Yara de Boer 2e bij het Girls 0nly toernooi.

dav

De meteorologische lente is allang begonnen en dat betekend in Nederland: veel wind en liters aan regen. Oftewel: prachtig weer om lekker binnen op de bank te hangen.
Daar dacht Yara anders over; Zij had deze dag wel even zin om 1 of meerdere partijen te judoen.

Het toeval was dat er vandaag ook het 8e Girls Only Toernooi bij Hajime te Alkmaar was en dus zou zij daar wel even de eer van Dun Hong gaan verdedigen.

edf

Voor een zondagochtend was het wegen om 08.30 uur wel erg vroeg, maar er is wel 1 groot voordeel: Je bent dan wel eerder klaar met judoen dan dat de Primark opengaat en dus ben je ook weer vroeg thuis.

Maar goed, de weging is Yara goed doorgekomen en onder de bezielende leiding van broer / persoonlijk assistent /coach / begeleider Tim, werd er begonnen aan een warming-up.
Na wat laatste tips en trucs, mocht Yara snel de mat op voor haar eerste partij.
Ze mocht hierin gelijk vol aan de bak, want deze partij ging de volle 2 minuten redelijk gelijk op. Maar Yara was overduidelijk de meer aanvallende partij. Zij wist haar tegenstandster tot 3x toe naar de grond te krijgen (helaas zonder score),  maar werd -zonder twijfel- door de scheidsrechter als winnaar van deze partij aangewezen.

In haar 2e partij kreeg Yara het nog zwaarder. Ook hier waren beide meisjes behoorlijk aan elkaar gewaagd, alleen was haar tegenstandster een behoorlijk stuk feller. Yara kon lang bij blijven, deelde hier en daar ook wat plaagstootjes uit, maar vlak voor tijd kwam ze toch in een houdgreep te liggen, waar ze niet meer uit kwam.

In haar 3e partij was er overduidelijk maar 1 de beste.
Binnen een halve minuut wist Yara tot 2x toe een Wazari te scoren en zo de partij te winnen, met een uiteindelijke 2e plaats tot gevolg in de einduitslag.
Blij met haar mooie prijs, ging ze met een trotse broer / persoonlijk assistent /coach / begeleider (Tim) en haar ouders weer richting huis in de wetenschap dat ze ook volgend jaar weer mee wil doen met dit ontzettend leuke Girls Only Toernooi.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.