag 25 en zondag 26 november vond in sportcentrum Quelderduijn in Den Helder alweer de 40e editie van de Internationale Open Helderse Judo Kampioenschappen plaats. Aan dit judotoernooi deden maar liefst rond de 700 judoka’s mee uit o.a. Engeland, België, Georgië en Algerije.

Vanuit Dun Hong werd er massaal ingeschreven op dit eigen toernooi. Maar liefst 32 wedstrijdjudoka’s deden een poging om een wel hele mooi zware medaille te winnen op dit toernooi.

 

De prijsuitreiking werd gedaan door o.a. oud-wereldkampioen Ruben Houkes, loco burgemeester van Den Helder Edwin Krijns en oud –wereldkampioen Dennis van der Geest.

Naar verwacht werd het een behoorlijk zwaar toernooi voor de judoka’s. Van de 32 judoka’s wonnen er uiteindelijk slechts twee judoka’s een 1e prijs en 3 judoka’s een 3e prijs.

3x is scheepsrecht

Op de 1e dag won Jayden Tijdeman in de klasse -10 jaar, -30 kg voor het 3achtereenvolgende jaar de 1e prijs op dit toernooi. In aanloop naar dit toernooi was er een artikel aan hem gewijd in het Helders Weekblad en hij wist de zware verwachtingen weer volledig waar te maken. Alle partijen werden met een ippon gewonnen. In de finalestrijd vloerde hij zijn tegenstander met een wel heel mooi uitgevoerde offerworp, waardoor hij de hoogste trede van het podium mocht betreden.

Debuut

Voor Cyano Hunting (-8 jaar, -32 kg) was het zijn debuut op dit toernooi. Het werd met recht de verassing van de dag. Voorafgaand aan de wedstrijden kreeg hij aanwijzingen van zijn coach en deze werden samen geoefend. Vervolgens wist hij vier partijen te winnen door zijn tegenstander volledig op zijn rug te werpen, wat hem de maximale score (ippon) opleverde. De  laatste partij werd door hem gewonnen met een houdgreep. Hierdoor mocht hij uiteindelijk dan ook de felbegeerde zware medaille ontvangen

Voor T.J. Schippers (- 8, jaar, -25 kg) was het ook zijn debuut op dit toernooi. Zijn eerste partij verloor hij helaas, mede vanwege het feit dat hij erg zenuwachtig was. In de volgende partijen herpakte hij zich en door mooi judo te laten zien wist hij de halve finale te behalen. In deze halve finale moest hij aantreden tegen zijn concurrent van Bakker Sports, Kyle Stendert. De strijd ging gelijk op en beiden wisten niet te scoren. Luttele seconden voor het einde van de wedstrijd gaf de scheidsrechter op aangeven van de hoekscheidsrechter T.J. een straf voor het afhouden, waardoor de winst naar de tegenpartij ging. T.J. mocht hierop met opgeheven hoofd op plek 3 van het podium gaan staan.

Chris Korver (- 10 jaar, -27 kg) draait dit nieuwe seizoen in een zwaardere gewichtsklasse en presteert hierin erg goed. In zijn poule zaten tegenstanders uit Georgië, Engeland en Duitsland. Ondanks zware concurrentie wist hij toch een mooie 3e prijs te bemachtigen en hij ontving ook de felbegeerde zware medaille.

Op de 2e dag van dit judotoernooi was het de beurt aan Quin Hofman.

Quinn  (-15 jaar, +66 kg) was ondanks blessureleed toch weer van de partij op dit zware toernooi. Tijdens zijn wedstrijden werd hij net als vorig jaar luid toegejuicht door zijn vrienden van de Britse judoclub. De eerste partij werd helaas verloren, maar de volgende twee partijen werden overtuigend met een vol punt (ippon) door hem gewonnen, wat een sensatie teweeg bracht. De laatste partij werd helaas verloren, waardoor hij uiteindelijk 3e werd.

Geplaatst in Judo, Nieuws, OHK 2017, OHK Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Internationale Open Helderse Kampioenschappen judo.

Dun Hong op Open Waterlandse kampioenschappen

Op zondag 19 november vond in sportcomplex de Beuk  in Purmerend de jaarlijkse Open Waterlandse kampioenschappen plaats, dat georganiseerd werd door SV Kodokan. Aan dit judotoernooi nemen jaarlijks tussen de 500 en 600 judoka’s deel.

Vanuit Dun Hong namen er 16 judoka’s deel in de leeftijdscategorieën van A-pupillen tot -18. Uiteindelijk wisten de volgende judoka’s een prijs op het erepodium te bemachtigen.

Een 1e prijs was er voor Jayden Tijdeman

2e prijzen waren er voor Denvey van der Linden, Chris Korver, Stef van Gemert, B.J. Schippers en Quinn Mulder.

3e prijzen waren er voor Nigel Groot, Sterre Dalmeijer en Owen Smit

Geplaatst in Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Dun Hong op Open Waterlandse kampioenschappen

Succes voor G-judoka’s op Texel

Op zaterdag 4 november hebben 3 G-judoka’s van Dun Hong meegedaan aan het Judo feest op Texel.

Ze hebben alle drie hun uiterste best gedaan een een mooie derde prijs behaald.

Geplaatst in G-Judo, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Succes voor G-judoka’s op Texel

Druk weekend voor judoka’s Dun Hong.

JRC Opstaptoernooi/JRC Judotoernooi

Op zaterdag 28 oktober vond in sporthal “Rengers” in Leeuwarden het 14e JRC judotoernooi voor geoefende wedstrijdjudoka’s plaats. Gelijktijdig werd in dezelfde sporthal het 3e JRC Opstap toernooi gehouden dat bedoeld was voor de meer onervaren judoka’s.

Dun Hong deed in totaal mee met 15 judoka’s, waarvan er 11 deelnamen aan het JRC judotoernooi en 4 aan het JRC Opstaptoernooi. Uiteindelijk vielen er na een lange dag 14 judoka’s in de prijzen.

Aan het JRC Opstap Toernooi namen Cyano Hunting (-31 kg), Stef van Gemert (-33kg), Bart van Rooijen (-40 kg) en Dorus van Deutekom (-40 kg) deel.  Ze lieten goed aanvallend judo zien en de aanwijzingen van de coaches werd goed opgevolgd door de judoka’s. Het resultaat was er dan ook naar. Een 1e prijs was er voor Cyano Hunting en Bart van Rooijen. Een 2e prijs was er voor Stef van Gemert en Dorus van Deutekom.

Bij het JRC Judotoernooi werden de volgende resultaten behaald:

1e prijzen waren er voor Rens Meier (-40 kg), Quinn Mulder (-37 kg), Jayden Tijdeman (-33 kg), Jamie Pitstra (-46 kg) en Owen Smit (-72 kg).

2e prijzen waren er voor BJ Schippers (-37 kg), Nigel Groot (-46 kg), Ashanti Tijdeman (-52 kg) en Alex Jasperse (-44 kg).

Een 3e prijs was er voor Jayde Smit (-33 kg).

Leuk was het om te zien hoe er met de coaches (en wedstrijdtrainers) werd samengewerkt en hoe dat uitpakte. Een aantal judoka’s kregen opdrachten mee om een bepaalde judoworp uit te proberen. Voor Jayden Tijdeman was dat de schouderworp “ippon seoi nage”.  Met deze worp wist hij ook de partij te beslissen door zijn tegenstander op zijn rug te werpen. Jamie Pitstra kreeg dezelfde opdracht, maar dan door deze schouderworp uit te voeren op twee knieën, wat vanaf de aspiranten geoorloofd is. Ook hij wist deze opdracht perfect uit te voeren. Stef van Gemert had weer de opdracht om zijn tegenstander over te nemen met een offerworp (tani o toshi), wat hij zonder blikken of blozen perfect demonstreerde en wat beloond werd met een ippon of te wel een vol punt.

BJ Schippers en Owen Smit brachten de tijdens de wedstrijdtraining beoefende beenworpen nu  perfect ten uitvoer, wat hen een vol punt (ippon) opleverde.  Voor BJ was dat de veegtechniek “okuri ashi barai” en voor Owen was dat de “o soto gari”.

AFDELINGSKAMPIOENSCHAPPEN

Op zondag 29 oktober vond in Sporthal Veerburg in Anna Paulowna de afdelingskampioenschappen B-pupillen plaats. Dit zijn de voorrondes voor de Districtskampioenschappen welke plaatsvinden op zondag 5 november in Beverwijk.

Uiteindelijk wisten 4 van de 7 judoka’s zich te kwalificeren voor de Districtskampioenschappen.

Quinn Mulder (-38 kg) en Rens Meier (-42 kg) deden dat door hier een 2e plaats te behalen.

Sterre Dalmeijer (-46 kg) en Mathijs Kayadoe (-30 kg) deden dat middels een door hen behaalde 5e plaats.

Westfriese Judocompetitie Senioren (teams)

Op zaterdag 28 oktober zijn de senioren judoka’s van Dun Hong sterk begonnen in de 1e ronde van de Westfriese Judocompetitie. Ze komen dit seizoen uit in de 1e klasse  van deze competitie en ze zijn er in geslaagd om 2 van de 3 wedstrijden te winnen.

De opstelling op deze dag bestond uit Joyce Ouwens, Bouke Steinford, Max Ouwens, Joelle Listelle, Igor Geervliet en Kees Verfaille.

De 1ste ronde moest er gejudood worden tegen Judo Academie Amsterdam.

Joyce Ouwens mocht als eerste aantreden en begon super sterk. Helaas was haar tegenstander net iets te sterk en vlak voor het einde wist deze de partij te winnen met een beenworp “o soto gari “ gevolgd door een houdgreep. Bouke Steinford won zijn partij al snel met een offerworp. Vervolgens was het de beurt aan Max Ouwens. Ook hij wist zijn partij te winnen met een houdgreep. Hierop was het de beurt aan Joelle Listelle. Hij was super gemotiveerd en won zijn partij overtuigend. Igor Geervliet wist ook te winnen daar er geen tegenstander voor hem was. Helaas wist Kees Verfaille niet te scoren, waardoor het eindresultaat op 8-6 in het voordeel van Dun Hong kwam.

De 2e ronde was tegen Randers de Geus.

Dat dit een stevige tegenstander zou worden, hadden de judoka’s wel verwacht. Joyce wist helaas haar partij niet te winnen. De daaropvolgende twee judoka’s Bouke en Max wisten de score weer om te draaien door met mooie punten de overwinning binnen te slepen. Joelle had een pittige tegenstander en door een blessure kon hij het helaas net niet winnen. Igor en Kees moesten dus de daaropvolgende partijen winnen. Igor won zeer overtuigend en daarop was het de beurt aan Kees. Kees begon super goed, maar helaas had zijn tegenstander de nodige ervaring waardoor hij zijn partij verloor. Het team wist het hierdoor niet winnend af te sluiten. De eindstand was 6-8 in het nadeel van Dun Hong.

De laatste ronde was tegen Judovereniging De Uitkomst.

Joyce was op dreef en won haar partij door middel van een combinatie. Bouke had helaas geen tegenstander, zodat dit ook winst opleverde. Max liep in zijn partij een blessure op, maar wist deze toch te winnen met een vol punt (ippon).  Ook Joelle liep een blessure op, maar wist desondanks toch de partij te winnen. Igor had het deze ronde niet zo zwaar en won deze gemakkelijk met een houdgreep. Als laatste was het de beurt aan Kees. Deze verloor helaas de partij. De eindstand werd hierdoor 10-4 in het voordeel van Dun Hong.

Al met al super geslaagd. Het senioren team staat nu 3e en is in de race om volgend seizoen mee te draaien in de hoogste klasse van deze competitie.

Geplaatst in Judo, Nieuws, Teams, WFJC | Reacties uitgeschakeld voor Druk weekend voor judoka’s Dun Hong.

Jayden Tijdeman wint Internationaal Open Alkmaars Judo Toernooi


Op zondag 15 oktober 2017 vond in sporthal “Hoornse Vaart” in Alkmaar het jaarlijkse Internationaal Open Alkmaars Judo Toernooi plaats. Dit judotoernooi, dat zijn oorsprong vind in het jaar 1989, bestond uit ongeveer 600 deelnemers uit onder andere Engeland, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Litouwen, Polen, België en Nederland. De helft van deze 600 deelnemers bestond uit deelnemers uit het buitenland. Het is een zeer populair toernooi dat al maanden voor de officiële sluitingsdatum volgeboekt zit.

 

De Helderse Amateur Budoclub Dun Hong nam aan dit zware toernooi deel met 11 judoka’s verdeeld over A-pupillen, B-pupillen, aspiranten en heren onder 18 jaar. Van al deze judoka’s wist uiteindelijk alleen Jayden Tijdeman een prijs weg te slepen.

Jayden (9 jaar) uitkomend in de gewichtsklasse tot -30 kg zat in een poule met voor hem bekende Nederlandse concurrenten, maar ook met Engelse en Duitse tegenstanders. Op weg naar het goud won hij de eerste partijen met beenworpen en heupworpen gevolgd door een houdgreep waarbij hij zijn tegenstanders 20 seconden onder controle wist te houden. De daarop volgende wedstrijden wist hij overtuigend achtereenvolgens zijn tegenstanders met een heupworp en een offerworp vol op de rug te werpen waarmee de partijen onmiddellijk in zijn voordeel beslist werden.

Het was voor dit jonge judotalent na de zomervakantie alweer de derde zege op rij en hij mocht daarvoor dit keer een mooie grote zware “gouden” medaille in ontvangst nemen.

 

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Jayden Tijdeman wint Internationaal Open Alkmaars Judo Toernooi

H.A.B.C. Dun Hong op Koegrastoernooi

Winnaars van A-pupillen

Op zaterdag 7 oktober 2017 vond in sporthal “Multitreffer” in ’t Zand het 30e Koegrastoernooi plaats. Dun Hong nam hieraan deel met maar liefst 20 judoka’s verdeeld over vier leeftijdscategorieën. Voor het grootste deel van de judoka’s was dit de eerste keer op dit toernooi. Het bleek een pittig toernooi, waar de judoka’s flink aan de bak moesten en het niet cadeau kregen.

In de ochtend was het de beurt aan de A-pupillen. Denvey van der Linden ( -24 kg) en Jayden Tijdeman (-30 kg) bewezen opnieuw hun klasse en wonnen zoals verwacht al hun partijen op overtuigende wijze en behaalden hierdoor een 1e prijs.

Alex Jasperse (-42 kg) was ook in vorm en door goed teamwork met zijn coach wist hij de 2e plaats te bemachtigen. Chris Korver die net over is gegaan naar een zwaardere gewichtsklasse (-27 kg) won een 3e prijs.

Hierna was het de beurt aan de B-pupillen. Van de zeven judoka’s wist hier uiteindelijk alleen Quinn Mulder een 1e prijs te behalen. Hij won in de spannende finale in de gewichtsklasse tot -38 kg de wedstrijd met een wel heel mooi uitgevoerde harai goshi (heupworp).

Bij de aspiranten zaten Jamie Pitstra en Tim de Boer in dezelfde gewichtsklasse tot -46 kg. Jamie Pitstra mocht uiteindelijk de hoogste plek op het podium beklimmen. Voor Tim de Boer was er een 3e prijs. Ashanti Tijdeman won bij de meiden in de categorie tot -52 kg de 2e prijs en scoorde een drietal mooie en snelle ippons (vol punt) met beenworpen en een heupworp.

Bij de heren -18 won Owen Smit een welverdiende 2e prijs in de gewichtsklasse tot -66 kg.

Geplaatst in Judo, Nieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor H.A.B.C. Dun Hong op Koegrastoernooi