Successen voor Dun Hong bij de Vikingen

Zaterdag 14 april zijn wij met een groep judoka’s van Dun Hong afgereisd naar het Vikingtoernooi  in Hippolytushoef. Dit toernooi werd dit jaar voor de 5e keer georganiseerd door Asahi-San. Het is een leuk toernooi voor onervaren en iets meer ervaren judoka’s. Namens Dun Hong deden er dit jaar 12 judoka’s mee.

In het ochtend blok zaten Stef Dekker en Rev Scheltmeijer.
Stef had een zware poule, maar gaf zich niet zomaar gewonnen. Een partij won hij van een judoka, waarvan zijn grotere broer van had verloren. Stef werd 5e.
Voor Rev was dit zijn eerste toernooi ervaring buiten de eigen dojo. Hij heeft hier super goed zijn best gedaan en veel ervaring meegekregen. Ook hij werd 5e.

In het middagblok zaten de andere tien judoka’s.

Bart van Rooijen moest flink buffelen. Hij scoorde in zijn tweede partij door middel van een o-soto gari binnen drie seconden een vol punt. Bart werd 3e.

Irene van Drimmelen zat in een poule met alleen maar jongens. Daar maakte zij zich niet druk om en  wist dan ook alles te winnen waardoor ze kampioen werd. Ook Thijs Bregman moest goed aan de bak. Hij wist alle partijen te winnen wat resulteerde in een 1e plaats.
Tristan Dekker heeft vijf partijen moeten draaien en ook hij wist alles te winnen. Hiermee sleepte ook hij de 1e plaats binnen.

Jari Mulder stond goed op de mat en moest aantreden tegen judoka’s met hogere banden. Nadat de eerste twee partijen met verlies waren geëindigd en een goed gesprek met de coach had plaatsgevonden stond er direct een zelfverzekerdere judoka. Dit resulteerde in een paar winnende partijen en wist hij de 3e plaats te pakken.

Voor Pim van Rooijen, Wies Scheltmeijer en Kit Slort was dit ook de eerste wedstrijd ervaring buiten de eigen dojo. Pim stond als een koele kikker op de mat en won al zijn partijen waardoor hij de 1e plaats kon bemachtigen. Wies zat samen in de poule met Yara de Boer. Wies won twee partijen en werd daardoor 3e. Yara  won een wedstrijd meer en werd hiermee  2e. Kit wist drie partijen te winnen en werd knap 3e.

Jorik Bais kreeg wat tips van papa André en stond mede daardoor sterk op de judomat. Helaas kreeg hij één scheidsrechter beslissing tegen, maar wist verder alles te winnen en 2e te worden.

Al met al was het een geslaagde dag voor iedereen en alle judoka’s keerden dan ook huiswaarts met een Vikinghelm als prijs.

Een dag later op zondag 15 april 2018 vond het laatste deel van het ontwikkeling toernooi, afdeling Noord Holland plaats in Anna Paulowna. Hier werd namens Dun Hong door Yara de Boer aan deel genomen. Zij kwam uit in de -21 Kg wat tevens de lichtste klasse is voor mini judoka’s. In voorgaande edities behaalde ze een keurige 3e plaats.
Maar nu ging ze, na meerdere winst partijen, met een gedeelde eerste plaats, naar huis.

Een mooie afsluiting van een ontwikkelingsseizoen voor afdeling Noord Holland voor deze jonge judoka van Dun Hong.

Dit bericht is geplaatst in Bandentoernooi, Judo, Nieuws. Bookmark de permalink.