Naomi de Graaff weer brons op de Open Nederlandse Judo Kampioenschappen in Eindhoven

Op de dit weekend in Eindhoven gehouden Open Nederlandse Judo Kampioenschappen voor de jeugd tot twintig jaar heeft de Helderse Naomi de Graaff van Dun Hong in haar leeftijdsklasse -15 en in haar gewichtsklasse -32 kg evenals vorig jaar brons behaald.

Aan dit grootste en sterkste judo evenement van Nederland, de Matsuru Open Espoir, deden meer dan 1800(!) judoka’s mee van liefs 260 (!!) clubs en nationale vertegenwoordigingen!!! Er waren deelnemers uit o.a. USA, Indonesië, Ukraïne, Zuid-Afrika en heel Europa. Dat dit toernooi erg groot was bleek wel uit de -66 klasse bij de heren -18 jaar waar maar liefst 107 judoka’s uit heel Europa hadden ingeschreven….

In deze superlichtgewichtsklasse van de regerend Nederlands kampioene Naomi de Graaff  -32 kg toch 11 deelnemende  meisjes onder 15 jaar. Ook telde dit toernooi mee als meetmoment voor de JBN.

De eerste ronde was ze vrijgeloot.
De tweede ronde kreeg haar tegenstandster een fhido wegen niet aanvallen en scoorde ze zelf een waza-ari met een binnenwaartse beenworp.

Naomi

Op weg naar het podium

De de halve finale werd nipt verloren met een yuko van de latere winnares uit Duitsland Jana Gussenberg van de JC Crocodiles uit Osnabrück, die vorig jaar ook al derde was.

De strijd om het brons werd wel weer gewonnen na een tactische partij Marit de Winter uit Velserbroek van Rietdijk Sport. Beiden konden niet tot scoren komen, maar Naomi liet haar tegenstandster tegen twee achtereenvolgende straffen wegens passiviteit aan lopen en dus kon ze voor de tweede achtereenvolgende keer een bronzen plak mee naar huis nemen.

Uitslag dames -32 kg:
1             Jana Gussenberg, Crocodiles Osnabrück, Duitsland
2             Dewy Lo-A-Njoe van Dai Ippo, Sint Oederode
3             Naomi de Graaff
3             Isabel Wiebers, sportschool Eric Bos

Prijsuitreiking

Brons voor Naomi

Noord-Holland was in deze klasse toch sterk vertegenwoordigd op dit grootste Nederlandse Internationale Toernooi met naast twee derde plaatsen ook nog twee vijfde plekken!!!

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.