Demetieteam Vrijwaard krijgt weerbaarheidstraining bij Dun Hong

Naar aanleiding van een verhaal van een collega, kwamen we als team tot de conclusie dat we alleen onderweg wel erg kwetsbaar zijn. Na wat brainstormen tijdens een vergadering kwamen we tot het besluit dat wat zelfverdediging geen kwaad kon.

Aangezien een collega al bekend was met de budosportvereniging Dun Hong, was de link zo gelegd en werd contact gezocht met sensei Fred Schouten voor een workshop zelfverdediging en hiermee kreeg het een idee vorm.

Op zaterdag 31 maart ging een gedeelte van het dementieteam Vrijwaard, de mat op in de dojo van Dun Hong, om de handen eens flink uit de mouwen te steken. Gewapend met een hoop zelfvertrouwen, ging deze dames de strijd met sensei Fred, assistent Tim en met elkaar aan. Eerst werd een hoop verteld hoe je zelf te verweren als je wordt aangevallen op straat, of bij een client thuis, want je weet maar nooit wat er kan gebeuren.
Na een hoop informatie, kwam het moment om alles in de praktijk te brengen.

Al schoppend en slaand gingen de collega’s elkaar te lijf als of hun leven er van af hing.
Dit leverde gelukkig ook een hoop plezier op en na een kleine twee uur waren de dames aardig uitgeput, en hielden ze het wel weer voor gezien.

Conclusie is dat deze dames nu individueel een stuk zelfverzekerder op pad gaan in de wijk en ook samen als team hun mannetje staan.

Dit bericht is geplaatst in Diverse, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.