Succes voor Dun Hong judoka’s

Op de laatste en vooral zonnige dag van de maand maart, was er de laatste ronde van het ontwikkelingstoernooi van het seizoen 2018-2019 te Anna Paulowna.

Deze keer ging coach Chantal als stand-in voor coach Aleida, op pad met vier van de kleinste judoka’s van de club. Dit maal waren het Maxime van der Reep, Christian Krigee, Thomas Boon en Yara de Boer die namens Dun Hong aan dit leuke toernooi deelnamen.

Nadat deze talentvolle judoka’s door assistent  coach Tim opgewarmd waren, werd als eerste de poules ingedeeld.

Doordat er deze keer wat minder judoka’s deelnamen als normaal,werden er wat poules samengevoegd en zo gebeurde het dat alle vier de judoka’s van Dun Hong bij elkaar in een poule kwamen, aangevuld met drie kinderen van andere verenigingen.

Voor de coach was dit wel zo makkelijk, want alles werd op 1 mat gedraaid en voor de judoka’s betekende dit dat ze flink aan de bak mochten. Allemaal mochten ze zes partijen judoën. Maar er was ook een kleine kink in de kabel, aangezien er dus ook partijen op de kaart stonden waarbij clubgenoten tegen elkaar moesten strijden. Hier werd de assistentie van Ronald ingeroepen, om de kinderen apart te begeleiden tijdens een wedstrijd.
Al snel bleek dat alle judoka’s in deze poule behoorlijk aan elkaar gewaagd waren en dit leverde allemaal leuke en spannende partijen op.

Maxime en Thomas wisten een aantal partijen te winnen, en ook Christian liet met flink wat overwinningen zien dat er genoeg talent is bij de jongste jeugd van Dun Hong.

Voor Christian zat er nog een tweede plaats in en was het nog even billen knijpen bij de punten telling, maar helaas voor hem kwam hij net 1 puntje tekort.

Uiteindelijk wisten deze drie jongemannen een gedeelde derde plaats op het podium te veroveren.

Yara wist, als enigste meisje in deze poule, al haar wedstrijden te winnen (girl power) en zo mocht zij uiteindelijk op de hoogste trede van het podium plaats nemen.

Dit laatste ontwikkelingstoernooi voor dit seizoen is zeker geslaagd, vier medailles mee terug naar Den Helder. Maar we zijn zijn trots op alle judoka’s die dit afgelopen seizoen in totaal twintig plakken aan ere metaal mee terug namen naar Dun Hong.

Dit jaar waren het:
Pim van Rooijen 2x
Bart van Rooijen 2x
Katelynn van Soeren 2x
Jim ….   2x
Christian Krigee 3x
Thomas Boon 3x
Maxime van der Reep 3x
Yara de Boer 3x

Helaas was dit het laatste ontwikkelingstoernooi voor dit seizoen, maar volgend seizoen hopen we toch weer met een nog grotere groep judoka’s hier aan deel te nemen, want deze toernooien zijn gewoon een leuke en leerzame opstap naar de wat “grotere” toernooien.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws. Bookmark de permalink.