Dun Hong scoort in Alkmaar

Dun Hong scoort in Alkmaar

Op het sterk bezette internationale judotoernooi wat door de stichting Open Alkmaarse Judokampioenschappen voor de 26ste keer in de Sporthal de Hoornsche Vaart werd georganiseerd, heeft de afvaardiging van Dun Hong twee keer goud behaald.

Jamie Pitstra en Quinn Hofman wonnen beide hun leeftijds- en gewichtsklasse en een derde plaats was er voor Igor Geervliet.

Aan dit toernooi deden 560 judoka’s mee van 60 clubs uit Noorwegen, Frankrijk, België, en Zweden en uiteraard Nederland. Dun Hong had drie deelnemende judoka’s op dit sterk bezette toernooi.

De zwaarste opgave was voor Igor Geervliet bij de heren -18 in de klasse -73 kg. Met twintig deelnemers. Hij maakte hiermee zijn rentree te in het wedstrijdjudo na een pittige blessure vorig seizoen. Hij had nog drie competitiewedstrijden in de benen van de vorige avond en had de pech dat hij na zijn eerste gewonnen partij in de tweede ronde een vol punt zag afgekeurd tegen de Noorse kampioen Björn Brodtkolb. Hij verloor deze partij met een waza-ari tegen door een schouderworp.

Hierdoor moest hij de lange route nemen in de herkansingen naar de prijzen wat na zes wedstrijden resulteerde in de strijd om de derde/vijfde plaats tegen Liam Mulder van sportschool Geelhoed. Hij wist met een sterke pakking zijn tegenstander inactief te krijgen en dat kostte deze drie straffen. Hierdoor moest die wel aanvallen en dus kreeg Geervliet wat ruimte wat resulteerde in een aanval met o-uchi-gari, resultaat een yugo en uiteindelijk ook de derde plaats.

Bij de A-pupillen van 8/9 jaar was Jamie Pitstra in de klasse -34 kg weer oppermachtig. Ook zijn grote concurrent Travis Slokker was er weer bij, waar hij op het Koegrastoernooi Jamie Pistra eerste in de finale nog van had verloren. Dit was echter een sterker deelnemersveld en deze tegenstander kwam er dus niet doorheen. Jamie daarentegen was goed op dreef en pakte in zijn eerste partij meteen na een yugo een houdgreep met een ippon als resultaat.

De tweede partij ging nog sneller met een vol punt door een tai-otoshi (armworp).

In de derde partij kreeg hij eerst een shido tegen voor buiten de mat stappen. Direct daarna wierp hij zijn tegenstander in ippon door een morote seoi nage (schouderworp).

In de finale stond hij tegenover Jip van Velthuysen van de Kenamju.

Dit ging wat moeizamer maar hij wist op de grond zijn tegenstander te kantelen en direct in een houdgreep te nemen.

Met dit resultaat: vier keer ippon werd hij overduidelijk eerste in zijn gewichtsklasse.

Ook Quinn Hofman was overduidelijk sterker dan zijn tegenstanders bij de B-pupillen -55 kg.

Quinn  Hofman eersteZijn eerste wedstrijd tegen een Franse tegenstander ging heel makkelijk een yugo door een uchi-mata gevolgd door een houdgreep en de winst was binnen. Ook de tweede ronde werd door een houdgreep na een tilbeweging gewonnen.

Dat hij ook staande aardig uit de voeten kan bleek in de derde ronde die hij met een vol punt door een uchi-mata besliste.

In de laatste partij veegde hij zijn tegenstander onderuit en was ook deze partij gewonnen.

Dit bericht is geplaatst in Judo met de tags , , , , . Bookmark de permalink.