Zwarte band voor Susan van Drimmelen

Zaterdag 16 februari heeft Susan van Drimmelen met succes het examen zwarte band  (1e dan) afgelegd. Het examen werd afgenomen door 3 examinatoren van de Judo Bond Nederland (JBN) in sporthal de walvis in Beverwijk.

Samen met Jayde Navis op de mat en de ondersteuning van vele supporters op de tribune moest ze alleen nog de traditionele judo vorm nage no kata nog laten zien. Voor de twee technische onderdelen Tachi waza (werp technieken) en Ne waza (grond technieken) was ze in december al geslaagd. Dankzij een bijna vlekkeloze demonstratie behaalde ze de vel begeerde en meer dan verdiende 1e dan. Een mijlpaal voor elke judoka en voldoening na jaren van training.

Susan uiterst rechts geknield, tijdens de ceremonie

Hessel Poortvliet, als voorzitter van een  trotse Dun Hong feliciteerde haar op de training namens het bestuur, medewerkers en leden van Dun Hong.

Jayde, die even later op de dag zelf ook examen moest doen, slaagde voor de twee technische onderdelen en mag in mei een poging doen om te slagen voor de nage no kata en zo ook haar vel begeerde 1e dan te halen.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Kata, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.