Dun Hong scoort op het EBI senioren toernooi

Zaterdagavond 13 april zijn maar liefst 10 senioren (15+) van Dun Hong er in geslaagd om een prijs te pakken.

Op de avond van het jaar voor senioren bij het altijd gezellige EBI sport senioren toernooi in Tuitjenhorn deden maar liefst 13 judoka’s van Dun Hong mee. Samen met een grote hoeveelheid supporters en de twee scheidsrechters Fred Schouten en Rens Dekker, gingen de judoka’s die avond op pad.

De dames mochten als eerste van start.
Susan van Drimmelen, Joyce Ouwens, Jayde Navis, Lisa Schouten en Janneke Bos moesten het gaan doen voor Dun Hong.

Na een paar pittige partijen van de dames tegen 0.a. tegenstanders van judo academie Amsterdam en de onderlinge sportieve prestaties tegen elkaar konden de volgende dames een prijs pakken. Lisa werd heel netjes tweede en Joyce en Jayde pakten beiden keurig de derde plaats. Helaas vielen Susan en Janneke net buiten de prijzen.

De mannen hadden iets grotere en zwaardere poules waarvan 1 zelfs met kruis finales.

Samuel Witte en Owen Smit zaten bij elkaar in een poule en hierin ging het aardig gelijk op. Owen wist al zijn wedstrijden uitstekend te winnen en werd hierdoor kampioen van de poule. Samuel, die zichtbaar groeide tijdens het toernooi, pakte uiteindelijk een keurige derde plaats.

Tim de Boer stond als enige van de club in een poule met allemaal onbekenden.
Toch stond hij heerlijk te draaien en zag je het effect van hard trainen, mede door een paar keer met een barai te scoren. Hierdoor wist Tim zeer netjes de tweede plaats te behalen.

Patrick Zwart had de grootse poule van allemaal en door die allemaal te winnen kwam hij in de kruisfinale. Helaas was zijn daarin tegenstander net even iets sterker en werd hij uiteindelijk derde.

Paulo Tukuatele scoorde direct met een super gaaf punt en was helemaal in zijn element. Helaas wist hij net niet op het podium te komen. Mark Heijligers was ingedeeld in een zware poule en ondanks een geweldige inzet, belande ook hij net buiten het podium.

Jeffrey Havers en Kees Verfaille zaten in de zwaarste gewichtsklasse.
Door de onderlinge strijd met Kees en een paar grote jongens te verslaan wist Jeffrey kampioen te worden, mede door een paar prachtige technieken toe te passen. Kees moest genoegen nemen met een welverdiende derde plaats. Jeffrey werd later ook nog genomineerd voor de stijl prijs.

Al met al een top avond voor de Dun Hong senioren wat zeker een vervolg zal geven.

Coach Andre Bais

klik hier voor meer foto’s van het toernooi 

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws, Teams met de tags , . Bookmark de permalink.