Succes voor Dun Hong bij Oranjebanden toernooi

Op zondag 16 juni, een heerlijk zonnige Vaderdag, reisde er vijf jonge judoka’s van H.A.B.C Dun Hong, af naar Dojo t’Loo in het altijd mooie stadje Heiloo, onder de rook van Alkmaar. Drie heren en twee dames om precies te zijn. De oudste twee heren waren actief in het laatste blok van deze dag.

 

Austin Wakker was in een zware poule ingedeeld, waar hij ook nog de laagste in kleur band had. In vijf partijen mocht hij laten zien wat hij waard was. Ondanks dat hij de mindere was heeft hij goed partij gegeven met goed judo. Dat leverde hem uiteindelijk een trotse vierde plaats op, met een daarbij horende medaille.

Luuk Warnars was de tweede in dit blok. Ook hij mocht in vijf partijen laten zien wat hij allemaal in zijn mars had. Bij Luuk verliep het vandaag goed, drie gewonnen partijen zorgde er voor dat deze jongeman op het podium mocht plaats nemen met een dik verdiende derde plaats.

In het tweede blok van deze dag mocht Cody Wakker ook in vijf partijen aan de bak.
Het was echter niet helemaal zijn dag. Ondanks zijn enorme inzet verloor hij zijn partijen, maar kreeg toch een mooie medaille voor een prachtige vierde plaats.

In de vroege ochtend en in het eerst blok , stonden de jongste twee judoka’s van vandaag op de mat. Katelynn van Soeren en Yara de Boer. Deze dames werden begeleid door coach Tim de Boer, die voor deze dag extra vroeg uit de veren moest.

Katelynn stond in zaal twee, op mat vijf, en Yara in zaal een op mat drie en daarom moest er heel wat heen en weer worden gerend.

Katelynn stond deze dag als onze kleinste judoka de mat op maar kleinste betekend niet dat ze onder deed aan de rest. Zij mocht het in vier partijen laten zien.
Met een aantal stevige houdgrepen en een mooie ippon, knokte ze zichzelf naar een podium plaats. Het ere metaal van een derde plaats was voor haar.

Daarna was Yara aan de beurt die in vijf partijen mocht laten zien wat ze waard was.
Bij deze blonde dame ging het vandaag erg voorspoedig. Ze liet een paar prachtige worpen zien waar van ze zichtbaar zelf ook onder de indruk was. Met vier volle ippons knokte zij zich naar een verdiende tweede plaats.

Al met al een zeer geslaagde dag in de dojo van ‘t Loo. Drie bekers en twee medailles, een mooie score voor dit leuke toernooi.

Dit bericht is geplaatst in Bandentoernooi, Judo, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.