8e Adidas Omring Toernooi

Zaterdag 25 mei 2018, een mooie dag om eens een dagje judo te ervaren.

Op het programma stond als eerste het 8e Adidas Omring Toernooi en aansluitend waren er Dan-examens voor 1e, 2e en 3e dan.
Dit laatste was voor een aantal judoka’s van Dun Hong een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe een dergelijk examen er aan toe gaat. Maar eerst was er dus het Omring toernooi.
Namens Dun Hong hadden 2 judoka’s zich hiervoor ingeschreven, te weten: Raphael Visser (-55kg, -15 jaar) en Tim de Boer (-55kg, -18 jaar).

Raphael was de eerste die zijn judo-skills mocht tonen.
Ondanks de al in de zaal aanwezige warmte, bleek Raphael in zijn eerste partij nog niet helemaal warm gedraaid. Deze partij ging lange tijd gelijk op, maar doordat de tegenstander van Raphael tot 2x toe een Wazari wist te scoren, werd deze partij dus door Raphael verloren.

In zijn 2e partij bleek zijn –wederom wat langere- tegenstander een klein maatje te groot en deze wist dan ook vrij snel een Wazari te scoren en deze werd gevolgd door een houdgreep waar Raphael zich niet meer uit kon draaien.

In zijn 3e en tevens laatste partij stond de 3e plek op het podium op het spel en dus moest Raphael toch echt even alles uit de kast halen.

Deze 3e plaats moest en zou voor Raphael zijn (zo vond hij zelf) en hij ging als herboren van start. Met fel en agressief judo gaf hij zijn tegenstander geen schijn van kans en met een mooie heupworp wist hij dan ook uiteindelijk een Ippon te scoren. Schijnbaar (en terecht) zeer tevreden mocht Raphael uit handen van Carlos Platier Luna (judoka en winnaar van Expeditie Robinson 2017) de 3e prijs in ontvangst nemen.

Vervolgens was het de beurt aan Tim de Boer.
Waar hij een aantal weken geleden nog 3e werd bij de Friese Masters en toen voor het eerste in de -50kg en in de klasse tot 18 jaar, mocht hij nu voor het eerst in de -55kg klasse. In deze klasse is hij met zijn 51kg een licht gewicht, maar gelukkig kreeg hij steun van zijn 2 trouwe fans -door Tim ook wel “zijn F.A.N.S”. genoemd-  (Fenomenaal Aantrekkelijke Natuurlijke Schoonheden). Een podiumplek zat er op voorhand al in, doordat hij maar met 3 judoka’s in een poule zat. Wel werd er besloten dat elke tegenstander dan maar 2x bestreden moest worden.

In zijn eerste partij ging het lange tijd gelijk op, maar toch was het Tim die als eerste een Wazari op het scorebord liet zetten en deze werd ook gelijk gevolgd door een –niet helemaal lekker zittende- houdgreep. Na 9 seconden wist zijn tegenstander uit de houdgreep te komen en zo kwam Tim dus 1 seconde tekort om de partij voortijdig te beslissen. Tim leek even van slag en kreeg hierdoor ook snel een Wazari tegen te verwerken. Maar gelukkig wist hij zich tijdig te herstellen en scoorde hij hierna alsnog de winnende Wazari.

In zijn tweede partij kreeg hij tot 2x toe een Wazari te verwerken tegen een overduidelijk fysiek sterkere tegenstander en zo verloor hij dus deze partij, maar hij wist hem wel goed partij te bieden (vooral bij het ne-waza gedeelte).

In zijn derde partij mocht hij dus voor de 2e keer tegen de tegenstander waar hij eerder met de nodige moeite van wist te winnen, maar deze keer verliep de partij iets anders.
Met een mooi beenworp wist Tim zijn tegenstander prachtig naar de grond te sturen en zo wist hij binnen 20 seconden een Ippon te scoren.

Zijn 4e en laatste partij verliep gelijk aan zijn eerdere verloren partij en zo wist Tim uiteindelijk een mooie 2e plek op het podium te veroveren.

Na een hapje en een aantal drankjes werden de eerder genoemde Dan-examens bekeken. Tim en zijn twee F.A.N.S. (Jayde en Susan) en een wat later gearriveerde “fietsende fan” Owen vonden het een goed idee om deze examens eens te bezoeken, zodat zij –als het straks zover is- goed voorbereid aan hun Dan-examen kunnen beginnen. Na het zien van deze examens was het voor deze bruine banders al snel duidelijk dat je bij Dun Hong blijkbaar heel goed voorbereid wordt op zo’n Dan-examen.

Door elke keer een examen op goed niveau te doen voor een groene, een blauwe en een bruine band, vond het kwartet van Dun Hong dat hun laatste examens absoluut niet onder deed voor het geen wat zij zojuist hadden gezien. Vol vertrouwen gaan zij nu dus vrolijk verder met hun voorbereiding……….op weg naar zwart.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.