Brons voor Tim de Boer bij 11e editie Friese Masters

Op 21 april 2018 vond in Stiens de 11e editie van de Friese Masters plaats en met 636 deelnemers uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, wordt dit toernooi als sterk bezet beschouwd. Tijdens deze editie was het Tim de Boer die de eer van H.A.B.C. Dun Hong mocht verdedigen.

Als eerste jaars in de -18, was het zijn eerste toernooi in deze leeftijdsklasse en dus waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Als jongste deelnemer in de klasse tot 50 kg ging Tim tijdens zijn eerste partij zeer voortvarend van start (onder luid toejuiching van goede vriend Owen). Binnen enkele seconden wist hij een Waza-ari te scoren d.m.v. een De-Ashi-Barai en deze werd meteen gevolgd door een houdgreep, welke hij niet meer los liet.

In zijn 2e partij mocht Tim aantreden tegen de wat oudere favoriet in de poule. Kansloos was hij zeker niet, maar door 2x een Waza-ari tegen te krijgen, verloor hij de wedstrijd.

Zijn 3e partij verliep wat merkwaardig.
Tim scoorde in de gelijk opgaande partij als eerste een Waza-ari d.m.v. een O-uchi-Barai en leek de partij door middel van een snel volgende verwurging in zijn voordeel te beslissen. Zijn behoorlijk rood aanlopende en naar adem snakkende tegenstander tikte overduidelijk af en ook de scheidsrechter strekte haar arm recht omhoog om Tim een Ippon te geven…… maar uiteindelijk liet zij -tot ieders verbazing- de wedstrijd toch doorgaan. Nadat de partij weer in gang was gezet, kreeg een verbaasde Tim een Waza-ari tegen door wederom een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter.

Tim wist zich vervolgens knap te herpakken en scoorde zijn 2e Waza-ari  door een combinatie van een Uchi-mata en Ko-soto-gari van de partij en dus was daar de winst.

In zijn laatste wedstrijd tegen een wederom wat oudere tegenstander, oogde Tim wat vermoeid. Dit was niet zo heel vreemd, gezien het rappe tempo waarin de wedstrijden elkaar opvolgde.

In deze laatste wedstrijd kreeg Tim tot 2 keer toe een Waza-ari voor zijn kiezen (en elke keer weer door een zelfde soort acties van zijn tegenstander, dus er is werk aan de winkel voor Tim) en dus was het einde wedstrijd.

Maar met een uiteindelijke en knappe 3e plaats verliet Tim toch nog tevreden deze editie van de Friese Masters.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.