Succes voor Dun Hong judoka’s bij districtskampioenschappen Kata Judo

Op zondag 20 januari vonden bij de judo vereniging Hajime in Alkmaar de districtskampioenschappen Kata plaats waarbij twee koppels van Dun Hong aan deelnamen.

Het judo kent een aantal Kata‘s, waarin de opgenomen judo technieken op formele wijze dienen te worden uitgevoerd. Kata’s kunnen gezien worden als “de grammatica” of “de ruggengraat” van het judo. Ze vormen ijkpunten voor de techniek. Het uitvoeren van kata’s kan een onderdeel zijn van het dan (zwarte band) examen, maar wordt ook in wedstrijdvorm beoefend.

Het grote deelnemersveld in Alkmaar bewees dat het onderdeel steeds populairder wordt onder de judoka’s waarbij er s’ morgens de voorrondes werden gehouden en s’ middags de finales.

Dun Hong deed mee met zowel een ervaren koppel als een koppel die voor het eerst mee deed aan dit Noord-Hollands kampioenschap. Voor Owen Smit en Samuel Witte was dit de eerste deelname aan een dergelijk toernooi en ondanks tomeloze inzet kwamen ze niet verder dan de voorrondes.

Na afloop van hun partij werden de bevindingen van de scheidsrechters door hen besproken met het koppel. Met een zak vol aanbevelingen voor een eventueel volgend toernooi zat het kampioenschap er voor hen op maar wel een leerzame ervaring rijker.

Susan van Drimmelen en Jayde Navis was het tweede koppel en hadden al meer ervaring met dit soort toernooien met wisselend succes. In de voorronde leverden ze, op een paar schoonheidsfoutjes na, een puike partij af. Met een score van 186 punten werden ze uiteindelijk derde en 19 punten achter nummer twee.

De finalepartij van Susan en Jayde was zichtbaar beter dan de voorronde waarbij ze de geleerde punten in de praktijk brachten. Dit resulteerde uiteindelijk in 202 punten en een 2e plaats. Een geweldig resultaat voor de meiden die zichtbaar verrast waren maar wel bijzonder blij met de verdiende tweede plek.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Kata, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.