Dun Hong op Openingstoernooi EBI-Sports

11e OPENINGSTOERNOOI EBI-SPORTS

Zondag 24 september 2017 was er weer het (11e) Openingstoernooi Van EBI-Sports in Tuitjenhorn en dit is een leuk en gezellig toernooi wat net even wat anders is dan de andere toernooien.

De opzet is simpel:

Het is een teamtoernooi, waar niet gekeken wordt naar leeftijd of gewicht, maar naar lengte.

Het kan dus zomaar gebeuren dat je met je gele band tegenover een bruine band komt te staan of dat je als wat grotere 12 jarige tegenover een bijvoorbeeld 16 jarige komt te staan.

Van te voren werd dan ook duidelijk vermeld dat in zo’n geval de wat betere of ervarenere judoka rekening dient te houden met de misschien wat mindere judoka.

Nadat de judoka’s op volgorde van lengte waren gezet, werden de teams samengesteld en ook dit is heel leuk aan dit toernooi, want alle judoka’s van allerlei clubs worden gewoon over allerlei teams verdeeld en zo leer je ook eens wat andere judoka’s kennen waar je normaal gesproken misschien nooit met of tegen judood.

Daar er een flink aantal Dun Hong-judoka’s naar het Spaarnetoernooi werden afgevaardigd, was er maar een klein groepje Dun Hong-judoka’s naar Tuitjenhorn vertrokken om daar hun kunsten te kunnen vertonen en dit waren:

Thijs Bregman (uitkomend voor team Japan)
Jayde Smit (uitkomend voor team Argentinië)
Tim de Boer (uitkomend voor team Amerika)
Jamie Pitstra (uitkomend voor team Duitsland)
Nigel Groot (uitkomend voor team Griekenland)

Kort samengevat hebben deze vijf toppers het simpelweg geweldig gedaan.

De ene partij was wat gemakkelijker dan de andere, maar uiteindelijk wisten ze allemaal de nodige partijen te winnen, maar ook was er wel eens een verliespartij.

Maar zoals bij elke teamwedstrijd ben je ook afhankelijk van wat de rest van je team doet en op dit 11e Openingstoernooi bleek uiteindelijk het team Japan (met daarin een ijzersterke Thijs) de sterkste van de dag.

Zeker voor de wat minder ervaren judoka is dit toernooi een aanrader, maar ook voor de judoka met wat meer ervaring, is het zeker aan te raden om volgend seizoen zeker mee te doen.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws, Teams met de tags , . Bookmark de permalink.