Gehouden vaantjestoernooi Karate

Zaterdag 12 november hebben 5 karateka’s van Dun Hong deelgenomen aan het eerste vaantjestoernooi van dit seizoen. Dit waren Jeske Dekker, Jay Smith, Nathan Emmelkamp, Tygo Bak en Brian Emmelkamp. Het toernooi werd zoals altijd georganiseerd door sc. Lavabu en werd gehouden in het Budocentrum Julianadorp.

Als leraar kan ik alleen maar zeggen dat ik ontzettend onder de indruk ben van wat de karateka’s hebben laten zien. Er werd zeer sportief en met respect naar de tegenstander gevochten. Het was voor 3 van de 5 het eerste karatetoernooi waar ze aan meededen. Hoewel de poolindeling voor de jongsten (Tygo en Brian) pittig was, hebben ze zich heel goed staande gehouden. Het valt niet mee om te vechten tegen een tegenstander die meer dan een kop groter is, maar ze gingen onbevreesd de strijd aan en pakten verdiend hun puntjes mee. Nathan en Jay hadden al wat toernooiervaring en dat was goed te zien. Beheerst en met controle over hun technieken wisten zij een aantal partijen winnend af te sluiten.

Voor Jeske was dit ook het eerste toernooi waar zij aan meedeed. Zij zat ingedeeld in een vrij zware pool met ervaren toernooivechters. Nadat zij haar spanning onder controle had na haar eerste partij draaide ze heel goed mee in deze pool. Zij doet namelijk iets minder dan een jaar aan karate, moest vechten tegen karateka’s met blauwe band maar zij liet zich daar niet door imponeren.
Ik heb in ieder geval ontzettend veel plezier gehad deze dag. Ik voelde mij al bevoorrecht met een groep leerlingen die gezegend zijn met een natuurlijke budomentaliteit en de wil om te leren. Zaterdag kwam dat heel mooi tot uiting en zag ik veel terug waar wij hard op getrained hebben. Ik was vooral zeer onder de indruk van de variaties in bewegingsrichting en combinatietechnieken van alle 5.

Ik verheug mij nu al op het volgende vaantjestoernooi! Dit zal worden gehouden op zondag 11 december a.s. in onze dojo! Deze 5 karateka’s zullen hoogstwaarschijnlijk weer mee doen en daar zal er in ieder geval nog 1 bijkomen. De uitnodiging voor de jitsuka’s die interesse hebben staat natuurlijk nog steeds open.
Ik hoop dat wij voor december op een grote belangstelling kunnen rekenen! Ookal ben je verbonden aan een andere vorm van budo, deze wedstrijden zijn zeer de moeite van het bekijken waard! Het is voor Dun Hong (en zeer zeker voor mij) een unieke gebeurtenis want het zal het eerste karatetoernooi zijn wat georganiseerd wordt bij en mede door Dun Hong!

Op naar het volgende toernooi!

Dannie Emmelkamp
Sensei Karate

Dit bericht is geplaatst in Karate, Nieuws. Bookmark de permalink.