Viking toernooi 2022

Op zondag 12 juni was er weer het altijd leuke ”Viking Toernooi”  bij judo vereniging  Asahi-San in Hippolytushoef.

We waren deze dag aanwezig met een groep van 11 judoka’s, verdeeld over 4 blokken deze dag.

Het leuke van deze groep judoka’s was,  dat het grootste gedeelte van de judoka’s nog niet eerder mee hadden gedaan aan een wedstrijd. Dus spanning alom bij de kinderen.

Maar wel ontzettend enthousiast. Het leuke bij dit toernooi is dat iedereen een prijs krijgt, en de eerste drie podiumplaatsen mogen voor de foto een Vikinghelm op. Ja wie wil dat nou niet.

In blok 1 zaten Lilly van Soeren en Job de Boer. Voor Lilly was dit haar eerste wedstrijd, en wat deed ze het goed. Ze werkte hard en knokte voor elk punt.
Een hele mooie tweede prijs was de verdienste. Ze werd door Chris van Soeren nog even extra gecoacht.

Voor Job was dit zijn tweede wedstrijd en zag dat er in zijn poule iemand zat waar hij de vorige keer van verloren had. Ja en hij wilde daarvoor nu revanche.
Job was super scherp en won al zijn wedstrijden. De glimlach op op zijn gezicht werd steeds groter na elke gewonnen wedstrijd.
Een hele mooie eerste plek voor Job.

In blok 2 kwamen Bram de Boer, Sep de Greeuw en Vince Hoelandt de tatami op.

Vince had er erg veel zin in en dit was zijn eerste wedstrijd. Vince heeft keihard geknokt, en kwam nog wat te kort om van de andere tegenstanders te winnen. Een vijfde plek was het resultaat. Sep  begon ook meteen goed, zat helaas bij Vince in de poule, maar kreeg daarna goede tegenstanders.
Sep eindigde in deze poule op de derde plek.

Bram wist dat hij een paar keer tegen dezelfde judoka moest. De eerste wedstrijd leek ook meteen een finale wedstrijd. Fel en goed judo van beide kanten. Bram won deze partij. De tweede verloor hij op een wazari maar was daardoor nog meer gefocust om de derde partij te winnen. En dat deed hij. Eerste plek voor Bram. Hij was ook trots op zich zelf dat hij van een judoka met de gele band had gewonnen.

In blok 3 mochten Boaz Bot en Christian Krigee hun wedstrijden doen. Voor Boaz was ook dit zijn aller eerste wedstrijd. Hij was een beetje zenuwachtig, maar na de eerste wedstrijd zag je bij Boaz een glimlach op zijn mond komen. Hij genoot van de wedstrijden die hij moest draaien. Waarvan enkele met een gele band. Een mooie vierde plek voor hem.

Christian moest ook meteen flink aan de bak. Maar Christian was meteen gefocust en zette zijn partijen om in winst. Helaas eentje verloren op scheidsrechter beslissing, maar dat maakte niet zo veel meer uit qua punten. Een hele mooie eerste plek voor Christian.

In het laatste blok, blok vier zaten nog vier judoka,s van de club. Floris Poortvliet,Hugo Schoon, Joost van Es en Fedde Bloem. Joost en Fedde zitten nog maar kort op judoles maar wilden dolgraag meedoen.
Floris en Hugo zaten helaas bij elkaar in de poule. Hierin zaten goede tegenstanders en beiden moesten ook hard werken  om hun wedstrijden in hun voordeel te beëindigen.
Leuk was ook om te zien als de ene op de tatami stond de ander aanmoedigde.
Floris werd tweede en Hugo derde in deze poule.

Fedde had er ontzettend veel zin in en deed goed zijn best. Helaas kwam hij nog wat te kort om de wedstrijden te winnen. Maar hij was trots op zijn vijfde plek en de daarbij gekregen medaille.

Joost vertelde dat hij geoefend had met zijn vader. En dat hij er ontzettend veel zin in had.
Dit zag je ook terug in de wedstrijden. Goed geconcentreerd en goed luisteren naar de tips die werden gegeven van de coach. Joost won al zijn wedstrijden en werd ook zeer verdiend eerste in zijn poule. De glimlach op zijn mond bleef de hele middag……..


Super trots op deze judoka’s waarvan sommige nog maar net op de les zitten en daardoor ook nog nooit aan een wedstrijd hadden meegedaan.

Ook aan alle ouders, verzorgers en opa’s en oma’s die vanaf de tribune de judoka’s aanmoedigden, mijn dank. Altijd leuk om te zien dat ook zij met veel plezier naar de wedstrijden keken.

Als coach heb ik heel erg genoten van deze dag en ik zeg op naar het volgende toernooi met misschien nog meer judoka’s.

Coach(juf) Aleida

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.